63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #34596 OO h valahol tudnek lisp programozast tanulni... csak a bme-n lattam kurzust kulsosoknek de en voltam az egyetlen erdeklodo igy nem inditottak..
Egyebkent az altalam ismert JO programozok kifejezetten jol elnek! -
Hadd említsem meg, hogy a programozókat még annyira sem becsülik, mint az egyszeri grafikust. Ők ugye csak ülnek ott a gép előtt, és gépelnek, tehát nem érdemelnek többet egy egyszerű titkárnőnél, sőt, még csak cickójuk sincs, szal bőven kevesebbet. Ez vonatkozik a grafikusokra. -
Az előző kérdésemen már túlléptem. Viszont az újabb megoldással sem jutok előrébb. Az egyetlen script amit találtam már nincs fent neten :(. A kérdésem az lenne, hogy melyik paranccsal lehet lekérdezni egy test aktuális koordinátáit.
Ha valaki tudja pls. írja be, nagyon nagyon sokat segítene. Köszi! -
Sziasztok!
Beleütköztem egy "komoly" problémába maxscriptben. Van egy több részes testem ami forog, és a legalsó részét (egyfajta talp) szeretném, ha mindíg a föld felé nézne. Úgy gondoltam legegyszerűbb megoldás az, ha egyszerűen minden frame-re world coordsys szerint kap egy 0-át. A gond ezzel az, hogy magasról leszarja a nullámat :(. Egyszerűen nem hajlandó forgatni. Ha 0-tól eltérő értéket adok neki akkor forgatja szépen, de 0-ra nem hajlandó megmoccani. Úgy csinál, mintha local coordsysben forogna. Kérdésem tehát az lenne, hogy lehetne megoldani, hogy a "föld" (X=0) felé nézzen mindíg?
Köszi! -
4D #34592 Lassan komolyan annak örülök, ha nincs meló...
Az okait elmondtátok.
-
Ehh, ez olyan, mint a sin c. játék :) Annak állat :) -
imp99 #34590 ANYÁM BOROGASS! No ez jó példa magyarhonra -
zenoka #34589 Siman! van a csaladban penzbehajto ceg (of course teljesen legalis) alvalakozonak jo lesz:DD -
zenoka #34588 Erre mondom en kapjak be..
de sajna nem igy mukodik tudom jol:S -
GixEr #34587 Es ez meg baromi sokaig igy lesz, amig sokan nem utik meg a bokajukat.
De a jogdijak mint tudjuk hudejol mukodnek kishazankban...
Mindenki azt hiszi, hogy ami nem kezzelfoghato/kirakhato/elviheto, azert senki se kerjen penzt (pl. grafikus ideje). -
Úgy Érzem jó kis Félém lett ebből a témából de kell is az ilyen .. valahol ezt is meg kell beszélni :c) -
GixEr #34585 nem nagyon latszik mert lekicsinyiti az AG, de fullra be van rendezve (szemetesek, hirdetotablak, korlatok stb...), igy csak a kamerakat kellett tologatni es racsapni a render gombra :)
Ja es nincs GI :) -
ne is mond. van az a kerek üvegcsés emberke a piros kereszttel ők is ezt csinálták. terveztem egy bulit látványügyileg visszadobták, hogy nem kell de azért a kért ár 10% át kifizették rá. elmentünk a buliba és minden úgy volt megcsinálva ahogy én megterveztem. azóta is oppereskedés megy :c) hála ég nem velem hanem azzal a marketinges céggel aki engem megbízott :c) -
alapítsuk meg a Magyar Grafikusok Szakszervezetét :c)))) -
GixEr #34582 Mindenki ugy gondolja, hogy a latvanytervezes az benne van az arban... Erdekes mikor ker tobb fele latvanytervet 5-6 valtozatban tobb modositassal, aztan a vegen nem keri mert elmegy tole a kedve... Es csodalkozik, hogy, "ja ezert fizetni kell?? Es ilyen sokat??"
Aztan erdekes viszontlatni legyartatva pl. egy kinalo allvanyt, de mas cegtol... -
spec nekem az negatívba jött ki mert többet elautóztam ez miatt az egész szarakodás miatt üzemanyagban plussz a cigi amit L szívtam az idegtőúl :c)
De legalább jót röhögtem utánna magamban :c) -
zenoka #34580 Popec makett fiilling:D -
Nekem már volt olyan ötletem ,hogy az nfr ekből lehetne csinálni egy galéériát. levízjegyezni őket és árúlni 500 Ft sms kétn mint dekorképek.
Szerverünk van . megoldani nem lehet olyan bonyolúlt. csak egy jó kis rendszert kell összedobni hozzá. -
zenoka #34578 vaarj azert gondold vegig 10 ropi BRUTTO..abbol lejon az ADO..plusz a tobbi koltseg (aram, net, rohangalas) s utana nezd meg hogy mennyi idot szivsz vele oszd le hany orat...s kijon az oraber...
Egyebkent elfelejtik a megrendelok azt is hogy nem a "termeket" KELL megfizetni hanem a grafikus idejet! -
GixEr #34577 Ha mar a metronal tartunk... (2003.07 Metro palyazat, nyertunk aztan megse...) metro
Anno az epitesz urak el voltak tole ajulva :) -
zenoka #34576 ebbe igazad van! de tudod Te is hogy nem az a kerdes hogy az ember milyen minosegbe csinalja meg...hanem az hogy talal e megrendelot..kicsi piac keves megrendeles..tehat egy jo helyre szuleto pistike (nincs bajom az Istvanokkal) sokkal jobban fog ebbol elni mint egy ugyes de annal szerencsetleneb emberke..tobb kulcs szereploje van a dolognak:
1. ismeretseg (pistike)
2. mennyire tudod eladni magad (hiaba vagy jo ha egyszeruen beszari vagy megmondani hogy igen Te ezert ennyit kersz vagy pedig huzas apukam...(IRL ez nehezebb mint itt a forumon;) )
3. tenyleg jovagy:))
Egyebkent vallom a mai napig hogy a szamitogepes grafika nincs megbecsulve magyarorszagon a megrendelok kozt...tisztelet a kivetelnek... s minden ugato megrendelot le kenne ultetni a gep ele egy orara hogy probalkozz kocsog osztan beszeljunk arrol hogy megbecsulod e azt amit csinalok..
-
Nem mondod, akkor itt néhányan csak az NFR-ekböl több lovét tudnának bezsebelni ha egy ilyen egyszerü dologért ennyit kérnek. -
Nah nem tudom min vagytok kiakadva. a mostani világban nincs igény a minőségre mert ha minőség akkor az magasabb ár. manapság ez is mint minden piac telített és a kóklertek lenyomták az árakat. mert ügyi a bözsi néni unkokája akinek a cimborájának a bátyja látott már olyan embert akinek a szomszédja már be tudta egyszer kapcsolni a gépet profi látványtervező és két gombóc fagyiért megcsinál mindent .. nah addig nincs igény a minőségre amíg ilyenek vannak.
Volt egy munkám ahol csak azzal ment el fél nap, hogy hogyan nézzen ki a szónok elötti pult. mint azt lejebb a példa is mutatja, a 11. verzió felelt meg amit ott per helyszin kelett megrajzolni nekik azonnal. és mikor a fomában megegyeztek, akkor meg azt a köcsög rpc embert kelett vagy 5 ször kicserélni mert a szónok alacsonyabb öregebb sötétebb öltönyben lesz és férfi. hát a töko9m eldurrant már tőlle.
nah addig amíg ilyenek a megrendelők és elég nekik az hogy van egy kocka meg két vonal és máris belemmagyaráznak mindent addig nincs szükség minőségre. és a ratyit ugyan úgy annyiért L lehet adni mint a szuper űber fasza 4 hónapos melót.
Én ser törtem volna magam a helyükben.
nah és tessék jót röhögni egy egy 10 ropis látványterv :c)))
-
Sajnos manapság a laikusoknak ez is már csúcs szuper. így nem is igényelnek jobbat mert nem tudják hogy ennél kaphatnának sokkal jobbat is. -
putyi #34573 majd te is fogsz nőni belőle. -
anno, ahol suli előtt dolgoztam kb ugyanilyen láványterveket nyomtunk Artlantis-szal elég gagyi egy progi bár láttam már szép rendert tölle.
szerintem ez is azzal készült. -
nenad #34571 a loszerben az a fura inkabb hogy nem, vagy csak kalapaccsal begyomoszolve fer bele a tarba :-)
egyebkent nagyon muanyag feelingje van, a ravasz utani fogora ez illik, de a tobbi resz metalosabb legyen sztem.
-
zenoka #34570 felre ertettel:D kozunk nincs al tavanytervekhez:DDDD
en talajmechanikus vagyok:D
a fomernokunk anno a geotechnikat csinalta a 4es metrohoz azt a reszet tervezte...de akkor kezdtek a tobbi reszet is tervezni:)
de igen arrol a kiplakatolt borzadvanyrol beszeltem:DD -
zenoka #34569 a fegyver az tetszik:))
a golyo az furcsa..olyan erzesem van mintha nem hengeres lenne hanem teglalap keresztmetszetu... -
Itt csak 12 800 a biblia ...
Itt egy példafejezet belőle , ha esetleg érdekel ... -
Lol. :D Ha ezek a város szerte kiplakátolt képek, akkor pár emberkét rosszul takartatok ki. :P
peetee jó lett ez! -
peetee76 #34566 Szevasztok!
Jó régóta nem jelentkeztem már. Most megpróbálok kicsit rákapcsolni.
Tudom nem mindenkinek tesztik a téma. De nekem ez a szívem csücske ...
A textúrával nem vagyok megelégedve, de sajna nem sikeredett jobbra.
-
zenoka #34565 gyertek az autopalyabizniszbe...itt a hatarido olyan hogy tegnapra kell mert mar 2003 ban leszamlaztuk:DDD
ne menjunk messszire 4 es metro latvany terv...haaaat..pedig ido volt ra..fomernokunk kezdte el tervezni kezdo mernok koraban...s tavaly ment o nyugdijba...:DD -
Nem az elnagyoltsággal van gond, anem azzal, hogy ez egyszerűen gagyi. Szerintem rengeteg munka van benne bizonyos szempontból, viszont technikai tudás, és szépérzék meg nem. Kétlem, hogy ezek a képek a webes cikkhez készzültek volna, nem úgy néznek ki. Egy ilyen építési projectnél 2-3 nap nagyon nem számít, de még plusz 2-3 hét sem.
Adtunk már le nagyon gyorsan összerakott munkát, elnagyoltat, ahol minden perc ki volt számolva, mert szokás szerint "tegnapra kell", de azt hiszem elfogulatlanul mondhatom, hogy mérföldekkel szebb volt ennél.
Tisztában vagyok vele, hgy mik az átlagos elvárások a határidőkkel szemben. -
GixEr #34563 Gondolom idejuk annyi volt mint a tenger, a fonok biztos idoben szolt, hogy: "ja gyerekek holnap reggelre valami netes cikkhez kene 1-2 kep, nem tudom mi de valami nagyon jo, talaljatok ki"
Neha aldozni kell a minoseg rovasara, ha iparos szeruen uzod. Nalunk is renszerint ez jon be, rengetegszer van olyan helyzet, hogy "figyu, akkora projectem van es delutanra kene nekem valami mert holnap ott kezdek, de nem tudom mi csak nagyon utos kene, hogy legyen. (eleve 2-3 napos melot akar mar aznapra megkapni mondjuk delben, mikor mondom neki, hogy "magadnalvagy tudod ez mennyi munka?" jon is a frappans valasz "na jo akkor jo lesz reggelre is" ilyenkor szoktam, mondani, hogy *********,
Es ilyen es ehez hasonlo helyzetek eredmenyezik a silany latvanyterveket, en ugyan nem az epiteszetben vagyok, de tuti, hogy ott is ugyanez a szitu. -
Ehh... elég ratyi archvíz. :o) -
zenoka #34561 Thomas: ilyen ujgazdag modern lakasba van szanva nem kell ennek melegseg:D:D:D
neont elvetette a fonok(asszony):S
Al: nem olyan veszes..~50*~50*~150
nenad: hja tipikus magyaros epitoiparos beruhazas...lattam a cikket nem akartam belinkelni hogy ne borzoljam az idegeket...vajon mennyit kaphattak a latvanytervezok:))) -
nenad #34560 erdekes, egy ekkora beruhazas, valakinek jo kapcsolatai vannak :-)
azt hiszem lehetett volna sokkal igenyesebb is.
http://index.hu/gazdasag/magyar/aqua070104/
-
Huh, ez... bazinagy. :D 8 darab végfok is elfér benne. Hehe. -
kicsit rideg igy,jó sok meleg szin elkelne szvsz:)
A cd-k mellé egy neon esetleg?:P