101030
.
-
Szerintem meg hülyemódon kijött mögűle, még szerencse, hogy nem arra repült. XD -
Itt a cikk az új szabályokról. -.- -
Ő legalább célirányosan a fa mögé állt... -
na ígyakartam -
nem sok maradt volna a csávóból...
én a helyében kinagyítva raknám ki a képet a falra róla :) -
Ezek a büntik akkor sem méltányosak.. Nem ugyan az, amikor 110-el előzgetsz a csúcsforgalomban, meg amikor este 7kor vasárnap üres úton mész ugyanennyivel.. -
makrók -
DJ BP #60108 ez nem semmi :O
De mit kínlódott ott? :D -
DJ BP #60107 mert aki hobbiból száguldozik? az különb? Az nem veszélyes?
Így nehéz vitázni, utcákon a legsúlyosabb dolgokra célzol, közlekedésben meg egy elnézett táblára :). Tudjuk mik vannak közlekedsben is
-
Aztaqrva... asszem erre mondják hogy milimétereken múlt:
-
Leggyakrabban magas épületekbe csap, amik fel vannak szerelve villámhárítóval, valamint például gyárkéményekbe, bizonyos fákba, vasúti vágányokba, távvezetékekbe, ahol nincs ilyen ott a vízbe, vagy egész egyszerűen oda ahol a legkisebb a távolság a felhő valamint a talaj között. Pont az a helyzet, h ez minden egyes viharban számtalanszor előfordul ezért nincs is hír mindegyikről, emberbe is viszonylag gyakran csap a villám, sík terepen főként. Autóba értelmeszerűen (főleg mozgóba) ritkán jön össze, ezért is van hír belőle. De ez eléggé off itt, sry. -
Hogy szúrtál be videot? -
naja de miert nincs akkor ilyen eset minden egyes villamlasnal? marmint hogy valami leolvadt a helyerol. nah nekem mennem kell dolgozni... lateeeeeeeer -
El kell érnie a földet, hisz éppen a föld és a felhők potenciálkülönbsége miatt alakul ki a villám. Minnél magasabb valami, annál valószínűbb h belecsap a villám, éppen azért azok fel vannak szerelve villámhárítóval (te írásodban pl tv torony). -
hát ez ritkaság... -
szep....... de azt mar alacsonynak hivnam.. amennyi villamlas van es semminem tortenik en azt mondanam hogy a fold felett szazmeterekre csapodik csak..
mert ha az osszes lecsapodna a foldre akkor valszeg felmeterenkent fustolgo izzo lukak lennenek a fold felszinen.........
-
Borg #60099 Ritka dolog hogy ilyesmibe csapjon a villám. Lakott területen max magasabb dolgokba csap amiről úgyis levezetik, künn a mezőn meg kit érdekel mibe :)
Pár éve előttünk belecsapott pl a buszmegálló táblájába, és a zöld műanyagkuka lecsöppent róla :D Egy ilyen töttyedt fekete massze maradt az oszlop tövében... -
szep... kivancsi vagyok hogy amcsiban miert nincs ilyen hir minden nap... jo nem egesz amerikaban nahde itt floridaban az ilyen esos idoszakokban mikor nagyon villamlik akkor szvsz tobbezer villamlas van... azokkal a vilamokkal mivan? nem er el a foldik.. vagy ezek a villamok nem is szeretnek dolgok kozeleben lecsapni vagy mivan? miert nincs minden nap hir arrol hogy upsz leolvadt a haz fala.. vagy a tv torony.. esetleg egy bicikli.. meg villanyoszlop mert belevagott a villam?!................
ezerevente belecsap egy faba.. millio evente valami masba.. most akkor mi is van? -
Dodo55 #60097 Pedig úgy tudom ez fizikai lehetetlenség. -
Dodo55 #60096 Amúgy egy szóval sem mondtam késelést.
De én lehet halott lennék most, ha a nyáron úgy döntök egyik nap, hogy elmegyek valahová, hogy utoljára lássak valakit, akit 1 évig nem fogok.
Miután egy barátom hazakísérte ezt a valakit, jött haza felé, és akkor 8-an állították meg, kötöszködtek vele, sértegették, és elvettek tőle amit tudtak. Pedig ez a barátom egymaga agyon tudna verni 3 embert, annyi erő van benne, de hiába, mert azok meg 8-an voltak. Én viszont akkor olyan kedvemben voltam, hogy ha elmentem volna, és ott lettem volna, amikor ezek jönnek, akkor bizonyára olyat tettem volna a kötöszködésükre reagálva, ami miatt kaptam volna tőlük rendesen.
Ja, utána pár hónappal, ugyanazon a környéken a szüleimmel voltam egy boltban(Plus, csak amiatt mondom, hogy tudjátok nem egy kisboltról van szó), zárás előtt úgy negyed-fél órával, erre azt veszem észre, hogy valaki az ajtóból beordít: "Te vagy a biztonsági őr?" "Igen" "Jó, akkor leszophatod". Aztán jött közbe 1-2 vevő be, és mondták, hogy kint többen kötöszködnek velük. A boltosok hívtak rendőrt, azok úgy 1 óra múlva kijöttek, addigra persze eltűnt onnan mindenki... -
Borg #60095 Autóba belebaszott a villám :c
-
ja hát szombathely az más ott én is nyugodt voltam mindig, gyere át az ország keleti felébe és rögtön átértékeled a dolgot... -
Dodo55 #60093 Mondtam, hogy a kamionok meg a teherautók más kategória, egyetértek abban, hogy azoknak korlátozni kell a sebességüket, és jól megbüntetni őket, ha átlépik. Főleg mert haszonszerzési célra használják ezeket a járműveket az eseten 99%-ában.
De a személyautósoktól nem kéne a fél vagyonukat elszedni, ha véletlenül nem vesznek észre egy táblát...
Persze ha baleset történik, az más dolog, akkor természetesen figyelembe kell venni a szabálysértést súlyosbító körülményként. -
A mai világban már mindenhol megtalálhatnak bármikor, rosszkor rosszhelyem, New Yorkban, Koppenhágában és Brüsszelben is megkéselhetnek.... -
Nem a kamion a lényeg, mondhattam volna Suvot is, 5ös bömit, vagy Opel Astrát.... -
Hát kb minden héten 3-4x sötétben mászkálok, és pár részeg egyetemistán kívül senki sem lézeng ott, azokkal is inkább eldumálgatok, mintsem attól félnék, hogy megkéselnek.. De nem csak Veszprémben, Szombathelyen sem találni ilyeneket, egy két arogáns csövest kivéve, akik meg mondjuk fizikai felkészültségüket tekintve nem állnak a csúcson.
Persze nem mondom, hogy akkor nincs is, de úgy vélem, nagyobb a veszélye, hogy egy túlzsúfolt főúton - ami tele van kátyúval - baleset fog érni, minthogy az utcán helybenhagynak, megkéselnek.
Borg: Nem mondtam, hogy én látom értelmét ennek, mert ha egyszer fehér a jelzőkészülék fénye, és jön a vonat, akkor ott sokmindent tenni nem lehet. És mint tudjuk, az első csíkos táblától kell az adott (30/40km/h) sebességgel menni, tehát én itt arra gondolok, hogy ha akkor jön a vonat, mondjuk az utolsó tábláig, akkor van esélyed megállni, ha utána jön, akkor se százzal, se 30al nem menekülsz. Az meg egy nagyon sarkalatos helyzet, hogy pont akkor jön a vonat, mikor áthaladsz a sínen, mert igaz, hogy 100al kevesebb ideig vagy a sínen, de beléd belédcsapódhat.
No meg egy ismerős mondta, hogy azért is kell lassítani, mert a sín és út találkozásánál a gyorsan haladó kocsik hamar szétcsesznék az utat. Na nem mintha így nem szállna ki a vakbelem az ablakon, még ha 30al megyek át is... -
Borg #60089 Ezen gondolkodj el újra.
Megállni van több esélyed, vagy gyorsan átslisszolni, ha 30-al közelitesz a VÁROSI átkelőhöz, amiben jó esetben pár méterrel a sín előtt szét tudsz már nézni annyira, hogy jön e vonat? Megsugom, kurváramindegy lesz már, de leginkább abba fogsz belehalni, ha megpróbálsz még megállni, meg bénázni ott. -
Praktikkus? igen! GT? Nem!:D -
te mikor mentél ki utóljára sötétben? -
Látszik hogy nem vezetsz, és nem előznek úgy a veled szemben jövő kamionok, hogy félig az árokban kell menned, nehogy frotnálisan beléjükmenj. Ne mondjad, hogy nálunk, Magyarországon, attól kell félned este, utcán menve, hogy megkéselnek.. Azért az picit vicces, itt még nem tartunk. Feltéve ha nincsenek olyan körben mozgó ellenségeid, akiknek kenyere az ilyen módszer..
Vasúti átjáróban meg pl azért kell lassítani, mert elviekben ha a fehér jelzés ellenére jön egy vonat, akkor 30ról több esélyed van megállni, még a becsapódásod előtt, mint 100al.. -
Dodo55 #60085 De értem én, erre próbálok célozni.
Az egy dolog, hogy spórolnak, de hogy mellette megpróbálnak hülyének nézni mindenkit, hogy még több pénzt szedjenek be, az pofátlanság. -
DJ BP #60084 te most úgy mondod ezt, mintha mindenki büntetlenül késelne az utcán, nyugaton meg egy se történne meg :), ne sarkítsd ki -
Sokkal többen hallnak meg balesetben,mint erőszakos bűncselekményben!
Amúgy semmi közük egymáshoz,és ha kirabolsz valakit rábaszol,ha nem hiszed próbáld ki! -
DJ BP #60082 Sőt, a legjobb az lenne, hogyha mindenkire egyéni sebességkorlátozások vonatkoznának a vezetési képessége alapján.
Ja, de nem egyedül vagy az úton. Városban milyen vezetési tudás dönt, ha véletlenül kilép valaki? Vagy aki elbambul, az halált érdemel? :) -
nem érted a lényeget, az egyik pénzt hoz nekik a másik meg visz..... -
Szerintem meg a példáid nem idevalók!Mi köze a kettőnek egymáshoz? -
Dodo55 #60079 Szerintem meg kiforgatod a szavaimat!
Én arról beszélek, hogy milyen jogon mernek ilyen büntetéseket kiszabni SZABÁLYSÉRTÉS miatt, ameddig a súlyos BŰNCSELEKMÉNYEK ellen nem mernek, vagy nem akarnak fellépni?
Kit érdekel, hogy 2x olyan veszélyes a közlekedés a gyorshajtók miatt, amikor éjszaka 25x olyan veszélyes az utcán lenni bizonyos emberek miatt? -
Borg #60078 Nem. Pontosan hol tudsz te 30-al szétnézni, ahol 50-el nem lehet? Minden azon múlik, milyen hamar tudsz benézni jobbra, és balra.
Lakott területen kívül ha 100-al mész is körül tudsz nézni.
Lakott területen meg ha házak takarásában van a sín, akkor még úgy se, ha megállsz!
Na ezért baromság az egész.
Egyszerűen nem kéne korlátozni a sebességet, hanem minél gyorsabban elhagyni az átkelőt, és pont. -
Az M0-ás hogy miért olyan amilyen annak megvan az oka!Úgytudom hogy azért nem lehet rá elválasztósáv-csak mobil-hogy katonai célokra is megfeleljen háború esetén,és egyes szakaszai leszállópályaként is működtethetők.
Ha nem használnák az autóutat autópályaként,nem halnának meg annyian.
Csak szarnak a korlátozásokra.
Nomeg túlzsúfolt is. -
Dodo55 #60076 Nézd, a teherautó, meg a kamion az egy más kategória...
Eleve nem hagynám őket 80-nál többel menni...
Én a személyautókról beszélek.