101030
.
  • cement
    csak te lehetsz ekkora zsigulibuzi :D
  • fifi
    no ez sztem az egyik legjobb ilyen irányú befektetés ennyiért...
  • Csabesz6
    bazmeg
  • cement
    még mindig leszarjuk de érik a ban
  • GhostRider1 #76754
  • N3TuddKi
    Én is cégautóval járok. Még sosem kérték a meghatalmazást, hogy kizárólagosan vezethetem az autót. Ez nem azt jelenti, hogy nem is kellene kérnie. Ellenben a horvát-magyar határon már többször is.
  • Borg
    Nemtom mit kér, meg mit nem kér a rendőr, mert engem pl még cégautóval nem állítottak meg. De attól még ez a szabály, és kérHETi.
  • autoszimulator
    Az engedélyt, mint ahogy írtam kérheti, de az elmúlt 5 év alatt jó pár igazoltatáson túl voltunk a kocsival, és sosem kérte egyik rendőr sem, még akkor sem, mikor anno büntetésbe sikerült belefutni, helyszíni bírság tekintetében, pedig ott aztán érdekesen egyeztet adatot a forgalmi és a jogsi között. Nekem meg pl nincs is engedélyem, pedig sokat megyek vele egyedül is.

Azt pedig a rendőr honnan tudja, hogy több ember is engedéllyel rendelkezik az autó vezetéséhez, mikor magát az engedélyt sem kéri el, amiben esetleg benne van az, hogy többen is jogosultak rá. De még ezt sem kell, elég ha mindegyikük rendelkezik külön engedéllyel. Lényeg, hogy a levezett kilométerek el legyenek számolva, hogy a cégen belül ez mennyire van leosztva, sofőrre, az már saját dolguk.

Szóval ez is a szokásos magyar metódus, sok mindent kérhetne a rendőr, de felét sem teszi, egyáltalán nem érdekli, hogy a forgalmiban szereplő név egy cég, de még azt az amúgy formális kérdést sem ejti meg, hogy hol dolgozik ön, és legalább a válaszból sejthetne ezt-azt a yard. Aztán persze egyszer csak jön majd a buzgó Józsi törzsőrtizezredes, aki meg elkéri az összes papírodat, és jobbra balra szopat, mire bebizonyítod, hogy jogosan vezeted a kocsit. Mint ahogy régen a büntetések, kb a rendőr döntött, szimpátia alapján, mennyit kell fizetned, volt amire én 10 ezret fizettem, mögöttem megállított haverom ugyanakkora sebességtúllépésre 15ezret...

PErsze ez mind személykocsi, más téma, mint egy ilyen transit, amelyre ránéz az ember, másképp értelmezi a cég-autót.
  • Borg
    Nem a poszttól függ a menetlevél, hanem hogy a cégautó kizárólagos használatban van e az engedély szerint, vagypedig több dolgozó is rendelkezik engedéllyel rá. Ha utóbbi a helyzet, akkor kötelező a menetlevél vezetése, és kéri is a rendőr. Mint ahogy egyébként az ENGEDÉLYT is kéri a rendőr, amely céges dokumentum tanusitja, hogy te jogosult vagy az autó vezetésére.
  • autoszimulator
    ha céges, akkor kell menetlevél, de annak vezetéséről valójában a cégvezetőt kell megkérdezni, bizonyos posztok felett úgymond nem "fontos" a pontos vezetése, muterom pl hónap végén ír be pár dolgot. Aztán ha az alkalmazott nem megy veletek, akinek a céges kocsija, akkor egy használati engedélyt mindenképp kérjél, bár nem mindig kérik, buzgócska rendőr simán elkérheti. Menetlevelet még tán sosem kértek, attól hogy transit, még közel sem biztos, hogy céges, s ebből indul ki a rendőr is.

Amúgy a menetlevél valójában, eredetileg azért kell, mert a geci pénzlenyúló államunk a cégeket kőkeményen megadóztatja, ha a céges autót a használója magáncélra is beveti, és ebbe beletartozik még a munkába járás, pl vidékről... És ennek felügyelése miatt kell elvileg a menetlevél. Nem nehéz egy ilyet megírni, nem is kell vezetni a megállásokat, kilométereket, indulási érkezési időket, ez valójában senkit sem érdekel /persze ha a cég nem írja elő külön/, í³gy ezeket kell felsorolni + aláírás a végére:

a) a szállítóeszközre (rendszám, teherbírás vagy a szállítható személyek száma),
    b) az üzemben tartóra, a gépjárművezetőre (üzemben tartó vagy tulajdonos neve, adószáma, telephelye, gépjárművezető neve), valamint
    c) a rakományra (a szállítmány megnevezése, mennyisége, származása) és a megtett kilométer-teljesítményre vonatkozó adatokat tartalmazza."

Nem kell tehát vezetni, mikor ugrottál át vele a szomszéd utcába, mindig kitöltve azt a sok szar rubrikát, amit a közismert nyomtatványban elvárnak. Végére esetleg odanyomtathatod a törvény azon részét, amely előírja, hogy nem csak a nyomtatvány használható, és a rendőrtől sem kell lehetetlent kérni, hogy nézzen utána :D
  • fifi
    mind1
    ha céges, akkor menetlevél KELL
  • CSOCSO
    o adja ra a manit :D:D:D
  • kemszi2
    1995 ford transit hosszított és magasított verzió.2.5 szívó dízel..vasárnap irány a barátokkal a hegyekbe vele,azért érdekel a téma
  • Borg
    Minden cégautónak vezetni kell a menetlevelét, hogy vissza lehessen követni mikor ki vezette.
  • kemszi2
    tudom csak összekevertem sry.akkor sem ha céges?
  • fifi
    mi az hogy szállítólevél?
    ne keverjük a szezont a fazonnal...
    a szállítólevél árúhoz kell. én pl a melóhelyemen vettem raklapot tűzifának. arról is írtunk szállítólevelet, ha megállítanak a singálók, igazolni tudjam honnan van.
    amire te gondolsz a menetlevél, és nem kell szgk-ra.
  • I.C.ram
    es az asszony tudja, hogy te ilyen helyekre jarsz? :P
  • CSOCSO
    muhahaha
  • I.C.ram
    ammeg mi?
  • kemszi2
    köszi srácok
  • N3TuddKi
    szgk. nem kell.
  • ChuckyHUN
    személygépkocsinak nem kell szállítólevél...
  • kemszi2
    akkor eddig 1-1
  • R0zs0máK
    nem
  • kemszi2
    gyerekek kell szállítólevél 9 személyes ford transitnak ami személygépkocsiként van levizsgáztatva?
  • slammer
    Eladó Peugeot 607
    http://kobcenti.hu/index.php?option=com_ezautos&task=detail&id=59&Itemid=
  • CSOCSO
    szep... tootsiesba mikor megyunk?
  • CSOCSO

szinte ugyan az
  • desigo
    milyen élete van a szomszédodnak...
    az napi 300 km
  • I.C.ram
    jaja, mar julius ota.
  • I.C.ram
    Honda Accord az. Azt hittem, hogy a Honda tudosunk majd felfedezi, direkt vartam vele :P

egy Mercis ficsur mondja meg a frankot? hat ejnye :P
  • CSOCSO
    te megint itt vagy amcsiba?
  • CSOCSO
    az a fake 745 bimmer az szvsz egy sonata
  • I.C.ram
    Mondom, az Mercedes E350 coupe (53k dollar a teljes ara) (az uj) havi 800-ba kerul 3 eves lizingnel. Tegnap kerdeztem meg a kereskedot :D Lehet el kene vinni test drivera is :D
  • autoszimulator
    hát nemtudom, így mondjuk nem hiszem hogy belevágnék, magyar aggyal, ha a kilométert nem is számolom, a legolcsóbb darab is 2 év alatt egy millámba fájna, és a végén ott vagyok, hogy nincs kocsim, mikor visszaadom. Mondjuk legalább nem kell kiszenvednem a kp-t vásárláskor, és nincs lehúzás hitelkonstrukció sem. Érdekes, nem tudom mit választanék :D
    Azért a havi ezres esetén két év után 4,3 millába kerül a cucc, kérdés azért milyen árkategóriás autót kapsz :) ha mondjuk 8-10 milla lenne, akkor okés, mer ennyit még értékéből is veszíthet..
  • cement
    a 48 nem is sok. szomszed 1 ev alatt 109ezret tett d-catos avensisbe :) jo mondjuk esztorszagba jart ki vele :D
  • I.C.ram
    miert kapna vissza? Berauto vegulis. Egy szopas van csak vele, hogy nevetsegesen keves km-t mehetsz vele. Ilyen 20 ezret/ev, ami amerikai viszonylatban baromi keves. Tesom egy ev alatt 48ezer km-t rakott a Highlanderbe, ugyhogy o inkabb megvette.
  • R0zs0máK
    Áh, jön rá másik, nem jó úgy közlekedni, hogy GT versenyautó hangja van :DDD
  • autoszimulator
    looool

és akkor valamennyit visszakap az addig befizetettből, vagy semmit, és bérautó feelingje van?

azért más világ amerika, még mindig.
  • I.C.ram
    pl Toyota Camry 230 dollar / honap
    Mercedes E350 coupe (2010es modell) 800 dollar / honap