Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
az itt ebben a topicban luxus😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

DanielT
De. General Purpose.
I.C.ram
Ne szarj sehova, a kérdésre kellett volna válaszólni 😄
I.C.ram
ja nem General Purpose. Hanem G=governement use, azaz kormányzati használatra, a P meg a tengelytávot jelölte, bár, hogy pontosan, hogy azt nemtom 😊
Kit--Kat
hát hova szarjak??? azt nemt tudom, ez tudtam

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

I.C.ram
Na a Jeep szó onnan jött, hogy General Purpose, ennek a rövidítése ugye GP, ami fonetikusan dzsípí, és ezt egyszerüsítették dzsíp-re, azaz Jeepre 😊
I.C.ram
pff, de nem azt kérdezte. Hanem azt, hogy mit jelent maga a Jeep szó. Ugye?
I.C.ram
utána néztem 😊
Kit--Kat
azér mer a Willys bejegyezte 45ben a márkát ami az autó típusa volt

I.C.ram
Hmmm fogalmam sincs most így hirtelen 😄
DanielT
És azt tudod -e, miért Jeep? (nem ér rákeresni)
Kit--Kat
jahh lehet, költségtatakarékosság

I.C.ram
De ha megnézed mára a dzsip szót is egyrekevésbé használjuk. Ugye a jellegzetes kereklámpás katonai kocsiról kapta a kategória a nevét. egész európában jeepnek hívtak a terepjárók 90%-at, aztán mostmár szinte csak a terepjárót használják az emberek.
I.C.ram
De egyébként, ha megkérdezed az embereket a limuzinra is mindenki a hosszú autót fogja mondani, pedig régen még a trabant szedánja is limuzin volt hivatalosan 😄
I.C.ram
Keress rá a neten, hogy suburban utility vehicle... csomot fog dobni.
CSOCSO
<#fejvakaras>
kimaradt egy "hogy" ?
Kit--Kat
jahh ez az, nem hittem erre gondolsz

CSOCSO
nah megkerdeztema szomszedot akibol kinezem hogy tudhatja az igazsagot...szal nem 80 eves papara gondolok aki emlexik valami ford t modelre.. hanem aki filmeket is tolt netrol meg minden....
neki volt mar sok kocsija.. SUV ja is.. sot most is van neki ketto.. es soha nem hallott olyanrol hogy a SUV az suburban okossag lett volan.. az mindig is sport utility volt eeeeees... chevy suburbanja is volt neki.. ami ugyanugy SUV volt soot az erdekesseg hogy a PT cruisere is SUV kent van szamontartva vagy mi a pocs
CSOCSO
SUV névrõl mindenkinek a Suburban typus jutna eszébe

nem itt arrol van szo hogy SUV oknak hivjak az osszes ilyen kocsit.. ami sport utility-t jelent...
azaz itt nincs olyan ember akinek a SUV rol suburban jutna eszebe ...
nemtom mibol veszed azt hogy ha volt anno egy suburban nevu auto akkor miert jon abbol hogy az OSSZES olyan autot suburban nak nevezik?? hm??? mutass egy oldalt ami mondjuk 20 eves es subuirban vehiclenak nevezik oket??? ettol fuggetlenul a suburban vehicle meg mindigcsak SV es nem SUV
CSOCSO
"hogy az Alabamai paraszt redneck berakja a hátsóülésre a levágott disznót."

<#hehe>
I.C.ram
Az a vicc az egészben, hogy mi soha nem állítottuk, hogy nem Sports Utility Vehicle-nek is hivják 8mára ez az elterjettebb), csak ti állítjátok, hogy márpedig soha nem hívták így.

A döntõ bizonyíték az ellenkezõjére, hogy ezt az egész kategóriát a Chevrolet/GMC találta 1936-ban. Azelött nem volt ilyen jellegû autó egyáltalán... Akkor ugye még szó se volt a sportos autókról, legalábbis nem elérhetõ áron. Ennyit errõl. Nyilván azért nevezték át a kategóriát, mert a SUV névrõl mindenkinek a Suburban typus jutna eszébe, ami reklámszagú lenne nagyon, ezt gondolom az amcsi jog nem nézte volna jószemmel, ezért találtak egy másik hivatalos nevet, ami az addigra elterjedt SUV betûkkel összhangban van....

kb. 90-es évek elejéig mindenre használták a suvokat csak városi közlekedésre nem... Mostanában lett csak divat ez a városi cirkáló dolog. Régebbi SUVok mind lomha szarok, amik csak arra jók, hogy az Alabamai paraszt redneck berakja a hátsóülésre a levágott disznót.
DanielT
Nekem elég volt.
I.C.ram
Olyat egyébként most is találsz, hogy Suburban Utility Vehicle. Csomó találat van ilyenbõl google-n... szal..
CSOCSO
tenyereljetek a watch ad ra.. mondjuk a tv ben roviditett valtozat van
DanielT
Bocs, én alátámasztottam valamivel az állításomat.
I.C.ram
hehe móka oldal. Nézzétek meg a reklámot 😄

Esuvee
I.C.ram
de egyébként ha megnézel egy régi terepjárós játékot, azokban is suburban vehicle van.
Taranov
"De biztos igazatok van, mer' okosak vagytok."
Nekem fogalmam sincs, hogy Suburban vagy Sport utily, de az kicsit sántít, hogy te irónikusan mást nevezel okosnak, de ennyi erõvel a nem hozzáértõk meg szintén magukat tartják okosnak, tehát te is csak azt csinálod, mint õk.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
én is mondhatom ezt, hogy biztos igazatok van, mert okosak vagytok...
I.C.ram
dehogy nyert...
I.C.ram
Látom nem érted. Semmi köze ahhoz, hogy mikrotól van Suburban típus. Gondolom féltek a perektõl ezért lett a kategória hivatalos neve a sport utlility vehicle.

Ez kb. olyan mint amikor Klapka György kitalálta a hagyományos mosópor nevû terméket, és szarrá perelte a többieket, mert ellen reklám volt.
CSOCSO
MUHAHAHAH es nyert a Sport utility csapat!!😊))))))))))
DanielT

Nemrég írtam, úgyis kiderül az igazság, kár a gõzért.
shad0w
Nna, én ehhez a vitához csak ennyit tennék hozzá: SUV meghatározásai a weben angol nyelven

don't give a fuck

DanielT
"suv sport utility vehicle" 14,600 találat
"suv suburban vehicle" 9 találat

"suburban vehicle" 2,460 találat (99% Chevrolet Suburban)
"sport utility vehicle" 879,000 találat (teljesen független a Chevytõl)

1936 óta létezik Chevrolet/GMC Suburban.

De biztos igazatok van, mer' okosak vagytok.
Pedig a SUV rövidítés elõször Suburban Vehicle-t takart . Az lehet hogy azóta másra is használják, de ránézésre is sokkal közelebb van az eredeti jelentéséhez. Én legalábbis sportosnak semmiféleképp meg nevezném azt a kategóriát (ne felejtsük el hogy nem a 2-3 vadított típus határozza meg hanem az átlag). Egyébként mielõtt kijavítanál hogy te onnan jobban tudod, te akkor még nem voltál kint, nekem meg egy akkor Miami-ban élt ismerõsöm említette elõször a kategóriát '98-ban, vagyis akkoriban amikor "született", és bizony akkor még SubUrban Vehicle volt a jelentése.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CSOCSO
😊))
I.C.ram
Arról nem tehetek, ah az amcsik suták ahhoz, hogy megjegyezzék a saját találmányukat. 😊
CSOCSO
rosszul emlexel! megesik az emberrel....
itt vagyok a nagy amerikaban es senki nem suburbanozik... mindenki sport jutilitizik...
beirod googleba azt amit mondasz es csak a chevyt adja ki meg GMC....
terepjaro: Sport Utility Vehicle

es tokmindegy hogy varosi cirkalo vagy off road szornyeteg
I.C.ram
hidd már el, hogy van 😊 Csak mondom a chevy baromi népszerû modellje miatt lett sport utility.
CSOCSO
suburban nincs... sport utility van
DanielT
Semmin, ne törõdj vele.
[Walaki]D`Lair
SUV power...😛P

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

DJ Bee18
De azért azt ne felejtsd el hogy azért egyesek keresik, hol lehet belekötni másokba, és kreálnak egy vitát, aztán pedig rákenik a másikra, hogy miatta van az egész, mert buta, meg nem ért hozzá. Nem tudom, hogy ezen a SUV témán te miért akadtál ki??? Most téged komolyan nem értelek, mindenki ugyanazt állította, amit te bizonygattál. Félterepjáróba egyenesen belekötöttél, és terepjárónak nézted. Pedig félterepjáró fogalom kimeríti azt a kérdést, hogy földúton könnyebben közlekedik a megemelt hasmagasság miatt. Csak az a fura, hogy te is pont ezt akartad bizonyítani. Egyik mondja kék, erre te: az akkoris kék 😊. Félre ne érts nem kioktatni akarlak, mert neked is igazad van, pont úgy, ahogy I.C. Ramnak és Taranovnak, és ezért nem értem, hogy most min akadtál meg annyira? Csak kíváncsi vagyok.

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

[Walaki]D`Lair
Lehet...én is láttam már amúgy, de a most elfogadott álláspont szerint Sports....😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Nem, de télleg...kellemes színfoltja vagy a férfi autós társadalomnak....;DDD

I.C.ram
Lehet az suburban is 😊 Csomóhelyen láttam már Suburbanként is. Csak asszem azért nem használják már, mert a Chevynek volt egy ilyen nevû típusa.
I.C.ram
igen.... megint az a köcsög ic bomlasztja a közösséget...
Kata
lyó vitsz 😊

[/cserf][/fülünyúl]

DanielT
Nekem hiányzol is <#sir>