Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Bee18
8 szelepes, nem 16

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
Pedig a legújabba is az lesz az alap 😊

CSOCSO
mijaza 8v?
DJ Bee18
Azért szóltam így, mert egész nap ide se írsz, erre beírsz, azt is csak kötekedésbõl 😊

GregSB
tuttam hogy valaki elrontja a kötekedésem <#rinya>

DJ Bee18
És kit érdekel a kormozás, ha megy mint a disznó? 😊 Egy 730d is kormol, ha odalépnek neki 😊)

DJ Bee18
Mi ebben olyan különleges????

DJ Bee18
Ne vedd már szó szerint rezsivel együtt 😊 De két hónapi fizetése férfinek és nõnek együtt kitesz 20.000 $-t. Erre céloztam, nem pedig arra, hogy egybõl rohan a márkakereskedésbe 😊)

Kit--Kat
a legjobb eladásai a GM-nek vannak, aztán a Fordnak és Chysler a 3.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

CSOCSO
1.6 8V Passatba

MIVAN?????
DJ Bee18
Figyelj, nem mindenki lesi végig a GM, meg a Daimler honlapját, amikor csak beszélget. Mi vagy te német, hogy ennyire precíz vagy? 😊 Mellesleg te meg nem tanultad meg az általánosban, hogy nem kell mindent szó szerint venni? 😊

CSOCSO
ettol fuggetlenul ha az ember kreditje megfelelo ( ez csak ugy lehetseges hogy mindig mindent fizetsz rendesen es nem kovettel el semmi
rosszatt)
akkor 1 honapnyi keresessel el tudod hozni az autot... bemesz 5 ezret leraksz es tied az auto.. persze reszletfizetesrol beszelek....
nekunk sajna nem volt kreditunk. es akit szereztunk havert annak szimplan nem a legjobb.. igy az auto aranak felet le kellett raknunk😞((
ha jo lett volna a kreditunk 5 ezret kellett volna lerakni a celicara....
Kit--Kat
az a cheroke rosszul írva

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

CSOCSO
2 honap? nem menne!!
egy sima atlagos elet szamlakkal (telcsi, mobil.. auto bbiztositas haz fizetes stb stb.. meg kaja.. kb 2000 re jon ki egy honapra... egy felnott keres kb 3-4 ezret...
tehat azt a 20 ezret hol pakolnak mar ossze 2 honap alatt???
GregSB
"fél amcsi autóipar a Daimler kezében van. GM a másik fele."

Na, csak hogy én is kötekedjek egy kicsit 😄

Daimlerhez tartozó amcsi márkák: Dodge, Chrysler, Jeep,

GM hez tartozó amcsi márkák: Chevrolet, Pontiac, Hummer, Buick, Cadillac, GMC, Oldsmobile.

(+ még a Fordhoz tartozik a Ford, Mercury, Lincoln)

Ha ez neked fele-fele arány, akkor járd újra az általánost plz 😄

Taranov
Mondjuk mikor 250 volt a benzin, a dízel jóval olcsóbb volt, akkor megérte, de múltkor meg ugyanannyiba került a dízel meg a benzin. Akkor talán nem éri meg. Mondjuk én konkrétan Golfra és Focusra számoltam ki.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
kis auót nem is vesz senki dízelben.
Taranov
Én a saját számításomba nem kalkuláltam bele az értékvesztést és a biztosítást.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
A zörejekre gondoltam konkrétan, bár az újaknál talán ez már nincs.
Aztán a kormozás sok régi dízelesnél gond, mondjuk a vezetési stílustól is függ.

Mondjuk a jelenlegi benzinárak mellett egy alsó-középkategóriás autónál a gyári átlagfogyasztást tekintve nem éri meg a dízel. Nem sokkal, de mínuszban van az ember vele 100.000 km után.

DJ Bee18
Hát igen a nyomaték az a lényeges, ülj be egy 1.6 8V Passatba, meg egy 100 lovas 1.9 TDI-be. Rugalmasságban szerintem ég és föld.

DJ Bee18
Erre gondoltam én is, de merek mondani már semmit, mert lehet hogy másoknak hülyeség lenne 😊

DJ Bee18
És a Japán 2 milliós autók? Amiket ugyanúgy messzirõl hozhatnak nem kerülnek kétszeranyyiba, mint a nálunk gyártott Suzukik. Nem, valami más van a dolog hátterében. Én se tudom mi 😊

I.C.ram
öööö, mert kb feleannyit fogyasztanak...? 😄 Az meg hülyeség, hogy több a gond velük. Egy dízel nem ritkán sokkal tovább húzza mint egy benzines. Meg ugye sokkal több nyomaték, ami nagyobb autóknál szerintem fontosabb mint az LE.
DJ Bee18
kivisszük a Peugot 206 RC-t, és majd a MUstang helyett azt veszik meg majd 10 millióért, mi? <#nyes><#nyes> Nehezen hihetõ 😊

DJ Bee18
Volt az egyik újságban egy cikk, ahol mindent beleszámolva kiszámolták, hogy melyik modell mikor hozza be a dízel felárát. Nos, 3 éves használatot figyelembevéve, egy Citroen C2-nél volt legszarabb a helyzet, mert évi 60.000 km esetén térül meg a dízel felára. A legjobb helyzet a 407 SW-nél volt, amelynél nem is kell behozni a dízel felárát, mert amint elindulsz vele máris 7 Ft-ot spórolsz meg km-enként! (2.0 benzines és HDI) Ez azért elég jó. Ezek a számítások úgy jöttek ki, hogy belekalkulálták az értékvesztést biztosítást, fogyasztást, stb. vagyis mindent, ami szóbajöhet. Persze ezek csak elméletek, de azért elég közel járhatnak az igazsághoz.

Pupcika
viszont náluk az innen kiszállított (-> nekik be) lesz majd 10 milkó forintba átszámolva <#idiota><#idiota><#idiota>

DJ Bee18
Nálunk a Swift Gti lesz biztos 4 millió <#falbav> (és 120LE-re ígérik 😊) Ezt a Mustang megeszi reggelire 😊

DJ Bee18
Piszkos mázlista amcsik, náluk a sima Mustang Coupe 20.000 $, míg a GT 25.000$. Vagyis nagyon erõs 200 Ft-os váltás esetén ez 4 illetve 5 milló. Ezt egy átlagos amerikai család 2 hónap alatt biztos megkeresi. Röhejesen kevésnek tûnik. Nálunk legalább 10 milla lenne.

DJ Bee18
A nyomaték, kisebb fogyasztás. Nem tudom, hogy mibõl gondolod, hogy több velük a baj, a hidegben indítást leszámítva?

Taranov
Azt magyarázza el nekem valaki, hogy miért olyan népszerûek a dízeles motorok, miközben alig van különbség az üzemanyagárakban, viszont a dízeles kocsik drágábbak, és a gond is több talán velük.

Taranov
Nekem alapból nem tetszenek az egyterûk, nincs kit elvinni <#vigyor>

DJ Bee18
8,2 millió, mondjuk ez már alapból full extra, meg 2,4-es 165 lovas. Dízel nincs is belõle, úgyhogy Európában nem lesz népszerû.

DJ Bee18
Láttatok már ilyet, vagy hallottatok már róla? Mert én amíg nem láttam, nem is tudtam, hogy ilyen egyterû is van: Mitsubishi Grandis

Szerintem rohadt jó, meg drága 😊)

robotnyk

még mindig tetszik 😊
DJ Bee18

DJ Bee18
Létezik amcsi minõségi autó egyáltalán? 😊

Loál János
Az meg mi??? 😮

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

DJ Bee18
Inkább BUV akkor már 😄DD (Budapesti Utak Vándora)

DJ Bee18
ha már itt a téma, néhány SUV 😊

angol rövidítésekrõl vitázunk... pedig tudjátok-e vagy sem, a SUV annyit jelent: Szar Utak Vándora...

DJ Bee18
Nem tudom, hogy miért vitáztatok azon, hogy most Suburban, vagy Sport Utility?? Nem USA-ban élünk, úgyhogy szerintem csak az a lényeg, hogy magyarul annyit jelent a SUV, hogy kicsit megemelt hasmagasságú szabadidõautó, amivel nyugodtabban lehet földúton haladni, mint egy személyautóval, de ugyanakkor normális útviszonyok mellett megn lehet velük menni, mint a disznó 😄D (Cayenne). Rémes ez a kukacoskodás, hozzáteszem felnõtt emberek között. (a 19 évemmel felérem ésszel, hogy egy angol hárombetûs rövidítésen értelmetlen a vita)

Kit--Kat
hát attól félek én is

I.C.ram
jó lenne egy idõgép 😊
I.C.ram
eléggé undorító dolog ez a globalizáció... végén egy nagy cégóriás lesz, semmi esély a kitörésre 😞 Ha újraszülethetnék, akkor az 1900-as évek amerikájában alapítanék egy autógyárat Pannonia néven 😄
Kit--Kat
plymouthot is megszûntette a rohadvány

Kit--Kat
jahh régi Chiroke-kat

I.C.ram
fél amcsi autóipar a Daimler kezében van. GM a másik fele.
I.C.ram
Egyébként gyártanak Pekingben is Jeep-et. Ennyit az amcsi minõségrõl 😄
Kit--Kat
a lényeg, hogy a ratyi merci megvette és 1re rondább jeepeket csinál, legalábbis a mostani Wrangler elég csúnya

I.C.ram
De olvasok valami olyat is, hogy rajzfilm hõsökrõl kapta a nevét. Mint Popeye, meg valami Jeep nevû rajzfilmhõs is volt 😄