6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
#5801 te milyen rendes vagy -
#5800 akkor ok -
Cat 02 #5799 Hát, villamoson ellenőr elővette a fehér jegytömbjét, bedugta, nem működött neki se, fogta eltépte a jegyet és ennyit, nuku büntetés -
BenceYCE #5798 Én miután kipróbálom mindet ottmaradok az egyiknél. Az újabb jegykezelőket az a vezérlő vezérli ami a kijelzőtáblákat is. Ha a buszvezető nem állította be időben a gépet, vagy nem tudta/akarta beállítani, akkor fordul ilyen elő. Meg akkor ha én direkt nem állítom be ha dolgozok, h véletlenül se tudjanak jegyet lyukasztani. Az ok egyszerű. Ilyenkor az ellenőr fogja betépni a jegy egyik oldalát, lekezelve ezzel azt. Ha viszont nincs ellenőr, megspóroltam Neked egy jegyet. Szívesen! Ha nem muszáj, ne fizessetek, mert ezekkel a buszokkal csak ebben az országban lehet szolgáltatásnak nevezni ezt a szétrabolt rakás sz@rt. -
#5797 megmondom: megbüntetnek
nem volt érvényesítve a jegyed
kit érdekel, hogy nem jó, vagy nem tudtál jegyet venni
neked az a kötelességed hogy jegyet vegyél, azt érvényesítsd, jogod meg ahhoz van, hogy befizesd a 6k-t a geci bkv-nak
hogy a jó büdös kurva anyjukat
mint mondtam: sóval hinteném fel az egészet -
#5796 Megmondod, hogy ezen meg ezen nem tudtad lyukasztani. Már ha kéri valaki. :) Szerintem ennyi. -
#5795 Az normális, hogy egy csomó buszon nem lehet használni a jegykezelőket? Ma pl. mentem 115-össel, felszállok középen, berakom a vonaljegyet, nem csinál semmit, hátramegyek a másikhoz, az még csak nem is világított, ránézek arra ami elől van, az se... Ilyenkor mi van? Menjek oda a buszvezetőhöz, hogy legyen már kedves aláírni, hogy kezelni szerettem volna a jegyet vagy mi? Meg amikor bele vannak gyűrve a jegyek, húzzam ki ha tudom. De azért nyomatják ezt a bliccelős "reklámot" csak épp használni nem lehet a jegyeket :S -
BenceYCE #5794 A Volvóknak se BPO vagy BPI a rendszámuk, az alvállalkozóknak meg evidens hogy nem az, azon buszoknak amiket meg később újra forgalomba kellett helyezni, azoknak megint nem törvényszerűen BPO v BPI a rendszámuk :) -
#5793 Örüljünk, hogy buszt látunk.
A rendszám? -
#5792 Láttam egy HLN kezdetű rendszámú buszt. Mégsem szabályszerű, hogy BPO-val vagy BPI-vel kezdődjön a BKV buszok rendszáma? -
#5791 Mindegy minek nevezed, ha a lényeg ugyanaz. :) -
BenceYCE #5790 Nem haszonnak hívják a legalizált lopást. -
#5789 És az nem valaki haszna? Esetleg átfolyatja valami magán cégbe.. vagy ilyesmi. -
BenceYCE #5788 Nincs semmiféle haszon, csak ahol ki lehet sírni 1 mrd-ot, ott ki lehet sírni 2-t is, főleg ha nincsenek felelősök és nincs kontroll. -
#5787 Engem is csak az zavar, hogy miért nem én vezetem és miért nem én fölözöm a hasznot. :)) -
BenceYCE #5786 Engem is zavar, h nincsenek felelősök, de ez megy máshol is, ez általános probléma.
A műszaki része is pont emiatt ilyen amilyen, vagy az általad említett pazarlás is ide tartozik.
A cég mérete pedig ettől független. -
#5785 nem emiatt tetves
szar szolgáltatás drágán
és nem csak mocskos hanem műszakilag is elhanyagolt
ugyanakkor meg ezerrel megy a pazarlás
egyáltalán minek 12k ember?
minek ekkora mamut cég? -
BenceYCE #5784 Hát, sztem vhol megérthető. Ha Te is sok pert kapnál a nyakadba, mert leszálláskor/felszálláskor megsérül az utas, akkor Te is megpróbálnád levédeni magad. A legtöbb szabályt nem a saját szórakoztatásukra találták ki, hanem mert egy másik utas erre késztette őket és ne felejtsük el, h ez MaO. Nem a buszvezetőt veszik elő, hanem a céget. A cég persze próbál a buszvezetőre hárítani, de ez nem mindig sikerül. A cég itt tudja levédeni magát. Értelmes buszvezető meg a DAS-nál vagy vhol biztosítja magát. Éljen a jogállam. De hidd el attól mert én buszvezető vagyok, még nekem se a szívem csücske a cég. -
#5783 tetves BKV -
#5782 http://index.hu/belfold/budapest/2011/01/14/magantokebol_epulne_trolihalozat_budan/ -
BenceYCE #5781 Ki lehet nyitni, miért ne lehetne? Csak nem SZABAD! -
#5780 Volánbusz kicsit más... én is láttam már, hogy út mellett álló ember "lestoppolta" a buszt, de ez pesten, BKV-nál szabálytalan. Hivatalosan csak buszmegállóban nyithatna ajtót, ha nem tud beállni valami miatt, akkor már saját felelősségére nyithat ajtót, ha le/felszálló utast baleset éri, a vezető lesz a hibás.... nade majd egy buszvezető ezt leírja pontosan, hogy hogy van ez... -
Cat 02 #5779 Hát nálunk helyi volánon pirosban simán kinyitotta :D
Bár én is csak magamban kuncogtam rajtuk -
#5778 A Piros nem buszmegálló, ergo ki se nyithatná az ajtót... az meg, hogy emberek dörömbölnek pirosban a busz ajtaján, az ő bajuk... -
#5777 Köszi szépen az utastájékoztatást! :] -
Cat 02 #5776 Emberek dörömbölnek pirosban az éjszakai ajtaján, sofőr meg baszik kinyitni. -
#5775 Vagy ha lusta vagy sétálni, megvárod a valameik buszt (25, asszem 225 is megáll ott :) és bemész vele (közvetlen a végállomás jön) de a séta az max 3 perc :) -
#5774 Igen van, pár perc gyalog a kis földalatti... aluljáró nem messze van a megállótól.. -
#5773 Autópályán érkező buszomról a BVSC előtt leszállok. Hogy lehet átjutni onnan a kis földalatti végállomásához? Van közvetlen aluljáró? -
#5772 vedd fel kameraval pls, aztan tedd kozze sg-n. -
#5771 sóval hinteném fel az egész céget -
#5770 kurvaanyját a BKV-nak már
ez cég a világ közepe?
ennyi ráérő közterület felügyelő van?
meg majd rendőrt hívnak? mert annyi ráérő rendőr van? kihívom a rendőrt helyszinelni, az 2-3 óra, bezzeg ha bliccelek a buszon akkor ott vannak 2 perc alatt?
a rendőrságet, közterületfelügyeletet a BKV-nak tartjuk fenn az adónnkból?
talán kedves BKV pozsonyi árszintre kellene levinni a viteldijakat, be kéne vezetni a félórás, órás jegyeket, a kurva anyátokat
és ez szól Dávidkának is, bazmeg
ja és mi a faszomból tartjuk fenn a BKV-t, ha nem adóból? az is fizeti aki sosem használja
úgyhogy nekem ne mondja senki, hogy a bliccelő nem fizet, dehogynem
max a hajléktalan nem fizet, azzal meg most sem fognak csinálni semmit -
Cat 02 #5769 Ha megállít az ellenőr pl villamoson és nincs jegyem, akkor tényleg lehet venni tőlük ~400 huf-ért? -
BenceYCE #5768 Ha csak buszokat adna az OW, akkor minden egyes hibát megpróbálnának személyi hibára fogni, amire a cég ránk hárítana. Ha a buszt valaki álló helyzetben meghúzza és csak este derül ki, akkor este az OW munkatársai kamerával vizsgálják át a buszt. Munkavállalói szempontból aggájos. Sok a támadási felület a használón. Én addig leszek csak a vonalon amíg ilyen kiszervezés nem történik. Így, hogy ők adják a sofőröket elviekben nekem jobb. Gyakorlatilag meg: >> KATT <<
"Az új járművekhez a sofőröket is az alvállalkozó adja, így egy esetleges sztrájk idején ezek a járatok közlekedhetnek." - hát itt a gond. Az utolsó bástyákat is szétverik, mert a kapitalista felfogásba nem fér bele, h a munkavállaló az egy ember. De ha ez egy utast nem is érint, majd fogja ha eljön a bedőlt londoni rendszer. A sok kis cég miatt átláthatatlanná vált, kiszámíthatatlanná és drágává a közlekedési rendszer. Milyen érdekes, h pont azokat a vonalakat adják ki, amiken van lóvé. A Budavári önko. dotálja pluszban a vonalat, akárcsak BÖrs a sajátjait.Az, h a megmaradt szakszervezeteket is szét akarják verni elég gáz. Sajnos én nehezen viselném ha a lakással bedőlnék mert átszerveznek minket egy olyan céghez aki most még talán megígéri ugyan ezt a lóvét, de később hivatkozik a szerződésre, amiben garantáltan benne lesz, h a juttatások egy része csak adható. Sajnos én rossz hajléktalan leszek. Vagy bűnözésre vagy disszidálásra fogom adni a fejem. Aztán remélem az utasok elégedettek lesznek. A fityisz meg előadja az MSZP 2.0-t, mert azt nyilatkozta, h az "állami" cégeket rendbe kell hozni, amit kiszerveztek vissza kell venni. Na de sebaj, most se csalódtam bennük. Emlékszem amikor a céghez kerültem sok évvel ezelőtt a buszvezetők színe-java fogott össze és szervezett külföldre költözést. Többségük azóta is kint él. Őket már nem lehetett megfizetni. Most még lejjebb csúszik a mérce. Rabszolgának lenni meg nyugat Európában kifizetődőbb. Csak azon filózok, h az utasok miért lesznek elégedettek, amikor innen 200+ km-re Bécsben új buszokkal, ottani bérekkel ugyan ilyen jegyárakból SZOLGÁLTATÁST tudnak felmutatni. Ehhez képest hol vannak az elszámoltatások? 2000 !!! milliárd hiányzik és nincs felelős? Sebaj, majd jön az új szolgáltató és Ő majd eljátssza a karitatív szervezetet. Az biztos, h egyiknek se leszek az alkalmazottja. Ami ott folyik az a legális rabszolgatartás és a lopás fogalmát kimeríti. Ha meg valaki azt hiszi, h ettől majd olcsóbb vagy jobb lesz, sztem téved. A sokkal drágább kötött pályás közlekedés veszteségeit a buszágazatból próbálták meg finanszírozni, ami ráadásul jól megállna a saját lábán. Mindezt azért, mert a kötött pályáson nagyon meglátszik ha egy kocsi lerobban :) Ezek után ha a buszágazatot kivéreztették és kiszervezték ( mint a MÁV Cargo-t), akkor majd jön a kötött pályás lezüllesztése. Érdekükben áll, mert a buszok pótlásért többszörös felárat fognak kérni, hiszen ha nem teljesítik a szerződésben foglaltakat, akkor annak súlyos terhei vannak. Csakhogy pótolni meg KELL. Ergo ezután nem két tollvonásba fog kerülni valamit pótolni, hanem piaci árba, méghozzá annak többszörösébe, hiszen senki sem fog több tucat tartalék buszt tartani. Innen jön, h az is anyagi érdekükben áll, h lezüllesszék a kötött pályást. Utas szempontból meg sztem nem mindegy, h a ráhordó buszjárat nem megy vagy a 3-as metró. Jó, erős a kontraszt, de egy villamos leállása is jó tud lenni. Na mindegy, majd meglátjuk. Csak félek nem mi fogjuk feltalálni a spanyol viaszt, ez a kör meg már máshol lejátszódott és nem jött be. De ne is menjünk messzire. Minap a személyvonatom 15p-et késett, mert maga elé engedte a tehervonatot. Ők se hülyék, abban van a lóvé. Na nem fejtegetem tovább, mert már így is hosszúra sikeredett :) -
#5767 Kérlek magyarázd, mert én nem értem. Nem vagyok benne a rendszerben, mint te. -
BenceYCE #5766 Hál' Istennek sofőrökkel együtt adják a buszokat, így nem alakul ki a bűvös háromszög. -
#5765 Miért rossz? Érvek? -
#5764 Irigykedsz, mert vezetni szeretnéd. :)
Én meg kötexem, mielőtt félreérted. -
BenceYCE #5763 Kinek jó? -
#5762 ?