101030
.
-
ZsirosKenyer #62359 most nagyon csúnya téma jön és én is nagyon csúnya gonosz ember vagyok hogy ilyenek gondolkododm, és tudom hogy mivel mintapolgárok látogatják a topikot sokat fogok kapni ezért de azért felteszem a kérdést!
Szóval:
Eddig 1 korsó sör leöntése után 1 órát kellett várnom és a szonda már nem mutatta ki hogy fogyasztottam alkoholt.
Most a zéró toleranciás időkben kérdezném: ez azért történt mert a szonda képtelen kimutatni ilyen kis mértékű fogyasztás esetén az adatot, vagy csak arra a bizonyos eddig megengedett értékre volt beállítva? sajnos sosem láttam hogy mit mutatott a digit kijelző csak a sípolást hallottam pedig akkor egyértelmű lenne a válasz. -
Nálunk is kb ez volt a helyzet:D
De mondjuk én nem is hajtottam nagyon. Egyszerűen nem nincs jól öszerakva vagy nem tudom,szarok az anyagok amiket használtak benne. -
nálunk a cégnél a 2 ducatot kb 1-2 havonta javítják, bár nem is kímélik őket túlzottan -
Hát tudnék mesélni Fiat Ducatoról amit én használtam...,de az nem ide tartozik. -
Még ha igaz is,amit én kétlek akkor is értelmetlen dolog hosszabb időre méretezni,és azért etetni egy ilyen dögöt,hogy milyen jó lesz,mert ez elmegy 1 milliót.
Addigra úgyis szétrohad,a váltójukat 100-ezrenként újíthatod fel vagyonokért.A cégek úgyis lecserélik a flottát legkésőbb 5 év alatt!
Az amerikai kocsik minősége meg sem közelíti az európai szinvonalat. -
Jópersze a benzin motor elég szar hatásfokú,dízel az jóval jobb nála. -
Igen,de amerikába "örökéletű" motorok kellenek. V8-ast sokkal nehezebb szétbarmolni mint egy itt nálunk használatos új turbódízelt. Mert sima szívómotor ami szinte semmit sem pörög,mert 3500 körül felvált.
"Az európai furgonok lazán lefutnak 500000 km-t bontatlan motorral"
Ezek a benzin motorok meg 500ezer mérföldet is akár. -
Az európai furgonok lazán lefutnak 500000 km-t bontatlan motorral,jumperrel 2.5 td jártam 460 ezernél hibátlan motorral lett eladva.
'De azt se felejtsük el,hogy amerikában nagyobbak a távok mint nálunk és oda mondjuk azt,hogy kell a nagy motor."
-na nehogy má?
-maximális sebesség 55 mph,széles hibátlan utak,legtöbb helyen síkság ameddig a szem ellát.
Az amerikai kisteherautók hátsókerekesek,emmiatt a raktérmagasságuk 50-60 centivel feljebb kezdődik,plussz elveszik 1 méter a hosszú orr miatt.
A motorjuk nyomorudas rossz hatásfokú bazinagy benzinmotor+energiazabáló autómata váltó.
Az ivecóm 17 köbméteres 2.8 td 10 litert eszik,ugyanazt a rakományt egy amerikai teherautó 20 literből viszi el,és semmivel sem gyorsabb!
-
Érdekesek az amerikai autók méretei és ez vonatkozik erre a furgonra is. Kb akkora mint az a Fiat Ducato. A Ducato meg ha jól látom a magasabb rakodóterű hosszított változat. De azt se felejtsük el,hogy amerikában nagyobbak a távok mint nálunk és oda mondjuk azt,hogy kell a nagy motor. Nem pörgetik széjjel ezek az automata váltók már, szóval több százezer km-t elrotyognak. Szemben az itt európában ezek az új dízelek gyakorlatilag 200ezer km után dobhatók ki a kukába. Mert mit csinál a jó magyar? Hidegen szarrá hajtja a turbós motort->rövidül a turbó élettartama és a motoré is ezzel párhuzamosan. -
Vót má!Én raktam be:D -
Ezek Graz-ban készülnek ausztriában,a voyager,és a cherokee is. -
Nekem nagyon bejön a Chrysler 300c....10773620 Ft-tól...
-
4.6L and 5.4L V8 and 6.8L V10,7.3 intercooler
2.2 multijet,2.3 multijet,3.0 multijet
A raktér méretét is érdemes összehasonlítani!
-
ezen mar en is elgondolkoztam hogy az oke hogy egy mustangba kell 300 loero nahde egy buzi munka autoba minek 300 loero???? annak nem mindegy hogy nem 9 hanem 16 mp alatt gyorsul 60 ra??? (mph) dehat kar ezen gondolkozni:) dizelt hagyjuk mar.. azt se tudom hol kell dizelt tankolni az autoba ( altalaban rohadtul nem latok dizel tolto allomast egyik kuton se...) tudjatok mi a szanalmas itt? az elhagyott , felrobbant gumikerekek.. magyarorszag utjain is sok szetrobbant kerekgumi van?
az emberek itt szvsz meg hirbol se hallottak arrol hogy ellenorizd le az autodat ( lampak, holtjatek, fekek, kerekek. stb) szal itt mindenki addig jar a gumijaval amig nem mondja meg neki valaki hogy: te mar a femszall kiall az autodbol vagy le nem robban a felnijerol..
ennel mar csak az a cikibb hogy a felesegemmel tortent ugyanez:D mar kialltak a femszalak mikor eszrevettuk :D ugy latszik mi is tul elfoglaltak voltunk az ilyenekkel
( ui: azt baromira tudom hogy az en gumijaim milyenek.. szal arra odafigyelek mint a cipomre) -
Van benne minden, egy kis Honda Civic (előről), Scion/Lexus (Toyota) sréhen hátulról :D -
Pont ez a baj hogy az amerikaikak nem tudnak kicsit csinálni!Ha csinálnak az szánalmas bukás volt mindíg.
Egy 1.5 tonnát szállító pick up-ot miért nem lehet 2.5-es dízellel hajtani,főleg 55 mph korlátozásoknál?
Mondjuk megnézném mit hoznak ki egy 2.5-ös dízelből amerikában,és az meddig működne?
-
Kia Koup - tiszta Chevy Camaro+Cobalt+ egy kicsi EVO X :) -
eleg sok amcsi autot latok ami felxifueles...amugy van meg camry meg a civic hybrid is...fingom nincs hany masik ilyena uto van de van sok.. amugy meg tokmindegy milyen autova teszik bele.. domper vagy tank..a lenyeg hogy jobb a fogyasztas.. kevesebb benzint eszik es ez jobb a zoldeknek is.
sok ember feleslegesen vesz pickup truckot de itt nem lehet kapni dinnyes mercit sem mas kombit... szal ha vki szallitani akar vmit akkor vagy van vagy pickup truck. -
Miért nem csinálnak dízel hibridet egy ekkora autóba? Az lenne a legkörnyezetkímélőbb, ugyanis ma már a dízel motorok égetik el a leghatékonyabban az üzemanyagot, ezért használnak a legnagyobb hajókban is mostmár ilyeneket (sokáig a turbina motorok voltak a leghatékonyabbak).
A benzin motor meg a legkevésbé hatékony az összes közül... -
DJ BP #62340 inkább tennének be egy takarékosabb motort...
Azt a 40%-ot hogy éri el, kíváncsi lennék -
Borg #62339 Semmikor, ugyanis ez egy evolúciós zsákutca amit a BMW csinált.
Ez a motor ugyanis nem elektromos, hanem hidrogén tüzelésű belső égésű motor (12 hengeres, 260LE-s, amúgy dízel). A rákfenéje pedig ott van, hogy 50 liter hidrogént éget el 100km-en (szemben 14L/100km dízellel).
Technológiailag egy ténylegesen elektromotoros hidrogénhajtású autó, mint az FCX jelenti a jövőt, és ezt már 2008 második felében amerikában és japánban is lehet kapni majd. Az FCX 171 liter tárolt hidrogénből (ami amúgy nagy nyomáson tárolva mindössze 5kg), 560km-t tud megtenni. (kb 30L/100km). -
Én arról is irtam, de aztán átterelőpdött a szó...és bizony a 2.5 tonnás 6 literes esetében is van lényege bazz, vagy 40% az smafu vagy mi? Aki mindenképp egy erős, nagy köbcentis GMC-t akar venni, annak is lényeges lehet 40% és a környezet bazz...egyelőre hibrid megoldás van, más nemigen elérhető... -
BMW is kifejlesztett egy hidrogén hajtású motort amit a 7-esbe beis tett.
De kérdés,hogy mikor lesz kapható. -
DJ BP #62336 inkább a hidrogén, Honda FCX, sokkal életképesebb technológia számomra -
DJ BP #62335 ja, gyári adattal sokra megyünk, BMW 320d is 4,9-et eszik gyárilag 177LE-vel, aztán mégse... -
DJ BP #62334 te meg a lényeget nem érted, 6 literes 2,5 tonnás SUV-okról volt szó, hogy baromság, nem Camry-ről meg 2,4-es motorról...
Eg 5,7 literes monstrum takarékos lesz hibrid mivoltából?, erről beszéljünk, ne tereljük Camrykre -
Ne beszélj már baromságokat. Nem mindenkinek felel meg egy kisautó, és kész. (van aki egyszerűen nem érzi elég biztonságosnak, van akinek tényleg kicsi stb. stb.) Akik viszont nagyobban gondolkodnak, egyrészről nem mindegy a fogyasztás és a környezetkímélés sem. (ha nekik nem is, de az emberiség szempontjából mindenképp)
Nem mondom, hogy a hibrid egy csoda, valószínűleg hosszútávon zsákutca lesz, de amíg nincs jobb, addig igenis van értelme...és azért annyira nem drága (főleg használtautó fronton), ahogy előadod. (főleg ha a regisztrációs tényezőket is szem előtt tartjuk...) -
Naja 200 kilós amerikai disznóknak tényleg kicsi! -
Az az amerikaiakra értettem nem a priusra ember!:) -
Csak egy gyári adatlapot látok,tesztet nem!
Prius város 5.9 camry meg 5.7 mi? -
Nem...azért, mert nem lehet mindenkit mentőkabinba kényszeríteni... -
pfff... baszott nagy???????????????
az amcsik kirohogik, hogy sikosito kell a ki-be szallashoz olyan kicsi...
egyatalan nem nagy, es sima egyteru lol. -
Nevetséges vagy sem, tessék itt egy adatlap. A fogyasztás a tesztelők mérése: KATT -
Sokkal értelmesebb kisebb kocsikkal járni,mint baszott nagy hibridekkel.
Ezért hoztam fel példaként,mert hiába hibrid valami,ha nagy.
A prius fogyasztását egy modern dízel,ugyanabban a méretben is simán hozza! -
hallod... szerintem meg a mazda 2 kicsit mintha....
kisebb auto lenne meg mas kategoria? -
A prius 1250 kiló 72 lóerő fogy/város/kiv./vegy 5.9/4.6/5.1 -gyárilag!
A mazda 2 /Euro III-as Common-Rail dízel/ adatai:
Fogyasztás (l/100km)
Város 5,5
Városon kívül 4,0
Vegyes 4,5
Teszt 5,1
Ezért kell másfélszer annyiért hibridkocsit venni?
-
nagybatyamnak priusa van, volt valami contest mo-n h ki bir vele kisebb fogyasztast csinalni, 3litert fogyasztott neki. eleg higgadtan vezet :) amugy mostanaban en is bengahianyban ugyhogy tiszta nagymamisan vezetek, eddig atlagos hasznalatban olyan 10lityot evett legalabb ha neha toltam neki akkor 12-t is, most meg ilyen 6,5-7liter korul jarkalok vele :) -
'2.4 benzinmotor + az elektromotor = meglepő menetteljesítmények, városan 5-6 literes fogyasztás"
-nevetséges!
Prius 1.4 hibrid:
'Autópályán és országúton a legtöbb oszlop bő öt literes üzemanyagigényt mutatott. Ha lejtő is volt az adott útszakaszon, 3,5 literre esett a kiírt átlag az elmúlt öt percre. Nagyon hamar ráálltunk arra, hogy melyikünk tud alacsonyabb fogyasztást produkálni a Prius-szal. Ujjongtunk, amikor 7 literre, 6,5-re majd 6,2 tizedre esett a teljes útra vetített átlagfogyasztás."
'6 literes 332 lóerős benzinmotorja lesz a hibrid Denalinak (2009-ben lesz csak kapható), és 40%-kal lesz jobb a fogyasztása városi használatkor (a korábbi modellhez viszonyítva)."
-Az is 5-6 liter lesz persze!
-
Nem a villanymotor nyomatékával van baj,hanem az akkukapacitással,és azzal hogy milyen hatékonyságú motor tölti azokat fel.
Hiába hibrid,ha állandóan jár a benzinmotorja csak többletfogyasztást produkál a plussz súly,és és a hibridhajtási veszteségek miatt.
Az egész hibridhajtásnak igazából csak a városi araszoláskor van értelme,folyamatos haladáskor plussz tömeg,felesleges bonyolítás,és mi lesz a sok veszélyes hulladékkal /akku/?
A városi közlekedésben sokkal egyszerübb,és olcsóbb lenne kisautókkal járni,csak az amerikában még mindíg derogál!
Ezért készítenek ilyen értelmetlen baromságokat,látszatkörnyezetvédelem! -
6 literes 332 lóerős benzinmotorja lesz a hibrid Denalinak (2009-ben lesz csak kapható), és 40%-kal lesz jobb a fogyasztása városi használatkor (a korábbi modellhez viszonyítva).
Ez egyáltalán nem elhanyagolható, mint ahogy a környezetvédelem sem...
Amerikában egyébként elég sok hibrid futkos, pl: Ford Escape, és egyre több amerikai autó lesz hibridhajtással is kapható, egyéb vonalon pedig a Priuson kívül pl. a Toyota legnagyobb modellje, a Camry (amit, ha jól tudom az USA-ban gyártanak vagy ott is).
Ez utóbbiból itthon is kínálnak pár hónaposakat használtan, egész elfogadható áron (5-7 millió Ft), bár az USA-ban az új ára még jobb: kb. 4 millió forintnak megfelelő dollár...2.4 benzinmotor + az elektromotor = meglepő menetteljesítmények, városan 5-6 literes fogyasztás...
(...és a hibridek regisztrációs költségei itthoni viszonylatok közt elenyészőek a "sima" benzines vagy dízel autókhoz viszonyítva: évjárattól, a benzinmotor űrméretétől függetlenül, egységesen 190e forint...)