3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kicsit off:

Photoshop Cs2ben.. van egy par layeres akarmim, elmentem tga-ba, namost amikor ismet ctrl+s -t nyomok akkor megint megjelenik a dialog a psd be akarja elmenteni. enyhen szolva idegesito ha allandoan updatelni akarsz.. 😊
Nem lehet ezt valahogy kikerulni?

😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

volt itt valaki aki mar reszt vett jatek fejlesztesben, autokat modellezett hozza, emlekszik valaki ra ki volt? Lenne egy ket kerdesem hozza.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Folytatni? Pontosabban?
Ja, de.
ThomasGins
Amugy ha png-be mented is átltászó lesz a háttér.

\"So always look on the bright side of death\"

Lazarus
megtaláltam 😊

I'm not certain I understand your question but have you tried checking the "don't antialias against background" option? Just look in menu/customize/preference settings/rendering.
Lazarus
Lehet úgy antialisasolni a képet hogy az objektek szélei, amik határosak az enviroment colorral ne legyenek hozzásimítva? Csak a belseje.

GIF animációhoz kéne aminek átlátszó háttere van, és ha rámossa az átlátszó "pixelekre" az nemjó
Boba
😊 A lenyeg, hogy a nagy kep mukodik. Szerintem jo alap, erdemes lenne folytatni! (Amugy nem Mansion-t akartal irni?)

Aha..Na még 1 try.
Régóta a fejemben volt valami ilyesmi motívum, most volt kis idõm, gondoltam megcsinálom.
Itt van kicsiben (remélem)

És itt van nagyobban:
Manison
Atika :o)
koszi

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

neztem ezt a gelatot, meg egy agyonbonylitott akarmi.
maga a renderer ugy tunik baromi gyors es szep is, csak az export olyan tetu lassu, hogy vray 2x lerendereli, mig az kiexportal..

visibitity key a Track View/tracks/visibility track/add (a kivalasztott objekten)
egy kis esti NFR

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

ki tudod szamolni es az elfordulast hozza tudod allitani.
nemtom mashogy lehet e, de mosmar nekem minden sciptel megy 😊

szoval

kiszamolod vagy inkabb amit ajalok atvaltod az elmozdulast sebessegre,
pl ha 1 frame alatt 10 egyseget mozdul akkor az 1000 fordulatnak feleljen meg ami 30 fokos elfordulasnak felel meg...
stb..

Papirzacsi
Na akkor nekem is lenen egy kérdésem. Csak felmerült a dolog bennem, így a mutató mozgásával kapcsolatban, hogy azt meg lehet e csinálni amaxban ,hogy van mondjuk egy dummy ami egy kijelölt pályán mozog úgy hogy menet közben változik a Z kordináta is. Tehát függõlegesen is mozog. És hogy ennek a mozgásnak a sebességét mutassa a mûszer mutatója? Mert azt meg tudom csinálni, hogy az elmozdulást mutassa, de magát a sebességet nem. Ez ügye egy deriválás lenne ,de kérdés a max képes erre?

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

sziasztok azt hogy tudom megoldani hogy pl animalni akarok egy kockat es azt akarom hogy elindul a kocka eltunne majd ujbol elobukkanna de ugy hogy egyfojtaban mozogna.

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

uvw map-nel szamit az, h mielott alkalmazom melyik lapok vannak kivalasztva? Es ha kulonbozo lapokat szeretnek mashogy mapolni, akkor minden uvw map ele kell egy mesh select? koszi
Papirzacsi
Nem lesz semmilyen kabin. Egyszerûen csak pénteken mikor jöttem haza vilivel a sebességmérõjérõl eszembe jutott , hogy csinálok vmilyen mûszert. És végül a varióra esett a választásom amit tegnap este gyorsan össze is dobáltam. De aztán ki tudja. Lehet lesz belõle vmi, de most egylõre ezt a dolgot félretettem. :-)

Aldaryn
Hja. 😊 Kicsit kiakadt szegény.

per aspera ad astra

repvez
Megtudhatunk többet is erröl a projectröl?Milyen gép kabinja lesz és mire akarod használni ha kész lesz (játék, video egyéb...).
Papirzacsi
A lényg volt, hogy a render miatt sokat mozogjon. :-) Nem pedig az ,hogy egy tarlótûz befúvást imitáljon. :-D

Aldaryn
Egész természetesre sikeredett a mutató mozgása. 😊

per aspera ad astra

Lazarus
Légzést hogyan lehetne csinálni biped objektel? Figura módban egész jó lenne ha felnagyítom a gerinceket akkor a teste megemelkedik és kiszélesedik, csakhogy figuramódban nem lehet animálni. Azon kívül pedig nem lehet átméretezni a csontokat 😞
Papirzacsi
Aha,így vili.
Próbaképpen azért lefutott egy render. A primary az Irradiance a secondary pedig Light cache, file-ból.
Ez lett az eredmény:
Jó nagy befúvás. :-)

Aldaryn
A lightcahe view dependent solution. Azaz, ha a nézõpont változik, akkor már nem elõkerülhetnek részek, amikrõl a rendernek lövése sincs, hogy nézne ki. Ugyan ez igaz arra is, ha objektumok mozognak. Mondjuk, kétlem, hogy a variometer mutatójának mozgása olyan lényeges változásokat eredményezne a giben. De ha animot akarsz renderelni, akkor inkább irradiance mapozz. szerintem.

per aspera ad astra

Papirzacsi
Kérdésem lenne a light cache dologgal kapcsolatban. Ügyi van rá mód, hogy a már egyszer kiszámolt lightcache-t elmentsem, és késõbb a file-ból visszahívva lerövidíthetõ vele a renderidõ, mert nem szükséges újraszámolni. Eddig vili, de ez mit is takar valójában.
Tehát, ha egyszer már kiszámolta a dolgot, és beteszek mondjuk egy dobozt a scenebe, akkor újra kell számoltatnom, vagy jó a régi is. Illetve ha animálok vmit, és a kamera illetve a light-ok is a helyükön maradnak, csak pl az alant látható(#28912) variométer mutatója mozog, akkor is használható az elõzõleg kiszámolt dolog?

ja, elmeletileg nem kene neki, meg akkor sem hogy amugy nem kene hogy tortenjen semmi,

helyesen

izbize = newrolloutfloater "test" 120 60

Aldaryn
nálam fagyást eredményez. Király.

per aspera ad astra

inditsd el maxot
usd be a listenerbe

newrolloutfloater test 120 60 -enter...

😊

agyam elszall a syntaxoktol neha 😊
updateltem a reverserendert 😄
lehet akarhova menteni a fazisokat.
ugyanott.

lehagytam 😊
d21 speedmodellingbe szalltam be es mar nem volt idom az 1 oran belulre.
nem egy nagy kaland, csak elcsesztem egy helyen, (nem volt eleg sima a felulet, mert lusta voltam szepen beloni az iveket) es ujrakezdtem.

Aldaryn
Aranyos. Ez a rágcsálód? De hogy lehet manapság középsõ, harmadik gomb nélkül élni? 😊 Én lassan szinte csak azt használom mindenre.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ejha, csak nem te is pilótafülkét építesz?

per aspera ad astra

Lazarus
Nem lehet, ki kell renderelni a képeket aztán Ulead GIF Animátor. Ha mégis lehet értesíts plz 😊

Papirzacsi
Ma csak erre a kis nfrkére futotta
Kép

vafeN
Hey, lenne 1 olyan kérdésem, hogy 3D studió max-al lehet gifeket csinálni? mozgó gifeket

[O_O] (.)(.)

jaja kösz már vágom 😄, kicsit régen nyúltam már ehhez a progihoz
Pipáld ki a 2 sided opciót a mat editorban.
Jó sokat postoltatok pedig csak kb 2 hete nem értem rá benézni.
800*600-ban

vagyis egesz pontosan megeszi, csak akkor ketszer annyi memot hasznal a kepnek, ami vegulis nem olyan nagy problema kb 1.4 mega, bmp-nek.

reverse render gecc script, akik nincsenek tisztaban a gepuk puwerjaval 😊

vray vfb-t nem eszi meg, vray specifikus 😊

http://birsalma.hu/images/reverserender.ms

sracok tunna valaki segiteni egy noob kérdésben? : A viewablakomban ha csinálok egy plane objectet, akkor ha az egyik oldaláról nézem akkor látszik, ha a másikról akkor nem. Mit csesztem el? 😄😄😄
vafeN
Free ha ezt 1 30 percel hamarabb mondtad volna akkor feltetem volna 1 chat-et 1 ftp-re😄 most töröltem le.

[O_O] (.)(.)

Igen ismerem, csak sajna régóta áll.

Free
Ha valaki ad egy jó chat motort akkor beízzíthatjuk az online helpet a 3dmax.hu n. de én most túl elfoglalt(lusta) vagyok jól mûködõ chat dolgokat keresni

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

vafeN
johnny1030 www.studiomax.hu -n sok mindent találsz

[O_O] (.)(.)

Ugyan az még az R3-as korszakban volt, de tök jól mûködött mindaddig, amíg a túlságosan fiatalok nem vették bulira a dolgot. Utána a komolyabb emberkék egyre ritkábban látogatták az oldalt. Nélkülük meg ...... 😞

Na ná! 😊