101030
.
-
Ki a faszt érdekel a pillanatnyi fogyasztás bazz.
Az accordod mennyit mutatna ugyanott?Hagyd már! -
Borg #64481 Miért lenne hülyeség? Nem értem mi az összefüggés nálad az átlag és a pillanatnyi fogyasztás között. Ha 180-al jövök végig a pályán, az sose lesz olyan gázpedál állás, mint egy padlós emelkedő... -
Tehát hülyeség a 20-40 liter és pont!
-
Borg #64479 Átlagban? 14 litert.
De akkor gumball volt hazafelé Salzburgtól végig :D (180-190 körül)
180-nál az Accordom is e körül eszik, csak az 2 lityis benzin 170LE..
Szal csak arra akartam rámutatni, hogy azért csodák nincsenek. Ha nyomja az ember, akkor a dízel is megeszi a magáét. -
Borg #64478 Kollégám most vesz Ceed SW-t. Újat.
1.4 109LE, alapáron 4,1M Ft, de most 4-be odaadták neki úgy, hogy elektromos csomag, metálfény, és alufelni is van hozzá (igy 4.4-re jött volna ki). Szerintem nem rossz vétel. -
És?
Mennyit evett nálad legtöbbet eddig? -
Borg #64476 Nézd, autópálya emelkedőn kb fél percen át 40-et tud mutatni. Pl Bécsnél ha jövök vissza, A1-A21 felhajtó, kb 1km erős emelkedő. Alul olyan 80-100-ról indulok, 5 vagy 6-ban padló fel végig. -
Borg #64475 Ki mondta hogy ez az első szervize? :) Mint irtam volt már jópárszor. -
Dízelnél túlfogyasztás ha valami hibás is max 30-40 %! -
Sziasztok!
A családdal autóvásárlás előtt állunk. Alsóközepes autókat nézegettünk (C'eed, Astra). Olyan négy millió körüli összeget szánnánk rá. Pár napja nézegettem 2006-os évjárat körüli 147-es Alfákat 1.9-es JTD Multijettel (150le) és elég jó árban vannak (példa1, példa2). Valahogy kicsit ódzkodok azonban a márkától. Nézegettem totalcaron népitéletet és nem egy panasz van az elektronikára, magas alkatrészárakra stb, de mások meg egyenesen imádják, szóval a döntés nem egyszerű. Sajna a Fiattal is mint olasz autóval van rossz élményem.
Esetleg nyúz valamelyikőtök 147-est vagy van vmi tapasztalata vele? -
De csak azért, mert többet nem tud :DDD (A Volvo is 99-en áll indulásnál :D) -
50 ezer a szervíz intervalluma???? EGY TURBÓS AUTÓNAK???? -
Bazz. a corvette nálam mutatott 299 litert is-attól még hülyeség!
Ha nem lenne hibaszűrés minden fogyasztásmérő végtelent mutatna piroslámpánál! -
Pillanatnyi fogyasztésmérő az gyíkság. 1oo-on etess meg vele 40et, és akkor módosítom az ajánlatomat, és hozok 4 thaikurvát :DDD -
Borg #64468 Pedig simán. A pillanatnyi fogyasztásmérő 42 körül mutat, ha erősen padlózom :) De ezt már az előző passat is tudta (1.9pdtdi 130le). Persze ebből átlag sosem lesz :) De amikor a benzinesek bekapnak ennyit padlózáskor, abból sem.
De nem élek a lehetőséggel, köszi :DD -
Ha egy 1.9es tourannal megetetsz 40litert, leszoplak, komolyan :DDD -
Borg #64466 Konkrétan ez sem igaz :) Az olaj nem ég bele, max ha annyira szar minőségű, vagy elhasznált.
A turbónak azért árt forrón leállítás, mert a tengelye elvetemedik, eltörik. Jobb ha forgásban van, és úgy hűl vissza, mert igy egyenletes az anyag hűlése, és deformálódása. Szóval senem turbócső, senem olaj, hanem a tengelytörés.
A turbócsövet meg a nyest rágja el leginkább :) A tourannal is megvolt 1x. Reggel nem akart menni, füstölt (bár ez annyira nem volt fura), meg mégszarabb hangja volt mint általában... -
n003 #64465 a turbó maga döglik meg ha hűtés nélkül leállítod mert egyszerűen beleég a többszáz fokos turbóba az ott lévő olaj .. a turbócsőtörésnek általában anyagfáradás-hiba szokott az oka lenni :) -
Borg #64464 Hogy is függ össze a turbócső törése a turbó hűtésével?
Amúgy én céges viszonylatban egy 2005-ös Tourant hajtok, 1.9 tdi, 105LE.
Ami pozitivum:
-2-3k között viszonylag dinamikusan autózható
-nagy hely van benne
-kétzónás digitklíma
-jól tartó ülések, deréktámasszal
-autópályán 6 liter átlag (140-el tempomat), országúton 7, városban 9 liter körül jár el. (ellenben ha padlózod, akár 20-40 litereket is benyal, szal ez is csak addig fogyaszt jól, amig nem nyomod)
Ami negatívum:
-most megy 50k-s szervizre hétfőn. Namost ezidő alatt 3x töltöttem után olajat, mert mindig kifogyott :) 5lityi/alkalom... Először 7000-nél, majd 24000-nél, aztán 33000-nél. Először warningol hogy alacsony, aztán meg is áll, szal nem árt vigyázni.
-tényleg füstöl mint a szemét
-a futóműve kalapszart nem ér, olyan mint a hajó. 6 ember kell bele hogy megfelelő legyen, de akkor meg már a súlyhoz kevés a 105LE.. Autópályán a legkisebb szellő is megbillenti, sokszor a szar hűl ki bennem a lärmschutzwand után, vagy egy-egy kamion mellett.
-Airbagfehlerrel 2x volt szervizben, nem tudták megjavitani. Felajánlották már azt is, hogy kikötik :D loál.. na ekkor némi asztalburogatás után leküldték pestre szervizbe, és ott megcsinálták.
-az emlitett 2-3k-s tartományon kivül zéró, azaz egyátalán nem megy. 1000 körül nyomatéka sincs, szal 1-esben indulva sokszor kilövés helyett lefulladás van, 3500-4000-nél pedig olyan szinten hirtelen fogy el a szufla belőle, hogy ha alacsonyabb gangban padlóval gyorsitasz, kifejeled a szélvédőt.
-a "kitűnő" aerodinamikája miatt a hátsó ajtó összeszed minden koszt, meg kormot, és nem tudod úgy kinyitni a csomagteret, hogy ne dzsuvázd össze a kezed.
-a középső könyöklős box már 10ezer km-nél nyöszörgött, most meg már egyenesen zörög...
-mocskosul drága ahhoz képest, amilyen arctalan, lelketlen, élvezet mentes, szabvány német fos... (a tempomatos pályázás majdnem életveszélyes vele, mert elalszik az ember, főleg ha szélcsend van) -
hat... egyszeruen nem vennek volkswagent alapbol de dizelt plane nem, kormol mint a szemet, es ki tudja h aki hasznalta hosszu tav utan leallitas elott visszahutotte e a turbot... ha nem, nalad eltorik a turbocso aztan az uj autod maris 300ezres szervizben faj. ha mar mindenfelekeppen ilyen touran kell, benzinesben neznem. ugysem eszik sokkal tobbet, es dragabb a dizel es dragabb is lesz. -
"and yellow told everyone you worked for a breakdown rescue service."
xDD -
DJ BP #64461 Mercid miatt nem figyelt fel rád? :D Mondjuk rizsrakéta b*zi az igaz :) -
hulyeseg szerintem. kinek mi tetszik....... skylinet kekbe tudnam csak elkepzelni.... scion tc-knel a pirosert vagyok oda. merciben a feher esetleg a fekete.. amugy szurkem van
-
mercivel kapcs.. en pont ma lattam egy hasonlo cl mercit.. szerintem lorinser bodykites volt... de kuuuuuuuuurvaaaszeeeeeeeeeeeeeeeeep szebb mint barmelyik bomike :D
a kocsim meg megorjitett ma............. elkezdett kotyogni kuuuurvahangosan az eleje.. akkor is ha 5 el mentem at az uthiban akkor is kopogott/kotyogott.. azt hittem elszallt a gatlo esetleg eltort a rugo.. de hazajottam nem volt eltorve.. csaka buzi csavart kellett meghuzni a gatlo tetejen :D:D:D -
"In other words, if your dentist drives a 599 GTB in Rosso Corsa red, be afraid. Mainly because you're paying him too much."
:D -
Azt autód színe árulkodik róla hogy milyen ember vagy :] -
-
Akkor most gondolkozz el hogy vajon mire írtam :DDD -
Bazsó elvileg itt lakik az utcánkban, de még soha nem láttam a Hacsival. Néha láttam errefelé Winklert az MX5-tel, de Bazsót, soha. -
én értem, te írtad hogy mivaaaaaaaaaaaaan :D -
Mondom 2 éve csinálták a videót, csak ma adták le :DD -
A mai adásban volt hogy megcsinálták a hacsit :) -
mihivaaaaaan??? :PPPP -
jah,hogy a mai adásban
nem is értettem miért nem a zúzdába vitték azt az öreg béna Toyotát xD -
Nem ma, kb. 2 éve :DDD -
Megnéztem mind a 2-t nem rossz :) -
olcsójános
vett volna normális 6.3-as motort bele
-
ma rendbetették a Bazsó hacsiját meg egy szakadt kis Citroent.
Egyszer nézhető ... -
mért? oszd meg a véleményed plz -
Mennyire jó? Megvan az eddigi 2 rész, de még nem néztem meg egyiket sem :D