BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én is így szoktam
és ez nem flood
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
én meg nem veszek bérletet, jegyet
ott a pulykapénz meg a 4% az adónkból, elégedjenek meg azzal
egyeseknek semmi sem drága majd az állam kifizeti címszóval, mások meg fizuemelést sem kaptak évek óta, szal bekaphatja a sok állami pénzen tartott BKV-s
szanálni kéne az egész szar céget
ez a véleményem
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Sûrû felhõk járnak
Hull a pelyhes fehér hó
Pedig rég elmúlt már Télapó
még egy régebbi videó
Minden kérdésre csak egy helyes válasz lehetséges.
1) Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé
Szilágyi Eleonóra 100 milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését, és
az ehhez járó 120 százalékos prémiumot, melyet közel 1 évig kapott,
jármûbeszerzésre költi, ha tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?
a) Egyet sem, mert Szalainé helyett más tenné zsebre a megmaradó összeget
b) Hármat, mert a buszokat alvállalkozóktól venné a piaci ár
többszöröséért
c) Csak egyet, mert minden megvásárolt új jármû után is kap jutalékot
Eleonóra
2) Hány darab vonaljegyet és bérletet kell eladni a BKV pénztárosainak,
hogy kitermeljék Szalainé fizetését és végkielégítését?
a) Egyet sem, mert Eleonóra az adófizetõk pénzébõl kapta juttatásait
b) A feladatnak nincs megoldása, mert a gyökjel alatt nem állhat
negatív szám
c) A jegynyomda éves kapacitásának megfelelõ mennyiséget
3) Ki lehet a felelõs azért, hogy Eleonóra az elbocsátást követõen
továbbra is a cégnél dolgozhatott?
a) A román vendégmunkások
b) A BKV teljes vezetése, illetve mindenki, aki tudott errõl, és nem
tett semmit
c) Magyarországon vagyunk, így senki
4) Hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus
435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya
miatt tûz keletkezett? A megoldáshoz függvénytáblázat használható.
a) Kevesebb, mint amennyi idõ alatt megiszok egy sört
b) Több, mint amennyi idõbe telik átutalni 100 milliót
c) Nem tudom, nem vagyok BKV-s...
5) A Moszkva tér felé közlekedõ 22-es busz a Szent János korháznál
fékhiba miatt elszabadul. Számítsa ki, hogy az autóbusz hány perc alatt
ér a Moszkva térre. Amennyiben lehetséges, plussz pontért adja meg a
becsapódás helyét is. Ön szerint ki lesz a hibás a balesetért?
a) A vezérigazgató
b) A karbantartó szolgálat
c) Természetesen a buszvezetõ
6) Ábrázolja koordináta-rendszerben a BKV jegy- és bérletárainak
növekedését 2000-tõl napjainkig. Más színnel jelölje a szolgáltatás
színvonalának csökkenését. Milyen arányosság figyelhetõ meg a
jegyárnövekedés és a szolgáltatás színvonalának csökkenése között?
a) Fordított arányosság, mint az önkormányzati támogatás és a BKV
mûködõképessége között
b) Nem tudom, jegy nélkül utazok és a buszmegállókban hugyozok
c) Hasonló arányosság, mint az Akácfa utcai dolgozók létszáma és a
vállalat sikeressége között
7) A BKV 5 színésszel kötött szerzõdést a Nagykörúti villamosok és a
7-es buszcsalád utas-tájékoztató szövegeinek felmondására. Vajon hány
darab autóbuszt lehetett volna teljesen kitakarítani, ha tudjuk, hogy
a tájékoztatás fejlesztésére 5 millió forintot költött a cég, és azt
is tudjuk, hogy egy busz kitakarítása 50 ezer forint.
a) Hármat, mert le kellett volna jattolni az elvégzett munkák után
b) 25-öt, mert nincs több mûködõ autóbusz
c) Egyet sem, ha Szalainé irányítja a projektet
*8) Tippelõs feladat: Ön szerint hány embert foglalkoztatnak
feleslegesen az Akácfa utcában? Tippelje meg azt is, ha ezeket
kirúgnánk, mennyi plusz bevételhez jutna a BKV.*
Xbox Live: Lunatic HUN
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
a másik felét a hszedhez kapcsán:
magyarországon sajnos minden így mûködik! a vezetõk jól keresnek, mert kilopnak mindent a cégbõl. s az 90 % az tényleg röhelyes lett volna! akkor biztos gúnyolódás lett volna hogy sztrájkoltok, s 90 % ot teljesítettek! ezt aki kitalálta az is barom! :-) elnézést a kifejezésért!
köv hszeddel egyetértek, azaz reménykedem ezekután hogy nem hagyjátok! azaz ha kell további sztrájkkal harcoljátok ki a buszok karbantartását, stb, de akkor semmi plusz jövedelmet ne kérjetek. s ha lehet egy kérésem! ne ilyen hidegbe sztrájkoljatok, mert tényleg lefagy a kukim :-) s akkor én is támogatom a mozgalmat ha tudom!
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Másrészt tényleg csak összehasonlítás kérdése a dolog és én örülnék a legjobban ha visszatérne a kontroll a honatyák és a városvezetés fölött. Említettem, hogy a bkv a megspórolt pénzen semmit sem vett, a szolgáltatás minõségén esze ágában sincs javítani. Csak egy kis körkép nem túl messzirõl. Karácsony elõtt Bécsben adventeztem. Egy vonaljegy átszámítva kb. annyi volt mint itt. Ha figyelembe vesszük, hogy a tömegközlekedtetést 1/3, 1/3, 1/3 arányban az állam, az önkormányzat (mint tulajdonos és egyben megrendelõ) és az utasközönség fizeti, akkor kb meg tudod saccolni, hogy mennyi pénzt lopnak el ezek a gennyek, amikor Bécsben 2-3 éves buszok rohangálnak az ottani órabérekért a buszvezetõkkel. Arcátlan lenyúlás az egész. Az összes önkormányzati és állami cég egy kifizetõhely a politikusnak álcázott gazdasági szakemberek (gazemberek) kezében. Ezért mentem együtt demonstrálni az összes szakma mellett akik szerveztek ilyet.
A másodállást vagy engedi a felettesed vagy nem. Nálunk csak vállalkozóként engednek másodozni. Másrészt ezzel a folyamatos munkarenddel elég nehéz összeegyeztetni más munkát.
http://www.bkv.hu/forgalmihelyzet/
"Friss információért kérjük,kövesse figyelemmel társaságunk honlapját, vagy tárcsázza a BKV INFO vonalát, a 06-1-258-4636-os telefonszámot."
Legbiztosabb infóért hívd fel õket.
[/spam]™
- vagy a sofõr béna
- vagy a sofõr szarik bele
- vagy a buszon szar valami
- vagy valami paranormális cselekmény történt 😊
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
köszönöm :-)
#5493: jó de az akkor folyamatosan rángat! sofõrtõl helytõl függetlenül, de mikor ugyanarra a trolira szállok fel, s más vezeti akkor meg semmi baja. ok lehet nem csak a sofõr hibája ne értsd félre, csak érdekesnek találtam.
Várjál, ez most melyik hozzászólásomra is volt válasz? Annyira elkeveredtem már 😊))))
"BenceYCE: ehhh jó sok mindenre reagáltál! s köszönöm is! mivel olyan infókat tudtam meg mit nem tudtam. s ezért Tõled, Molnibalage-tõl, Bandee1987 - õl is elnézést kérek, hogy olyat is állítottam mi nem igaz! "
Semmi baj, emberek vagyunk, mindannyian mondjuk olyat, amit késõbb megbánunk, ez velem is gyakran elõfordul 😊
tegnap 22:52 | privát | galéria | válasz erre | #5472
És te és tiger mit is csinálotok? Nézzél már tükörbe te marha...
ezt kifelejtetted tiger!!!!!!!
FOGJUNK ÖSSZEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!444néééggyyyy
😄DDDDDDDDDDDDDD
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ha már nem a pénzrõl szólt a sztrájk hanem sok minden másról, akkor mi javulást érezhetünk mi utasok? pl megtanul egy - két sofõr vezetni? mert azért azt be kell látni, hogy van egy két sofõr aki úgy vezet mint én ki azt sem tudja melyik oldalt van a gázpedál. a busz rángat menet közben is a fordulók nagy sebességgel viszonylag kis szögben véve! vagy esetleg tisztábbak lesznek a buszok? mert van olyan busz melyben a tavalyi csokipapír mely az ülés oldalához van nyomva még mindig ott van.
másik kérdésem az lenne hogy talán várható e az hogy a régi buszok le lesznek cserélve? mert ugyebár megint bunkó módon a saját érdekembe beszélve ''rettegek'' már egy - két buszon, villamoson, trolin. (metrót nem tudom nem igen utazok vele)
mindent összevetve szeretnék bocsánatot kérni a sok buta tájékozatlan hozzászólásaim miatt, viszont leszögezem még mindig nem értek egyet a sztrájkkal. mert igencsak a nép is szívott vele.
tyûûû kaptam ám az osztást :-DDDDD
én szeretnék mindenkinek 1 hszben válaszolni!
Bandee1987: megtették! sajnos ilyen világban élünk!
CattiBrie: én kérek elnézéstû! túlreagáltam a Hozzád intézett szavakat! bocsánat!
Molnibalage: már megint Te személyeskedsz! de engem nem zavar! ez a véleményed ez! szabad ország szabad véleménynyilvánítás! ám nem csak a saját szakmámról beszélek! engem spec megfizetnek tervezõként de volt idõ mikor még nem! s ma is vannak olyanok kiket nem.
BenceYCE: ehhh jó sok mindenre reagáltál! s köszönöm is! mivel olyan infókat tudtam meg mit nem tudtam. s ezért Tõled, Molnibalage-tõl, Bandee1987 - õl is elnézést kérek, hogy olyat is állítottam mi nem igaz! utánanéztem a dolgoknak s sok igazságot írtatok amit én csak egy hírforrásból tudtam, tévesen. még egyszer bocsánat! s igen most már nem tartom a sofõröket mocskoknak! ezért is illik bocsánatot kérnem!
viszont ettõl függetlenül még mindig nem értek egyet az ilyen jellegû sztrájkkal. mai idõben mindenkinek csökken a reálkeresete. van akit ezt jobban érint mint pl a sofõröket van akit kevésbe mint pl engem mint jól magyarországi viszonylatokban fizetett mérnök. amit írt s most lehet félreértettem ha igen javítsatok ki a bkv a sztrájk idején a minimális szolgáltatás 43 - 47 % ban teljesült! de a minimális szolgáltatásnak 100% nak kéne lenni nem? mert ahogy írtad BenceYCE ebbõl nekem az jött le hogy nem teljesült. a másik meg a mai idõkben meg sztrájkolni luxusnak tartom igen nagy a munkanélküliség, s tény az hogy mindenkinek csökkent a reálkeresete. ennyi erõvel minden cég sztrájkolhatna akár állami eltartás akár önkormányzati akár magáncég. s igaz az hogy meg tudta oldani sok ember a munkába járást máshogy, de van aki nem. annak cvagy fizetetlen szabi volt, vagy fizetett. s ez sokakat rosszul érint.
nekem van biciklim, s valaki mondta hogy jól esett s lehet visszaszokik hát rá kellett jönnöm most hogy beértem bkv -val, hogy igaza volt, s én is gondolkodom rajta :-)
lesz még egy hszem, mert nem tom hány karakter mehet :-(
Meg az se igaz, hogy nem lehet másodállásban dolgozni mert
egyik jóbarátom is buszsofõr és mellette simán maszekol az eredeti szakmájában.
De aláírom szar egy meló, rendszeresen hajnal 3-kor kell kelnie, délbe hazamegy aztán vissza, nem csinálnám, mindig azzal ugratom ,hogy rabszolga<#vigyor1>#vigyor1>.
Forrás: koponyeg.hu
Leesik a hav, majd meg lehet tekintgetni holnap, hogy milyen jó állapotban vannak a buszok, hogyan bénul a közlekedés Budapesten. <#miaz>#miaz>
[/spam]™
forrás: hirado.hu
Ennyit arról a hazug hírrõl, hogy béremelést akartak volna a bkv dolgozók...
A BKV vezetése többnapos, folyamatos tárgyalássorozatot követõen megállapodott a sztrájkot hirdetõ 14 szakszervezettel az immár hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztésérõl. A sztrájkot lezáró, mindkét fél számára megnyugtató megállapodás született, így hétfõn reggel rendben megindul a közösségi közlekedés a fõvárosban, de kisebb fennakadások még elõfordulhatnak.
A munkabeszüntetést a sztrájkbizottságok a Kollektív Szerzõdés aláírásakor végleg visszavonják.
A hatnapos sztrájk idejére külön köszönjük utasaink megértését és a nem sztrájkoló dolgozóink felelõsségteljes munkavégzését, ami szintén hozzájárult a közös megegyezéshez.
2010. január 17. 22.15
Forrás:
http://www.bkv.hu/sztrajk2010/info.html
// de csak mert ez nem off :]
[/spam]™
sok faszláma.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És a "szia Bencus" nem volt felesleges?
Az embereknek semmi nem jó. Az a jó, ha valamibe bele lehet kötni. 😊
[/spam]™
de holnap megyek is fogorvoshoz, háhh. sztrájk végének elõnye.
Ha egyben van, akkor az a baj, ha külön van, akkor az a baj.
[/spam]™
szal több esze lehetne arra, h rendesebben írja.
akkor nem off bakker, hanem topik szét barmolás.
az rendben, hogy külön válaszol, de ne így... szét cseszi a topikot, ha nem vennétek észre. egy, maximum két nagy írásba foglalja és mindenkinek oda címzi, akinek éppen szól és kész.
de nem, elmondja ezer válaszban.
mind1.
Eszemfaszom megáll, hogy még mindig nyávogsz. Azt meg tisztán látszik, hogyx Mikenak és tigernek nagyjából fogalma nincs arról, hogy mirõl beszélnek.