63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ezek piszok mod jok! Nagyon tetszenek:D -
...szoval az is érdekelne hol lelte:) -
Off
Ezt nem ismeri valaki h ki csinálhatta,egy ismerős neten lelte,de ennyit tudni róla.
link1
link2
link3 -
Teljesen ez volt a jelenség nálam is , ugyanígy jött át a fény a falak találkozásánál :)))
Persze nem kétlem , hogy nem használod ... -
Thomas: nem semmi ilyesmi nincsen betéve. tök szűz render volt.
Lacó: nem használok booleant asszem úgy DOS R4 óta :)
nah itt van még egy render ugyan az a scenes, ugyan az a render setup
CSak más kameraállás más helység
-
Nekem boolean-nál volt olyan, hogy néhol átvílágított a falakon a fény,össze-vissza voltak az árnyékok, azóta lehetőleg nem használom .. -
Lol,szerintem egy régebbi mentett imap van belinkelve:P -
Nah akkor érdekesség képpen. nem tudom találkozott már valaki hasonlóval???
a falakon ami olyan szép szellemes lett fehér Vray material van.A Padlón szintén fehér Vray mat egy kis diffuze járólap minta és enyhe bump. a világítás Vray Sun és Vray Sky.
Normál Target Kamera 15mm lencse mérettel.
Kérdés. mi a francért tüönik úgy hogy lebegnek a falak, és a bal oldali fal miért vesz fel ilyen hülye áttetsző szinszertűséget. holott annak teliben vagy szürkének, vagy fehérnek kellene lennie. de nem ilyen foltos áttetsző hatásúnak.
-
Box-ból + vray light material-ból ... -
vazz,először ezt akartam irni pont:) -
view/adapt...
ha ezaz -
GixEr #35786 O , mint Olga -
Nah most szörnyen láma leszek..:)
Véletlenül a 3DSMax ablak volt aktív, amikor bőszen gépeltem MSN-ben..:S Szóval elállítottam egy csomó dolgot...nagyjából azért vissza tudtam rakni mindent, de nem jövök rá, és nem találom sehol sem azt, hogy amikor forgatom az adott nézetet, akkor ne váltson a dróthálós megjelenítésre az adott nézet. Már hülyét kapok...léci valaki gyorsan írja nekem ide...
Köszi előre is -
4D #35784 Én a fele után már nem scrolloltam, mert meguntam. De akkor mégjobb. -
bencsab #35783 3? ha jól számolom 25! -
4D #35782 Nem csúnya, 3 milla polyval! -
dradge #35781 Helló!
Van arra lehetőség, hogy a perspektive nézetben elfordítsma a rácsot?Csak a rácsot!
Köszönöm! -
putyi #35780 és miből van a lightbox -
bencsab #35779 Ha HDRI képpel világítasz, az is IBL, tehát végülis erre gondoltam, igen. -
Amire Te gondoltal szerintem az az IBL. (Image based lightning) -
hi all4
nem tom láttátok e már vagy hogy ki szokta rendszeresen nézegetni a CGTalk-ot de ezt a képet mindenkinek érdemes megnézni. Nem semmi modellezés.
monster
és a készítés dokumentálása részletekkel: részletek -
De ha már HDRI : felraktam egy Artizen HDRI nevű progit amivel bármely fotó átalakítható HDRI mapppá ... Na most innentől a Vray-em nem hajlandó felismerni semilyen HDRI képet ! Uninstalláltam az Artizen-t , de továbbra is ez a helyzet, nem is jeleníti meg a mapokat ... Valaki találkozott már hasonlóval ? Nem lehetne valahogy újból "összetársítani" a HDR -eket a Vray-el ?
Mondjuk, mint már említettem nem igen tetszik ez a hdr-műbalhé, de néhány objektumnál szükség lehet rá ... -
bencsab #35775 Na, akkor végülis flegos-nak lett igaza! :D -
Nem szeretem a HDRI-t , olyan mesterkélt az egész , nehéz megfelelő környezetet teremteni hozzá .....Ez 4 db lightbox :)
De kösz a tanácsot , megnézem...!
-
Tenyleg elnezeseteket kerem!!!! Valoban igazatok van es en nem voltam tisztaban a dologgal. -
fenyess #35772 ha megy az angol: wiki1
s egy hozza kapcsolod oldal szinten wiki high dinamic range rendering -
bencsab #35771 A HDRI nem a kép tartalmát határaozza meg, hanem a pixelek fényértékének tartományát. Tehát igen, az is lehet HDRI. Nekem pl. van is egy ilyen képem. -
"Egy egyszerű üres szoba négy fallal, és egy ablakkal" ha ez is HDRI-nek szamit akkor en kerek elnezest a tudatlansagom miatt
-
bencsab #35769 Persze lehet, hogy tévedek. De attól még a hsph-t kell emelnie. -
bencsab #35768 Szerintem az. :)
Egy egyszerű üres szoba négy fallal, és egy ablakkal, ahogy nézem. -
Ez HDRI? Nem kotekedni akarok, nekem nem annak tunik -
Monoton #35766 köszönöm mindkettőtöknek -
bencsab #35765 Így már látszik mi a gond. Ha HDRI képpel világítasz, akkor legtöbb esetben emelni kell a hsph subdiv értékét az irmapnál. Esetedben legalább 1,5×-re. -
Hát csak nem megy :)))) Itt egy kép, ezen a szűrke alap már nem plane hanem box ( bár nem hiszem hogy ennek számítania kéne ) .A minőség viszonylag magasan van, kivéve a simításokat , és a light cache subdivs-et..
Olyannak tűnik nekem ez a dolog, mintha a valamilyen fénykövetést használó anyagokat szépen számolja, de ahol semmi nincs , se refract, se reflect sem caustik, az ilyen gagyi foltos marad ....A fényforrás photon számán szintén húztam rendesen ...
-
3dsMax Documentation ingyen letölthető az Autodesktől. -
Egy régebbi max leirása magyarul,az alapok ugyanazok.
link
-
Monoton #35761 sugom nemjo csak feherseg jön be :)
de nemlényeg ha megjön a könyv majd elolvasom -
zenoka #35760 atomot akarok hasitani de nem talalom el a baltaval 
Monoton: ne haragudj..ha veszel egy uj kutyut nem olvasod elobb el a hasznalati utmutatot?...vagy elkezded nyomkodni ss ha valami nem megy akkor felhivod a supportot?..a support meg szepen megmondja hogy a konyvecske xyz oldalan ott a megoldas...
No a supportolok meg koztunk az a kulonbseg hogy o nekik fizetnek ezert...minket meg a joszandek vezerel..de azt ne vard el az itt levo emberektol hogy a metaforaban emlegetett konyv elso 100 oldalat felolvassa neked...azt tessek magadtol elolvasni nem olyan nehez...ott a program sugoja.....azt meg az F1 el tudod elohivni eleinte jo lesz (nekem meg mindig jo).
udv
-
:) ezt az oldalt (legalábbis ahonnan e kép van) már megtaláltam... de több házihoz fel kell használnom e kocsit, szal sajna egy univerzálisabb megoldást kellett keresnem. Tény és való, h így lenne a tuti, de én kicsit más stílust szeretnék most ennek ... csak, hogy megmaradjon a kurvanagy feketeség, h számodra is kontrasztos legyen :D -
MrGeE #35758 Hogy kell repülőt vezetni?
próbálltam ezzel a thrust karral de nem ment o_O