101030
.
  • desigo
    Ezt vedd meg
    330Le,hátsó kerék,Speer,öntött vas motor...
    minőségi cuccok vannak benne
  • pszihopata
    itt

no mindegy,én azt tudom hogy mit jelent szétszedni egy autót úgy hogy azt ki lehessen lakatolni

fűzzd ki a kábelezést egy ilyenből,szervócsövek műszerfal stb.!

vagy azt gondolod hogy odaviszed a kasznishoz és ő visszaadja összerakva?

vagy pl. hogyan pótolod a törött hiányzó cuccokat,elöregedett tömítéseket kédergumi stb?

a haver hetente rendelte németországból az alkatrészeket,meg utazott börzékre,ott mennyi cucc lesz a 6.9-hez?

• desigo

ha szükségem lenne saját autóra én is azt vennék vagy S2000-et csak az háromszor drágább :/
  • I.C.ram
    Tévedés. Nem tudom, hol olvastad, de összesen 7380 db-ot gyártottak belőle, ez 100%.
  • I.C.ram
    Persze. 6.9-ben alapfelszereltség volt, ahogy az elődjében is a W109 6.3-ban is.
  • I.C.ram
    Ha valami itthon veterán, akkor nyugaton kb 150%ig veterán, mivel ott jóval hamarabb a roncstelepen végzik. Tele van a két nagy német használtautó portál "historische" forgalmis W116-ossal, tehát hivatalosan is veteránnak számítanak.

Nyilván a 6.9-esre gondoltam, abból csak 7400 körül. Ez nem csak a legnagyobb motor a pelattán... mert az a 450-es, ez több annál. Ez egy különlegesség. Kb mint az aktuális S65-ös AMG Merci. Annak idején 2x annyiba került, mint a 450-es társa. Rolls Royce-okkal volt egy árban. Erős kijelentés hétköznapinak nevezni.

Már a benne lévő megoldások is különlegessé teszik. Autómata magasság állítású hidropneumatikus rugózás, M100-as motor, ABS(elsőként a világon), száraz olajozású, az akkori hi-tech biztonságtechnikai megoldások, stb. Ezek teszik különlegessé. Tudom, hogy nem az a tipikus veterán autóval, amiben mindenki szívesen pózol, mert nem kabrió, coupé, nincs 50+ éves, stb, de nekem mégis nagy szerelmem.

Már miért lenne nehezebb lakatolni? Egy W114-es coupénál kapásból nagyságrendekkel egyszerűbb.

Ki a frászkarika hasonlította a Steyr gépészetét az S-osztályhoz?

Klíma, kormányszervó, befecskendezés (1976-tól, előtte a jóval bonyolultabb D-jet volt, de az sem vészes, nekem is az volt a W114-ben), ezek mind ugyanazok, amik a 280/350/450-esekben is van. Ha itt szívás, akkor ezeknél a modelleknél is. A váltó meg szinte megegyezik a 350-es 450-esek váltójával. Szóval pont kiragadtad azokat a dolgokat, amik az általad ajánlott 280-asban is megvannak.

Sokkal neccesebb a motor és a légrugó. De ez utóbbi sem jelent gondot egy képzett Citroen-es szerelőnek, mert gyakorlatilag ugyanaz, mint ami a Citroenekben volt.
  • pszihopata
    7300 került európába és 1800 amerikába
  • pszihopata
    ezekben volt hydro?
  • pszihopata
    a w116 max magyarországon veterán,és 470 000-et gyártottak belőle

hogy mennyivel különlegesebb ugyanaz a legnagyobb motorral?

szerintem nem sokkal

'Ha nagyjából rendben van műszakilag, akkor egy W116-ot se kerül többe kilakatolni, fényezni."

-na ezt ugye nem gondolod komolyan?

egy steyr gépészetét hasonlítsuk egy s-osztályhoz? na ne viccelj!

klímakompresszor kormányszervó befecskendezés autómataváltó stb. az mind tökéletes egy 35 éves kocsiban?

• I.C.ram
    Semmi, de nagy autóba nem való :)
  • I.C.ram
    Ha nagyjából rendben van műszakilag, akkor egy W116-ot se kerül többe kilakatolni, fényezni.

Én eleve ritkán járok kocsival, nincs kedvem idegeskedni a dugóban, százezreket költeni parkolásra, stb. Nekem pont arra kell egy autó, amire másnak egy vitorlás a Balcsin. Épp ezért szeretném a lehető legjobbat (számomra).

Elhiszem, hogy ritkább a Steyr, de nem az én stílusom, preferenciám.

W116 azért már bőven nem youngtimer. 1973-80-ig gyártották. Hogy túl sok van belőle? Nem hiszem: 7400 db-ot gyártottak belőle, aminek a nagyrészét az amerikai változatok teszik ki. Kb. 2500 európai változat készülhetett.
  • pszihopata
    egy haver 1.5 éve fejezte be a w115 2.0 d-t,2 milla lett a vége,mindenhova azzal jár télen nyáron

ennek szerintem csak így van értelme

a 30 éves 929-est 15 éve hajtom nincsen másik személyautóm mellette

szerintem ennek csak így van értelme

ha már értékes ritka autókról beszélünk,pont ezért nem érdemes egy ilyen kocsiba belefogni mert túl sok van belőle és horror felújítani

én egy steyr baby-re alkudozok 800-nál tart,de az 1937-es!!!

2 millából megállna,boxer 4-es eszik 8-10-et oszt csókolom

hiába v8 meg minden egy joungtimer nulla mellette
  • R0zs0máK
    Mi a baj a sor4-el? :P
  • I.C.ram
    Vevőcsalogató bizbasz? Mire gondolsz?
  • I.C.ram
    Láttam jó pár OT-s autót. A többségükre azt mondanád, hogy ez meg se kaphatna az OT-t, aztán mégis ott virít rajta. Ez az autó meg ránézésre egyáltalán nincs rossz állapotban, még az eredeti, korhű, anno hi-end equalizer is benne van, ami ritka, mint a fehér holló.

Kárpit is egyben van, csak dzsuvás. Ezekben az autókban olyan sok km sem szokott lenni.

Eleve hobbi autót keresek, eszemben sincs ezzel járkálni a belvárosban.

Azért tök más egy V8. A karakterisztikája, a hangja, mindene. Pont ugyanakkora különbség van a V8 és a sor 6 között, mint a sor 4 és a V6 között.

Nem mondtam, hogy meg is veszem. De nincs kizárva. Nem fogom elsietni a dolgot, úgyse viszik el. Jelenleg 3 6.9-est árulnak a magyar piacon, abból 1-et legalább egy éve. Egy másikat meg már kb 2 éve. Kutya nem veszi ezeket itthon. Inkább vesznek egy 107-es SL-t vagy SLC-t ugyanennyiért, mert sokkal karakteresebb.

Szerintem sokkal nagyobb luxus mindennapi használatra venni egy vadonatúj középkat. autót 4-5 millióért. Azt is kell etetni, az adó több rá, a biztosítás több rá, 1-2 év alatt elveszted a vételár felét, és nem valószínű, hogy füligérő vigyorral fogsz belőle kiszállni minden egyes út után.

Szóval kinek mi.
  • pszihopata
    az a pár vevőcsalogató bizbasz amit pluszban beleraktak hogy indokolják a horror vételárat meg sosem érdekelt

viszont ha valamit pótólni kell akkor szívás,de ez a motorra is érvényes
  • pszihopata
    mire ez a kocsi OT-t kap rámerhetsz 2 millát

ha közlekedni akarsz vele akkor újabb 2-t

egy 'vasgolyó' w115 d mire kész elkerüli a 2 milliót

mennyinél is tartunk nálad?

nem tudom mennyit keresel,de ha ezt hobbira kivágod zsebből és még marad pénzed a 25 liter/100 km-re akkor valamit igen jól csinálsz

egyébként nem kell elmagyarazni hogy egy 6.9-es v8 mennyivel jobb egy sorhatnál-SEMMIVEL

erősebb oszt jóvan

• I.C.ram
    Nem is volt tervbe véve az amerikai árusítás, csak az amerikai kereskedők kisírták, hogy exportálják az USA-ba is, aztán a végén jóval többet adtak el az USA-ban.

Ez már rég nem a racionalitásról szól. Ha józan ésszel gondolkodnék, akkor vennék egy 240D állólámpát, oszt jónapot.

Vagyonadó nincs rá, mivel OT rendszámos lenne. Az átírás egyszeri díj.

Azt hittem, hogy neked nem kell magyarázni, hogy mi az élvezet egy különleges veteránban.

Ezért ez mégis csak egy 290 lóerős 550 Nm-es autó, ráadásul mindenféle turbófeltöltés nélkül. Össze sem lehet hasonlítani egy szotyissal.
  • pszihopata
    krúzolni bőven elég a kisebb motor

a 6.9-est a70'-es évekbeli amerikai viszonyokra építették,és nem a 2010-es magyarokra

fizeted a vagyonadót horror átiratást,közben meg a garázsban áll?

én inkább ketyegek egy öreg dízellel 3 hetet dubrovnyikban :D
  • neevous
    Régebben én is nézegettem őket mobile24.hu-n és lám-lám az MX-5 is olcsóbb kint, de ha magyar rendszámot akarsz rá majdnem ugyanott vagy. Tiszta szopás ez a regadó, de a kedves képviselőúr is azt mondta a parlamentben, hogy ugyanolyan futásteljesítménnyel a német autók sokkal elhasználtabbak, mint a magyarok, így már érthető...
  • I.C.ram
    Volt 2.8-asom, nem megy rosszul, de egy W116-ba már kevés kicsit, szerintem. Fogyasztása a nagyobb kasztniban meg simán eléri a 14 litert városban (nekem 13-at evett az állólámpában).

6.9-esben azt szeretem, hogy nem hivalkodó ugyanakkor mégis az egyik leglegendásabb autója a háború utáni Mercedes-nek.
  • SötétBarom
    Ja, lehet. :D De úgy általában egy cabrio kéne. Viszont a legtöbb ami emberi áron kapható, az hulladék. Van golf, astra meg 3as. Ezek vagy csúnyák, vagy autónak nem jók. Esetleg még van chrysler, de az meg akkora mint egy ház. A spyder jó lenne, de azok meg dögnehezek, és vagy alul vagy túlmotorizáltak. A többi említésre sem méltő (206 cc :DD).

Az mx5-ből a 140 lovas pont fasza póver, még nem luxusadós, cabrio, RWD, ráadásul mindenféle helyen azt állítják, hogy a lefunabb autó ever.
    1-2 milla között van az ára, és furcsa a mód a régiek sem nagyon olcsók, tehát még csak nem is bukok rajta keményen, mint egy alfán mondjuk. Az egyetlen gebasz, hogy kétszemélyes. (viszont egy hűtőt előbb elviszek ezzel, mint a mostanival :DD)
  • pszihopata
    megér annyit amennyit fizetsz rá,egy limó baszott nagy motorral mire jó ez?
    nem értem

ha megveszed ugyanezt 2.8-al az is lép normálisan

ezzel csak az államot hízlalod
  • neevous
    Ilyenkor várj egy pár hetet, mert lehet elmúlik :)
  • SötétBarom
    :P

Én meg közben rájöttem, hogy kéne egy mx5. :D
  • I.C.ram
    Vagy mégkevesebb...

Komplett autókat szoktak újrafújni 200-ból. Egy karcolásnál meg azért össze lehet ködölni, nem kell újrafújni az egészet.
  • I.C.ram
    Viszont tized akkora élmény :)
  • I.C.ram
    Azt én is néztem. Nem tudom, mi lehet. Remélem, nem volt megcsukva. Majd rákérdezek.
  • SötétBarom
    Egy két literes autót is lehet minden másnap használni :PPP
  • SötétBarom
    Egy elem újrafújása tokkal vonóval megáll 20-30 rongyból, ha valami jófej, vagy haver a fényező, akkor ennél olcsóbb jóval. Nemtudom itt mekkora a sérülés, de ha polírral megoldható, akkor szinte ingyen van. Én ezzel az arccal nem haverkodnék tovább a helyedben, mert egy fasz
  • I.C.ram
    Nem keveset :)

Autópályán olyan 13-16, városban 16-20. De egyszer élünk, nem mindennapi használatra lenne, amúgy sem. Ha csak minden másnap használom, akkor is ugyanott vagyok, mint mondjuk egy 2 literes autóval.

De egyelőre még csak ott tartok, hogy hónap végén megnézem, aztán lesz időm még gondolkodni.
  • fifi
    utolsó képen csak a fény csalóka, vagy tényleg más színű a jobb hátsó ajtó?
  • fifi
    mennyit eszik egy ilyen?
  • mate317
    Csao!

Egy 15-20 éves bmw ajtaját nekivágtam a póznának, a gazdája szerint most jövök neki sok pénzzel(60), mert újra kell fényezni, polírozni.
    1. Tényleg lehet ekkora kárt csinálni így? Nem nagy erővel csaptam oda, csak nem állt meg az ajtó az akadási pontnál.
    2. Ha igen, hogy oldjam meg, hogy ne **sszon át? Gondoltam előbb kérek számlát, de azt írathat többről mint a tényleges javítás.

Nincs időm kézenfogva elmenni vele, hogy az orrom előtt csinálják meg, fehéren. De ha jogos amit mond, term. kifizetek amennyit illik ilyenkor. valakinek tapasztalat?
  • I.C.ram
    DéeSz-t nem szerettem annyira sosem. Meg úgy általában a veterán franciákért sem vagyok oda, pedig régen nem voltak olyan rosszak, csak egyszerűen a formaviláguk nem jön be.
  • neevous
    Nekem ez begyere leginkább a felhozatalból.
  • I.C.ram
    szóval eztet.
  • I.C.ram
    Ahh idióta, aki [ ] rakott az URLbe.
  • I.C.ram
    El is megyek megnézem hónap végén :)
  • R0zs0máK
    *FAP FAP FAP FAP FAP*