6962
![]() Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
BenceYCE #5481 A szia Miklóska egy majdnem ugyan ilyen tartalmú hsz-ra volt a válasz. Az is pont olyan felesleges volt. S a válaszom miértje? A becézgetés, amit nem szoktam meg senkitől. -
BenceYCE #5480 Béremelést? Miféle béremelésről beszélsz? Ugyan azt a bért fogjuk kapni mint eddig, se többet, se kevesebbet. Maradnak. Nekünk. Nekünk BKV-s bérből és fizetésből élő dolgozóknak, és Nektek utasoknak is. Féltek a hétfői demonstrációtól a retkek. Pedig a buszok műszaki állapotának javulásáért jó lenne már ha a civil lakosság is felemelné a szavát. -
"Ezért cserébe a sztrájkoló szakszervezetek elfogadják az Országos Érdekegyeztető Tanács béremelésre vonatkozó ajánlatát, tehát eltekintenek a béremeléstől, a bérek csak a reálértéket fogják követni."
forrás: hirado.hu
Ennyit arról a hazug hírről, hogy béremelést akartak volna a bkv dolgozók... -
Hétfőn reggel megindul Budapesten a közösségi közlekedés
A BKV vezetése többnapos, folyamatos tárgyalássorozatot követően megállapodott a sztrájkot hirdető 14 szakszervezettel az immár hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztéséről. A sztrájkot lezáró, mindkét fél számára megnyugtató megállapodás született, így hétfőn reggel rendben megindul a közösségi közlekedés a fővárosban, de kisebb fennakadások még előfordulhatnak.
A munkabeszüntetést a sztrájkbizottságok a Kollektív Szerződés aláírásakor végleg visszavonják.
A hatnapos sztrájk idejére külön köszönjük utasaink megértését és a nem sztrájkoló dolgozóink felelősségteljes munkavégzését, ami szintén hozzájárult a közös megegyezéshez.
2010. január 17. 22.15
Forrás:
[URL=http://www.bkv.hu/sztrajk2010/info.html]http://www.bkv.hu/sztrajk2010/info.html[/URL]
[apro]// de csak mert ez nem off :][/apro] -
Erről van szó! :)
És különben is, én offolok. :D
[ezután kicsit csendben próbál maradni]
-
még én vagyok a marha? mer mi a faszt csináltam? menj el a hülyeségeddel1sarokba és gondold át.
sok faszláma. -
szerintem így átláthatóbb. Van írni valója mivel ott dolgozik... -
Én olyat nem! Legfeljebb piszkállak. De ez egy másik szó. :] -
éppen te kötsz belém. -
És te és tiger mit is csinálotok? Nézzél már tükörbe te marha... -
Számoltam is és direkt nem szóltam közbe, vajon milyen rekordot dönt. ;)
És a "szia Bencus" nem volt felesleges?
Az embereknek semmi nem jó. Az a jó, ha valamibe bele lehet kötni. :) -
jójó, baszogass csak, mer megemlítettem .
-
jólvangecc, fáj a fogam és csak felindultságomban írtam félre :P.
de holnap megyek is fogorvoshoz, háhh. sztrájk végének előnye. -
Az embereknek semmi nem jó.
Ha egyben van, akkor az a baj, ha külön van, akkor az a baj. -
nézzétek meg... 15egymás utáni válasz az övé... ezt ellehetett volna mondani1ben is, v2ben... és pláne a sziamiklóskát feleslegesnek tartom.
szal több esze lehetne arra, h rendesebben írja. -
floodnak hívják amiről beszélsz ;) -
....
akkor nem off bakker, hanem topik szét barmolás.
az rendben, hogy külön válaszol, de ne így... szét cseszi a topikot, ha nem vennétek észre. egy, maximum két nagy írásba foglalja és mindenkinek oda címzi, akinek éppen szól és kész.
de nem, elmondja ezer válaszban.
mind1. -
Ő nem offpl. Minden hozzászólásra külön válszol.
Eszemfaszom megáll, hogy még mindig nyávogsz. Azt meg tisztán látszik, hogyx Mikenak és tigernek nagyjából fogalma nincs arról, hogy miről beszélnek. -
Ebben mi az off? -
NAmostakkor.. Ti megkaptátok a béremelést, nekünk maradnak a szar buszok? :D -
...
NE OFFOLJ MÁR BAKKER!
mond el1ben mindenkinek a bánatod és kész.
... -
BenceYCE #5460 Szia Miklóska -
BenceYCE #5459 A máv sztrájk cserehúzás volt. Tudták, hogy jól fog Nekik jönni a segítség, mivel az Ő ksz-ük hamarosan lejárt volna. Közben a máv meghosszabbította. -
BenceYCE #5458 Ja! Kirúgja, aztán hónapokat, éveket várhat mire felvehet a helyére valakit, mert ha nem a munkájában volt hiba, akkor létszámleépítéssel oldják meg. Akkor viszont nem vehet fel embert helyette. Akinek a munkájában meg hibát találnak azt sem rúghatják ki egyből, hacsak nem különösen nagy kárt okozott, vagy szerződést szegett. Ha kisebb hibát követett el, szóban kell figyelmeztetni. Ha még egyszer előfordul, akkor írásban. Majd csak a 3.-nál rúghatják ki. Ha pedig ezután kirúgják, azt hiszem lehet benne valami, hogy nem jól látja el a munkáját, így hagy ne kelljen sajnálnom. Szeretném megtudni, hogy a több 10.000 alkalmazottból hányat rúgtak ki tőlünk, mert nem jól végezte a munkáját? Pedig résen voltak hidd el! -
BenceYCE #5457 Az önkormányzatok nem közpénzből gazdálkodják ki, hanem a területre bejelentett vállalkozások iparűzési adójából. A legutóbbi önkormányzati választásokon legtöbbje a Fidesz kezére került. Ezért vonta meg az mszp-s kormány az önkormányzatok támogatását. Alapfogalmakkal nem vagy tisztában, mert nem ebben dolgozol. Viszont kérdezhetnél Te is mielőtt vádaskodsz. -
BenceYCE #5456 Vitézynek volt egy kommentje ehhez. NEM lehet külön venni, mert ugyan csak 1.7 millióan laknak BP-en, de 2.5 millió jár ide dolgozni és a különbség nem a csatornákból bújik elő. Soroksár meg a többi, nem túl régen BP-hez csatlakozott kerület ha tehetné kilépne pest önkormányzataiból, mert azóta nincs pénzük mióta demszkiékhez csatlakoztak. Budaörs és Törökbálink nem hülye, hogy csatlakozzon, mert csak lenyúlnál az iparűzési adókat a libsi hordák. -
BenceYCE #5455 TÉVEDSZ! A politikusokat a pártok szavazzák belső szavazáson! Te maszopra, fityiszre, vagy szadeszra szavazol, nem demszkire, gyurcsányra! Emlékszel Te liBajnai megszavazására?! Olyan hülyeségeket hordasz össze, hogy az ember haja az égnek áll! -
BenceYCE #5454 A tűzoltóság, az állami bérezésű, a rendőrség is, az egészségügy is, de a BKV NEM! Önkormányzati tulajdon! Könyörgöm ne kelljen már elmagyarázni, hogy mi különbség a kettő között! -
BenceYCE #5453 "%
ezért megy a sztrájk
büdös 4%-ért
ha a buszok rossz műszaki állapotára hivatkoznának, hogy minket védenek azzal, hogy nem hajlandók ilyen műszaki állapotú buszokkal dolgozni, azt még megérteném, de a büdös 4%-ot nem
3-3% amiből lejön 1-1%"
Az a 4% több mint 100.000 HUF egy év alatt. Ráadásul az év végit bruttónak ajánlották, pedig eddig nettó volt. Ráadásul ez pár 10.000 munkavállalónál nem kis pénz. Keresd a részleteket, mert lehet ezt csűrni-csavarni! :) -
BenceYCE #5452 Tévedsz! Törvényileg esetleg a létszámleépítéssel rúghatnának ki ennyi embert, azzal meg az a gond, hogy a törvény tiltja, hogy a helyére ilyenkor új munkaerőt vegyenek fel X ideig. -
BenceYCE #5451 Van egy olyan megérzésem, hogy az ismerősöd cégénél a hr-es egyáltalán nem látja el a feladatát, mert a cég ilyet nem tenne meg. Ellenkező esetben jogilag kikezdhető, milliós kártérítésre kötelezhető. Főleg a mostani nehéz helyzetben. Sokkal inkább az a gyanúm, hogy hantázol! -
BenceYCE #5450 Megint hülyeségeket beszélsz! A minimális szolgáltatás 43 vagy 47%-ban teljesült! A sztrájktörők, a leszerződtetett cégek és a metró ilyen arányú utasközönséget szállított el! Ezt a szakszervezetek fel is ajánlották, de a cég csúcsidőben 90%-os!!! minimális szolgáltatást követelt. Hagyjuk már ez a vicc kategóriába tartozik. Már ki akarták találni azt is, hogy nem kapunk bérletet. Ez a ksz-ben azt jelentette volna, hogy az ellenőrtől elkérheted ugyan olyan alapon az Ő bérletét, hiszen ksz szerint nincs neki. És én? A telephelyen még csak-csak felszállok a saját buszomra, de a pihenőidőmben már fel sem szállhatok ha végeztem? Ilyen hülyeséget is csak egy ennyire alkalmatlan balf@sz társaság képes kitalálni. Nemesnek meg Barthának mondtam is, hogy most már mi kérjük, hogy töröljék el, nincs rá szükségünk! -
BenceYCE #5449 Rosszul tudtad ezt a 14.3%-ot. Egy fillért sem láttunk volna belőle, ebből lett a cégnek 2.000 millió megtakarítása. A caffeteria miatt viszont 1.300 millió kiesése. Így jön ki a 700 millió bevétel ami NEM, ismétlem NEM a munkavállalóé, hiszen a cégnek nem kell adóként befizetnie! -
BenceYCE #5448 Téves adat, de nem a százalékok tekintetében. A 11% tudtommal nem a dolgozókat, hanem a szakszervezeti vezetőket okolta és az nagyon nem ugyan az! :) -
BenceYCE #5447 A máv beszart. Inkább meghosszabbították a ksz-t, csak ne szolidáljunk a máv dolgozókkal :) -
BenceYCE #5446 Az igazság a részletekben rejlik. Mondtam, hogy 700 milliót takarítanak meg rajtunk. A saját szavai szerint tartani tudják a 10 éves üzleti tervet. Az elejétől fogva tudták, hogy ezen csak nyerhetnek! Mégis próbálkoztak a szerződött előfizetőik kárára! Mindezért a mi pénzünkön, az adófizetők pénzén még fizetést is kapnak. Most jön az a helyzet amikor mindenért a buszvezető a hibás. Megint 20 perc a kocsiátvétel. Ha lojálisak vagyunk az utasokhoz minden buszt kiviszünk. Már amelyik ennyi idő után beindul :) De azok ugyan úgy le fognak rohadni és gondolom az utast rohadtul nem érdekli, hogy a garázsban vagy a végállomáson áll a busz műszaki hiba miatt. Tehát ez csak a fizetésünkről szól. A buszokból kilopott pénz még nem került vissza a helyére!!! -
Szerintem a kiesett napokat hozzáadják a bérletekhez. Vagy nemtom. -
Vajon mi lesz azokkal, akinek volt bérletük a "szezonra"? -
navégre.
de így megint mehetek :(... :D. -
Éééééééééééééééés, egy eredményes sztájk. Kíváncsi leszek, hogy mit tartanak majd be.