BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
teljesen jól válaszolt
én is így szoktam
és ez nem flood

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
1c, 2a, 3c, 4a, 5c, 6c, 7b, 8: 8000

Mike
na most megkapták amit akartak
én meg nem veszek bérletet, jegyet
ott a pulykapénz meg a 4% az adónkból, elégedjenek meg azzal
egyeseknek semmi sem drága majd az állam kifizeti címszóval, mások meg fizuemelést sem kaptak évek óta, szal bekaphatja a sok állami pénzen tartott BKV-s
szanálni kéne az egész szar céget
ez a véleményem

Végre van a sztrájknak
Sûrû felhõk járnak
Hull a pelyhes fehér hó
Pedig rég elmúlt már Télapó

bkv sztrájk hol a megoldás
még egy régebbi videó

Lunatic83
*BKV vállalatismeret teszt*

Minden kérdésre csak egy helyes válasz lehetséges.

1) Hány darab használt autóbuszt vásárolhatott volna a BKV, ha Szalainé
Szilágyi Eleonóra 100 milliós végkielégítését, 1,2 milliós fizetését, és
az ehhez járó 120 százalékos prémiumot, melyet közel 1 évig kapott,
jármûbeszerzésre költi, ha tudjuk, hogy egy ilyen busz ára 20 millió forint?
a) Egyet sem, mert Szalainé helyett más tenné zsebre a megmaradó összeget
b) Hármat, mert a buszokat alvállalkozóktól venné a piaci ár
többszöröséért
c) Csak egyet, mert minden megvásárolt új jármû után is kap jutalékot
Eleonóra

2) Hány darab vonaljegyet és bérletet kell eladni a BKV pénztárosainak,
hogy kitermeljék Szalainé fizetését és végkielégítését?
a) Egyet sem, mert Eleonóra az adófizetõk pénzébõl kapta juttatásait
b) A feladatnak nincs megoldása, mert a gyökjel alatt nem állhat
negatív szám
c) A jegynyomda éves kapacitásának megfelelõ mennyiséget

3) Ki lehet a felelõs azért, hogy Eleonóra az elbocsátást követõen
továbbra is a cégnél dolgozhatott?
a) A román vendégmunkások
b) A BKV teljes vezetése, illetve mindenki, aki tudott errõl, és nem
tett semmit
c) Magyarországon vagyunk, így senki

4) Hány másodperc alatt ég ki teljesen a Rákóczi úton az az Ikarus
435-ös autóbusz, melynek a motorterében a karbantartás teljes hiánya
miatt tûz keletkezett? A megoldáshoz függvénytáblázat használható.
a) Kevesebb, mint amennyi idõ alatt megiszok egy sört
b) Több, mint amennyi idõbe telik átutalni 100 milliót
c) Nem tudom, nem vagyok BKV-s...

5) A Moszkva tér felé közlekedõ 22-es busz a Szent János korháznál
fékhiba miatt elszabadul. Számítsa ki, hogy az autóbusz hány perc alatt
ér a Moszkva térre. Amennyiben lehetséges, plussz pontért adja meg a
becsapódás helyét is. Ön szerint ki lesz a hibás a balesetért?
a) A vezérigazgató
b) A karbantartó szolgálat
c) Természetesen a buszvezetõ

6) Ábrázolja koordináta-rendszerben a BKV jegy- és bérletárainak
növekedését 2000-tõl napjainkig. Más színnel jelölje a szolgáltatás
színvonalának csökkenését. Milyen arányosság figyelhetõ meg a
jegyárnövekedés és a szolgáltatás színvonalának csökkenése között?
a) Fordított arányosság, mint az önkormányzati támogatás és a BKV
mûködõképessége között
b) Nem tudom, jegy nélkül utazok és a buszmegállókban hugyozok
c) Hasonló arányosság, mint az Akácfa utcai dolgozók létszáma és a
vállalat sikeressége között

7) A BKV 5 színésszel kötött szerzõdést a Nagykörúti villamosok és a
7-es buszcsalád utas-tájékoztató szövegeinek felmondására. Vajon hány
darab autóbuszt lehetett volna teljesen kitakarítani, ha tudjuk, hogy
a tájékoztatás fejlesztésére 5 millió forintot költött a cég, és azt
is tudjuk, hogy egy busz kitakarítása 50 ezer forint.
a) Hármat, mert le kellett volna jattolni az elvégzett munkák után
b) 25-öt, mert nincs több mûködõ autóbusz
c) Egyet sem, ha Szalainé irányítja a projektet

*8) Tippelõs feladat: Ön szerint hány embert foglalkoztatnak
feleslegesen az Akácfa utcában? Tippelje meg azt is, ha ezeket
kirúgnánk, mennyi plusz bevételhez jutna a BKV.*

Xbox Live: Lunatic HUN

tigerbácsi
én csak azt akartam a linkel kifelyezni, hogy Te 110 000 et mondtál sacc per kbra, ami okés hogy nem mondod meg a jövedelmed, mert nem ránk tartozik, s a linkelt cikkben a budapesti autóbuszvezetõk átlagkereset a: 194 500 akárhogy is nézem 80 000 környéke, ami azért nem mind1. de mondjuk én ezt a 194 500 körnékét mondjuk nem a kezdõ szinten reálisnak tartom.

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

tigerbácsi
ok akkor már értem, de nem tudom! én sokkallom ezt a két számot! de elhiszem!
a másik felét a hszedhez kapcsán:
magyarországon sajnos minden így mûködik! a vezetõk jól keresnek, mert kilopnak mindent a cégbõl. s az 90 % az tényleg röhelyes lett volna! akkor biztos gúnyolódás lett volna hogy sztrájkoltok, s 90 % ot teljesítettek! ezt aki kitalálta az is barom! :-) elnézést a kifejezésért!
köv hszeddel egyetértek, azaz reménykedem ezekután hogy nem hagyjátok! azaz ha kell további sztrájkkal harcoljátok ki a buszok karbantartását, stb, de akkor semmi plusz jövedelmet ne kérjetek. s ha lehet egy kérésem! ne ilyen hidegbe sztrájkoljatok, mert tényleg lefagy a kukim :-) s akkor én is támogatom a mozgalmat ha tudom!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

A krumpliszállító kamionoson kevesebb stressz meg felelõsség van, bár az is igaz, hogy örökké külföldön dolgozik. Vándorélet amit nem irigyellek. Sokan jönnek hozzánk, mert beleuntak, a fizetés tekintetében viszont valóban jobb. Na ezek a kamionosok öregbítik is a bunkó buszvezetõ hírnevét. Nem figyelted még, hogy a sztrádákon közlekedõ kamionosok rendre ugyan azokat a hibákat követik el, mint a buszvezetõk bunkóbbik fajtája? De természetesen tartom az álláspontom, tisztelet a kivételnek, de egy száguldó paraszt a volánon kívül is paraszt. Nem a gépkocsija tehet róla.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Nem is kell sz@rnak lennie hozzá. Ha kevés az olaj a tárcsák közt olyanokat ránt, hogy az ember szégyelli még azt is hogy vezetnie kell. Az elektromos gázos autók még elviselhetõk, de a levegõvezérelt gázpedálos szekerek csak akkor nem életveszélyesek ha full gázzal indulsz. Gyárilag nem lenne velük gond, csak hát mint jóval korábbi hsz-eimben írtam a levegõrendszert ki kéne kukázni, mert a levegõ tisztítására szolgáló berendezéseket, költségmegtakarítás címen kiszedték vagy csak egyszerûen hagyták elhasználódni. Ezért a rengeteg légrugó, ajtó vagy fékprobléma, levegõgázos kocsiknál meg a rángatás. Ha finoman próbálsz elindulni vele, akkor a felvizesedett és felolajosodott levegõben lévõ trutyi eltömíti a gázpedál szelepet. Amikor kiköpi a szennyezõdést,hirtelen megindul a levegõ és kirántja az utas alól a buszt. Óriási pénzekért lehetne csak cserélni a levegõrendszert, takarítani meg még drágábban.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Hát ezt írtam nemrég, hogy ne essünk bele abba ahibába, hogy azt hisszük ezzel vége, mert nem. Ugyan azokkal a roncsokkal járunk. Csak érdekesség képpen, egy busz kb. 3, max. 4 év alatt behozza az árát, miközben kitermeli az egyéb költségeket. A buszparkunk ma 17 éves átlagéletkorral büszkélkedhet?!!!!!! Még egy érdekes infó. A cég részérõl követelt 90%-os csúcsidejû teljesítmény azért is nevetséges, mert a napi szinten lerobbanó 300-350 busz hiányával még a hétköznapokban sem teljesült a 90% Ezt valakinek visszafizették valaha is a bérletébõl?

Nem a minimális szolgáltatás teljesült ilyen szinten, hanem az eddigi szolgáltatáshoz volt viszonyítva. Ezért is volt nevetséges a cég részérõl a 90%

Másrészt tényleg csak összehasonlítás kérdése a dolog és én örülnék a legjobban ha visszatérne a kontroll a honatyák és a városvezetés fölött. Említettem, hogy a bkv a megspórolt pénzen semmit sem vett, a szolgáltatás minõségén esze ágában sincs javítani. Csak egy kis körkép nem túl messzirõl. Karácsony elõtt Bécsben adventeztem. Egy vonaljegy átszámítva kb. annyi volt mint itt. Ha figyelembe vesszük, hogy a tömegközlekedtetést 1/3, 1/3, 1/3 arányban az állam, az önkormányzat (mint tulajdonos és egyben megrendelõ) és az utasközönség fizeti, akkor kb meg tudod saccolni, hogy mennyi pénzt lopnak el ezek a gennyek, amikor Bécsben 2-3 éves buszok rohangálnak az ottani órabérekért a buszvezetõkkel. Arcátlan lenyúlás az egész. Az összes önkormányzati és állami cég egy kifizetõhely a politikusnak álcázott gazdasági szakemberek (gazemberek) kezében. Ezért mentem együtt demonstrálni az összes szakma mellett akik szerveztek ilyet.

tigerbácsi
BenczeYCE: Téged nagyon alulfizetnek:

szavazótotyikból lopva

Hát én is utána néztem és valóban van, csak én nem találkoztam még sose a helyén ilyen szakorvossal. Asszisztenssel vagy szakasszisztenssel már igen, de orvossal még sosem. A mentõautóba is mentõtiszt vagy mentõorvos kell. Érdekelne a keresetük az átlag szakorvosi keresethez képest meg a magyarországi átlagfizetéshez képest, és akkor már ne hagyjuk ki az európiai kereseteket sem.

A másodállást vagy engedi a felettesed vagy nem. Nálunk csak vállalkozóként engednek másodozni. Másrészt ezzel a folyamatos munkarenddel elég nehéz összeegyeztetni más munkát.

CattiBrie
Aktuális forgalmi helyzet

http://www.bkv.hu/forgalmihelyzet/

"Friss információért kérjük,kövesse figyelemmel társaságunk honlapját, vagy tárcsázza a BKV INFO vonalát, a 06-1-258-4636-os telefonszámot."

Legbiztosabb infóért hívd fel õket.

[/spam]™

CharrDen
Már jár a 240E busz? Hallottam, hogy már nincs sztrájk, de azt is, hogy fennakadások vannak.

CattiBrie
Kihagytad például az út minõségét!

[/spam]™

tigerbácsi
jah igen összetett lehet a dolog :-( de köszi az infót :-)

Bandee1987
Hát ezt most nehéz megállapitani:
- vagy a sofõr béna
- vagy a sofõr szarik bele
- vagy a buszon szar valami
- vagy valami paranormális cselekmény történt 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

tigerbácsi
erre ment a válasz :-)

köszönöm :-)

#5493: jó de az akkor folyamatosan rángat! sofõrtõl helytõl függetlenül, de mikor ugyanarra a trolira szállok fel, s más vezeti akkor meg semmi baja. ok lehet nem csak a sofõr hibája ne értsd félre, csak érdekesnek találtam.

Bandee1987
A busz nem csak azért rángathat, mert a sofõr béna, hanem mert pl. szar az automata váltó.

Bandee1987
"Bandee1987: megtették! sajnos ilyen világban élünk! "

Várjál, ez most melyik hozzászólásomra is volt válasz? Annyira elkeveredtem már 😊))))

"BenceYCE: ehhh jó sok mindenre reagáltál! s köszönöm is! mivel olyan infókat tudtam meg mit nem tudtam. s ezért Tõled, Molnibalage-tõl, Bandee1987 - õl is elnézést kérek, hogy olyat is állítottam mi nem igaz! "

Semmi baj, emberek vagyunk, mindannyian mondjuk olyat, amit késõbb megbánunk, ez velem is gyakran elõfordul 😊

Legend Killer
😄

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

tigerbácsi
mondtam baromságokat valahogy megértem a jelzõt! összefogni? minek? nem készülök véres küzdelemre :-)

Legend Killer
Molnibalage
tegnap 22:52 | privát | galéria | válasz erre | #5472
És te és tiger mit is csinálotok? Nézzél már tükörbe te marha...

ezt kifelejtetted tiger!!!!!!!

FOGJUNK ÖSSZEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!444néééggyyyy

😄DDDDDDDDDDDDDD

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

tigerbácsi
ok. csak gondoltam tud valamit ezekrõl s szívesen megosztja velünk.

Molnibalage
Ezeket a BKV menedzsmendjének és a Fõvárosnak címezd. Õk tettek ígéretet, nem a buszsofõrök.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tigerbácsi
s még amit szerettem volna megosztani, megkérdezni!

ha már nem a pénzrõl szólt a sztrájk hanem sok minden másról, akkor mi javulást érezhetünk mi utasok? pl megtanul egy - két sofõr vezetni? mert azért azt be kell látni, hogy van egy két sofõr aki úgy vezet mint én ki azt sem tudja melyik oldalt van a gázpedál. a busz rángat menet közben is a fordulók nagy sebességgel viszonylag kis szögben véve! vagy esetleg tisztábbak lesznek a buszok? mert van olyan busz melyben a tavalyi csokipapír mely az ülés oldalához van nyomva még mindig ott van.
másik kérdésem az lenne hogy talán várható e az hogy a régi buszok le lesznek cserélve? mert ugyebár megint bunkó módon a saját érdekembe beszélve ''rettegek'' már egy - két buszon, villamoson, trolin. (metrót nem tudom nem igen utazok vele)

mindent összevetve szeretnék bocsánatot kérni a sok buta tájékozatlan hozzászólásaim miatt, viszont leszögezem még mindig nem értek egyet a sztrájkkal. mert igencsak a nép is szívott vele.

tigerbácsi
reggelt!

tyûûû kaptam ám az osztást :-DDDDD

én szeretnék mindenkinek 1 hszben válaszolni!

Bandee1987: megtették! sajnos ilyen világban élünk!

CattiBrie: én kérek elnézéstû! túlreagáltam a Hozzád intézett szavakat! bocsánat!

Molnibalage: már megint Te személyeskedsz! de engem nem zavar! ez a véleményed ez! szabad ország szabad véleménynyilvánítás! ám nem csak a saját szakmámról beszélek! engem spec megfizetnek tervezõként de volt idõ mikor még nem! s ma is vannak olyanok kiket nem.

BenceYCE: ehhh jó sok mindenre reagáltál! s köszönöm is! mivel olyan infókat tudtam meg mit nem tudtam. s ezért Tõled, Molnibalage-tõl, Bandee1987 - õl is elnézést kérek, hogy olyat is állítottam mi nem igaz! utánanéztem a dolgoknak s sok igazságot írtatok amit én csak egy hírforrásból tudtam, tévesen. még egyszer bocsánat! s igen most már nem tartom a sofõröket mocskoknak! ezért is illik bocsánatot kérnem!

viszont ettõl függetlenül még mindig nem értek egyet az ilyen jellegû sztrájkkal. mai idõben mindenkinek csökken a reálkeresete. van akit ezt jobban érint mint pl a sofõröket van akit kevésbe mint pl engem mint jól magyarországi viszonylatokban fizetett mérnök. amit írt s most lehet félreértettem ha igen javítsatok ki a bkv a sztrájk idején a minimális szolgáltatás 43 - 47 % ban teljesült! de a minimális szolgáltatásnak 100% nak kéne lenni nem? mert ahogy írtad BenceYCE ebbõl nekem az jött le hogy nem teljesült. a másik meg a mai idõkben meg sztrájkolni luxusnak tartom igen nagy a munkanélküliség, s tény az hogy mindenkinek csökkent a reálkeresete. ennyi erõvel minden cég sztrájkolhatna akár állami eltartás akár önkormányzati akár magáncég. s igaz az hogy meg tudta oldani sok ember a munkába járást máshogy, de van aki nem. annak cvagy fizetetlen szabi volt, vagy fizetett. s ez sokakat rosszul érint.
nekem van biciklim, s valaki mondta hogy jól esett s lehet visszaszokik hát rá kellett jönnöm most hogy beértem bkv -val, hogy igaza volt, s én is gondolkodom rajta :-)

lesz még egy hszem, mert nem tom hány karakter mehet :-(

ne hülyéskedj, már hogyne lenne a röntgenes orvos 😞 Legalább nézz utána mielõtt belekötsz.Meg a mentõorvos.
Meg az se igaz, hogy nem lehet másodállásban dolgozni mert
egyik jóbarátom is buszsofõr és mellette simán maszekol az eredeti szakmájában.
De aláírom szar egy meló, rendszeresen hajnal 3-kor kell kelnie, délbe hazamegy aztán vissza, nem csinálnám, mindig azzal ugratom ,hogy rabszolga<#vigyor1>.

És egy értelmes ember átlátja, hogy a reálérték növekedés annyit jelent, hogy az inflációt követi, de az is bértárgyalás alá esik. Ráadásul az inflációt mindig alulhazudják, rendszeresen, évek óta.

CattiBrie
"Hétfõn eleinte továbbra is a Dunántúlon valószínû havazás, hószállingózás, majd lassan kelet felé terjedhet a csapadék."
Forrás: koponyeg.hu

Leesik a hav, majd meg lehet tekintgetni holnap, hogy milyen jó állapotban vannak a buszok, hogyan bénul a közlekedés Budapesten. <#miaz>

[/spam]&#8482;

A szia Miklóska egy majdnem ugyan ilyen tartalmú hsz-ra volt a válasz. Az is pont olyan felesleges volt. S a válaszom miértje? A becézgetés, amit nem szoktam meg senkitõl.

Béremelést? Miféle béremelésrõl beszélsz? Ugyan azt a bért fogjuk kapni mint eddig, se többet, se kevesebbet. Maradnak. Nekünk. Nekünk BKV-s bérbõl és fizetésbõl élõ dolgozóknak, és Nektek utasoknak is. Féltek a hétfõi demonstrációtól a retkek. Pedig a buszok mûszaki állapotának javulásáért jó lenne már ha a civil lakosság is felemelné a szavát.

Bandee1987
"Ezért cserébe a sztrájkoló szakszervezetek elfogadják az Országos Érdekegyeztetõ Tanács béremelésre vonatkozó ajánlatát, tehát eltekintenek a béremeléstõl, a bérek csak a reálértéket fogják követni."
forrás: hirado.hu

Ennyit arról a hazug hírrõl, hogy béremelést akartak volna a bkv dolgozók...

CattiBrie
Hétfõn reggel megindul Budapesten a közösségi közlekedés

A BKV vezetése többnapos, folyamatos tárgyalássorozatot követõen megállapodott a sztrájkot hirdetõ 14 szakszervezettel az immár hatodik napja tartó sztrájk felfüggesztésérõl. A sztrájkot lezáró, mindkét fél számára megnyugtató megállapodás született, így hétfõn reggel rendben megindul a közösségi közlekedés a fõvárosban, de kisebb fennakadások még elõfordulhatnak.

A munkabeszüntetést a sztrájkbizottságok a Kollektív Szerzõdés aláírásakor végleg visszavonják.

A hatnapos sztrájk idejére külön köszönjük utasaink megértését és a nem sztrájkoló dolgozóink felelõsségteljes munkavégzését, ami szintén hozzájárult a közös megegyezéshez.

2010. január 17. 22.15

Forrás:
http://www.bkv.hu/sztrajk2010/info.html

// de csak mert ez nem off :]

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Errõl van szó! 😊

És különben is, én offolok. 😄

<#vigyor0>

[/spam]&#8482;

Legend Killer
még én vagyok a marha? mer mi a faszt csináltam? menj el a hülyeségeddel1sarokba és gondold át.

sok faszláma.

banok
szerintem így átláthatóbb. Van írni valója mivel ott dolgozik...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

CattiBrie
Én olyat nem! Legfeljebb piszkállak. De ez egy másik szó. :]

[/spam]&#8482;

Legend Killer
éppen te kötsz belém.

Molnibalage
És te és tiger mit is csinálotok? Nézzél már tükörbe te marha...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

CattiBrie
Számoltam is és direkt nem szóltam közbe, vajon milyen rekordot dönt. 😉

És a "szia Bencus" nem volt felesleges?

Az embereknek semmi nem jó. Az a jó, ha valamibe bele lehet kötni. 😊

[/spam]&#8482;

Legend Killer
jójó, baszogass csak, mer megemlítettem<#rolleyes><#levele>.

Legend Killer
jólvangecc, fáj a fogam és csak felindultságomban írtam félre 😛.

de holnap megyek is fogorvoshoz, háhh. sztrájk végének elõnye.

CattiBrie
Az embereknek semmi nem jó.

Ha egyben van, akkor az a baj, ha külön van, akkor az a baj.

[/spam]&#8482;

Legend Killer
nézzétek meg... 15egymás utáni válasz az övé... ezt ellehetett volna mondani1ben is, v2ben... és pláne a sziamiklóskát feleslegesnek tartom.

szal több esze lehetne arra, h rendesebben írja.

Fabio Capello
floodnak hívják amirõl beszélsz 😉

Legend Killer
....

akkor nem off bakker, hanem topik szét barmolás.

az rendben, hogy külön válaszol, de ne így... szét cseszi a topikot, ha nem vennétek észre. egy, maximum két nagy írásba foglalja és mindenkinek oda címzi, akinek éppen szól és kész.

de nem, elmondja ezer válaszban.

mind1.

Molnibalage
Õ nem offpl. Minden hozzászólásra külön válszol.

Eszemfaszom megáll, hogy még mindig nyávogsz. Azt meg tisztán látszik, hogyx Mikenak és tigernek nagyjából fogalma nincs arról, hogy mirõl beszélnek.