101030
.
-
Az a durva, hogy az Enzoja itthon lett levizsgáztatva, láttam fókuszban múltkor valami Ferrari találkozón németben, ENZO-01, rendes magyar uniós rendszám, meg az a matrica az ablakban. -
Aham
-
Miben különbözik a simától? -
[Walaki]D`Lair #46282 Zonda F? Lecserélte a sima zondát? -
Járkálok a városban hallom cirkál a Zonda F.. :DDD Mondom csak megörökítem a telómmal :DDD
Zonda F video dunaujvaros -
Srácok ma olyat láttam... :DDDD -
-
[Walaki]D`Lair #46278 Akkor hallgasd meg ezt Csoccser...;))
GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰ!!!! -
4 hengeres Alfa Romeo boxernek jobb a hangja azért :) -
Kicsit üveges hangja volt. -

-
Sajnos csak egy digitális fényképező volt nálunk. Majd kimegyek egyszer normális kamerával felmenni. -
meg a srac hangjabol itelve azert ezt a hangot fel lehetett volna ugy is venni hogy a szobad beleremegne ha feltekerned a hangerot.. de igy olyan mintha egy akvariumban lett volna a kamcsi -
hat azert jobb mint egy sor4.... -
Hát ennek nincs túl jó hangja... -
Az Alfa volt a nagy boxeres. Gyakorlatilag szinte minden 4 hengerese boxer volt. -
Jaja tényleg nem csak marketing. Mikor anno reklámozták a 156ot meg sem említették a TS-t. Arról nem is beszélve, hogy az összes versenygép TS, legyen az Alfa, vagy BMW. Szóval gondolom nem csak poénból pakolnak bele plusz gyertyákat. -
Tess egy kis 3.8-as V6-os hang. Minden gyári :D -
Borg #46267 Új TT coupe -
Borg #46266 Nekem csak a kipufogóján akadt meg a szemem :) igazi dizájn gyöngyszem :D
Bár a 4kerék meghajtása is elég vicces úgy, hogy hátra max 50%-ot tud tenni... -
Totalcar Mazda MPS teszt
Olvasói szavazás:
Kéne 612 <- Kik ezek az emberek??? :D
Nem kéne 86
Én minden cikket elolvasok, de ez az autó nekem még így is annyira unalmas, hogy ezt nem tudtam végigszenvedni.
Inkább verjenek agyon, minthogy 9.3 milliót adjak ezért az autóért.
-
Borg #46264 Ki lehet hallani minden bizonnyal akkor, ha azt akarod kihallani. (kiemelve a motort a környezetéből)
De a motor jellemző hangját nem ez határozza meg, mivel a szívó és kipuff hangok ezt bőven elnyomják. Max a rezonancia kelt majd különböző érzést. -
"És szerinted ha két V6-os motort teszel egymásmellé légszűrő, meg kipuff rendszer nélkül, akkor azoknak is teljesen más hangjuk lesz?"
Lesznek olyanok amelyek szinte megkülönböztethetetlenek és lesz egy kettő olyan aminek jellegzetes, a többinél jobb hangja, kifinomultabb járása lesz. Ezekből születnek a "legendák".
"A V6-os 3/3.2 meg csak egy a sok közül."
Az az egy ami még őriz valamit a mítoszból. A töltelékmotorok kommersz szarok ugyanúgy mint a többi ebben a kategóriában.
"Miért, szerinted azonos fordulaton mi lesz a különbség köztük, ha nem számítod a kipufogó és a szívó hangot?"
Van a motornak néhány alkatrésze azért ami működése során hangot ad ki és meggyőződésem, hogy a VTI simább kiegyensúlyozottabb járását azonos fordulatszámon pörgetve is simán ki lehet hallani. -
Borg #46262 Miért, szerinted azonos fordulaton mi lesz a különbség köztük, ha nem számítod a kipufogó és a szívó hangot?
Itt nem 0.1 decibelekről volt szó, hanem hallható különbségről ugye, ami felett hümmögnek a nagyonhozzáértők.
Két sor4-es, ugyanolyan köbcentis, vezérműves szelepelt /OHC motor között pontosan annyi különbség van, mint két V8-as, ugyanolyan köbcentis, nyomórudas szelepelésű /OHV motor között. Még ha a konstrukció egykét ponton különbözik is, elhanyagolható. A motorok jellemző hangját, karakterét mindig a szívó oldal (rezonátor, szűrő, szívócsonk), és a kipuff rendszer (leömlő, kat, középdob, hátsódob) kialakításával határozzák meg, mivel a gázáramlás ezeken a helyeken tudja valamilyen módon megszólaltatni a motort.
Magának a motornak max akkor lesz különböző hangja, ha sor4-est hasonlítasz boxer6-hoz, vagy V8-hoz, tehát lényegesen más a hengerek száma, köbcenti, stb. -
Borg #46261 És szerinted ha két V6-os motort teszel egymásmellé légszűrő, meg kipuff rendszer nélkül, akkor azoknak is teljesen más hangjuk lesz?
Amúgy te írtad, hogy VOLT szokás a motorhangjukon hümmögni... amikor még boxerek voltak.
Tehát most akkor ne kanyarodjunk már el ilyen gyorsan a mai motorjaik mellől, hamár erről volt szó. A V6-os 3/3.2 meg csak egy a sok közül. -
Mentol #46260 JAJA! Éljenek a nagy dög amcsi motorok! V6, V8 minimum! -
Mellesleg szerinted az 1.6 VTI nek ugyanolyan a hangja mint egy 1.6 Hyundai nak? -
Ki a tököm beszél itt nyomorult 4 hengeres 1.6os motorokról? Az Alfák jó hangját szerinted ezeknél a kávédarálóknál szokták emlegetni? Ugyanmár. Ez a kategória csak a rizsrakétáknál számít(ahol ez már nem is alapmotor), mindenhol máshol csak kiegészítő a motorpalettán az olcsóság miatt.
Jó hang egy motornál 6 hengernél kezdődik és 12-16 hengernél végződik. 4 henger a zümmögés nem motorhang. -
Borg #46257 1. Konkrétan mi a problémád? a vti szerinted nincs 4 ajtós változatban mindennel felszerelve, vagy mi? És hol volt egyátalán téma a felszereltség? A gyorsulásról volt szó.
2. Hát igen persze, tegyél egymás mellé két sor4-es 1.6-os motort légszűrő és kipuff rendszer nélkül, meglátjuk mekkora különbség lesz a hangjukban :) Biztos jelentős eltérés lesz a benzin robbanásában, meg a szelepek kelepelésében :DD -
1. Mert a 95 ös évjáratú 1.8as 4ajtós mindennel felszerelt kocsi gyorsulásának olyan szar érték az a 8.8? Ló-áll. (ez van az alább linkelt listában, '96 tól már mindenféle kavarás van az 1.8 nak nevezett de valójában más lökettérfogatú motorokkal, ezért azokat hagyjuk)
2.
Mert a motor járásának nincs ám hangja, csak a szívó meg a kipufogónak ugye? Ehhhh. Az utolsó mondatot remélem nem nekem írtad mint újnak szánt infót.
-
Borg #46255 Meg a Honda i-DSI-ben is.
A két gyertya szabályozottabb égést biztosít, alacsony és magas fordulatoknál jobban lehet szabályozni a témát, jobb emissziós értékek, alacsonyabb fogyasztás. Általában alacsonyabb redline van ilyen motoroknál, viszont a nyomaték már a közepes fordulatszámokon jelen van (Jazz-ben pl már 2700/2800RPM-nél megvan a max, ami benzinmotornál nemigazán jellemző).
Lóerőben kb a mérési hibahatár alatt marad a különbség...
-
Borg #46254 1. Annyit ami a nyilvánvaló, hogy nem elég rövidek ahhoz a motorhoz. Ennyi gyorsulást bármelyik 1.6-os ESi (8.9 - pedig ez hosszabb "D" váltós) / VTi (7.3) Civic fel tud mutatni pl, de a 10s még egy 1.5-ösnek sem művészet (gyárilag 10.3).
2. Szerinted mi adja egy alfa motor hangját, vagy bármelyikét nem csak Alfákét? Főleg ha már régóta nem boxerről van szó, hanem egyen-sor4, meg max v6-okról... úgy bizony, a szívó és kipufogó hang. Más hangban nem különböznek ezek a többi motortól.
Egyébként nem csak az Alfa gyártott Boxermotorkat nagy sorozatban, hanem pl a Subaru is mind a mai napig. -
[Walaki]D`Lair #46253 Nem biztos hogy marketing, a smartban is két gyertya van hengerenként, de sehol sem reklámozzák...tisztább így az égés vagy mi... -
Mentol #46252 OkOk! -
Ezzel én tökéletesen tisztában vagyok, engem is hihetetlenül idegesített annak idején amikor mindenki belemagyarázott minden autóban innen is egy kicsit, onnan is egy kicsit. Azóta viszont már hagyomány lett belőle és ahogy a többség, én is poénból írom, láthattad is a nagy szmájlit a végén :)) -
Mentol #46250 Nem személyes volt! -
Mentol #46249 Hehe!
Én meg ugyanebből az okból írtam! Habár lehet, hogy a csomagtér, meg a térképolvasó lámpa rendkívűl hasonló a három kocsi esetében. Mindenesetre - SZERINTEM - nem kéne így hasonlítgatni(felesleges).
Amúgy meg mi van akkor, ha netán totál ugyanaz a lámpa két kocsin(pl.: Opel, Chrysler)? Ugyanaz a cég, ugyanaz az alkatrész mégse jutna eszembe, hogy ezért fikázzam esetleg az egyiket a másikkal szemben...
-
Én is erre gondoltam, de a lámpák hasonlóságát nem fedeztem fel, így azt hittem másról van szó :D -
Mentol #46247 Hogyhogy mi? Na, várj, leírom magyarul: KAMAZ -
"Naneeee! Már megint?"
Hagyomány :DD
Kama3? Ázmi?