BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Atisz
ma 09:59 | privát | galéria | válasz erre | #5157
Te is jó tv-t nézel. Akkor már nem csodálkozom a hozzászólásaidon..."
és nem is néztem meg, csak rápillantottam, elolvastam a rövid leírást és betettem nektek, erre õ meg ilyet ír...
mind1, hagyjuk.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
kussoljatok már baszki. csak belinkeltem a kurva videó linkjét, hogy nézzétek meg! ne engem baszogassatok már azért, mert betettem. én cseszek rá, hányszor mondjam?
idióták<#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav><#falbav>#falbav>
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDD
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ne nekem mond, én csak megmutattam 😄D.
ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W
Döbbenetes vallomás a BKV-sztrájkról! Kipakolt a buszsofõr!
Megfélemlítéssel kényszerítik sztrájkra a buszsofõröket - errõl vallott videóinterjúnkban egy BKV-sofõr.
ettõl még nem kell így válaszolni.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Lassan kezdem úgy érezni én vagyok a fekete bárány... mint említettem valószínû én is ezt tenném a helyetekben, sztrájkolnék. Csak a helyzet az, hogy helyettem találnak 1 hét alatt másik alkalmazottat; nem tehetem meg, hogy ugrálok... vagy csak kis mértékben.
Tegnap a Deák téren sok "ellenõr szerû képzõdmény" lézengett, de inkább csak dohányoztak és sétáltak, mintsem ellenõrizzenek. Természetesen jól teszik, én sem veretném meg magam a helyükben. Ráadásul hétfõig nincs is bérletem. 😊 Még jó, hogy 8-án lejárt.
Én csak azt kérem, hogy Te is értsd meg azokat az embereket, akik elõfizetnek valamiért (megveszik a bérletet/jegyet) és cserébe nem kapják meg a szolgáltatást, ami a minimum lenne. Esetleg a saját zsebébõl kell fizetni a taxit, hogy beérjen vagy ha nem tud beérni, akkor kirúgják (jogellenesen, de ugye indokot bármikor lehet találni). Nem csak Ti kerestek szarul ebben az országban, de nem kezdem el sorolni... Nektek van eszköz a kezetekben, a legtöbb embernek nincs. Ismétlem magam, én is ezt csinálnám a helyetekben.
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
Ott gyorsabban lehetne anyázni egymásnak 😄
A két tahóról meg ne is beszéljünk...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Megjártam Párizst és Londont is (csak itt fél évet éltem), ott az árak árfolyamtól függõen egálban vannak, vagy drágábbak, de cserébe: pontosság, viszonylagos tisztaság, gyorsaság, precizitás, nincsenek hajléktalanok, bliccelõk, és mindenki normálisan viselkedik a másikkal. Sztem ez a korrekt egy közlekedési cégtõl, nem az ami itthon folyik.
Persze, nem illendõ összehasonlítani ezeket a dolgokat, mert nyilván ott más a helyzet. A lényeg az, hogyha kicsit megráznák magukat az emberek, és kidobnák a selejtet, akkor lehetne így is.
Másrészt. Tudom, hogy az utasoknak a bérlet drága, de ne ragadjunk le ennél. Hiszen drága a benzin, az áram, a gáz és minden. Ergo a fizetések vannak a béka segge alatt! Országos probléma ez és csak súlyosbítja a szakszervezetek hiánya.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Akkor hagytam abba a hallgatásukat, mikor burkolatlanul kitört egyik BB-bõl a zsidó! 2001.09.11. után azt mondta az egyik, hogy kézigránátot adna az elsõ palesztin gyerek kezébe és megmondaná Neki, hogy otthon a család körében húzza ki a szeget! Mit tehet egy ártatlan család az állítólagos terroristák létezésérõl? Rohadt buzik! Utánna néztek és annyi médiatörvény megszegéséért járó büntetést fizettek ki a két zsidó után, hogy a bevételek nem is tudták volna fedezni! Igazi propaganda mûsor volt, cirkusszal meg kenyérrel! Senki nem állt meg elõttük, mindenkit, még az évtizedes múlttal rendelkezõ zenészeket is lefikázták. Igazi cacib díjas baromállat mindkettõ! Bár a zenék jók voltak, a zenei mûsor összeállításáért felelõs kollégájuk elõtt le a kalappal!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Ha meg bárkit elkap a paraszt ellenõr (tisztelet a kivételnek!!! - mert van rendes is, találkoztam már ilyenekkel! 😊 ), nyugodtan lehet mondani, hogy Zsíros Eleonórácska majd kifizeti a bírságot. 😄
szerk: tudom, ez szar hozzáállás, de mi nem sztrájkolhatunk árcsökkentésért... 😊
Legyél Te is közutálatnak örvendõ politikus és bliccelj! 😊
A trolisoké is, de inkább sokan kiléptek Tõlük, mert álszent dolog felvenni a pénzt, ha nem tesz a dolgozóért semmit sem. Van olyan szakszis aki az akácfában havi 850-ért alkalmazott. Mit vársz Tõle?
Ez csak a fõváros és agglomerációjának problémája! Csak sajnos minden Fõvárosi polgár aki szédül ha meglátja a Budapest vége táblát, nem lát túl a saját életén. Pedig a 10 milliós országból csak 1.700.000 laknak ott. Kicsit egós és szánalmas. Kíváncsi vagyok termõföld nélkül a nagykörúton milyen búza megy alma teremne.
Kommandósok vigyáztak a slepptagokra. Szánalmas, mint amikor a néptõl védette meg magát a rendõrséggel a gyurcsányslepp.
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
Nem gondolom. Tudom, hogy nem helyes és ha hiszed ha nem, engem rohadtul nem érdekel, mert nem szoktam visszaélni vele. Másrészt órabérben fizetnek, nagy ívben beleszarok, hogy mennyit állok egy megállóban. A menetidõ és a menetrend csak egy elõirányzott terv. Ha nem jön össze, mert olyan a forgalmi helyzet, vagy épp nem tudják eldönteni az utasok a Ferenciek terén reggel 07:30-kor, hogy megtelt-e a busz vagy sem, az az Õ bajuk. Nekem ketyeg a vekker, ez érdekel. Persze ha nem akarnának mindenáron az elsõ beérkezõ busszal indulni, akkor folyamatos lenne a közlekedés és nem torlódnának össze adott viszonylaton a buszok. Ezt nyugaton az emberek maguktól átlátják, ezért nem is tolonganak, hagyják, hogy pörögjön a vonal. Lehet nem is annyi az IQ egy adott megállóra levetítve mint sokszor itthon. Természetesen tisztelet a kivételnek, de ott még az autós közlekedésen is meglátszik, hogy tudják az emberek, a sebességgel minden négyzetesen arányos! Ergó nem ildomos birizgálni!
"Az is elõ van írva, hogy 20 percetek van a jármûvek átvételére... akkor ezzel miért nem értesz egyet (hisz' elõ van írva)..."
Elfelejtetted, hogy a KSZ a munkáltató helyzetét könnyítette meg és ezért minket jobban honoráltak anyagilag. A 20 perc törvénybe ütközik, hiszen a munka elõkészületéért az MT szerint ugyan úgy köteles a munkaadó járandóságot fizetni! Tehát a kocsi átvizsgálására nem kötelezhetne 20 perc alatt, csakhogy Õ vállalta, hogy az átvizsgálás zömét elvégezteti a szerelõkkel. Na ez nem mûködött! Mikor kimész, neked egy teljesen átvizsgált jármûvet kellene találnod a kiírt sorban. Ezen szabályt a bkv évek óta megszegte, mitöbb olyan jármûveket is kirakott a sorba, forgalomképes címkével, ami a közlekedés-, a vagyon- és nem utolsó sorban a személyi biztonságot veszélyezteti!
"Ha már ott állok és várok 10-15 percet a buszra (ahol ráadásul 4 busz is megáll... de természetesen egyszerre jönnek az okos, értelmes átszervezésnek köszönhetõen), akkor várja már meg, míg felszállok arra a tetves buszra."
A forgalom csodákra képes! Gyere velem egyszer és meglátod, hogy rohadtul semmi köze az egésznek a papírformához. Alacsonypadlóson a 7-es vonalcsaládban csak EGY(!) kerekesszékest kell összeszedjél és 2-en tolnak a végállomásig! Jó lenne ha meg kellene mindenkit várni, csak nem határozták meg, hogy a megállón kívül álló utas, aki nem utas, hány méterrõl számít utasnak. A szemmértéket pedig mindenki máshogy ítéli meg. Szeretném ha egy kikezdhetetlen variációt mondhatnál ahol a cég ennél jobban le tudja magát védeni! Mert ismétlem ezt nem a buszvezetõk találták ki, Te pedig rendszeresen egy kalap alá veszed a bkv-s dolgozókat a menedzsmenttel! Nem vittem haza 100 milliót és nem kapok szolgálati autót! A fizetésembõl annak ellenére akarnak elvonni, hogy a cég ez év elejétõl 700 milliót megtakarít az adóváltozások miatt a dolgozókon!
"Amit még írtál, hogy nem is tudja rámcsukni az ajtót, amíg nem "csenget". Nem tudom most hogy van, de régebben sokszor csengetés nélkül csukták az ajtókat... most is simán tapasztalom, hogy egyszerre nyomja meg a két gombot (csengetés plusz ajtóbecsukó gomb). Tehát ismét "sántít" valami."
Próbáljuk ki! Szerintem tévedsz ha azt hiszed, hogy bármelyik kolléga rám tudja csukni az ajtót ha én nem akarom!
"Én elhiszem azt, hogy Te normális, rendes sofõr vagy, de sajnos a társaid nagy része egyáltalán nem az."
Elhiszem, hogy szûk látókörû vagy de gondolom a szõkenõs viccek miatt is épp így általánosítasz! Nem kértek diplomát a buszvezetéshez és ezért a pénzért a gazdasági válságig jószerével embert nem találtak aki ezt munkát elvégezte volna, olyan ember hiánnyal küzdött a cég! Miért nem demonstráltál, hogy csak diplomával lehessen buszvezetõként elhelyezkedni és ezért megfelelõ fizetések társuljanak?! Félre értés ne essék bõven akad kolléga aki miatt rászolgált a közvéleményre a buszvezetõ társadalom, de nehogy azt hidd, hogy attól hülye, mert buszvezetõ! Ez is csak egy olyan hely ahol kiélezõdik az emberek tulajdonsága. Semmivel nem jobb vagy rosszabb ez mint egy szórakozóhely ahol a parasztokból még nagyobb paraszt lesz. Olyan ez mint az autós társadalom. Közlekedési morálról beszélnek, pedig a bunkó kormánnyal a kezében is bunkó marad, nem kell ehhez még bkv-snak se lennie.
"Az, hogy a reakció az, hogy ez van ezt kell szeretni nem válasz."
Nem kell ezt szeretni, lehet jogi útra is terelni, de hidd el egy egész csapat fáradozik azon, hogy jogilag fedhetetlenek legyünk! Ja kérem, hogy a jogrendszerünk lyukas mint az ementáli?! Akkor kikkel is van a baj? Lásd a fát az erdõtõl, nem ellened sztrájkolunk! Ha kimész az utcára demonstrálni, vagy sztrájkolsz az egészségügyi dolgozókkal, mert történetesen Te is az lennél, néma szóval tûrné legtöbbünk, sõt én még a demonstrációtokra is elmennék, mert FONTOS a támogatottság!
"Amiben viszont nem értek egyet a jelenlegi helyzetben, hogy azokon töltjük ki a mérgünket, akik felveszik a munkát. Õk segíteni próbálnak, ne õket cseszegessük már!"
Tévedsz. Pénzért veszik fel a munkát! A sztrájktörõk csak megvetésre méltóak! A volánnál statisztika van arról, hogy mennyi üzemanyagot lopnak el a sofõrök és mennyi jegyet nem adnak ki. Eszerint fizetik is Õket. A mi pénzünket elveszik, és most Õk kapják meg. De tudtuk ezt amikor belevágtunk, mert erre számítottunk Tõlük. Másrészt ha most nem állunk ki az igazunkért, évekre visszaesik a fizetésünk. Ennek tudatában sajnálom bár a kifizetett júdáspénzt az alvállalkozóknak, de nem is irigylem Õket. A pénzünkért amit nekik fizetnek ki, azért cserébe, meg remélem sokat szidják Õket!
Szóval negyedik nap... És ahogy elnézem lesz ötödik és hatodik is...
Btw, most olvastam, tényleg kaptatok bombás fenyegetéseket?
1) a bkv menedzsmentje nem menedzsment, egy papucs banda, akik képtelenek rendet tartani néhány iskolázatlan, tahó-paraszt, nagyszájú buszvezetõbõl élõléptetett szakszervezetis között.. így nem lehet vállalatot irányítani."
A sztrájk jogszerû, és az egyetlen védekezési eszköze a munkavállalóknak. Ráadásul neked is kinyílna a bicska a zsebedben ha az adóváltozások miatt 700 milkával lenne beljebb a cégvezetés akik eddig is talicskával hordák haza a pénzt. De Nekik ez sem elég!
"melyik nem állami cégnél fordulhat ez elõ? ott azonnali elbocsátásokra lehet számítani, még ha meg is van szervezve a sztrájk. mi az, hogy a bkv-s szakszervezet konzultált a jogászaikkal?"
És ez itt a legnagyobb gond. A "Módszerváltás" után jujjongtak a politikusaink, hog szét kell verni a szakszervezeteket, mert ha nem, nem jön ide a nyugati tõke. Hát most láthatod a végeredményét. Pontosan annyit keres az átlagember amibõl még nem hal éhen és még bemegy érte dolgozni. Na ez az ami így is marad, ha a következõ kormány nem a munkavállalói érdekképviseletek megerõsítésével lesz elfoglalva. Teljesen mindegy, hogy pékrõl, fodrászról vagy buszvezetõrõl van szó!
"alapból sztrájktörvényt szegnek, amikor nem teljesítik a 60%-os üzemeltetést.. elvesztették a lojalitásukat, meg kétségbe vannak esve?! miért? a france telecomnál több mint 25-en akasztották fel magukat. na ott elhiszem, hogy volt elkeseredés."
Óriásit tévedsz és alul informált vagy! Pont a vízfejeknek a legnagyobb baja, hogy az elégséges szolgáltatást nem szabályozza semmi! Honnan a francból hoztad elõ a 60%-ot? Egyáltalán milyen siteokat nézegetsz Te? Vagy retekklubból meg csigakettõbõl tájékozódsz?
"visszatérve a 60%-os üzemeltetésre: ez márpedig alapjoga minden tömegközlekedésre elõfizetõnek.
gondoljunk bele, picit eltávolodva a bkv-tól: a upc sztrájkba kezd, a bajnokok ligája döntõ elõtt két nappal. a közvetítés joga természetesen nem a királyi tévénél, van, de még csak nem is az ertéelnél, vagy a tévékettõnél.
lekapcsolják a szervereket, és az összes upc elõfizetõnek csak a három csatorna jön be, szobaantennával.. vicces lenne."
Gondolj bele egy picit jobban. Az elõfizetõk!fogyasztók a céggel szerzõdtek, nem a buszvezetõkkel! Beszéld meg a céggel a problémád, és majd a cég megbeszéli velem, ha törvénytelen dolgot csináltam!
"jó lenne már, ha abbahagynák ezt az egyáltalán nem eredményes sztrájkot."
Mond meg légyszíves, hogy szerinted hány sztrájk volt eddig eredménytelen!
Annyi hülyeséget átveszünk Nyugat-Európából, miért pont nem a sztrájkolók iránt szolidaritást? Az nem csapta ki a biztosítékot, amikor elhangzott az õszödi beszéd vagy amikor Sz-né Sz. Eleonóra zsebre tette a 100 milkát? Nem, úgy látszik itt a többség ingerküszöbét csak a Sláger rádió megszûnése és a saját önös érdekeik sérülése lépik csak át...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
2010. január 15.
http://www.bkv.hu/sztrajk2010/001.html
gyéká: ami a listában van, az közlekedik..
A követési idõköz saját tapasztalatok alapján nem érvényes. 2 perctõl akár 40 percig terjedhet.
[/spam]™
Rihanna - Shut up and drive<#mf1>#mf1><#mf2>#mf2>