6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#5521 "Canada on strike!" -
tom235 #5520 "én meg nem veszek bérletet, jegyet"
Namostaztán jól kibaszol a buszosokkal -
#5519 csak ezzel az a baj, hogy az ellenőrök attól szívbaj nélkül megbüntetnek. viszont én ma csak annyit mondtam, hogy sztrájkolok, s nem piszkált.
ám egyet tudni kell, azaz kettőt! nem kérheti a személyigazolványod! megmutathatod neki ha akarod! viszont egyből mehet a feljelentés ha elveszi a kezedből! mivel nem hatósági személy így csak a Te kezedből írhatja ki az adatokat, s teszem fel, rosszak az útviszonyok, nem tudod megtartani egyenesen olvashatóan az az Ő baja :-) viszont ha le is szállsz nem kényszeríthet hogy ott maradj vele s megvárd a rendőrséget. símán elsétálhatsz elfuthatsz, ő meg loholhat utánad :-) -
#5518 Szerintem nem leszek szívbajos 6 napja lejárt bérlettel közlekedni. -
#5517 :-DDDDD -
#5516 és ahogy elnézem lófaszt kapnak a bérletesek is a seggükbe
BKV, mert ez jár Önnek -
#5515 vége lett már mára nagy szerencsére,
így nem szomjazunk a másik fél vérre,
s majd nyáron egy jót röhögünk rajta,
ha örökre a bélyeget a szívre nem nyomta.
ha mégis akkor egyszer találkozunk,
először egymás szemébe hunyorgunk,
majd repülhetnek az öklök, lábak,
s hangoznak a szép magyar szavak. -
#5514 Mehetek Veled le a metróba? :) -
#5513 teljesen jól válaszolt
én is így szoktam
és ez nem flood -
#5512 1c, 2a, 3c, 4a, 5c, 6c, 7b, 8: 8000 -
#5511 na most megkapták amit akartak
én meg nem veszek bérletet, jegyet
ott a pulykapénz meg a 4% az adónkból, elégedjenek meg azzal
egyeseknek semmi sem drága majd az állam kifizeti címszóval, mások meg fizuemelést sem kaptak évek óta, szal bekaphatja a sok állami pénzen tartott BKV-s
szanálni kéne az egész szar céget
ez a véleményem -
vajaspopkorn #5510 Végre van a sztrájknak
Sűrű felhők járnak
Hull a pelyhes fehér hó
Pedig rég elmúlt már Télapó -
Christo #5509 bkv sztrájk hol a megoldás
még egy régebbi videó -
#5508 *BKV vállalatismeret teszt*
Minden kérdésre csak egy helyes válasz lehetséges.
1) Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé
Szilágyi Eleonóra 100 milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését, és
az ehhez járó 120 százalékos prémiumot, melyet közel 1 évig kapott,
járműbeszerzésre költi, ha tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?
a) Egyet sem, mert Szalainé helyett más tenné zsebre a megmaradó összeget
b) Hármat, mert a buszokat alvállalkozóktól venné a piaci ár
többszöröséért
c) Csak egyet, mert minden megvásárolt új jármű után is kap jutalékot
Eleonóra
2) Hány darab vonaljegyet és bérletet kell eladni a BKV pénztárosainak,
hogy kitermeljék Szalainé fizetését és végkielégítését?
a) Egyet sem, mert Eleonóra az adófizetők pénzéből kapta juttatásait
b) A feladatnak nincs megoldása, mert a gyökjel alatt nem állhat
negatív szám
c) A jegynyomda éves kapacitásának megfelelő mennyiséget
3) Ki lehet a felelős azért, hogy Eleonóra az elbocsátást követően
továbbra is a cégnél dolgozhatott?
a) A román vendégmunkások
b) A BKV teljes vezetése, illetve mindenki, aki tudott erről, és nem
tett semmit
c) Magyarországon vagyunk, így senki
4) Hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus
435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya
miatt tűz keletkezett? A megoldáshoz függvénytáblázat használható.
a) Kevesebb, mint amennyi idő alatt megiszok egy sört
b) Több, mint amennyi időbe telik átutalni 100 milliót
c) Nem tudom, nem vagyok BKV-s...
5) A Moszkva tér felé közlekedő 22-es busz a Szent János korháznál
fékhiba miatt elszabadul. Számítsa ki, hogy az autóbusz hány perc alatt
ér a Moszkva térre. Amennyiben lehetséges, plussz pontért adja meg a
becsapódás helyét is. Ön szerint ki lesz a hibás a balesetért?
a) A vezérigazgató
b) A karbantartó szolgálat
c) Természetesen a buszvezető
6) Ábrázolja koordináta-rendszerben a BKV jegy- és bérletárainak
növekedését 2000-től napjainkig. Más színnel jelölje a szolgáltatás
színvonalának csökkenését. Milyen arányosság figyelhető meg a
jegyárnövekedés és a szolgáltatás színvonalának csökkenése között?
a) Fordított arányosság, mint az önkormányzati támogatás és a BKV
működőképessége között
b) Nem tudom, jegy nélkül utazok és a buszmegállókban hugyozok
c) Hasonló arányosság, mint az Akácfa utcai dolgozók létszáma és a
vállalat sikeressége között
7) A BKV 5 színésszel kötött szerződést a Nagykörúti villamosok és a
7-es buszcsalád utas-tájékoztató szövegeinek felmondására. Vajon hány
darab autóbuszt lehetett volna teljesen kitakarítani, ha tudjuk, hogy
a tájékoztatás fejlesztésére 5 millió forintot költött a cég, és azt
is tudjuk, hogy egy busz kitakarítása 50 ezer forint.
a) Hármat, mert le kellett volna jattolni az elvégzett munkák után
b) 25-öt, mert nincs több működő autóbusz
c) Egyet sem, ha Szalainé irányítja a projektet
*8) Tippelős feladat: Ön szerint hány embert foglalkoztatnak
feleslegesen az Akácfa utcában? Tippelje meg azt is, ha ezeket
kirúgnánk, mennyi plusz bevételhez jutna a BKV.* -
#5507 én csak azt akartam a linkel kifelyezni, hogy Te 110 000 et mondtál sacc per kbra, ami okés hogy nem mondod meg a jövedelmed, mert nem ránk tartozik, s a linkelt cikkben a budapesti autóbuszvezetők átlagkereset a: 194 500 akárhogy is nézem 80 000 környéke, ami azért nem mind1. de mondjuk én ezt a 194 500 körnékét mondjuk nem a kezdő szinten reálisnak tartom. -
#5506 ok akkor már értem, de nem tudom! én sokkallom ezt a két számot! de elhiszem!
a másik felét a hszedhez kapcsán:
magyarországon sajnos minden így működik! a vezetők jól keresnek, mert kilopnak mindent a cégből. s az 90 % az tényleg röhelyes lett volna! akkor biztos gúnyolódás lett volna hogy sztrájkoltok, s 90 % ot teljesítettek! ezt aki kitalálta az is barom! :-) elnézést a kifejezésért!
köv hszeddel egyetértek, azaz reménykedem ezekután hogy nem hagyjátok! azaz ha kell további sztrájkkal harcoljátok ki a buszok karbantartását, stb, de akkor semmi plusz jövedelmet ne kérjetek. s ha lehet egy kérésem! ne ilyen hidegbe sztrájkoljatok, mert tényleg lefagy a kukim :-) s akkor én is támogatom a mozgalmat ha tudom! -
BenceYCE #5505 A krumpliszállító kamionoson kevesebb stressz meg felelősség van, bár az is igaz, hogy örökké külföldön dolgozik. Vándorélet amit nem irigyellek. Sokan jönnek hozzánk, mert beleuntak, a fizetés tekintetében viszont valóban jobb. Na ezek a kamionosok öregbítik is a bunkó buszvezető hírnevét. Nem figyelted még, hogy a sztrádákon közlekedő kamionosok rendre ugyan azokat a hibákat követik el, mint a buszvezetők bunkóbbik fajtája? De természetesen tartom az álláspontom, tisztelet a kivételnek, de egy száguldó paraszt a volánon kívül is paraszt. Nem a gépkocsija tehet róla. -
BenceYCE #5504 Nem is kell sz@rnak lennie hozzá. Ha kevés az olaj a tárcsák közt olyanokat ránt, hogy az ember szégyelli még azt is hogy vezetnie kell. Az elektromos gázos autók még elviselhetők, de a levegővezérelt gázpedálos szekerek csak akkor nem életveszélyesek ha full gázzal indulsz. Gyárilag nem lenne velük gond, csak hát mint jóval korábbi hsz-eimben írtam a levegőrendszert ki kéne kukázni, mert a levegő tisztítására szolgáló berendezéseket, költségmegtakarítás címen kiszedték vagy csak egyszerűen hagyták elhasználódni. Ezért a rengeteg légrugó, ajtó vagy fékprobléma, levegőgázos kocsiknál meg a rángatás. Ha finoman próbálsz elindulni vele, akkor a felvizesedett és felolajosodott levegőben lévő trutyi eltömíti a gázpedál szelepet. Amikor kiköpi a szennyeződést,hirtelen megindul a levegő és kirántja az utas alól a buszt. Óriási pénzekért lehetne csak cserélni a levegőrendszert, takarítani meg még drágábban. -
BenceYCE #5503 Hát ezt írtam nemrég, hogy ne essünk bele abba ahibába, hogy azt hisszük ezzel vége, mert nem. Ugyan azokkal a roncsokkal járunk. Csak érdekesség képpen, egy busz kb. 3, max. 4 év alatt behozza az árát, miközben kitermeli az egyéb költségeket. A buszparkunk ma 17 éves átlagéletkorral büszkélkedhet?!!!!!! Még egy érdekes infó. A cég részéről követelt 90%-os csúcsidejű teljesítmény azért is nevetséges, mert a napi szinten lerobbanó 300-350 busz hiányával még a hétköznapokban sem teljesült a 90% Ezt valakinek visszafizették valaha is a bérletéből? -
BenceYCE #5502 Nem a minimális szolgáltatás teljesült ilyen szinten, hanem az eddigi szolgáltatáshoz volt viszonyítva. Ezért is volt nevetséges a cég részéről a 90%
Másrészt tényleg csak összehasonlítás kérdése a dolog és én örülnék a legjobban ha visszatérne a kontroll a honatyák és a városvezetés fölött. Említettem, hogy a bkv a megspórolt pénzen semmit sem vett, a szolgáltatás minőségén esze ágában sincs javítani. Csak egy kis körkép nem túl messziről. Karácsony előtt Bécsben adventeztem. Egy vonaljegy átszámítva kb. annyi volt mint itt. Ha figyelembe vesszük, hogy a tömegközlekedtetést 1/3, 1/3, 1/3 arányban az állam, az önkormányzat (mint tulajdonos és egyben megrendelő) és az utasközönség fizeti, akkor kb meg tudod saccolni, hogy mennyi pénzt lopnak el ezek a gennyek, amikor Bécsben 2-3 éves buszok rohangálnak az ottani órabérekért a buszvezetőkkel. Arcátlan lenyúlás az egész. Az összes önkormányzati és állami cég egy kifizetőhely a politikusnak álcázott gazdasági szakemberek (gazemberek) kezében. Ezért mentem együtt demonstrálni az összes szakma mellett akik szerveztek ilyet. -
#5501 BenczeYCE: Téged nagyon alulfizetnek:
szavazótotyikból lopva -
BenceYCE #5500 Hát én is utána néztem és valóban van, csak én nem találkoztam még sose a helyén ilyen szakorvossal. Asszisztenssel vagy szakasszisztenssel már igen, de orvossal még sosem. A mentőautóba is mentőtiszt vagy mentőorvos kell. Érdekelne a keresetük az átlag szakorvosi keresethez képest meg a magyarországi átlagfizetéshez képest, és akkor már ne hagyjuk ki az európiai kereseteket sem.
A másodállást vagy engedi a felettesed vagy nem. Nálunk csak vállalkozóként engednek másodozni. Másrészt ezzel a folyamatos munkarenddel elég nehéz összeegyeztetni más munkát. -
#5499 Aktuális forgalmi helyzet
http://www.bkv.hu/forgalmihelyzet/
"Friss információért kérjük,kövesse figyelemmel társaságunk honlapját, vagy tárcsázza a BKV INFO vonalát, a 06-1-258-4636-os telefonszámot."
Legbiztosabb infóért hívd fel őket. -
#5498 Már jár a 240E busz? Hallottam, hogy már nincs sztrájk, de azt is, hogy fennakadások vannak. -
#5497 Kihagytad például az út minőségét! -
#5496 jah igen összetett lehet a dolog :-( de köszi az infót :-) -
#5495 Hát ezt most nehéz megállapitani:
- vagy a sofőr béna
- vagy a sofőr szarik bele
- vagy a buszon szar valami
- vagy valami paranormális cselekmény történt :) -
#5494 erre ment a válasz :-)
köszönöm :-)
#5493: jó de az akkor folyamatosan rángat! sofőrtől helytől függetlenül, de mikor ugyanarra a trolira szállok fel, s más vezeti akkor meg semmi baja. ok lehet nem csak a sofőr hibája ne értsd félre, csak érdekesnek találtam. -
#5493 A busz nem csak azért rángathat, mert a sofőr béna, hanem mert pl. szar az automata váltó. -
#5492 "Bandee1987: megtették! sajnos ilyen világban élünk! "
Várjál, ez most melyik hozzászólásomra is volt válasz? Annyira elkeveredtem már :)))))
"BenceYCE: ehhh jó sok mindenre reagáltál! s köszönöm is! mivel olyan infókat tudtam meg mit nem tudtam. s ezért Tőled, Molnibalage-től, Bandee1987 - ől is elnézést kérek, hogy olyat is állítottam mi nem igaz! "
Semmi baj, emberek vagyunk, mindannyian mondjuk olyat, amit később megbánunk, ez velem is gyakran előfordul :) -
#5491 :D -
#5490 mondtam baromságokat valahogy megértem a jelzőt! összefogni? minek? nem készülök véres küzdelemre :-) -
#5489 Molnibalage
tegnap 22:52 | privát | galéria | válasz erre | #5472
És te és tiger mit is csinálotok? Nézzél már tükörbe te marha...
ezt kifelejtetted tiger!!!!!!!
FOGJUNK ÖSSZEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!444néééggyyyy
:DDDDDDDDDDDDDDD -
#5488 ok. csak gondoltam tud valamit ezekről s szívesen megosztja velünk. -
#5487 Ezeket a BKV menedzsmendjének és a Fővárosnak címezd. Ők tettek ígéretet, nem a buszsofőrök. -
#5486 s még amit szerettem volna megosztani, megkérdezni!
ha már nem a pénzről szólt a sztrájk hanem sok minden másról, akkor mi javulást érezhetünk mi utasok? pl megtanul egy - két sofőr vezetni? mert azért azt be kell látni, hogy van egy két sofőr aki úgy vezet mint én ki azt sem tudja melyik oldalt van a gázpedál. a busz rángat menet közben is a fordulók nagy sebességgel viszonylag kis szögben véve! vagy esetleg tisztábbak lesznek a buszok? mert van olyan busz melyben a tavalyi csokipapír mely az ülés oldalához van nyomva még mindig ott van.
másik kérdésem az lenne hogy talán várható e az hogy a régi buszok le lesznek cserélve? mert ugyebár megint bunkó módon a saját érdekembe beszélve ''rettegek'' már egy - két buszon, villamoson, trolin. (metrót nem tudom nem igen utazok vele)
mindent összevetve szeretnék bocsánatot kérni a sok buta tájékozatlan hozzászólásaim miatt, viszont leszögezem még mindig nem értek egyet a sztrájkkal. mert igencsak a nép is szívott vele. -
#5485 reggelt!
tyűűű kaptam ám az osztást :-DDDDD
én szeretnék mindenkinek 1 hszben válaszolni!
Bandee1987: megtették! sajnos ilyen világban élünk!
CattiBrie: én kérek elnézéstű! túlreagáltam a Hozzád intézett szavakat! bocsánat!
Molnibalage: már megint Te személyeskedsz! de engem nem zavar! ez a véleményed ez! szabad ország szabad véleménynyilvánítás! ám nem csak a saját szakmámról beszélek! engem spec megfizetnek tervezőként de volt idő mikor még nem! s ma is vannak olyanok kiket nem.
BenceYCE: ehhh jó sok mindenre reagáltál! s köszönöm is! mivel olyan infókat tudtam meg mit nem tudtam. s ezért Tőled, Molnibalage-től, Bandee1987 - ől is elnézést kérek, hogy olyat is állítottam mi nem igaz! utánanéztem a dolgoknak s sok igazságot írtatok amit én csak egy hírforrásból tudtam, tévesen. még egyszer bocsánat! s igen most már nem tartom a sofőröket mocskoknak! ezért is illik bocsánatot kérnem!
viszont ettől függetlenül még mindig nem értek egyet az ilyen jellegű sztrájkkal. mai időben mindenkinek csökken a reálkeresete. van akit ezt jobban érint mint pl a sofőröket van akit kevésbe mint pl engem mint jól magyarországi viszonylatokban fizetett mérnök. amit írt s most lehet félreértettem ha igen javítsatok ki a bkv a sztrájk idején a minimális szolgáltatás 43 - 47 % ban teljesült! de a minimális szolgáltatásnak 100% nak kéne lenni nem? mert ahogy írtad BenceYCE ebből nekem az jött le hogy nem teljesült. a másik meg a mai időkben meg sztrájkolni luxusnak tartom igen nagy a munkanélküliség, s tény az hogy mindenkinek csökkent a reálkeresete. ennyi erővel minden cég sztrájkolhatna akár állami eltartás akár önkormányzati akár magáncég. s igaz az hogy meg tudta oldani sok ember a munkába járást máshogy, de van aki nem. annak cvagy fizetetlen szabi volt, vagy fizetett. s ez sokakat rosszul érint.
nekem van biciklim, s valaki mondta hogy jól esett s lehet visszaszokik hát rá kellett jönnöm most hogy beértem bkv -val, hogy igaza volt, s én is gondolkodom rajta :-)
lesz még egy hszem, mert nem tom hány karakter mehet :-( -
búgódisznó #5484 ne hülyéskedj, már hogyne lenne a röntgenes orvos :( Legalább nézz utána mielőtt belekötsz.Meg a mentőorvos.
Meg az se igaz, hogy nem lehet másodállásban dolgozni mert
egyik jóbarátom is buszsofőr és mellette simán maszekol az eredeti szakmájában.
De aláírom szar egy meló, rendszeresen hajnal 3-kor kell kelnie, délbe hazamegy aztán vissza, nem csinálnám, mindig azzal ugratom ,hogy rabszolga. -
BenceYCE #5483 És egy értelmes ember átlátja, hogy a reálérték növekedés annyit jelent, hogy az inflációt követi, de az is bértárgyalás alá esik. Ráadásul az inflációt mindig alulhazudják, rendszeresen, évek óta. -
#5482 "Hétfőn eleinte továbbra is a Dunántúlon valószínű havazás, hószállingózás, majd lassan kelet felé terjedhet a csapadék."
Forrás: koponyeg.hu
Leesik a hav, majd meg lehet tekintgetni holnap, hogy milyen jó állapotban vannak a buszok, hogyan bénul a közlekedés Budapesten.