101030
.
-
Borg #64121 ?? -
"Meg amúgyis...ha van egy sokmilliós autód és gecik a szervízben vennél mégegyszer olyat?"
Nyilán nem. Rohadt ideges lennék, de akkor sem általánosítanék az egész márkára az én esetem alapján. Talán azért mert van az ismeretségi körömben két pár éves 5-ös BMW is, és egyiknek sem volt komolyabb baja és a szervízre sem panaszkodtak a tulajdonosaik. Belátnám hogy kifogtam egy szart, és rossz szervízbe vittem, ennyi. -
Najó, ez megy a Renaultnál, Fiatnál, Opelnél, Nissan-nal stb, de nem egy 16 milliós prémium autónál. -
Fogalmam sincs. De olyan volt a felülete, mintha csiszolópapaírral nekiestek volna körkörös mozdulatokkal. -
igen, mindenki tudja, hogy az általánosítás csúnya dolog...és mégis hányan leszarják :DDD
Meg amúgyis...ha van egy sokmilliós autód és gecik a szervízben vennél mégegyszer olyat? -
Elég nagy szívás ami unokatesód BMW-jével történt, de szerintem nem kéne ez az 1 eset alapján beskatujázni az egész márkát.
Pechje volt, minden márkából ki lehet fogni sz@rt... -
Sz*r lakkot fújtak rá? Megmondták mit kúrtak el? Kókány hely lehet ahhoz képest, hogy BMW szervíz. -
Milyen 'agy"-ról beszélsz??
-
2db olajhűtőm is van :D -
Ez lesz az utolsó kommentem a temához, mert már rohadtul unlak.
1 szerkezetileg, műszakilag nem sérült a kocsi. Nem 50nel szállt bele valakibe. 2 elem sérült összesen: lökhárító, ezt is csak a radar miatt kellett cserélni, mert az egyik szenzor beszart, és a motorháztető jelvénynél lévő része kicsit behorpadt ennyi. Motortérnek semmi baja nem volt, a turbó meg anyagfáradás miatt szart be.
Gyári szakszervíznek pont az a lényege, hogy nincs különbség a minőségben, legalábbis erre kéne törekedni. Ez nem olyan ,hogy most vigyem a Ladat jóskához, vagy pityúhoz...
3: erre nem is reagálok, mert alapvető dolgokat nem képes feldolgozni az agyad. -
1: az összetörésből
mivel a kocsi elejesérült ott van a turbo is gondolom így annak is annyi ne csodálkozzon és ez nem a BMw hibája hogy össze klett törve
2: Veszel egy autót 16 millióért.
igen de ha valami esze lett volna nem csak 1 szakszerviz van
tapasztalatok alapján a megfelelő helyre kellett volna vinni
sok jó szerviz van csak tudni kell hol
internet beszámolok és bmw fórumok alapján kideríthető
3: simán belé is szálhattak volna,
ja ez se a BMW hibája :D -
Igazad van, télleg csak extrém körülmények között melegszik fel jobban az olaj...gyorsulásin nem is annyira, mert ott rövid a táv...mondjuk egy hring nyílt nap, vagy egy drift az terheli :) -
jóvanmá' :P -
olvassál má'
"Normális esetben 50-60-70 fok körül van az olajhőmérsékletem.
:DDDDDD -
Kurvára nem érdekel. Eddig türelmes voltam, de állandóan jön belőled a szar. Ezt nem lehet bírni hidegvérrel.
Najó kezdjük előlről a pontokba szedést:
1: az összetörésből adódó cucc szinte semmi a többi hibához mérve. Ember elszállt a turbója.... cserélni kell! Ez nem két fillér azért, és akkor leragadsz ennel a motorháztető gányolásnál.
2: Veszel egy autót 16 millióért. Elvárod, hogy korrekt legyen a szervíz, és kinyalják a segged is. Nem azért vettél BMW-t mert ez a legésszerűbb döntés, hanem mert olyna szolgáltatásokra is vágysz, ami más autómárkáknál nincs! Beleértve a luxust, kényelmet, presztizst ÉS HOGY minimum 5x jobban kinyalják a segged, mint egy Renault szervízben. Ennyi.
3: simán belé is szálhattak volna, akkor is az ő hibája lenne, hogy szopni kell a szervízesekkel, mert kibaszott nagy kókler mind? -
a lama sztem nem egy kategóri a győkérrel
"összetört a bmw-m de nem tudom miért rossz" :S
ha nem törte volna össze nem lett volna ilyen gondja -
"te lama"
valóban... én kérek elnézést. pff
-

"Te győkér"
asszem én nem ilyen hangnembe beszéltem veled -
Nagyon állatul néz ki ez fehérben :)
-
Najó baszd meg...
1: ki írta, hogy szalonautó? Idézek magamtól: "vadonatúj, szalonból vett autó. 0 km-es. Nem használt."
SZALONBÓL VETT, nem szalonautó! S Z A L O N B Ó L V E T T.
2: nem az a gond, hogy összetöröd, hanem az, hogy a gyári BMW szervíz képtelen rendesen megcsinálni! Te győkér. Frissen fényezett motorháztető 1 hét alatt bemattult teljesen, visszavitte, megpróbálták lepolírozni, erre szanaszéjjel karcolták az egészet, és még mattabb lett. Ki verte a balhét, és addig balhézott, amíg kapott egy vadonatúj motorháztetőt. Mindezt egy egyszerű horpadásért. Ha nem lett volna CASCO-ja, akkor szép kis summát leakasztottak volna ról a köcsögök a szar melóért. Ez a BMW "customer service".
Van neked egyáltalán BMW-d vagy csak ugyanolyan kis majom vagy, aki E30-ra veri éjjel nappal, de még nem is látott élőben egyet sem. -
akkor az nem szalon autó te lama
a szalonba az van amibe beleülnek és bemutatják és összetapogatják
ha meg összetörte az elejét akkor miért van felháborodva?
nekimegyek a falnak fejjel akkor miért fáj a fejem
kb ilyen -
Laboratóriumi eset ez a Maszka... Kiszel Tünci hozzáképest MTA-doktor. -
Húbazmeg mekkora sötétség uralkodik a kobakodban.
Tudod, mikor valaki vesz egy autót, és esetleg megteheti, hogy újonnan veszi, akkor bebattyog a szalonba. Ott leadja a rendelést, és vár, vár, aztán hopp egy két hét alatt megérkezik a járgány, amit az ő kivánságai alapján raktak össze. Előtte max az ült benne, aki levezette a futószalagról.
Így működik ez a modern világban. Meglepő, nem?
FELBÍROD VÉGRE FOGNI, hogy 0 azaz nulla!!! km-es volt az autó? Nem tesztautó volt, nem próbaautó, mégcsak nem is szalonban kirakati autó, hanem egyenesen a gyárból jött. -
szalonból vett autó. :DDDDDD
akkor nem volt bontatlan
ez olyan mikor a tescoba a bemutatón kirakott agyongyilkolt tv veszek meg -
Borg #64097 Van olajhűtőd, vagy olyan rövid távokat mész, hogy sosem melegszik fel az olajad? :)
Mert ugye egyéb normál esetben az olaj eléggé a motorhőmérsékleten lesz. Azaz ott, ahol a termosztát a hűtővizet is tartja, 80-90 fokon. Az olaj igen nehezen melegszik, vagy hűl (többször annyi idő kell neki mint a víznek), tehát ha csak megpörgeted néha a motort, akkor sosem lesz olyan meleg, hogy 60-as olaj kelljen bele. Persze ha az M1-en végig 5000 fölött mész, vagy hasonló időtartamban ütöd vágod driften vagy gyorsulási versenyen, az más kérdés :) De szerintem még egy pár órás autópálya út 5000 vagy fölött sem fog a nyári kánikulában olyan hőmérsékletet okozni, ami a 40-es olajnak sok lenne.
Másrészt, nagy fordulaton KELL is veszítenie valamennyit a viszkozitásából, tehát higulnia kell az olajnak ahhoz, hogy mindenhova ugyanugy eljusson. De ez már csak találgatás. A lényeg hogy soha senkinek nem volt kevés a 40-es olaj, még integrákba meg vti-kbe is azt raknak. Ellenben aki ész nélkül ütötte vágta, annak még a 60-as olaj is simán megég. -
110 fok?? Nem magas kicsit?
Mercim is pörög mint az állat, de soha nem megy 90 fok fölé. Igaz van olajhűtő is külön. -
Normális esetben 50-60-70 fok körül van az olajhőmérsékletem. Lehet amúgy, hogy összekevertem és a 10w-40 az 110 fokon hígult szét és a 10w-60 meg 140... -
Mondom, hogy 0 km-es, bimmer szalonból, rendelésre, tehát még csak nem is éppen készleten lévő autóról vna szó, hanem fixen 0 km-es. -
Borg #64093 Jah, ez a szöveg meg volt fogalmazva, rendes helyesírással és mondanivalóval. Egészen paranormális lett volna, ha ez saját kútfőből jön nála :DD -
Kurvajó, hogy kikopizol szövegeket :D Rögtön lehet látni, hogy nem te írtad. Egészen más szint a te írásod és a kikopziott :D -
Borg #64091 Na nehogymár 80-90 fokon megszűnjön a 40-es olaj viszkozitása, amikor a legtöbb termosztát ezen a hőfokon tartja a motort (vizet), mint ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET. Elég lol lenne :)
Én 10W-40-es API SM minősítésű ásványi Castrollal járok.
API minősítési sorrend SF SG SH SJ SL SM. Ezt is érdemes figyelni.
Amúgy, hogy hozzáértőt idézzek erről az olajmániáról a tuning autókban:
"magyaroknak a -15W70 olaj a legjobb, mert télen -55 fok van nyáron meg +63... " -
Az a BMW 2006os évvégi évjárat... Ha már most ennyi baj van vele, bele se merek gondolni, hogy 8 év múlva mi történhet. Amúgy meg aki ilyen autót vesz, az nem 8-10 évre veszi, hanem max 4-re. -
Idióta.... vadonatúj, szalonból vett autó. 0 km-es. Nem használt. Unokatesómnak sikerült megnyomnia az elejét. -
Nem sokára indulni is fognak vele bizony:) -
Lada a WTCC-ben?:O -
Olyan rémhírek keringtek a Ferrarikról,hogy,ha nem hajtod meg egyszer sem pályán,hanem csak városban használod,akkor 20ezer km után kuka a motorja. -
Az eredeti, 1978-ban megjelent M1-et szintén a bajorok Motorsport részlege tervezte (a Lamborghini segítségével) és összesen 456 példány látott belőle napvilágot. A külső formaterv részben egy 1972-es tanulmányon alapult, és a Giugiaro Italdesign stúdió nevéhez köthető. Bemutatásakor az M1 a piac egyik leggyorsabb autója volt, melyhez 3,5 literes soros hathengeres szívómotor szolgáltatta a 277 lóerőt, de a turbófeltöltéses versenyverziók teljesítménye a 800 lóerőt is elérhette. A 7000-ig forgatható erőforrás 260 km/h-ig gyorsíthatta a szögletes formavilágú szuperautót, melynek a 0-100-as sprint meg se kottyant: mindössze 5,6 másodperc alatt letudta. A motor a ZF ötsebességes kézi váltóján keresztül hajtotta a hátsó kerekeket. -
amúgy 1 Ferrari ?km-et megy el? -
Nahát igen, 800 ezret futott visszatekert szaroktól nem szabad sokat várni...:(
(kivéve, ha toyota :D) -
se sikerült lefényezniük normálisra,
ha törött szétgyilkolt autót vesz ne csodálkozzon :D