6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Son Ice
    Kicsit visszaolvastam pár oldal hozzászólását, mert hiányaim voltak. És felvetődött bennem egy kérdés (ha már meg volt válaszolva, akkor felületesen olvastam, sorry):
    Többnyire az a tapasztalatom, hogy ha felszáll egy csöves (vagy már fent van), akkor az utána felszálló utasok "menekülnek" onnan, hogy ne érezzék annyira a szagát. Sőt, akár az utas le is száll és megvárja a következő járatot. Ilyenkor én, mint utas, mit tehetek? Mert ugye le van írva, hogy ha "zavarja egy utas a többit viselkedésével, piszkos ruházatával stb", akkor kizárható az utazásból. Ilyenkor a sofőrnek kell szólni, hogy tessékelje le a csövest, vagy nekünk, utasoknak "kell" ledobnunk?
    Miért a tiszta, "normális" ember szenved a koszos, büdös miatt?
  • CattiBrie
    Jah, igazad van. Csak itt én vagyok a "kisember". És lehet hogy, ha nem ezt látnám a példa országomtól, akkor én sem így csinálnám.
  • CattiBrie
    Ezaz!

Ezé kell egy balos meg egy jobbos cég! :D
  • CattiBrie
    "Így van. Ezért tartom naív dolognak ha valaki azt mondja a fideszre, hogy nem tett semmit hiszen a politikát a gazdaság irányítja. Lehetőségei jóval korlátozottabbak a jobb oldali pártnak mint a balnak. Jóval több benne a friss ember akiknek nincsenek olyan összeköttetései a legjobb és leglátványosabb üzletág terén vagyis az építőiparban. Ebben a fidesz jócskán lemarad. De nem akarok politizálni, lásd mivel nem is jutott be a pártom a parlamentbe."

A politikával itt pont látszik, hogy az a baj, hogy nem az ország, hanem a saját érdekeiket nézik. Mert milyen jó volna, ha ÖSSZEFOGNÁNAK és együtt teremtenének egy jó országot. Segítve egymást. Én pl már azért utálom az egész politikát, met azok a pénzek, emit ezek beleöltek a reklámozásba... azt is fordíthatták volna valmi hasznos dolgogra, nem ilyen fasságokra, vagyis saját magukra. (Kapja be mind.)
  • BenceYCE
    Így van. Ezért tartom naív dolognak ha valaki azt mondja a fideszre, hogy nem tett semmit hiszen a politikát a gazdaság irányítja. Lehetőségei jóval korlátozottabbak a jobb oldali pártnak mint a balnak. Jóval több benne a friss ember akiknek nincsenek olyan összeköttetései a legjobb és leglátványosabb üzletág terén vagyis az építőiparban. Ebben a fidesz jócskán lemarad. De nem akarok politizálni, lásd mivel nem is jutott be a pártom a parlamentbe. De, hogy a gazdaság betartott a fidesznek az hót ziher. És hogy ne maradjak példa nélkül. Bátyámnak van egy vállalkozása amely az építőiparban tevékenykedik. A saját bevételei alapján arra következtettünk, hogy a választások első évében tulajdonképpen felkopik az álla. A 2. évben már el tudja magát tartani. A 3.-ban nincs elég zsebe, hogy eltegye a pénzt. A 4.-év ismét halott. Ennyire függnek a kisvállalkozások a nagyhalaktól és a politikától. Hozzátenném még azt is, hogy az a cég akinek legfőbb alvállalkozójaként volt üzletfele, 2 főnökkel büszkélkedhet. Míg az egyik Izraelbe hordja a pénz, addig a másik itthon terelgeti a céget. Aztán 2-3 hónap után csere. Érdekes volt megfigyelni, hogy a fidesz alatt a 120 főt foglalkoztató informatikában forgolódó cég tulajdonképpen csődbe ment, csak nem lett papírforma belőle. 3 dolgozó maradt. Ahogy a balosok győztek rögtön visszatértek a törzs ügyfelei ( pl: Budapest Bank, TNT, és még sorolhatnám ) akik egészen addig a minimális befektetéseket tették csak meg. Mit ád' Isten ahogy Medgyessy kormányra került a cég felvirágzott. Olyan szinten, hogy már nem is vett fel újra embereket a cég, hanem továbbadta a munkát bátyámnak. Aki a választások utáni első évben már harmadáron átvette tőle a teljes még szinte új szerszámkészletet és a céges autókat. Hirtelen a nagy semmiből befutótt egy egész nyarat kitöltő építkezés Bük település mellet egy 5 csillagos szálloda építése. Gyakorlatilag a politika befolyásolja az ő életét is. Vagy egy kézbe fut össze minden?

Mindezt persze nem ok nélkül meséltem el. Nézzétek meg a BKV-t. Demszky, és a hozzá hasonló hithű élősködők gyakorlatilag az állami cégekből és azok alvállalkozásaiból keresik gennyesre magukat. Említettem már, hogy a céghez 2 év szerződéssel jöttem? Véletlenül kötelező a formaruha. Véletlenül egy szerződésmódosítással gyakorlatilag kifizettetik veled a ruha árát ha a szerződéses idő alatt otthagyod a céget. Persze mindez nem volna nagy gáz, ha a teljes ruhatáram nem lenne 170.000 HUF. Jól hallottátok. Az a piaci, boltban 1500 HUF körül megkapható ing amit nagykerben ruhaipari mérnők ismerősöm vizslatására kb 5-600 HUF-ért meg lehet venni, az a cégnél 7.300 HUF ha véletlen nem tetszik a rendszer. Mesélhetném még az alvállalkozások botrányait Így pl a FOK-GYEM cég érdekes megszünésével kapcsolatban és a kizárólagos jogával kapcsolatban. Ettől a cégtől mindenki csak lop. Sőt az olajszőkítésbe is véletlenül keveredett bele a cég. Nem tudom emlékeztek azon időszakra amikor elviselhetetlenül büdösek voltak a buszok kipuffogógázai. Pedig már meg voltak a 400-as szériájú buszok. Hiába a nagyker áron vásárolt üzemanyag, tudtak még mit lenyúlni belőle. És ha a műhelybe bevittem a buszt mert 4 hónapja el volt törve a külső tükör, akkor írd és mond 4 hónapig nem volt kicserélve a tükör. Csak a szokásos pecsét fogadott: Anyaghiány. Volt olyan téli nap amikor azért nem mentek ki a buszok időben, mert a kivénhedt széthajtott buszok már nem csak gázolajjal, hanem gázolaj és hűtőfolyadék keverékkel üzemelő buszokhoz nem volt fagyálló. A 260, 280, 405, 415 és a 435-ös tipusok többsége nap végére megeszi a hűtővizet. És ez csak egy garázs. Érvelgetek én is az ismerősöknek , hogy ne háborogjon a bérlet magas ára miatt mert egy gumiabrony 200.000 HUF ba kerül, mégis hazudok mert nem ez kerül sokba. Hanem a bkv vezetősége. Az akácfa utca annyi embert foglalkoztat, hogy európában elsők vagyunk a kitartott munkavállalók és a tényleges dolgozók arányának tekintetében. És nem a lista élét képviseljük. Egyszóval a hatékonyság lehetne jobb is ha nem a magyar mentalitás szerint "vigyük ami mozdítható" elvet követnénk. Nem haragszom rád CattiBrie amiért meglopod a cégem, mert elhiheted, ha itthagyom akkor én sem fogok fizetni egy tolvaj korrupt bandának. Érdekes dolog ennek tekintetében, hogy az állami támogatás egyre csak fogy. Valahol valakinek a régi öregek pénzelése már nem annyira fekszik. Nem bántana ha egymást nyúlják le, csak ne az adófizetők pénzén tennék.
  • CattiBrie
    Köszönöm, hogy megosztottad velünk!
  • CattiBrie
    ja, tehát az állam emberei kaszálnak
  • BenceYCE
    Az állam és az önkormányzat fizeti. Emlékeztetnélek arra tényre, hogy a BKV ZRt kizárólagos tulajdonosa a fővárosi önkormányzat, vagyis az állam.
  • BenceYCE
    Nem furcsa az, hanem ellenőrizetlen.
  • BenceYCE
    "hogy ki miatt kelett akkorát fékezni"
    De hát a követési távolság megtartása a "hátsó" dolga legyen bármi ok... nem?

Így van. De ha belegondolsz mekkora követési távolságot kell egy 50-es tempónál tartanod a pesti autósok között, akkor kérlek saccold meg, hogy az így keletkezett lyukba hány pesti autós fér be őszerinte "lazán". Szóval baszhatod a követési távolságot amikor egy ilyen tempőnál képes eléd vágni utánna meg keress Te tanút, hogy ki volt ott előbb.

"baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt"
    ?
    utóhatás?
    :S

Sári Karcsi egy 415-öst vezetett az 5-ös vonalon amikor Pest felé haladva a legszélső sávban szembe találta magát egy személyautóval. Az este úgy esett, hogy a személyautó előtt befékeztek és az elrántotta a kormányt. Találkozott így egy szemből jövő autóval amin megperdült és így bekerült a busz elé. Karcsi felmérte a helyzetet, hogy ilyen tempónál frontális ütközésnél a szembejövő autóban ülők túlélési esélye gyakorlatilag 0. Ha számításba vesszük azt amit írtam akkor inkább az elenség haljon meg mint az én utasom. De Karcsi ösztönösen reagált. Elrántotta a kormányt. Fel a járdára. Neki a budai pillér után következő első lámpaoszlopnak. Az egész műszerfalat a lábára nyomta. Volt utassérülés is. Mivel a helyszinelő látták ki ül a másik autóban ezért valahogy neki jobban siettek. Karcsi 1.5 órán keresztül beszorított lábbal volt kénytelen nézni az egészet. Ez 1997-ben volt. 2 évvel ezelőtt halt bele a bkv orvosai által 8 napon belül gyógyuló sérülésbe. Elhalt a két lába. Évekig küzdöttek azért hogy lábra állhasson. Később már az volt a cél, hogy ne kelljen amputálni. A megvett bkv-s emberek magukra vállalták, hogy mindent intéznek Karcsi helyett. Pereskedés, stb. 2 év után elévült a dolog. Kirúgták és kapott az államtól pár ezer ft eü segélyt. A teljes családi vagyonuk ráment a korházi költségekre. Onnan tudom ezt hogy a halála után 4 nappal meghalt apám 15 éven át kolegája volt a Mélyépítő Vállalatnál. A sors úgy hozta, hogy itt nálunk a 8. kerületből járkál egy bkv-s kolega dolgozni akivel beszélgettünk egyszer a szolgálati járaton. Mondtam neki, hogy hol lakok. Azt mondta lakott ott egy ismerőse. Régi jó cimbije. Kiderült, hogy Ő is apám kolegája volt a mélyépítőnél. Ismerte hát a Sári Karcsit. Volt is fenn Karcsi nálunk de emlékszem nehezen jött fel a 3.-ra. Csak mivel nem tudtam hova tenni ezért nem emlékeztem rá. Kértem hát a kolegámat aki ismerte őt, hogy ha van infója az esetről akkor meséljen. Az összes akkori újságot eltette az esettel kapcsolatban. Átadta nekem, hogy lefénymásoljam. Így elég tájékozott vagyok az ügyben. a tettes soha egyetlen egyszer nem volt bent nála a korházban. Az újságok címlapjai tele voltak a hírrel: Az Omega együttes szintetizátorosa megsérült egy balesetben! Beszakadt a füle! Más cikkek odáig merészkedtek a hazugsággal hogy leszakadt a füle. De a delikvens utolag részt vett egy ujság interjújában. Elmondta az esetet az Ő szemszögéből. Hogy 3 utas sérült meg és bvolt olyan is köztük aki elvesztette az összes haját az idegességtől. Meg hogy elveszett a pick-up hátsó teréból a kutyájuk. Megamisították a rendőrségi jegyzőkönyveket. Karcsit hívta fel egy rendőrnő, hogy figyeljen oda az apró részletekre is mert őket küldték ki, hogy hamisítsák meg az adatokat. Így lehetséges, hogy míg az egyik cikk azt írta, hogy egy sárga Lada hirtelen fékezett az Omegás előtt és azért ránotta el a kormányt, a míg a másik cikk azt írta, hogy: rossz manőverezéssel megzavarta egy homokszinű gépkocsi... Nem nehéz kitalálni mi volt emőgött. Először azt hamisították meg, hogy nem is ő vezetett, hamen a fia. Perszehogy ez volt a reakció, de miért? Karcsi elmonda. Olyan részeg volt hogy a rendőrök alig bírták talpon tartani a szintist. Mivel kellemetlen lett volna a dolog a közismert személyiség életútjában ezért a legjobb ügyvédeket fogadta fel. Karcsi a kolegái noszogatására ismét fel próbálta venni a harcot. De a 10. ügyvéd vállalta volna 700.000 forintért és legalább 5 év pereskedésért. Nem tudták kifizetni mivel már az orvosi költségek is megtizedelték a családi vagyont. Ezért léptem be a D.A.S.-be. Egy ilyen féreg tönkre tette egy család életét hogy mentse az irháját. Persze az ujságok halgattak az egészről. Csak bkv berkekben maradt meg az em,berek emlékezetében. Ezért mondják mai napig, hogy inkább dögöljön meg az ellenség mintsem az utasaim haja szála is meggörbüljön. Megúszta volna Karcsi ha nem rántja el a kormányt. Az életével fizetett érte. Azóta valahogy nem szeretem az Omega számait...
  • CattiBrie
    persze a jó példát nem vesszük át, és a rosszból sem tanulunk

Egyébként a 4-6-os felújításos action az "kinek köszönhető"? Gondolom nem kizárólagos BKS-s "karbantartás, felújítás". Azt Budapest fizeti?
  • szando
    Éppen te mondtad meg az okát annak amiért a nyugati példát nem lehet a BKV-ra alkalmazni... Ugyanis nyugaton sokkal többet költenek karbantartásokra, felújításokra... És az iszonyat pénz, ezért nem nyereséges egyik cég sem.
    Egy BKV-nál viszont, ahol már akkor örülhetünk ha lemossák a metrók oldalát, nagyon furcsán néz ki az az iszonyatos veszteség amit kihoznak minden évben...
  • peacyg
    az tudom, csak mondom, nem a sofőr, mint vidéken.. (én is utazom sokat metróval :P) Szal vidéken én még egyszer sem találkoztam ellenőrrel helyi járatos buszon, jó mondjuk amíg mindennap ott laktam, addig nem is jártam olyan sokat busszal, de mondom 19 év alatt egyszer sem :) Jó persze akik mindennap busszal járnak azok 3 havonta összefutnak eggyel, na de az a gány, hogy itt a sofőrök is ellenőriznek és Pest után kicsit fura visszaszokni :)
  • CattiBrie
    "Kolegákkal szinte mindíg tegeződünk. Még akkor is, ha akkor láttam először."
    Szerintem ez egy tök jó dolog.

"A buszosok között is talán a tömegközlekedés az ami a legnehezebb."
    Én úgy tapasztalom, hogy buszosok baromira előzékenyek esetek 90%-ában. Nagyon sokszor azt látom, ha a nyomi kistautós előz, mert balfax, akkor a buszos fékez, hogy visszaférjen a sávba... meg egy csamó ilyen van. Amin valahol csodálkozom, mert lehetne genya is, mint a budapesti autókázók 90%-a.

"élő rögzítetlen húsárúnak" LÁL :D

"hogy ki miatt kelett akkorát fékezni"
    De hát a követési távolság megtartása a "hátsó" dolga legyen bármi ok... nem?

"De egy hirtelen fékezésnél nagyobb a baleset esélye az óvatos vezetőnél, hiszen kevésbé kapaszkodtak az utasok."
    :DDD
    Ez jó.

"baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt"
    ?
    utóhatás?
    :S
  • CattiBrie
    odaadom az "enyémet", én úgysem ülök :):)
  • BenceYCE
    Kolegákkal szinte mindíg tegeződünk. Még akkor is, ha akkor láttam először. Ha civilben vannak, tehát ha nem razzia szerű ellenőrzések vannak akkor nehéz kiszúrni. De bunkóság lenne nem köszönni. De a járművezetők is mindig köszönnek ha tudnak. És van egy másik csoport ami kicsit másabb mint a többi. A buszosok. Köztudott, hogy a D kategória a kategóriák királya. A legtöbb felelőség rajtuk/rajtunk van. És a vaskerekűektől eltérően minket bárhol bármikor "bevethetnek". Nekünk már azt is tudnunk kell, hogy más közlekedésben résztvevőtől mire számíthatunk mivel egy ekkora vasat nehezebb megállítani. Ezért kialakult európa szerte, hogy a buszosok köszönnek egymásnak. Belföldön és nemzetköziben egyaránt. A bkv-s buszvezetők ugyanúgy köszönnek az épp itthon furikázó Spanyol busznak/buszvezetőnek is. Legalább is ez a nagy általánosság. A buszosok között is talán a tömegközlekedés az ami a legnehezebb. Bár a nemzetközisek a saját munkájukat többre értékelik mint egy helyi tömegközlekedésben dolgozó buszos munkáját mivel ott egy maszeknál sokkal többet dolgoznak a kiskapukat kihasználva és sokszor szabályellenesen. De az igazság az, hogy a helyi tömegközlekedési eszközökön kivül sehol másutt nem szabadna álló utast szállítani. Még egy helyközi rövidtávú volán járaton sem!!! Ez utóbbinál persze elképzelhetetlen lenne itthon a szabály betartása. Nálunk a bkv-nál tulajdonképpen minden kresz szabályt igyekszünk felrúgni. Pl a gépjármű vezetőjének kellene meggyőződnie a "rakomány" rögzítéséről. Ez minden kategóriában így van. Mi mégis elszenvedjük a magyar autósoktól, hogy nem számol egy ekkora tömeg lassulásával. Arra meg aztán főleg nem gondol, hogy annak az "élő rögzítetlen húsárúnak" nem feltétlen jó ha a busz teljes lassulása ki van használva. Az elmúlt pár évben megtöbbszöröződött az utasbalesetek száma. Semmi másra nem vezethető vissza csak, hogy ezek a volvók meg is állnak ha kell. És itt megjegyezném ezen szabály furcsaságát. Ha megáll a busz és nem történt meg a másik autóval a kozzanás vagy estleg nagyobb baj, akkor tulajdonképpen happy-nek kéne lenni. Csak általában a megállóba beálláskor jön oda az utas, hogy kitört a foga. És ilyenkor kire mutatsz, hogy ki miatt kelett akkorát fékezni? Szóval ha lehet akkor inkább legyen belőle koccanás és akkor nem megy el a jópofa személyautós. Viszont egy évben 3 idegenhibás esemény után minket küldenek elmeorvoshoz, és számtalanszor felteszik a kérdést: Hogyan tudta volna elkerülni a balesetet?
    A másik, hogy az a kolega aki óvatosan vezet annál az utasok kényelmesebben kapaszkodnak, mint annál aki őrültként tapossa a pedált. De egy hirtelen fékezésnél nagyobb a baleset esélye az óvatos vezetőnél, hiszen kevésbé kapaszkodtak az utasok. Szóval ördögi kör ez. Amíg nincs baj addig jól néz ki ez a meló, de ha baj van akkor az életed rámehet. Sokat tudna mesélni erről Sári Károly kolegám, ha nem halt volna meg egy baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt. Isten nyugasztalja.
  • BenceYCE
    Nagyon jól látod. Európában egyetlen egy városban sem működik jövedelmezően a tömegközlekedés. Minden ilyen cégnek állami dotációban kell részesülnie. Más kérdés, hogy hamarabb van Aba Botondnak 40 misis prémiumja mint, hogy egy vezetőülést kicseréljenek mert szétülték az ülőlapját. A kelenföldi Fürst garázsban a többszász autóbuszhoz évente 3-4 vezetőülést szerez be a cég. Szerintetek? Eljött a 4 évenkénti kampánnyal véletlenül egybeeső hatalmas felújítás és a dugók miatt szinte egész nap a vezetőfülkében ülök. 10 buszból 9-nek olyan szinten szétülte pár száz túlsújos kolega a vezetőülés, hogy bármelyik utasülés kényelmesebb nála.
  • Son Ice
    [emléxik]
  • CattiBrie
    Én ilyet nem tapasztaltam még.

Ám, emlékszel, amikor írtunk a BKV-nak? :D
  • CattiBrie
    Jajj, tegnap tök cuki volt egy néni. Felszálltam a buszra, és mivel kevesen voltak egy olyan ülés mellett álltam meg, amelyiken nem ültek. Jön a néni, aszongya, nem tetszik leülni, mondom nem, tessék csak. :):)
    (de úgy álltam, hogy nem kellett odébbmennem ahhoz, hogy ő leüljön)
  • CattiBrie
    És az igaz, hogy ha rendes ellenőrök vannak, akkor amikor közeledik a szerelvény (busz, villamos), akkor a vezető és az ellenőrök intenek egymásnak? Tapasztaltam, csak azért kérdem. Vagy ez nem feltétlen igaz?
  • qper
    bajdövéj: szerintetek a rendszerbeállítás utáni hanyadik napon kerül fel az első graffiti (vagy pl. ablakgraffiti gyémántvágóval) a Combino villamosra?
  • CattiBrie
    Én is így vagyok. Ebből a pénzből minden hónapban vehetsz magadnak pl egy farmert.
  • qper
    :)

A bérlettel teljesen egyetértek. nem is az hogy nem éri meg (mert nekem speciel barmoira megérné, elég sokat utazom békávéval) de a cégem nem fizeti ki, én pedig nem vagyok hajlandó érte 7.000-et fizetni, mert ezt nem bírom el minden hónapban.
  • CattiBrie
    igen

-1 jegy nyelvtanból :)
  • qper
    A "meg"-igekötőd az első mondatodban teljesen félrevezetett :) "...meg kéne élnie" írtad, de akkor "...kéne megélnie"-ként lenne helyes.

A többiet meg már felületesen olvastam csak el, mea maxima culpa :)
  • CattiBrie
    Ez a kérdés nem tartozik a témához.

Nekem viszont nem éri meg a bérlet. Ez van. Mindannyian mások vagyunk.
  • CattiBrie
    "Szerintem a BKV-nak olyan döbbenetes kiadásai lehetnek, amely mellett a reklámbevételek szinte elenyészőek"

Én is pont ezt mondtam.

Feltételes módban írtam róla.
  • Punker
    reklámokból max az jön ki nekik szerintem amit a vandálok tönkretesznek.
  • Punker
    és te majd pl ingyen fogod osztogatni a software-eket? arról nem beszélve hogy diák bérlet az nem is drága, amgm tanultam mindig volt diák bérletem, mert ha csak 5-6x ültem a buszon már akkor megérte.
  • qper
    Szerintem a BKV-nak olyan döbbenetes kiadásai lehetnek, amely mellett a reklámbevételek szinte elenyészőek. (gázolaj, sokezres//tízezres?/ apprátus eltartása, vonalfenntartás, járművek fenntartása, revíziója, szerelése, cseréje, új járművek beszerzése). Szóljatok ha valamit kihagytam. ha jól tudom, a személyszállítás még tőlünk nyugatabbra sem egy profitábilis vállalkozás, se azt is sejtem hogy kicsit kevesebb veszteséget halmoznk fel évről-évre.
  • CattiBrie
    tanuló, informatikus
  • Punker
    neked mi a foglalkozásod?
  • CattiBrie
    Az én véleményem szerint a BKV-nek csak a hirdetésekből meg kéne élnie, fenntartania magát. A BKV-nek hatalmas felületei vannak, amiken reklámozni lehet. Szvsz, ha akarnák és lenne egy jó média értékesítőjük, akkor hümm, de sok pénzük lehetne.
    Természtesen nem ingyé akarnék BKVzni, hanem monnyuk egy szinte jelképes összegért.

(Ezt nem értem a köcsög moziban is, hogy vaze, ott nyomatja a sok reklámot, amiből már alapból nyolcvanszor meglenne egy film ára, de azért ezreket szednek be a nézőktől is. Jó, film közben nincs reklám, illetve azért én sem ingyen szeretném, de ne legyen már spórolás tárgya egy film megnézése.)
  • BenceYCE
    Mert baromi nagy pénzeket visznek haza egyesek :)
  • CattiBrie
    Hát nekem egy alapelven van, az a Deák elkerülése. Szerencsére mindig sikerül.

Ám,

Helyszín: Egyik metró végpontja.
    Irány: Lefelé.
    Állapot: Tele ellenőrrel kábé két sorban.
    Időpont: Napközben, amikor nincs tömeg, sőt... Előnye, h rögtön észrevenni, ha ellenőrök vannak.
    Felszereltség:
    - Bal zsebben: egy pár hónapja kilyukasztott jegy.
    - Jobb zsebben: 2 darab még tökéletesen jó, használatlan már 3 havja megvett jegy

Catti érkezik, az összes ellenőrszem rá szegeződik, mert ugyan mégis ki másra, hiszen most ment le közöttük egy ember, a következő meg még 10 méterre van mögötte. Ahogy a jegykezelőautomátákoz lép, bal zsebéből előveszi "a" jegyet. Kisimítás utáni ügyes mozdulattal behelyezi a lyukasztóba, majd tovább indul. Nagy boldogan, mosolyogva az ellenőrök közé lép és mutatja fel a jegyet. Az ellenőrök ránéznek, bólintanak, majd beszélgetnek tovább. Catti jó kislányhoz méltóan továbbsiet útjára a metrószerelvény felé. Illetve most reméli, hogy embereink/besúgóink nem olvassák-e topikot. :)
  • szando
    adj már pár tippet akkor lécci arra, hogy ha a deákon a mozgólépcső aljában lenn BEFELÉ ellenőriznek kb 10-12-en és éppen 6-7 lépcsőfokra senki nincs körülötted, azt hogy az istenbe kell kijátszani? :DD
  • CattiBrie
    ha jól gondolom ellenőrből nincs is annyi, amennyi kellene/szeretnék
  • CattiBrie
    mire bedobálnék 185 forintot

mármint mint egy autómatába...

ezért kéne levinni monnyuk 10 Ftra az árat, és akkor felőlem mehet :P

bár úgy is sokkal drágább lenne, mint most (nekem)
  • szando
    és azt mondd már meg nekem hogy itt pesten mi a pöcsért nem ilyen forgózárak vannak?? azért hogy több ellenőrt tudjanak foglalkoztatni ami hosszútávon sokkal többe kerül?? és ez csak egy dolog a pénzpazarló bkv háza tájáról...
    én ezt a pocsékoló gazdálkodást nem akarom támogatni a jegyem/bérletem árával. és ha rajtam múlna nem is támogatnám.