.
  • autoszimulator
    Az engedélyt, mint ahogy írtam kérheti, de az elmúlt 5 év alatt jó pár igazoltatáson túl voltunk a kocsival, és sosem kérte egyik rendőr sem, még akkor sem, mikor anno büntetésbe sikerült belefutni, helyszíni bírság tekintetében, pedig ott aztán érdekesen egyeztet adatot a forgalmi és a jogsi között. Nekem meg pl nincs is engedélyem, pedig sokat megyek vele egyedül is.

Azt pedig a rendőr honnan tudja, hogy több ember is engedéllyel rendelkezik az autó vezetéséhez, mikor magát az engedélyt sem kéri el, amiben esetleg benne van az, hogy többen is jogosultak rá. De még ezt sem kell, elég ha mindegyikük rendelkezik külön engedéllyel. Lényeg, hogy a levezett kilométerek el legyenek számolva, hogy a cégen belül ez mennyire van leosztva, sofőrre, az már saját dolguk.

Szóval ez is a szokásos magyar metódus, sok mindent kérhetne a rendőr, de felét sem teszi, egyáltalán nem érdekli, hogy a forgalmiban szereplő név egy cég, de még azt az amúgy formális kérdést sem ejti meg, hogy hol dolgozik ön, és legalább a válaszból sejthetne ezt-azt a yard. Aztán persze egyszer csak jön majd a buzgó Józsi törzsőrtizezredes, aki meg elkéri az összes papírodat, és jobbra balra szopat, mire bebizonyítod, hogy jogosan vezeted a kocsit. Mint ahogy régen a büntetések, kb a rendőr döntött, szimpátia alapján, mennyit kell fizetned, volt amire én 10 ezret fizettem, mögöttem megállított haverom ugyanakkora sebességtúllépésre 15ezret...

PErsze ez mind személykocsi, más téma, mint egy ilyen transit, amelyre ránéz az ember, másképp értelmezi a cég-autót.