101030
.
  • DJ BP
    vezess.hu-n van :)
    Totalcart lefizették, hogy a hátuljáról képet közöljön :DD
  • Borg
    Vajon az autó hátuljáról miért nincs egy darab kép se? Nem készült el? :D
  • DJ BP
    Nem éppen Thalia kategória :). Focus, Astra szedán

De leginkább a Kínában forgalmazott C4, 307 4 ajtósaihoz mérhető

• Kit--Kat
    Jaja, de azért messze jobban néz ki ezeknél. És minőségibb benyomást kelt.
  • I.C.ram
    Elég jó ez az új Linea. Messze jobban néz ki mint a versenytársak (Thalia, Logan, Liana, stb), bár ez is szenved az olcsó autó aránytalanságaitól. Kis kerekek, hatalmas oldalmagasság.
  • mabbak
    Hmmm...ez bizony kellemetlen...
    Azért gondoltam amúgy, mert mindenhol úgy írják Pontiac Trans Am, nem írják ki közé, hogy Firebird. Bizony felkészületlen voltam. Nadehát én is tévedhetek. Köszi a magyarázatokat. :)
  • I.C.ram
    A neve ez: Pontiac Firebird Trans Am vagy T/A, ahogy tetszik.

Magyarúl abban fogadtatok, hogy pl a VW Golf GTi Az most Golf vagy pedig GTi.
  • Vlala #54585
    Nem egészen, az Opel Astra GTI is Astra, csak az erősebb verzió. :)
  • mabbak
    Jó jó de lényegében nem Firebird volt, hanem egy erősebb változat, tehát Trans Am... :DD ...nyertem :)
  • I.C.ram
    Ugyanaz... Trans Am az csak annyi, hogy erősebb változat a Pontiac Firebirdből.
  • mabbak
    Vitatkozunk egy haverral, KITT ugye Trans AM volt nem Firebird?
  • CSOCSO
    durva!
  • I.C.ram
    Ja amúgy ez volt az első AMG-s versenygép.

Most olvasom, hogy a régi buboréklámpás Mercedes 300 SEL 6.3-as motorral 5.7 alatt volt 100on. 5 emberrel lazán nyomta a 200+ km/h UTAZÓsebessget. Maga az autó kb 2 tonna. Mindez 1966-ban. Ez volt az első 4ajtós "sportkocsi". Őse a Maserati Quattroportének is :)
  • I.C.ram

• I.C.ram
    Ilyen motort kéne majd szerezni a Coupé-ba, ha összejön :)

Felduzzadna a 185 LE 210-re. Kiváncsi vagyok mennyi lehet egy ilyen motor.
  • I.C.ram
    Wááááááááááááááááááá!!!!!!
    KÉREK EGY ILYET! MOST!

• I.C.ram
    Láttam 2.8as régi állólámpás AMG motort. Nagyon brutál :) 215 LE. Hú de kéne egy ilyen :D
  • I.C.ram
    Kit érdekel a motorköbcm? Ha ilyen kis rakétát akarok venni nem érdekelne a motorméret. Sőt minél nagyobb annál jobb, mert annál többet bír. Ha vennék egy sportautót inkább venném a 200 le-s 3ezrest mondjuk, mint a 200 lóerős 1.8ast.
  • Borg
    Jah, csak messze nem 1.6 szívóból...
  • CSOCSO
    3rd gen Supra... 180 paci...

• Barney Tech
  • Lteebee
    Tökmindegy, hogy 10 évvel idősebb, ha nem Fiat.
  • Tufa
    mit számít hogy meddig gyártották? nagyon jol értetted sztem hogy nem a pontos számokról van itt szó hanem 90-91es gtikért elkérnek 500, vagy akár 700ezreket, ehez képest egy 6-7-8ével fiatalabb hasonló vagy akár jobb teljesítményü autóért viszont 7-800ezreket, nemhiszem hogy azon érné meg már spórolni...
  • I.C.ram
    10 év különbség?? 95ig gyártották a p205-öst. 99-ig a Puntot. Az is max 4 év különbség.
  • Zetorg
    fasza...
    kereskedő ismerős van, majd beszélek vele hétfőn, hátha tud segíteni.
  • Borg
    Nekem végülis mindegy, én ha ilyen régebbi guruló koporsó élményautóra vágynék, akkor 2gen CRX, 1.6i 130LE, vagy VTEC-es 150LE-vel. Nagy élmény az az autó, csak ki kell tudni békülni a kocka belsővel (bár melyik réginél nem). Az ülései meg a kategória legjobbjai. Csak félni nem szabad benne nagyon, mert akkor túl sok a 800kg-hoz a ménes :D
    Meg persze ezekhez is már saját műhely kell. Na nem azért, mert megbízhatatlanok, mint a pözsó vagy a puttó, hanem azért, mert szarrá vannak zúzva, és elég mélyreható munka kell, ha megint autót akarsz faragni 1ből.
  • SötétBarom
    Most értem vissza. Minden nagyszülőm ott lakik. :)
  • Tufa
    az a 10év különbség nagyon sok, és egy 20éves autóért nem szeretnék kifizetni annyit mint egy 10ével fiatalabbért. a punto gt amugy 1.4es. tetszik a 205 gti de 700k-ért azért durva lenne megvenni(400 körül már van ismeröstől, szép állapotban, de ő is mondta hogy a gatyája rámegy pedig vigyáz rá és ritkán hajtja)
  • I.C.ram
    Volt is egy ilyen összehasonlítás a régi GTIkről. Golf P Renault stb.

205GTit ítélték a legjobbnak.
  • I.C.ram
    Hát 250 GTi-t már lehet kapni 700ezer alatt jó állapotút, ha ügyes vagy. Igaz, hogy 5LE-vel kevesebb, viszont a motorja 1.9-es Punto GT 1.3-asával szemben, ami szerintem nagyelőny már csak a megbízhatóság miatt is. Külsőre meg sokkal szebb a 205GTI szerintem. A panoráma tető meg a beszteszt dolog egy ilyen autóban :) Ja meg ott vannak a gyári félbőr kagylóülések is, a baromi jól kinéző vörös belső kárpit. A motorja meg olyan, hogyha nem nyomod neki, akkor kb annyit eszik mint egy városi kisautó.

Én a P205GTi-re szavazok.
  • Borg
    A motorja nem rossz, csak maga az autó a szokásos Fiatos dolgokban szenved. Gyenge minőség, szar futómű..
    A 140 lóerejét feljebb is lehet húzni, mert bírja még, de pl a féltengelyek, kuplung, váltó már a gyári nyomatékot se nagyon viselik el. Apró cseprő dolgok rendszeresen pusztulnak ki belőle. Szal szép meg jó hogy turbós, csak ez a tartóssága rovására megy. Márpedig a Punto I alapból sem a megbízhatóak közé tartozik. Az útra sem tud sokat levinni az erejéből, mert elkapar, a turbó miatt túl hirtelen ébredő nyomaték + elsőkerékhajtás, plusz szar súlyelosztás miatt. A váltója is hosszú, nehéz is, szal ha kell egy 1t alatti 100le szívó is hozza a menetteljesítményét...
  • fifi
    sehol...
    meg kell venni a könyvet, esetleg a progit, vagy ha van spanod kereskedésben, talán sutyiban taxol neked...
  • Tufa
    és a punto gtről vélemény? :P nem sokkal drágább mint egy jóállapotú 205gti vagy r5 gt és azért sztem az a 10év korkülönbség érződne rajta..
  • Zetorg
    magyar tax táblázatot merre találok?
  • I.C.ram
    Amúgy, ha már olyenben gondolkozol én inkább Peugeot 205 GTI-t vennék. 1.9-es motorral. Megy mint a disznó. Motorja baromi jó, már alacosny fordulaton is jól húz, 130 LE 900 kghoz. A panoráma-tetős változat meg nagyon király :)
  • I.C.ram
    Nekünk volt sima Renó 5ösünk móka kis autó, bár minőségileg elég szar :D Valószínű, hogy a GT-n is rengeteg javítani való van már ennyi idő alatt.
  • DJ BP
    valszeg nem 80-nal mentek, azért :)
  • DJ BP
    mint minden ilyen motorú gép :))
  • bobka
    város kivezető szakaszán este 8kor,6 sávos úton...gyakorlatilag nem volt senki a környéken.
    egy barátom vette,akkor ért haza vele,annyi kilóméter volt benne össz :D
  • Pupcika
    barom állatok... miért menekültek...