BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
Ebben mi az off?

[/spam]™

Fabio Capello
NAmostakkor.. Ti megkaptátok a béremelést, nekünk maradnak a szar buszok? 😄

Legend Killer
...

NE OFFOLJ MÁR BAKKER!

mond el1ben mindenkinek a bánatod és kész.

...

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Szia Miklóska

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

A máv sztrájk cserehúzás volt. Tudták, hogy jól fog Nekik jönni a segítség, mivel az Õ ksz-ük hamarosan lejárt volna. Közben a máv meghosszabbította.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Ja! Kirúgja, aztán hónapokat, éveket várhat mire felvehet a helyére valakit, mert ha nem a munkájában volt hiba, akkor létszámleépítéssel oldják meg. Akkor viszont nem vehet fel embert helyette. Akinek a munkájában meg hibát találnak azt sem rúghatják ki egybõl, hacsak nem különösen nagy kárt okozott, vagy szerzõdést szegett. Ha kisebb hibát követett el, szóban kell figyelmeztetni. Ha még egyszer elõfordul, akkor írásban. Majd csak a 3.-nál rúghatják ki. Ha pedig ezután kirúgják, azt hiszem lehet benne valami, hogy nem jól látja el a munkáját, így hagy ne kelljen sajnálnom. Szeretném megtudni, hogy a több 10.000 alkalmazottból hányat rúgtak ki tõlünk, mert nem jól végezte a munkáját? Pedig résen voltak hidd el!

Az önkormányzatok nem közpénzbõl gazdálkodják ki, hanem a területre bejelentett vállalkozások iparûzési adójából. A legutóbbi önkormányzati választásokon legtöbbje a Fidesz kezére került. Ezért vonta meg az mszp-s kormány az önkormányzatok támogatását. Alapfogalmakkal nem vagy tisztában, mert nem ebben dolgozol. Viszont kérdezhetnél Te is mielõtt vádaskodsz.

Vitézynek volt egy kommentje ehhez. NEM lehet külön venni, mert ugyan csak 1.7 millióan laknak BP-en, de 2.5 millió jár ide dolgozni és a különbség nem a csatornákból bújik elõ. Soroksár meg a többi, nem túl régen BP-hez csatlakozott kerület ha tehetné kilépne pest önkormányzataiból, mert azóta nincs pénzük mióta demszkiékhez csatlakoztak. Budaörs és Törökbálink nem hülye, hogy csatlakozzon, mert csak lenyúlnál az iparûzési adókat a libsi hordák.

TÉVEDSZ! A politikusokat a pártok szavazzák belsõ szavazáson! Te maszopra, fityiszre, vagy szadeszra szavazol, nem demszkire, gyurcsányra! Emlékszel Te liBajnai megszavazására?! Olyan hülyeségeket hordasz össze, hogy az ember haja az égnek áll!

A tûzoltóság, az állami bérezésû, a rendõrség is, az egészségügy is, de a BKV NEM! Önkormányzati tulajdon! Könyörgöm ne kelljen már elmagyarázni, hogy mi különbség a kettõ között!

"%
ezért megy a sztrájk
büdös 4%-ért
ha a buszok rossz mûszaki állapotára hivatkoznának, hogy minket védenek azzal, hogy nem hajlandók ilyen mûszaki állapotú buszokkal dolgozni, azt még megérteném, de a büdös 4%-ot nem

3-3% amibõl lejön 1-1%"

Az a 4% több mint 100.000 HUF egy év alatt. Ráadásul az év végit bruttónak ajánlották, pedig eddig nettó volt. Ráadásul ez pár 10.000 munkavállalónál nem kis pénz. Keresd a részleteket, mert lehet ezt csûrni-csavarni! 😊

Tévedsz! Törvényileg esetleg a létszámleépítéssel rúghatnának ki ennyi embert, azzal meg az a gond, hogy a törvény tiltja, hogy a helyére ilyenkor új munkaerõt vegyenek fel X ideig.

Van egy olyan megérzésem, hogy az ismerõsöd cégénél a hr-es egyáltalán nem látja el a feladatát, mert a cég ilyet nem tenne meg. Ellenkezõ esetben jogilag kikezdhetõ, milliós kártérítésre kötelezhetõ. Fõleg a mostani nehéz helyzetben. Sokkal inkább az a gyanúm, hogy hantázol!

Megint hülyeségeket beszélsz! A minimális szolgáltatás 43 vagy 47%-ban teljesült! A sztrájktörõk, a leszerzõdtetett cégek és a metró ilyen arányú utasközönséget szállított el! Ezt a szakszervezetek fel is ajánlották, de a cég csúcsidõben 90%-os!!! minimális szolgáltatást követelt. Hagyjuk már ez a vicc kategóriába tartozik. Már ki akarták találni azt is, hogy nem kapunk bérletet. Ez a ksz-ben azt jelentette volna, hogy az ellenõrtõl elkérheted ugyan olyan alapon az Õ bérletét, hiszen ksz szerint nincs neki. És én? A telephelyen még csak-csak felszállok a saját buszomra, de a pihenõidõmben már fel sem szállhatok ha végeztem? Ilyen hülyeséget is csak egy ennyire alkalmatlan balf@sz társaság képes kitalálni. Nemesnek meg Barthának mondtam is, hogy most már mi kérjük, hogy töröljék el, nincs rá szükségünk!

Rosszul tudtad ezt a 14.3%-ot. Egy fillért sem láttunk volna belõle, ebbõl lett a cégnek 2.000 millió megtakarítása. A caffeteria miatt viszont 1.300 millió kiesése. Így jön ki a 700 millió bevétel ami NEM, ismétlem NEM a munkavállalóé, hiszen a cégnek nem kell adóként befizetnie!

Téves adat, de nem a százalékok tekintetében. A 11% tudtommal nem a dolgozókat, hanem a szakszervezeti vezetõket okolta és az nagyon nem ugyan az! 😊

A máv beszart. Inkább meghosszabbították a ksz-t, csak ne szolidáljunk a máv dolgozókkal 😊

Az igazság a részletekben rejlik. Mondtam, hogy 700 milliót takarítanak meg rajtunk. A saját szavai szerint tartani tudják a 10 éves üzleti tervet. Az elejétõl fogva tudták, hogy ezen csak nyerhetnek! Mégis próbálkoztak a szerzõdött elõfizetõik kárára! Mindezért a mi pénzünkön, az adófizetõk pénzén még fizetést is kapnak. Most jön az a helyzet amikor mindenért a buszvezetõ a hibás. Megint 20 perc a kocsiátvétel. Ha lojálisak vagyunk az utasokhoz minden buszt kiviszünk. Már amelyik ennyi idõ után beindul 😊 De azok ugyan úgy le fognak rohadni és gondolom az utast rohadtul nem érdekli, hogy a garázsban vagy a végállomáson áll a busz mûszaki hiba miatt. Tehát ez csak a fizetésünkrõl szól. A buszokból kilopott pénz még nem került vissza a helyére!!!

Bandee1987
Szerintem a kiesett napokat hozzáadják a bérletekhez. Vagy nemtom.

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

CattiBrie
Vajon mi lesz azokkal, akinek volt bérletük a "szezonra"?

[/spam]™

Legend Killer
navégre.

de így megint mehetek 😞... 😄.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Molnibalage
Éééééééééééééééés, egy eredményes sztájk. Kíváncsi leszek, hogy mit tartanak majd be.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bandee1987
VÉGE A SZTRÁJKNAK!

"ám ha már így pöcsöl a bkv 14 (nem is értem mért kell egy cégen belül 14 szakszervezet) szakszervezet akkor nem a munkásoknak kéne adni sztrájksegélyt hanem abból kéne kompenzálni a mûszaki állapot hiányt, vagy támogatniuk kellene egy szervezetet, mely mondjuk veri a bkvsofõröket! s ezekután még csodálkoznak hogy elkenik a szájuk szélét? hát asszem én is csatlakozok e szervezethez! megérdemlik a pofadagadást!"

Azért kell mert különbözõ telephelyek vannak. Sosem voltam pl még villamos remízben. Másrészt a szakszervezetek juttatásait mi alkalmazottak fizetjük havi átalányban. Mindemellett egy-két ember kivételével köztünk dolgoznak. Legtöbbjük a frontvonalban. Másrészt megkérdem Tõled is újra:

A cég évi 700 milliót spórol rajtunk mert jött a szuperbruttósítás. Ebbõl egy fillért sem látunk. A sztrájk ideje alatt napi 50 milliót keres rajtunk. A cég hány autóbuszt vett mindezidáig ebbõl az ajándék pénzbõl?

banok
megegyezés van

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Törvényt szegtek, kártérítésre kötelezhetõk. Ez egy vis major. Sem a munkaadó, sem a munkavállaló nem tehet róla. Ebben a témában a törvény viszont konkrétan határoz!

"Te akkor mért nem mentél el? s mindig van joghézag!"

Mert nem vagyok rászorulva. Én a diplomám miatt jöttem a céghez és mert hamarabb kaptam ezzel az állással hitelt. Más kérdés, hogy megszerettem ezt a munkát, szeretek vezetni, nem szívesen váltanék.

"keresni kell, vagy maszekolni! az állam átver Téged de Te nem vered át az államot csak a dolgozó népet? szép!"

A maszek mit szól ahhoz ha minden hónapban máskor érek rá és mindig máskor kezdek-végzek és nem ismerem a hétvégét, mert folyamatos munkarendben dolgozok? Te nem vagy tisztában a dolgokkal. Én nem az államnak dolgozok, hanem a fõvárosi önkormányzatnak. Jól értetted, nem a Miskolcinak, nem a Kecskemétinek, hanem a Fõvárosinak! Tehát a Fõvárosiak reklamálhatnak de nem Nekem! Reklamáljanak annak akivel szerzõdést kötöttek, vagyis a BKV-val ami 100%-ig a fõvárosé. Joggal reklamálhatnak, mert a szerzõdésükben nem az volt leírva, hogy "jár néha". De nem NÁLAM! Reklamálhat nálam a cég és hidd el ha talált volna rajtam támadási felületet egyetlen ügyvédjük is, hamarabb megtették volna, minthogy Te pislantasz egyet is. Viszont hidd el ép annyira rühellem ezt a városvezetést mint bárki más.

"na errõl beszélek! megkapod a 110 et meg a kafatériát! más diplomás meg 120 at meg egy köszönömöt talán. s örül hogy dolgozik."

Tudtad, hogy Angliában 2000-2500 fontot keresnek az ottani buszvezetõk?
Ez még ott is jó keresetnek számít. Lövésed sincs, hogy miért keresnek átlagon felül mi? Lehet azért, mert ott inkább ugyan ezért a pénzért beül egy irodába, nem lesz koszos a keze, töredék annyi felelõsséget nem kell vállalnia mint az utakon és nem kell több száz szabály közt napi 8-10 órát dolgoznia, hajnalban már dolgoznia vagy éjfélig dolgozni, mindezt keverve, hogy másodállásra lehetõsége se legyen, nem hogy ereje.

"tisztelet meg azok érdemlik meg kik vezették a járatokat s nem azok kik kártyáztak, beszélgettek aludtak stb."

Nem azt mondtam, hogy azért tiszteld, mert sztrájk közben nem áll egy helyben mint egy f@sz, hanem azért mert eddig ennyi pénzért is ellátta a feladatát.

Elfelejtettem mondani, hogy van pár diplomás ismerõsöm. Megnyugtatlak jóval többet keresnek mint 120. Mindehhez hozzá tartozik az is, hogy egy olyan diplomával amit azért szereztek, mert mindegy csak legyen, nem nehéz 120 alatt keresni. Ráadásul elég elavult nézet a soha le nem írt diplomás minimál 120-szal példálozni, mert a piac termelékenységért fizet. Egy bölcsészre sz@rok mennyit keres, ha nem képes megfogni a szerszám végét! A mérnök ismerõseim meg egyik sem keres 200 alatt. Egy diplomás ismerõsöm recepciósként dolgozik 120-ért, viszont csak 4 órás a munkaviszonya! Melyiket kezdjem sajnálni?

Egyébként szerintem kicsit sarkosítva látod a helyzetet. Azért lopnak, mert simán megtehetik, védi õket a törvény, ehhez nem kell nagy döntéseket hozni senkinek. Én úgy tudom alapvetõen a pénz miatt megy a lopás (pluszba pár szép indok, hogy legyen mivel takarózni), és ez nem csodálom, hogy kidobja a biztosítékot pár embernél, egy ennyire magas munkanélküliség mellett. Pláne úgy, hogy még az õ munkájuk is veszélybe kerül. :/

Tehát nálunk nem verõdhet ki a biztosíték...

fsgh
leginkább a szobámban ülök😄

de gondolom a netre azonnal kikerül ha van valami.

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Legend Killer
😄.

naja, érdekel, h mi lesz.

CattiBrie
Az ajtó elõtt ülsz?
Csak mert akkor amint megtudtad az eredményt, azonnal írd ide! 😊

[/spam]™

fsgh
Még tárgyalnak. tehát én arra várok hogy kijöjjön valaki és azt mondja sikerült vagy nem sikerült megegyezni.

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

Legend Killer
ja

Ron Ragm
Gondolom nem haditechnikai szakközépiskolással (van egyátalán ilyen?) hasonlítottad össze, fõleg reál tárgyakra gondoltam amúgyis (fizika, biológia, kémia)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

A lepényhal esete...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Molnibalage
Lesz. Én legalábbis úgy készülök. Határozatlan idejû sztrájk azt jelenti szerintem, hogy visszavonásig tart. Bejelentették, hogy mikor kezdték. Ez meg volt. Az is be lesz, hogy mikor lesz vége. Nem halottam semmit.

Akkor mi itt a nagy dilemma?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

fsgh
lassan kitalálhatnák hogy akkor holnap sztrájk lesz vagy nem...

Molnibalage
Én gimibõl mentem egyetemre és sokmindenben többet tudtam, mint egy szakközepes. Más kérdés, hogy engem mindig érdeket a haditechnika és a feater meg replõgép szerelõ. Nagyon sok segítséget kaptam tõleg egyes tárgyak esetén, de nem az elméleti tárgyakban. Az alapot megadta.

Ron Ragm
Gimnáziumi oktatással nem is, de hozzáillõ szakközép esetén bõven elég.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Legend Killer
maratoni tárgyalás zajlik közben v mi? 😄 már türelmetlenül várom, h mi lesz a vége és minnyá8lesz.

Molnibalage
Más is írta. Nehéz. A mai fiatalok csak a digitális technika használatával vannak kibékülve, de tizenévesen a leghalványabb fogalmuk sincs arról többségében, hogy a körülöttük levõ világ hogyan mûködik és nagy részüket nem is érdekli.

Egy részük meg nem mer jelentkezni, mert tudja, hogy a középiskolai fizika, kémia oktatás elégtelen arra, hogy felkészítse õket arra, ami az egyetemen vár rájuk.

erieskrisz
Hát én kezdem tigerbácsit is megérteni mert valamilyen szinten igaza van mert azzal tényleg ki van tolva aki buszal villamosal stb jár dolgozni de ezt meg lehet oldani szerintem mint már lejjebb is irtam akinek van kocsija dobják össze a benzinpénzt és be lehet jutni a melóhelyre.Viszont tigerbácsi azt nem érti meg hogy csak igy figyelnek oda rájuk más megoldás nem igen van és én is lázadnék ha a fizetésemet meg akarnák kurtitani. Söt ezt is irtam lejjebb verekedni is hajlandó lettem volna érte

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

Értem...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Bandee1987
Nem taszító, hanem nehéz. Ezek nem bölcsész-büfé szakok. Itt sokszor ha az ember valamibõl megszerez egy kettest, akkor a földhöz veri a seggét örömében. Pl. ahol én tanulok ott most az egyik szigorlaton a január 14-ei szigorlat bukási aránya kb. 80%.

CattiBrie
Na, mondjuk én ezzel sem értek egyet.

De ilyesmi már elhangzott itt a topikban, hogy azért, mert valaki máshogy gondolkodik, attól még nem fogom megutálni ilyen miatt, és a legkevésbé fogok nekiesni.

[/spam]™

Bandee1987
Én már rég azt hangoztatom, hogy azoknak a szakoknak az állami támogatását emeljék meg, amire jobban szükség van, a jogon meg a többin csökkentsék az államilag támogatott férõhelyek számát.

Ezt én sem értettem soha.Szakmunkáshiányról és mérnökhiányról sokat hallani,de mégsem képzõdik elég.
Van a mérnökségben manapság valami taszító?

CattiBrie
Igaz, nem olvastam végig minden komment. Csak egyetlen kommentre reagáltam. Én nem mondtam, hogy anyáztál, egy szóval sem.

Csak nem tetszett a #5400-as kommentedben a "s nem értem mért sírsz itt" mondatrész, amit amúgy idézhetnék a #5405-ös kommentedhez.

Jó majd odafigyelek mindkét oldalra. Oldal? Ezek szerint fight van. Mindig az ellenségeskedés. 😞
Én amúgy ott vagyok, hogy mindkét nézetet megértem és egyiket sem látom át teljesen, így nem igazán tudom "egyik oldalhoz sem" sorolni magam.

[/spam]™

Molnibalage
A szomorú az, hogy 10 éve ezt mondják. Ennek ellenére mik a slágerszkok? Jog, közgáz és a számomra legkomolytalanabb kommunikáció. Bizots kell ilyen szak, na de ilyen mennyiségben? <#fejvakaras>