101030
.
-
Tök jólesz amikor ezt megduplázzák nem? -
ZsirosKenyer #58114 déli embereknek sokkal kisebb a félelemérzetük, úgyhogy nekik meg sem kottyan. -
DJ BP #58113 min. bünti 30 volt?
ismerősöket akiket büntettek 6 ezer, 10 ezer, meg ilyesmik voltak, 50 helyett 62 szintű átlépések.
Engem 12-re nyomtak volna 65-tel, városból kifelé, csak valami gubancuk volt a mérés körül és elengedett :)) -
DJ BP #58112 Milano környéke is durva, mittudomén a dél felé menő oldal szinte nyíl egyenes, hegyek között csupa viadukt, hidak, ugyanezen autópálya észak felé vezető oldala meg ezen szembesáv alatt vagy 200 méterrel kanyarog mivel nem fért volna el, tömve alagúttal, 70-80-as átlagsebességekkel :)
Érdekes lehetett arrafele építkezni :) -
Borg #58111 Nem ugy volt, hogy a minimum bünti is 30-ról 60-ra nő? -
LoL ? -
én azokat tolnám be legszívesebben a legközelebbi szakadékba, akik mennek mint az ökör, aztán ha meglátnak egy rendörautót, úgy beletaposnak a fékbe, mint óvodás a pocsolyába. aztán városban 50 helyett 35, városon kívül 90 helyett 75. -.-
jah, és nem az a gond, amikor két kamion egymást előzi, hanem az, amikor a külső sávban lévő majom baszik rá, hogy már 2 megye óta egymás mellett mennek, mögöttük meg már a határig torlódik a sor, ő is nyomja neki, mer' ő a jani! -
ZsirosKenyer #58108 Unokatesóm és a faszija múltkor mentek arra egy audival aminek aztán kiszakadt a kereke, ráadásul beesett jobbra egy szakadékba :D
2 sáv, jobb oldalon egy szakadék, mindez egy alagutas kanyar után. Minden kamion satuzva csúszott feléjük amíg nem jöttek a rendőrök :) -
DJ BP #58107 150-ért sose fognak 50-re büntetni... Az M1-es trafik 160-ra voltak belőve, mégis 2000-reket fotózott naponta, azoknak gratulálok, ki is van írvs, de leszarják
Eddig 100 ezer volt a max., és ugyan hányan kaptak ennyit? Sztem senki -
Ha nem szeretnéd nem menj 140 fölé!Valahol meg kell húzni a határt! -
Én pl itt sem szeretnék, viszont azt sem szeretném, ha 150ért megvágnának 50 rongyra. -
Ott is a legtöbb pálya 2 sávos,csak a nagyvárosok melletti szakaszokon van több sáv.
Padova-velence szinte végig 2 sáv,kész életveszély nem látni semmit a sok kamiontól.
Rosszabb mint itt bármelyik autópálya,akkora a kamionforgalom.De a pó síkságon szinte az összes pálya túlzsúfolt,mert a hegyek miatt arra megy az áruforgalom.
Ott érdekes senki nem akar 170-nel menni,még a sportautók sem./pedig sok a durva verda/ -
Zárjuk le.
Nem akarlak meggyőzni, csak elmondtam, hogy engem zavar. Azért zavar, mert igyexem maximálisan figyelni mindenkire körülöttem, de ha nem látom akadályát, szeretek hajtani is.. Namost amikor az éjszaka közepén egy tök üres úton trafiznak, az görénység. És ezek után, még emelni akarják a bünti összegét.. Thx..
Ez csak az én véleményem. -
DJ BP #58102 de mindig nem értem ez miért zárja ki, hogy a sebességtúllépéseket visszaszorítsák?
Vannak ilyenek, és? Ezért ne büntessenek? :DD -
DJ BP #58101 olaszba sem izgatják magukat a kamionosok, csak ott van még egy sáv -
Na igen mostanában nekünk is sokat kellett menni pestre ráadásul hajnalba az m3ason! 3-4 körül még alig van autó de utána...az vmi elképesztő! Nagyon sok birka ember van sajnos! A kamionosokat nem hibáztatom pedig nagyon sok van belőlük így reggelről! A fő probléma az az h már kicsi az m3as! Ráadásul azt hallottam h ezt úgy építették h ha szükség van rá akkor még hozzá tudnak tenni egy-egy plusz sávot! De hát egy darabig úgy se lesz belőle semmi! -
Ha kamiont vezetnél,és 5-el gyorsabban tudnál haladni mint a másik,hamburgig követnéd az előtted haladót?Nem hiszem!
De magyarországon néhány autós már azon felbassza magát,mert néha le kell lassítania 170-ről!Mindenkinek joga van előzni,még egy skodásnak is egy kamiont.Nyugaton ezt jobban tolerálják.
Ezért nem engedik 130 fölé a kocsikat,a mai kocsikkal 160 is biztonságos,de nem egy 2 sávos pályán teli kamionokkal,meg 20 éves autókkal.
A velence melletti olasz pályán olyan sok a kamion,hogy ott már nem mehetnek be a belső sávba.Itt is meg lehetne csinálni ezt,de ha bekerül egy utánfutós romalada,v. egy ifa akkor szííí...vás,lehet 50-el menni.
A fő gond hogy kevés a sáv. -
Azon még elröhögök egyszer kétszer, de ha tatabánya és pest között má a hatodik ilyen van, ott is elkezdek megfeszülni :) -
Legjobb amikor az egyik kamion előzi a másikat 2 km/h sebesség különbséggel :( -
Alap.
Meg amikor látja, hogy többel jössz mint 130, eléd áll, és felveszi a mellette haladó sebességét, hogy ne tudj elmenni.. Néha komolyan fel tudnak b@szni az ilyen arcok.. ÉS csodálkoznak, hogy baleset van, mikor egy hosszabb út során a pulzusom 110 :| -
Borg #58095 Ráadásul az autópályán, 70-el ki eléd, amikor a belső sávban min 2x gyorsabban jössz. -
Teljesen más tészta, egy megrakott kisteher.. Rájuk nem szoktam bepöccenni .. De mikor Jürgen bá' az e mercivel gurul 70-el, akkor igen.. -
jah és azt elfelejtettem hogy leesett a kipufogó,és bazi jó hangja lett:DDD
fater vissza akarja rakni, mert "kicsit" feltünő lett az auto igy...szolgálunk és védünk rulz-.- -
jeah megint ladáztunk:D
megint fennakadtunk, de most gyorsan kijöttünk.hiába mondtam faternak, hogy ne menjünk arra mert megint megjárjuk xD
jah meg most ékszíj cserén a sor ,mer a mostani kicsit foszlik, ráadásul ugynézki nem tölti az aksit a generátor.nembaj szereztem 3 ékszíjat, valamelyik csak jó lesz:D -
Nagyon nem mindegy mivel mész!
Jártam egy ideig 3000-es mitsu sigmával,úgy éreztem mindenki tötyörög előttem.
Mikor az ivecóval rendesen megrakva 60-nal veszem a kanyarokat,alig bírok az úton maradni.Persze ezt mögöttem nem tudják,csak azt látják hogy milyen kurva lassan megyek,nem ők bírkóznak a tonnákkal. -
Főútról beszélek, ott sok választás nincs, se elágazás, se mellékutca. És én is szoktam keresgélni, emiatt lassan menni, városban.
Műszaki hiba meg zsinórban 5-6 esetben kizárható szerintem. -
A sebességhatárokat mindenféle autóval nagyon jól lehet tartani, még minimális rutinnal is..
Ha megyek ki ausztria felé, ott is egyfolytában ez van... Sok idióta gurul 70el, egy tök átlagos főúton.. És nem 1db, hanem egy csomó.. Nyilván felbasz... :| -
Olyan fel sem merül benned hogy miért megy lassan?
Parkolni akar
idősebb,
rutintalanabb
kisebb teljesítményű,
v.gyengébb futóművű a kocsija
nincs helyismerete,akármi.
A hozzászólásod alapján gondolhatnám hogy hiányzik belőled a tolerancia!
Idegen helyen te is tökölődsz,nem tudod hová akarsz menni,kinek van elsőbbsége stb.Ilyenkor gondolom jólesik mástól a türelem!
-
És sajnos sok hülye van.. De nem érted mire célzok. Nem én előzöm meg így, hanem mondjuk tegyük fel más előzi ezt a lassan haladót, és pont én jövök szembe... Akkor van a nagyobb probléma.. De mindegy mert ezen szerintem örökké lehetne vitázni, ki ebben hisz, ki abban :) -
DJ BP #58086 ,,És igen, egy lassan menő kocsit meg fog előzni egy gyorsabb, nagyobb teljesítményű kocsi, méghozzá nagyon sokszor nem szabályosan, mondjuk kanyarban, záróvonalon,"
Az a gyorsabb előzi meg amelyik idegbeteg...
Beláthatatlan kanyarban csak az megy bele, aki hülye, már elnézést -
Azért a lassan haladó kocsit előzgetők (sokszor eszetlenül) úgyanúgy veszélyforrások. És igen, egy lassan menő kocsit meg fog előzni egy gyorsabb, nagyobb teljesítményű kocsi, méghozzá nagyon sokszor nem szabályosan, mondjuk kanyarban, záróvonalon, stb. És igen, itt a szabálysértést nem a lassan haladó követi el, ha de nem megy ilyen lassan, nem kényszerit olyat előzésre, aki pl nem szokott.. Szóval ez egy ördögi kör.
A 30as tábla meg szimplán azért idegesit, mert teljesen jogtalanul van most kihelyezve, és amíg ezzel nem tudnak foglalkozni, hogy ha nem dolgoznak, ergo nincs veszélyforrás ne felejtsék már kinnt a 30as korlátozót egy forgalmas főúton.. Ha elveszik a jogsimat 50 helyett 100nál, 90 helyett 190nél, akkor egy szót nem szólok, én voltam a hülye, de azért ilyen kinnfelejtett 30as miatt...
És én még mindig azt tartom hogy nem a gyakorlottabb sofőrök, akik kicsit gyorsabban mennek a kelleténél a fő veszélyforrások... Annál inkább a szerencsétlenkedő, esetlegesen csak hétvégi sofőrök. Kamionosok, akik nem tudnak pihenni, na meg azok, akik agy nélkül előzgetnek a több méter hosszú kamionjaikkal, tapadnak a másikra, helyet nem hagyva, stb stb. -
DJ BP #58084 és? Tehát vannak eszetlen ökrök, és ezért nem számít a gyorshajtás? :DD
170-nel mennék, akkor tehát eddig 50 rongyra büntették?
Te még mindig nem érted, van egy szabály, amit mi átlépünk, de miért szemét aki betartatná? Ha ennyia bírság, ne menj gyorsabban, nehéz megérteni lehet, de ez van.
Angliában meg 10km-enként vannak kamerák, ott se prüszkölnek, betartják.
Ha sietsz, hát hogyha 170-nel mész 140 helyett 100km-en nyersz kb. 10 percet, 50km-en 5-öt, mi az ahol 10 perc késés a világvége? Szeretünk sokan gyorsan menni, de logikusan végiggondolva nem létszükség -
Egy túlzó sebbességkorlátozástól,vagy tökölődő sofőrtől még nem halt meg senki.
Hogy jön az ide,hogy vesztesz valahol 15 másodpercet az életedből,egy 30-as tábla miatt,mint hogy egymást ölik meg az emberek az utakon?
Idegesítő?
Elvesztenél egy hozzátartozódat egy barom miatt,ezek a dolgok eszedbe sem jutnának többet.
Súlyozni kéne kicsit! Azért lehet előzni,hogy ne tartson fel a lassabb.
Az útfestők külterületen állandó életveszélyben dolgoznak,hiába van villogó stb. mivel állandóan haladnak,nem tudnak előre táblázni.
Lehúznál ott egy napot,másképp látnád a dolgokat! -
ZsirosKenyer #58082
ezt szerintem nagyon elcseszték -
örülj,hogy lesz elkerülő és mehetsz gyorsabban...
M0 rula -
Ennyi erővel büntetném azt is, aki viszont indokolatlanul lassan megy. Mert egy újra aszfaltozott, felfestett főúton, nyíl egyenesen nem képes legalább a 90et elérni, holott autója tudna mennyi annyival, és kizárt, hogy ezek mind technikai hibásak lennének!
Ami viszont ennél is idegesítőbb, ahol lakom, Szombathely mellett, a 86-os főút mentén elkerdülőt "építenek". Már vagy 5 hónapja kinn van a fő út kellős közepén egy 70-es, 100 méter múlva 40-es, majd egy 30-as tábla is. Kezdjük ott, hogy a munkálatok amúgy is egy belátható szakaszon folynak, már amikor folynak. Ugyanis kerek egy hónapja nem volt ott semmilyen munkagép, mert ásatást végeznek. És ebben az esetben a főútra érvényes 90-el való áthaladás is 3szoros túllépésnek minősül, ha beáll a rendőr oda. Kérdezem én, ez hol jogos? Főleg hogy hozzáveszem a 300ezer ft-ot, és fél évet jogsi nélkül, ami valakinek a munkájába is kerülhet.. És nem ez az egyetlen "kinntfelejtett" korlátozó tábla..
Szal sztem ha az autóvezetők felé gereblyéznek, nem ártana a másik oldalra is átkacsingatni -.-
Hozzátartozik, hogy a főúton előzgető, 140-150el, neadjisten mégtöbbel, kanyarban záróvonalon kacsázó autósokat én sem szeretem. De felénk a főutakon a 120-130 teljesen biztonságosan tartható. -
és nem is éppen gyenge autók :)
nem állnék meg csak ha ezzel lennék
[esetleg sárga EVO val ] -
'Válaszul pedig: hány ember hal meg véletlenül évente, mert valaki épp egy ökör volt, és záróvonalon előzött, olyan helyen előzött ahol nem fért el, nem állt meg a stop táblánál, vagy átment egy piroson, esetleg leszarta, hogy ott bizony zebra van, esetleg csap részeg volt?"
Sok,és elítélendő mindegyik!
De a baleseti okoknál a leggyakoribb kifejezés 'a sebesség helytelen megválasztása v. gyorshajtás'.
Hogy lehetne megmenteni az áldozatokat?Nem ez a legfontosabb?
A közút közlekedésre való,tegnap letekertem 1500 km-t úgy,hogy nem veszélyeztettem senkit.
Mit keresek az autómániában?
Aki betartja a szabályokat azt nem érdekelheti a téma?
Furcsán gondolkodsz!
-
Gyorshajtás autópályán ráfutásos baleset nem tudsz ilyet elképzelni?
Magyarországon általában 2 sávos az autópálya,ahol a kamionok 90-nel mennek,ott necces ha valaki 170-nel jön,és persze fékezni nincs ereje,csak rázni az öklét meg villogtatva rángatni a kormányt.Mintha egy lassabb kocsinak nem lenne joga előzni.Nem véletlenül nem engednek 130-nál többet papíron,mert az úgyis 140 a valóságban.
-
Hehhe, gyorsan lecsaptak rá:)
Ez se rossz: