6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • BenceYCE
    Hurrá
  • birdo #5760

És már ,meg is van első rész első nyerteseOrangeway minibuszai
  • bertino
    hirekbol.
  • birdo #5758
    Jaj azt mondta reggel a Főpolgármesterünk, hogy ki kell szervezni a buszjáratokat, mert nagyon sokba kerülnének az új buszok....
    A parkolótársaságok is így kezdték... nem volt pénzük az Önkormányzatoknak parkolójegy automatákra.....hááát kiszervezték.... közbeszerzéssel...
  • 0Fritz0
    Az embargó kispályás, hiszen a szabad rablás mindent visz. :)
  • COOLancs
    A kubai tömegközlekedéssel vetekszik a BKV, de ott legalább embargó van...
  • st3ve

• lippet
    Hello!

Holnap a Blaháról mennék a Nyugatihoz a 4-6 villamossal. Azok most meddig járnak, mert múlt héten csak az Oktogonig vitt, onnan pótlóbusszal mentem?
  • CattiBrie
    Arról a harmadikról még nem hallottam. :o

• BenceYCE
    Szerinted miért vagy ennyi féle forint pótló cucc? Kajajegy, üdülési csekk, 'nyámpic$ája, már mindegy, csak ne a forint szerint kelljen utána adózni.
  • bertino
    7 milliardos fejlesztes a bkv-tol. van itt pez meg szarasig. kicsit gyanus csak :D

ez rengeteg penz, ennyire nincs erteke otthon mar a forintnak ?
  • CattiBrie
    A dö trem dázünt sztáp et Margitsziget után még bemondott egy-két mondatot október 20-val kapcsoltban. Megállónként változott, hogy mit. Boráros Térre érve, Petőfi híd, budai hídfőhöz érve és így tovább. :)
  • birdo #5749
    Nekem gazdasági követeléseim lennének )))
    Mi volt a kombínón ...mesélj
  • CattiBrie
    Na de most se dőljünk hátra, hanem nyálazzunk külföldi álláshirdetéseket. .)
  • CattiBrie
    Ja, aranyosak voltak ma a kombínón ezek a bemondások (október 20.). Az jutott eszembe, hogy én ma is szívesen összegyűlnék MOST és megfogalmaznám a politikai követeléseimet. :D
  • CattiBrie
    Amikor csináltatod a diákot, kérhetsz ideiglenest - azt hiszem, ez lenne a normál módja a dolognak - vagy legalábbis valamilyen igazoló papírt beszerezni a hasonló esetek elkerülése végett. És szerintem ha holnap megint mész és megint megtalál valami túlbuzgó, akkor az egy újabb bünti lesz.

Amúgy a kérdésedre nem tudom a választ. :)

Én a helyedben szereznék igazolást, hogy ettől eddig nem volt diákom és elvinném bemutatni nekik és megpróbálnék semmiképpen nem fizetni. :)
  • toysoldier
    hali

van bérletem rajta a diákszámmal, de diákigazolványom nincs (a régit sikerült elhagyni, az új meg 1-2 héten belül jön) és ma reggel megbüntetett az ellenőr, a csekkre meg ráírta, hogy volt bérletem csak diákom nem.

ilyenkor is kell fizetni 2ezret, ha elviszem bemutatni az új diákot?
  • BenceYCE
    Ha nem adjuk oda a lovaknak a gyeplőt, akkor talán.
  • BenceYCE
    Nem értem, h miért írod azt, h bunda volt. :)
    Egy országos szinten 100.000 - 200.000 fős támogatottságú szadesz miért ne nyerhetne fölényesen egy 1.700.000 lakosú fővárosban?

Pár napja voltam Debrecenben. Még az őslelet IK280-as trilexes felnikkel is jobb állapotban volt ott mint nálunk 1-2 Volvo, pedig a Neoplanok, Volvok és Mercik közt úgy kellett keresgélni ilyen régi vasat. Ugyan az az ország, ugyan az a kormány. Biztosan sokkal ütőképesebb az ipar arra felé, amiből következik, h több a befizetett iparűzési adó, és emiatt jobb a szolgáltatás színvonala. Vagy csak nincs annyi élősködőjük? Minden esetre ami itt egy átlag embernek fáj, az nem a politika, hanem a gazdaság. Tojná le az átlagember, h ki milyen zászló alatt tevékenykedik, ha valós eredményeket látna.

Na de most se dőljünk hátra, hanem támasszunk valós elvárásokat az újakkal szemben is.
  • birdo #5742
    tényleg....hol tart a metróépítés ..és pénz rá ???
  • Mighty
    Horn "adta" nekik a szavazatokért cserébe. Azóta senki nem mert hozzányúlni, mert ez még mindig szavazatokat vinne el.

Nem tudom igaz-e (gondolom igen), amit a cikk végén írtak:

"Hogy mi a teendő, jól látható a táblázatból. A kedvezményekre vonatkozó jogszabályokat megváltoztatni, az ingyenes kedvezményt megszüntetni.

Aki szerint ez "szemétség" meg "kitolás" a nyugdíjasokkal, annak javaslom, hogy menjen ki reggel 7 órára a népligeti buszpályaudvarra, és keresse meg a Hévízre induló gyorsjáratot. Ugyanis a buszra nem lehet felférni, és nincs olyan utas, aki fizetne a jegyért. 2 óra 40 perc a menetidő, 10 órakor már a hévízi tóban ülnek a nyugdíjasok, az esti busszal meg jönnek vissza. Ingyen. Mindennap, minden hévízi busz tele van."
  • CattiBrie
    lol
    Vajon mi lehet ennek a háttere? // költői
  • bertino
    hátha, hátha...

magyarország pont ezekről a hátha-król szól talán pont rendszerváltás óta...
  • Mighty
    Ha esetleg valaki lusta lett volna, a vastagbőrösök kigyűjtötték a kedvezményeket:

Valóban ilyen gazdagok vagyunk?
  • kiskapucska
    Akkor neked mázlid van, ha nálatok a kötöttpályás gyorsabb... Én Üllőin szoktam közlekedni, hol az 50-es villamossal, hol busszal. Csúcsidőn kívül gyorsabb a busz lényegesen, mondjuk azért főleg mert gyorsjárat, és alig áll meg. Csúcsidőben viszont már versenyre kel vele a villamos, mert az ócska lámpák úgy összetorlaszolják a forgalmat, hogy a busz nem bír haladni... Persze a villamost is sújtják a lámpák, de ott legalább a forgalom nem torlódik fel előtte... Szóval mindegyiken lenni mit javítani bőven.
    Valóban érdekes a videó, ha nem látnám a saját szememmel - ismerve a hazai viszonyokat - nem is hinném, hogy ilyen létezik. De ha máshol sikerült ezt így megoldani, akkor talán még nálunk is lehet remény, csak mikor jönnek már rá erre a forgalomirányító-szervező-nemtudoménkicsodák??? :S
  • morleone
    De akkor azzal nem vitatkozol, hogy a főváros nem ad bele egy fillért sem. :)
  • morleone
    Most tudjuk jól mindannyian, hogy az elmúlt 20 év bkv filozófiájáról, külön topikot lehetne nyitni, amibe szerintem felesleges belemenni, hisz azon nem változtatni már nem tudunk.
    Inkább a jövőre kell gondolni, hátha mostantól felelősségteljesebb lesz a vezetés.

Nézzétek meg 0:30-tól, hogy mennyi busz megy el ebben a kis kereszteződésben. Én mindig a kötöttpályás közlekedést használom, mert ha busszal utazok, általában mindig elkésem. Bár ha hasonló módon lennének szervezve a dolgok, valszeg jobb lenne a helyzet. :D
  • Molnibalage
    Ez is egy alternatíva, de sokan soha nem ismernék be, hogy hibáztak. Pláne, hogy többször és ennyire súlyosan.
  • Mighty
    "Na most ez Magyarországon ahol évente körülbelül 130 milliárd a BKV költsége, 51 milliárd az utasok jegyeiből, a maradékot az állam fizeti ki"

Sajnos ez így nem igaz. A BKV alul van finanszírozva. Nincs meg a működéséhez szükséges pénz, mert az állam nem 100%-ra egészíti ki. Ezért (is) veszteséges.
  • CattiBrie
    Én olyan emberrel még nem találkoztam - bár nem szoktam erről beszélgetni, mert nem érdekel a politika -, aki azt mondta, hogy igen én rá szavaztam. :o
    Ezek utána azért megnyugtatóbb arra gondolni, hogy bunda volt, mint az, hogy ennyi birka van. :))
  • blazsa
    Nem értem miért nem szerettétek ezt a csodálatos időszakot. Gyönyörű volt és termékeny. Ja nem.

Több lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy az emberek kamatoztatni tudják fejlesztéshez való ötleteiket.Nyugati példa alapján.
  • Molnibalage
    Arról, hogy azt a faszt, aki ezt összehozta, ötször válassztotta meg az istenadta birka fővárosi nép*. Ez kellett? Hát magkapták...

* A nem birkáktól elnézést kérek.
  • morleone
    Jó hogy emlékeztettél erre, mert nem volt a fejemben ez a dolog. Bár azt tegyük hozzá, hogy a normális országokban pontosabban városokban a költségeket 33% az állam, 33% az utazók jegyeiből, és 33% a VÁROS fizeti.
    Na most ez Magyarországon ahol évente körülbelül 130 milliárd a BKV költsége, 51 milliárd az utasok jegyeiből, a maradékot az állam fizeti ki - valahogy. A fővárosunk egy fillért sem ad bele, vagy csak nagyon-nagyon-nagyon elenyésző hányadát. Na akkor most miről is beszélünk?
  • BenceYCE
    Az a baj, h elfelejtettétek, h alapvetően a tömegközlekedtetés veszteséges, nem a BKV. A BKV csak rátesz egy lapáttal. Így az általad/általatok említett versenyeztetés nem működik. Nincs Európában sehol nyereséges tömegközlekedtetés, mindenhol dotálni kell. A buszágazat az egyetlen kivétel ez alól, de milyen érdekes nálunk pont az van a legramatyabb állapotban. Az okait sokan tudják. A Széles Gábor féle csürhe Magán kézre próbálja játszani a lehető legtöbbet. Eme próbálkozások stratégiai lépéseit láthatjuk jelen korban, a jövő meg ki tudja mit hoz. Tarlós is büdös nekem, de ne legyen igazam.
  • BenceYCE
    Én viszont vitába szállok Veled és elégedetlenkedek is.

Sajnos tévedsz és megkérlek, h ne terjeszd a hülyeséget, a parasztvakítást. Nem akarok nyelvészetileg kötözködni, de csak egy marketinges tol ekkora vakítást mint Te.

Vegyük sorra:

Szerinted nem kell.
    Szerintem meg nem mondtam, h kell, semmit sem kell, de ettől még lehet. A lehetőséget meg hagyd meg mindenkinek!

Szerinted nem látjuk.
    Szerintem meg nem kell külföldi példákkal szónokolni, hiszen azt azonnal leoltják a fajtádból, elég elnézni pár másik magyar vidéki nagyvárost, ahol az utasok pont ugyan annyit fizetnek, az állam bácsi is pont annyit fizet be csak épp ott az önkormányzat is fizet mint megrendelő, nem úgy mint itt Demszkyék. Aki ezt nem látja az vak! Ha esetleg szeretnéd közelebbről megismerni a BKV egyetlen kifizetődően működtethető részét, mely klasszisokkal rosszabb állapotban van mint bármely más rész, akkor szívesen mutatnék Neked infót arról, h mi nem működik és miért. De hidd el a többség látja és bármennyire szeretnéd, azt látják ami van. Tehát látjuk!

Szerinted csak arról tudunk beszélgetni amit látunk.
    Szerintem meg tudunk másról is, csak ilyenekkel mint Te, teljesen felesleges. A ferdítés az megy, de a pénzkivonást mindenki látja. Aba se volt egy hű de f@szagyerek, de ennél még Ő is jobban csinálta.

Zöldhullám?
    Te teljesen zakkant vagy. Mi ráknak zöld hullám egy olyan buszparknak amit kiéheztettek? Mi a f@szt kezdtem volna ma a 16-os vonalon a zöldhullámmal ami úgy néz ki mint a Monacoi pálya, egy olyan busszal ami nem volt képes a Hunyadi utcán felmenni? A menetlevelek hátoldalára kell írni a műszaki hibákat. A probléma az, h az A5-ös méreten sajnos nem fér el egy busznak sem a hibalistája! Így is meg lehet közelíteni, de szerintem lehet, h az a probléma, h sok a műszaki hiba, és döntő többségük a pénzhiány miatt került gazdaságilag totálkáros helyzetbe, hiszen nincs értelme felújítani őket. Valszeg Te bevezetnéd az A4-es méretű menetlevelet. Úgyhogy kíváncsian várom, h a Lánchídon, Roosevelt téren miképp tervezed a forgalom gyorsítását zöldhullámmal. Amiről Te beszélsz azt egy józan paraszti ésszel gondolkodó ember úgy nevezi, h sz@rra tejszínhab! A város közlekedésében lehet, h szerepet játszana, de ez itt egy BKV-s topic, és a BKV problémáinak megoldását én személy szerint nem az általad említett programokkal hoznám helyre, hanem ELSZÁMOLTATÁSSAL! Nevezzék meg a felelősöket, álljanak bíróság elé, kötélre velük, hozzanak használható törvényeket, h az ehhez hasonló sorozatos, bűnszervezetben elkövetett jogsértéseknek, h ártatlan emberek testi épségének, életüknek a kockáztatása ne történhessen meg büntetlenül. Menjen el bármiféle élősködő kedve attól, h éléskamrának nézzen egy szükséges szolgáltatást a haverok, bratyikomák által életre keltett cégeken keresztüli pénzszipolyozásnak pedig esélye se legyen.
  • COOLancs
    A BKV nem eredendően rossz dolog, csak a teljes vezetést le kell cserélni mert már 2 évtizede folyamatosan lopják szét a céget.

Én nem hiszem hogy a BKV kinyírása és magánvállalatok bevezetése jobb lenne, egy kizárólag profitorientált cég is csak a hasznát lesné nem az utazók érdekét. Persze kezdésnek lehet hogy beszereznének pár csili-vili új buszt (lehetőleg a legócskább kínait...) de hogy aztán kíméletlenül visszanyesnék a járatok számát, az is biztos. Valószínű egy darabig szopná az állami pénzeket aztán szépen csődbe menne a tulajok meg Hawaiira.

Remélem az új főbogármester kipucolja parazitákat a bkvből, de persze komoly befektetések nélkül nem fog javulni a helyzet. Bár néhány dolgot nagy pénzek nélkül is meg lehetne csinálni, pl. a legokádékabb megállókat kipofozni.
  • joki5
    Teljesen egyetértek az előttem szólóval! Kíváncsi lennék, mi lenne ha egy magán cég beszállna a BKV játszóterére :)

Szerintem mindenképpen mi járnánk jól :P A négyes metró meg nem hülyeség a nyugati országokban 10ed ennyi pénzből ennyi idő alatt csinálnak meg bonyolultabb fejlesztéseket. Bár szerintem ezzel mindenki tisztában van :P
  • marosiviki
    Nem elégedetlenkedni akarok, de én azon vagyok kiakadva, hogy a 4-es metróra mennyi pénzt költöttek el (ráadásul Budapest közlekedésének ilyetén fejlesztése minden volt, csak nem ésszerű), és ezzel egyidőben a buszok, villamosok olyan állapotban vannak, hogy szinte balesetveszélyes velük a közlekedés..

Igazából ha már kapitalizmus, akkor kéne alternatív tömegközlekedés, versenyeztetni kéne őket, és akkor kénytelenek lennének szolgáltatni is! Emberi módon!
  • morleone
    Nem szeretnék vitába szállni veled, igazad van, hogy ne kezdjünk el itt politizálni. Annyiban azonban nincs, hogy amit látunk csak az tartozik ránk - ha így működnénk, soha nem derülne ki semmilyen igazság. :)
    A zöldhullám komoly lenne, azt támogatom. Remélem én is hogy összejönne ez a dolog, hisz az elmúlt 20 év alatt minimum 500 milliárd forint lett kispórolva a bkv-ból, remélem ezt a hiányzó összeget pár éven belül pótolják és meg is látszik a járműparkon. :)
  • Megtörhetetlen
    Azért ez egy elég túlzó kijelentés volt....
    Szerintem nem kell ezt ilyen drasztikusan kezelni persze meglopták ahol tudták, de ezt mi nem látjuk mi arról tudunk csak beszélgetni amit látunk csak az tartozik ránk!

Egyébként most van egy új program az a Neve hogy FUTÁR projekt, amit a bkv tervez bevezetni, ez egy elég korrekt kis minőségjavító projekt, pl zöldhullámot a buszoknak stb. Csak reméljük lesz is benne valami, mert az ilyen okosságokat már csak akkor szokták bevezetni ha nagyon nagy az elégedetlenség, mert egyébként nem szívesen költenek rá...
    De azért vannak jó példák is, például Lengyelországban egy olyan rendszert adtak át a rendőrségnek amivel egy pillanat alatt a rendszám alapján a tulaj adatait megkapják egy kijelzőn így feleannyi időbe telik az ellenőrzés és például bármilyen hihetetlen ezt egy magáncég finanszírozta egy kampányon keresztül (IBM) tehát valami ilyesmivel szerintem lehetne fejleszteni a BKV-t is, vagy legalább egy kis részét...