63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Boba
    Ezek piszok mod jok! Nagyon tetszenek:D
  • ThomasGins
    ...szoval az is érdekelne hol lelte:)
  • ThomasGins
    Off
    Ezt nem ismeri valaki h ki csinálhatta,egy ismerős neten lelte,de ennyit tudni róla.

link1
    link2
    link3
  • lac coo
    Teljesen ez volt a jelenség nálam is , ugyanígy jött át a fény a falak találkozásánál :)))
    Persze nem kétlem , hogy nem használod ...
  • Free
    Thomas: nem semmi ilyesmi nincsen betéve. tök szűz render volt.
    Lacó: nem használok booleant asszem úgy DOS R4 óta :)

nah itt van még egy render ugyan az a scenes, ugyan az a render setup
    CSak más kameraállás más helység
  • lac coo
    Nekem boolean-nál volt olyan, hogy néhol átvílágított a falakon a fény,össze-vissza voltak az árnyékok, azóta lehetőleg nem használom ..
  • ThomasGins
    Lol,szerintem egy régebbi mentett imap van belinkelve:P
  • Free
    Nah akkor érdekesség képpen. nem tudom találkozott már valaki hasonlóval???
    a falakon ami olyan szép szellemes lett fehér Vray material van.A Padlón szintén fehér Vray mat egy kis diffuze járólap minta és enyhe bump. a világítás Vray Sun és Vray Sky.
    Normál Target Kamera 15mm lencse mérettel.
    Kérdés. mi a francért tüönik úgy hogy lebegnek a falak, és a bal oldali fal miért vesz fel ilyen hülye áttetsző szinszertűséget. holott annak teliben vagy szürkének, vagy fehérnek kellene lennie. de nem ilyen foltos áttetsző hatásúnak.

• lac coo
    Box-ból + vray light material-ból ...
  • ThomasGins
    vazz,először ezt akartam irni pont:)
  • ThomasGins
    view/adapt...
    ha ezaz
  • GixEr
    O , mint Olga
  • hunkircsi
    Nah most szörnyen láma leszek..:)

Véletlenül a 3DSMax ablak volt aktív, amikor bőszen gépeltem MSN-ben..:S Szóval elállítottam egy csomó dolgot...nagyjából azért vissza tudtam rakni mindent, de nem jövök rá, és nem találom sehol sem azt, hogy amikor forgatom az adott nézetet, akkor ne váltson a dróthálós megjelenítésre az adott nézet. Már hülyét kapok...léci valaki gyorsan írja nekem ide...

Köszi előre is
  • 4D
    Én a fele után már nem scrolloltam, mert meguntam. De akkor mégjobb.
  • bencsab
    3? ha jól számolom 25!
  • 4D
    Nem csúnya, 3 milla polyval!
  • dradge
    Helló!

Van arra lehetőség, hogy a perspektive nézetben elfordítsma a rácsot?Csak a rácsot!
    Köszönöm!
  • putyi
    és miből van a lightbox
  • bencsab
    Ha HDRI képpel világítasz, az is IBL, tehát végülis erre gondoltam, igen.
  • Boba
    Amire Te gondoltal szerintem az az IBL. (Image based lightning)
  • FecNiii
    hi all4

nem tom láttátok e már vagy hogy ki szokta rendszeresen nézegetni a CGTalk-ot de ezt a képet mindenkinek érdemes megnézni. Nem semmi modellezés.

monster

és a készítés dokumentálása részletekkel: részletek
  • lac coo
    De ha már HDRI : felraktam egy Artizen HDRI nevű progit amivel bármely fotó átalakítható HDRI mapppá ... Na most innentől a Vray-em nem hajlandó felismerni semilyen HDRI képet ! Uninstalláltam az Artizen-t , de továbbra is ez a helyzet, nem is jeleníti meg a mapokat ... Valaki találkozott már hasonlóval ? Nem lehetne valahogy újból "összetársítani" a HDR -eket a Vray-el ?
    Mondjuk, mint már említettem nem igen tetszik ez a hdr-műbalhé, de néhány objektumnál szükség lehet rá ...
  • bencsab
    Na, akkor végülis flegos-nak lett igaza! :D
  • lac coo
    Nem szeretem a HDRI-t , olyan mesterkélt az egész , nehéz megfelelő környezetet teremteni hozzá .....Ez 4 db lightbox :)
    De kösz a tanácsot , megnézem...!

• fle go
    Tenyleg elnezeseteket kerem!!!! Valoban igazatok van es en nem voltam tisztaban a dologgal.
  • fenyess
    ha megy az angol: wiki1
    s egy hozza kapcsolod oldal szinten wiki high dinamic range rendering
  • bencsab
    A HDRI nem a kép tartalmát határaozza meg, hanem a pixelek fényértékének tartományát. Tehát igen, az is lehet HDRI. Nekem pl. van is egy ilyen képem.
  • fle go
    "Egy egyszerű üres szoba négy fallal, és egy ablakkal" ha ez is HDRI-nek szamit akkor en kerek elnezest a tudatlansagom miatt
  • bencsab
    Persze lehet, hogy tévedek. De attól még a hsph-t kell emelnie.
  • bencsab
    Szerintem az. :)
    Egy egyszerű üres szoba négy fallal, és egy ablakkal, ahogy nézem.
  • fle go
    Ez HDRI? Nem kotekedni akarok, nekem nem annak tunik
  • Monoton
    köszönöm mindkettőtöknek
  • bencsab
    Így már látszik mi a gond. Ha HDRI képpel világítasz, akkor legtöbb esetben emelni kell a hsph subdiv értékét az irmapnál. Esetedben legalább 1,5×-re.
  • lac coo
    Hát csak nem megy :)))) Itt egy kép, ezen a szűrke alap már nem plane hanem box ( bár nem hiszem hogy ennek számítania kéne ) .A minőség viszonylag magasan van, kivéve a simításokat , és a light cache subdivs-et..

Olyannak tűnik nekem ez a dolog, mintha a valamilyen fénykövetést használó anyagokat szépen számolja, de ahol semmi nincs , se refract, se reflect sem caustik, az ilyen gagyi foltos marad ....A fényforrás photon számán szintén húztam rendesen ...

• Malakai
    3dsMax Documentation ingyen letölthető az Autodesktől.
  • ThomasGins
    Egy régebbi max leirása magyarul,az alapok ugyanazok.
    link
  • Monoton
    sugom nemjo csak feherseg jön be :)

de nemlényeg ha megjön a könyv majd elolvasom
  • zenoka
    atomot akarok hasitani de nem talalom el a baltaval

Monoton: ne haragudj..ha veszel egy uj kutyut nem olvasod elobb el a hasznalati utmutatot?...vagy elkezded nyomkodni ss ha valami nem megy akkor felhivod a supportot?..a support meg szepen megmondja hogy a konyvecske xyz oldalan ott a megoldas...
    No a supportolok meg koztunk az a kulonbseg hogy o nekik fizetnek ezert...minket meg a joszandek vezerel..de azt ne vard el az itt levo emberektol hogy a metaforaban emlegetett konyv elso 100 oldalat felolvassa neked...azt tessek magadtol elolvasni nem olyan nehez...ott a program sugoja.....azt meg az F1 el tudod elohivni eleinte jo lesz (nekem meg mindig jo).
    udv
  • oryon
    :) ezt az oldalt (legalábbis ahonnan e kép van) már megtaláltam... de több házihoz fel kell használnom e kocsit, szal sajna egy univerzálisabb megoldást kellett keresnem. Tény és való, h így lenne a tuti, de én kicsit más stílust szeretnék most ennek ... csak, hogy megmaradjon a kurvanagy feketeség, h számodra is kontrasztos legyen :D
  • MrGeE #35758
    Hogy kell repülőt vezetni?

próbálltam ezzel a thrust karral de nem ment o_O