101030
.
  • DanielT
    Mai modern utcai autóknál gyakorlatilag semmi értelme. Felejtsd el.
  • cement
    ez szerintem is az amcsi muscle carok meggyalazasa... ez minden csak nem szep... okadek kicsi felni, ugy nez ki vele mint valami kétéltu jargany, inkabb lenne narancssarga, vagy kek, undorito a szine is, a motorhaztetorol meg nem is mondok inkabb semmit... 1milliot nem adnek erte..
  • autoszimulator
    Subaru Impreza RB320 ... Richard Burns emlékére ... nem randa és főképp nem gyenge a mocija:D

tul sok info nincs rola :(
  • CSOCSO
    egy kicsit kinai:D

szal ez a kuplungozas a lefele gangolasnal jo? es leginkabb regi kocsikon? vagy zsir uj kocsikon is jo, mikor semmi baja a valtonak?

piros lampa elott mi ertelme dupla kuplungolasnak amikor ugyis bennthagyod 5 osben amikor mar erzed hogy nagyon lassu vagy akkor kiveszed es fek...
    nem?
  • CSOCSO
    ez a pup meg okes.. de amelyik belog a a szelvedo kozepeig.. nah az mar lol.. amuygymeg ez az atlatszo plexis dolog inkabb olasz vagy inkabb tuner mint nigger.. te nagyonokos
  • mabbak
    Vágom, ergo így kevesebb időt veszítesz váltásnál. Érdekes, köszi szépen, majd kipróbáljuk :)
  • I.C.ram
    látszik is nagyon ezen a challangeren, hogy sufnituning. iszonyat gányúl van megcsinálva, zéró stílusérzékkel. Egy ilyen challanger amerikában lehet max 3 milla forint.

Az meg milyen gányolás már, hogy kiszedni ebből a kör légszűrőt, és berakni 3000 forintos sportlégsűrőket...
  • I.C.ram
    de lényegtelen. Challander, Cuda ugyanaz az alváz, meg szerkezet :)
  • I.C.ram
    Nem ezt akartam...
  • DanielT
    Inkább idézem, mert mire így összeszedem... :)

"Amikor gangolsz lefelé, elöször kiteszed üresbe, kuplung felenged és motor felpörget olyan fordulatszámra kb, ahol majd a végén az egyeshez kell, aztán megint kuplungolsz és tolod az egyest.

A váltó két tengelyt kapcsol össze. Az egyik tengely megy a kerekek felé (difire), a másik a kuplungon keresztül a motorra. A váltó van szinkronizálva, ami azt jelenti, hogy váltáskor, amikor már üresben van a váltó:
    A kerekek forgatják tovább az egyik tengelyt, a másik tengely elkezd szépen lassulni (nincs semmilyen hajtása). Ahogy tolod a kívánt fokozatba (másik áttételbe), a kuplunghoz kapcsolódó tengelynek más fordulatszámon kellene forogni (mert más lesz az áttétel). Ekkor a széria utcai váltókon nem basszák össze csak úgy a fogaskerekeket, mert annak csúnya vége lenne, hanem a szinkrongyürük segítségével, a két tengely súrlódás segítségével (a fokozat áttételének megfelelöen) beállítja a kuplunghoz csatlakozó tengely fordulatszámát.
    Ez a szinkronmechanizmus addig nem is engedi a fogaskerekeket összetolni, amíg hasonló nem lesz a fogaskerekeken a kerületi sebesség. Ekkor becsúszik a fokozatba a váltó, ez érezhetö, becuppan és lehet felengedni a kuplungot.

Az igazi sportautókon nincs nagyon szinkrongyürü.

A gyakran használt fokozatok szinkrongyürüi idövel elkopnak, így vagy nem veszi be pl az egyest menet közben, vagy csak nehezen.

A dupla kuplungolásnak az e lényege, hogy a fahrer lábbal SK beállítja a kuplungra lógatott tengely fordulatszámát, így amikor tolod a sebességet, akkor már nem szarozik a szinkrongyürü, egyböl beveszi. Az astrámon is szét volt menve az egyes szinkron, de ilyen duplakuplunggal, meg lábfej-sarok váltással elég jól el lehetett boldogulni, 30-40-nél néha olyan finoman bevette az egyest, hogy meg sem rándult a kocsi."
  • I.C.ram
    négerkurvák vére folyik már benned is :D

szvsz a gyári púp teljesen korrekt. Főleg, hogy külön van a motorháztetőtől.

• mabbak
    az az, régi verdáknál azért jó, mert könnyebben veszi a sebességet, de mi szükség van erre egy rali autóba pédálul azt nem vágom
  • CSOCSO
    nem is igazan vagom mi az hogy dupla kuplungolas.. .. pl .. benyom kuplung kiveszed kettesbol, felenged kuplung majd ujrabenyom kuplung es beteszed harmasba? vagy mi?
  • CSOCSO
    erre en is kivancsi lennek hogy mizu
  • CSOCSO
    nekem is bejon.. meg a mocihazteto is jobban tetszik mint a szokasos pupos csufsag
  • Taranov
    Én is felfigyeltem erre az akcióra a szeptemberi autobildben, de azért abba nem mernék belevágni, hogy veszek egy mercit, és aztán eladom.
    Inkább megtartanám :)
  • mabbak
    Meséljetek már erről a dupla-kuplungról légyszi, érdekelne, hogy személyautónál mi értelme. (Ifánál meg ezeknél a vackoknál még csak-csak értem.)
  • Borg
    Mercedeshez ajándék Opel?
  • Kit--Kat
    pirosat és eredeti állapotban, ez 1 hányás...
  • GregSB
    Nekem bejön ez a Miura zöld szín...
  • DanielT
    Bármelyik jobb lenne a 3 -ból mint ez az ocsmány szemét :D
  • CSOCSO
    mi a bajotok a szinnel??

amugy innen latszik mennyira hanynatok az amcsi autoktol.. csomonak ilyen buzerans nigger szine van...

amugy mit tennetek ra?? unalmas feketet?? szokasos feheret? semmilyen pirosat??? tok jo lenne...
  • I.C.ram
    Azok a felnik... az a szétfelxszelt motorháztető... kösz nem.
  • DanielT
    Azonnal menne be a savba aztán kapna egy értelmes színt. Ez egy hányadék.
  • Barney Tech
    jah ez a baj.
    mondjuk a felnit én lecserélném róle valami fényesre, és átfesteném feketére az autot, majd megültetném kicsit.
    de azért az auto hangja brutális lenne.
  • ZsirosKenyer
    az a szín...

miért csak a legidiótábbak kezébe kerülnek a legjobb autók?
  • CSOCSO
    komoly
  • Barney Tech

Megveszem.
  • DJ BP
    hát akkor elég könnyen deformálódna, meg szakadna az a lánc :)
  • CSOCSO
    full gold:D te se tudod mi fan terem az arany..
  • Pupcika
    karlánc
  • Pupcika
    az inkább karperec :))))) ha full gold.
  • DJ BP
    AMG? k*rva drága :)
  • desigo
    jól néz ki!
  • I.C.ram
    Max aranyozottak. :P Még a 24 karát is elég puha ahhoz, hogy egy kalapáccsal alufoliót csináljunk belőle :P
  • JYeti

• JYeti
    24 karátos arany rugók

• CSOCSO
    errol meselj mar tobbet.. minek mi ertelme es mit is cisnalsz pontosan
  • fifi
    volt anno egy V6 Ford Granadám. Azon lekötöttük a hátsó fékkört. Így ha benyomtam a féket, csak az első tárcsa fogott. ha ezzel egyidejűleg okos kuplungozás mellett nyomtam a gázt, egyhelyben égette a gumit a verda. Állat volt...
  • desigo
    őőőőőő
    ték:)

ennek örömére egy csodaszép verda