Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Walaki]D`Lair
Tudom...de úúúúúgy megtetszett a 440....:-/

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
Mindenképpen Volvot akarsz? Volvok tartják egyik legjobban az árukat.
[Walaki]D`Lair

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

CybearBoy
Nagyon frankó verda FREAK, nekem bejön, grat hozzá!

[Walaki]D`Lair
Most kiéztem helyette ezt, de ez egy 100-assal drágább....😞((

FREAK

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Elvitték elõlem....😞(

FREAK
köszi, úgy néz ki, megérte gyûjteni

te hogy állsz a Volvoval?

Riszpekk

Tikal
majd ha leesik a ho megérzed mi a 4x4 😊

amugy jo gép nagyon, egyik kedvencem a galant, de egy uj jobban kéne (irigy)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

FREAK
melyiket szeressem? talán a legalsót

Riszpekk

[Walaki]D`Lair
Gratula hozzá, nagyon szép jármû...

Bunyós Pityu
Maszka|Galant

hi púh

FREAK
muszáj lesz, mert aszfalton csak annyi jön le belõle, hogy nem egy helyben füstölök indulás helyett 😊

Riszpekk

Bunyós Pityu
FREAK már próbálgattya a 4x4-et 😄

hi púh

I.C.ram
Ráadásul valami hihetetlen ronda aránytalan az egész autó. KIA nagy eséllyel nevezhetne a legrondább autók versenyén. Valami hihetetlen gány autókat gyárt.
Pyx
jol néz ki, sztem 600at biztos megért

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

I.C.ram
Ez a kedvencem! Ennél pofátlanabb koppintással még soha nem találkoztam!!!

KIA OPIRUS 😄

Bunyós Pityu
Én se ismerem a témát, de van olyan amit te kormányzol (tehát rudazattal összeköttetésben vannak a hátsó kerekek a kormánnyal), és van olyan ami közvetlenül nem kormányozható, de olyan a felfüggesztése, ami engedi kanyarban elfordulni a kerekeket néhány fokig (pl. Xsara).

hi púh

FREAK
persze, amúgy mi a különbség (technikailag?)

hülye vagyok az ilyenhez, az eddigi autóim inkább motoros dobozok voltak 😄D

Riszpekk

Bunyós Pityu
Freak: utánanézel ennek a hátsó kormányzásnak?

hi púh

Jano
Odabasznék neki! 😊

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Bunyós Pityu
grat

hi púh

FREAK
600 vót, valóban meglepõen olcsó. Tulaj kiköltözõben van Bulgáriába, ahol egy S60 Volvo várja, úgyhogy nem akart ezzel sokat szarozni.

Egyedül a kuplung vár felújításra, bár 3 nap alatt megtanultam ezzel is recsegés nélkül váltani 😊

Riszpekk

Bunyós Pityu
Hogy adták? Az eggyel újabb galantok is meglepõen olcsók néha.

hi púh

Bunyós Pityu
Hátsó kormányzás passzív vagy aktív? Az a motortér elviselne egy kis brigéciolt 😄

hi púh

Bunyós Pityu
VOÁV!

Durvítósak azok a ködlámpák.

hi púh

FREAK
Íme FREAK új szekere:

'89 Galant 2.0 GTi 16v 4x4

-4 kerék meghajtás/kormányzás
-4 tárcsafék
-4 elektromos ablak
-elektromos, fûthetõ tükrök
-szervó
-ABS
-klíma
-CD
-riasztó
-centrálzár
-klíma
-immobiliser
-spoiler (körbe)
-alufelnik (205-ös gumikkal)

kb. 146 lóerõ (bár lehet hogy csak fiatal korában volt annyi.... 😊

Riszpekk

Bunyós Pityu
Mingya totalcar.
Ma is elloptak egy autót a házunkból...

hi púh

FREAK
ez csak használtakra vonatkozik, asszem, az is csak a 2000 elõttiekre

kb

Riszpekk

Taranov
és Alsó-középkategóriás autónál úgy 20-30%-ot lehetett fogni.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Aha. Hát eddig nekem 1 éves kocsik közül csak egy Rover 25-tel meg egy IV Golffal volt tapasztalatom, bár ezt elmeséltem szerintem már 1000× és ezek elég (fõleg a Rover 25) drágák újonnan, viszont 1 évesen már ugyanannyiba kerülnek.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Bunyós Pityu
Ez kocsitól függ. BMW-t vennék egy évesen (néha majdnem féláron), kisköbcentis kiskategóriásat nem (kis értékvesztés, hamarabb meghal).

hi púh

Taranov
Valóban, de azért nem árt tudni, hogy milyen adó lesz újautókra.
Azért ha valaki újabb típusú autót vesz, akkor érdemesebb 1 évesen mondjuk, hisz az még új, de simán lehet fogni rajta 20-30%-ot.

Bunyós Pityu
Téli gumi elsõsorban azért keskeny, mert: egységnyi felületre így nagyobb nyomás nehezedik, ez a nyomás pedig összeszorzódik a tapadási együtthatóval, sazlé...

hi púh

Bunyós Pityu
KülöMben is leszarom az újautókat még jópár évig, a használtautó piac izgisebb.

hi púh

Bunyós Pityu
Nálunk okosabbak se tudnak biztosat, sazöl...

hi púh

Taranov
up!

Nem tudja valamelyikõtök, hogy ez a mostanában bevezetendõ regisztrációs adó mit takar?
Az Autó2 márciusi számának elõzetesében olvastam, hogy "Regisztrációs adó - zuhannak az árak?".
Ebbõl arra következtettem, hogy olcsóbbodni fog az alapár, de ha adóról van szó, akkor bizonyára a zsebünkbõl vesz ki pénzt.
Mit tudtok errõl?

Taranov
De a nyárigumiknál jók a szélesek, téliguminál meg a keskeny a sláger.

I.C.ram
Attól megmarad ez a helyzet. Szerintem bordázat függû, minél jobban ki tudja szorítani a vizet, ez egy vastag keréknél nehezebb, mert ugyan hosszabb út vezet kifelé.
Pyx
de a kerék forog, és nem fémböl van

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

Jano
A jégen csúszik. Ott viszont minél kisebb a felület, annál jobb a helyzet.

I.C.ram
Ez nem teljesen így van. Nézd csak meg a korcsoját. 1 cm-es vastagságó penge van rajta, mégis úgy csúszik, hogy ihajj. Minél vékonyabb a felület, annál nagyobb lesz a nyomás a talajon, és úgy a dolgok magasabb nyomáson jobban olvadnak, ezért alattad is megolvad a hó.
mikike
A kerék tapadó felület nem csúszó

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Jano
Nézzetek meg 1 jégrallyt.

Virsligumikon szaladgálnak az autók, hogy minél kisebb legyen a csúszó felület.

Lapos, ezáltal szélesebb kerék télen ->

Tikal
pl tul lapos gumival hogyan kapaszkodsz fel?....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
tereptõl függ....

Jano
Ha leereszted, a csúszó felület megnõ a kilapult gumi miatt. Szerintem nem ajánlatos.

Taranov
És lecsúsztál az útról

CybearBoy
Nem is tudom. Lehet, hogy van benne vmi, terepezésre a terepjárók kerekeit is lejjeb szokták ereszteni, a jobb irányíthatóság érdekében.

mikike
pedig már leengedtem

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth