3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nfr

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ah, sry, elfelejtettem, hogy ahhoz más kell. 😄

per aspera ad astra

egy régebbi , kis gépen rendereltem. Csak most mental rayben teszteltem. Elfelejtettem mondani, hogy max2009 de mostmár mind1. Egyenlõre átnyergelek mental raybe amig nem lesz vray interactive..
ezen a kis gépen mindent renderelhetek glossyba gyakorlatilag gyorsabban mint anélkül, legalábbis a tükrözödõ részeken, ami mondanom sem kell oriási elõny. Ha animot nem is, de allóképek simán beleférnek. Animot csak sima scanlineba.. ;-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Nocsak, csak nem meló? 😊

per aspera ad astra

fgi pokháló 😄
köszi a filet..

Aldaryn
Fura... :| Komolyan. Kipróbálom laborteszten, ha meglesznek a melók. 😊

per aspera ad astra

5c0rp330n
144 megapixel? kapcsold be a gpu-s gyorsítást, úgy hátha gyorsabb lesz 😊

letöltöttem a demot, és azzal is sötétebb a interpolated verzio.

SZilaJMaGGoT
Az eddig nemjött be... :/ Köszönöm mindenkinek a segítséget innen csak elboldogulok valahogy... 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

SZilaJMaGGoT
De, pyramid head... 😄

sikerult?😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

bakker, akkor nálam van gond.

Aldaryn
Na, gigászi PS CS4 teszt indul. Megpróbálok betölteni egy 16000x9000px-es, 32bites float képet. Nagylevegõ

per aspera ad astra

Aldaryn
Most toltam le egy nagy adag interpolált reflectiont/refractiont, és szinte semmi különbség nem volt a per pixel között. csak a renderidõ, bár az igazat megvallva az is alig. kis fényes zaj eltüntetéséez kellett viszont.

per aspera ad astra

csak vray valamiért sötítioi az interpolált glossyt.. vagy csak nálam?

Aldaryn
Interpolálva vraybõl is ki lehet hozni gyorsabb glossyt, mint nem glossy perpixel rendert. Próbáltam még régebben kíváncsiságból.

(ui. bocsi, gondok vannak uploaddal, de megoldom. )

per aspera ad astra

mental ray,
glossyt gyorsabban rendereli mint a simát. 😄 nem rossz, egyébként ilyesmit szerettem volna vrayben is. Ugy emlékszem ott körülményesebb.
Ezzel a glossyval az objektumok nagy részét megfelelõen be lehet lõni.
(interpolated 1/4 resolution)

sztem ez megér egy beszurást.

Aldaryn
Nekem a vicces rész ebben a cikkben a Vista sebessége volt... 😄

per aspera ad astra

jó látni, hogy a max szinte mindegyikben alulmaradt:
http://www.3dspeedmachine.com/News/compare/compare.htm

FRenkie
ez nem a silent hilles vályúfejû? 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ThomasGins
Unwarp-ban van egy Reset UVWs gomb az eltünteti elvileg

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
3dtotal.com-on is van pár ügyes texturázós tutor.

SZilaJMaGGoT
Köszönöm!

SZilaJMaGGoT
Ha nemgond azt még megtudja valaki mondani, h a gép által generált seameket hogy tûntetem el, ha mondjuk peltelni akarok?? Mert a gyári ugye zöld amit meg én rajzolok az kék...

http://athey.moravetz.com/storage/3d/tutorial/
kereso szo low poly character unwrap uvw

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Unwrap UVW+organic 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

SZilaJMaGGoT
Köszi a gond, hogy általába egyszerû kockákon mutatják be ezeket ami nekem se okozna gondot, de hátha találok egy jót... :/

lac coo
Unwrap UVW-re keress rá .

SZilaJMaGGoT

Errõl a modellrõl lenne szó, egy textúrát szeretnék rá és nemszeretném szétszedni a modellt... :/

SZilaJMaGGoT
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem. Sajna google-be nemtudom hogy írjam be ezért bátorkodom megkérdezni. Szóval eltudná nekem mondani valai, vagy tudna e valaki olyan tutoriált ajánlani, amivel egy egyrészbõl álló komplexebb modellt tudnék unwrapelni?...

Hát a 3D alakzat (pont ezokból írtam ide)! Egyébként az ICEY betûk vanak benne
lac coo
Itt most melyik a logod pontosan. ...? )

Hali!
Hogy tudom elérni, hogy ne legyen ilyen homályos a logóm?
Egyébként vélemény a képrõl?
Elõre is köszönöm
nem amit te irtál, hanem amit õk irtak.
nekem bejön, bár talán(?) pár funkció lasabb egy kicsit.

Ma reggel lejárt az intel Core i7 processzorokra vonatkozó NDA, megjelentek a tesztek. Renderben, azonos órajelen, HT engedélyezéssel (8 virtuális processzor/uatsításszál) 20-25%-ot gyorsult a megfelelõ c2q yorkfield-hez képest. A háromcsatornás memóriavezérlõnek - a várakozásaimnak megfelelõen - nincs lényegi elõnye a kétcsatornáshoz képest. Tuningban egyelõre nem villant a cucc. Úgy tûnik nem érdemes rohanni a kasszához.

Nektek is azt csinálja a 3dsmax2009, hogy szerkesztve egy jelenetet egyre jobban belassul? ha ezután semmi mást nem csinálok, elmentem, és a max újraindítása nélkül újra megnyitom, akkor teljesen fasza lesz a sebessége... valami eltömíti a cache-t (khm... melyiket?

OFF:

Keresek APPLE A1048 USB magyar billentyûzethez SPACE billentyût és az alatta lévõ fém szerkezetet!

\"Good artists copy, great artists steal.\" - Pablo Picasso & Steve Jobs

Aldaryn
Van, oké, megoldható, nem errõl van szó, hanem arról, hogy egy Adobe egy CS4-ben azt mondja, hogy ja, bocsi, nincs 64bit support egyes feature-ökre. Mintha olyan HATALMAS erõforrásokat emésztett volna fel, hogy pl. DirectX gyorsítást rakjanak belé.

per aspera ad astra

ezért van 32/bites és 64 bites windows is fent. ;-)
egyébként sztem ez hülyeség, esetleg a drivereket bemásolhatod illetve keress rá a google-n, mintha láttam volna egy ilyen topicot.

Aldaryn
2008-ban 32 bitre korlátozni a felhasználást olyan szinten profikra vall, hogy csak na. Fõleg egy olyan program esetében, aminek az isten memóriája nem elég.

per aspera ad astra

Atika :o)
de van ra megoldas le lehet tolteni valamit es allitolag menni fog de ott le van irva hogy nincs letesztelve nagyon es hogy nem ajanlott 😄 en is merges voltam ez vegett

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Rendszer követelmények a Master Collectionhoz:
Rendszer: Microsoft Windows XP SP2 (SP3 ajánlott), Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate, Enterprise SP1 (32-bit Windows XP, Windows Vista)
Processzor: 2 GHz a DV-hez, 3.4 GHz a HDV, 2.8 GHz a HD anyagokhoz (SSE2 támogatás
Képernyõ: 1280x900 - 32 bit
Memória: 2048 MB
Tárhely: 25000 MB

Szerencsére le van írva.

Aldaryn
feltettem CS4-et... Mondom, új feature-ök... hurrá...

ééééés:
"OpenGL is not supported on Windows XP 64 because XP 64-bit drivers aren't written to support this technology."

... hátizé. Ha fizettem volna érte, nagyon, nagyon mérges lennék.

per aspera ad astra

ThomasGins
BSZ!

Met, pm ment...

csak nagyon glossy feluleteknél, mint pl vray 0,4 és alatta. Ott a textura jobban zajosodik.
Brazilnál sokkal tisztább marad a textura nagyon glossynál.

Nemtom néztétek e, brazil rs/2 nagyságrenekkel (!) gyorsabban rendereli a glossy refflectionst.
nem beszélve a szinte zajtalan kimenetrõl.

Köszi mindenkinek!
Most már nekem is csak jövõre lesz! 😄

Aldaryn
"Ah, jó neked, hogy idén van a születésnapod. Nekem csak jövõre lesz. 😞"

(...)

Boldogat! 😄

per aspera ad astra

Atika :o)
boldog szuletesnapot

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

BSZ mindenkinek, akinek most van 😄