3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Én továbbra is a Forest Pack-ot áhítom a leginkább, de sajnos nincs lehetõség hozzájutni, pedig a legjobb és leggyorsabb univerzális plugin ember-fa-erdõ-sövény-virágágyás készítéséhez.
Ha esetleg valaki tud egy hasonlóan jó cuccot, ami elkerülte a figyelmemet, az szúrja ide be a nevét.
Vegre megjelent (nov. 17én) Cinemahoz a vrayforc4d bridge 1.1, ami mar az uj 1.6-os vray coret hasznalja, es vegre van benne proxy is 😄
Meg is van, mivel fogok delutan jatszadozni <#vigyor2>#vigyor2>
Valamint SP Line vertexeknél nincs meg a lehetõség , hogy valamely tengely mentén egy sorba igazítsam õket ?
THX !
Kér, hogy itt nincs olyan, mint pl .archicad-ben simán ctr+clic a törölni kivánt line-ra és törli is. Vagy legalább is én nem tok róla :-(
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.
per aspera ad astra
Az alábbi linken látható képen ,hogy lehet megoldani egyszerûen, gyorsan, azt, hogy a kijelölt 5 vertex a nyilak irányában a vörös színû plane felületére pontosan illszkedjenek, de úgy hogy csak 'y' tengely mentén mozduljanak el. Mert kézzel egyesével elég sok meló, ha midíg úgy kéne. Próbálkoztam az align-al, de nem igazán jött össze. :-(
Van esetleg más módszer vagy az align-al kéne vhogy megoldani?
Elõre is thx
Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
nekem msot van fent mind2 egy 9 es meg egy 2009 es is elfer egymas mellet es szepen lassan at lehet szokni a 2009 re😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
lehet nekem is lassan már át kellene váltanom 2009-re, de nem szeretem lecserléni a relatyve mûködõ dolgokat 😊
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
\"So always look on the bright side of death\"
Én már réges régen hozzászoktam, hogy bizonyos idõközönként másik file-be mentsem az adott scenet. Projectol fuggoen van 20-40 darab is. Aztán általában az elsõ x-et törlöm, ha lezajlott a munka. Még archicad-nél is eztt szoktam meg. DE néha még így is becsúszik egy-egy bibi 😞
Kedvencem amikor max "application error" hibaüzivel lazán letesz win desktopra <#rinya>#rinya>
en ma jottem ra hogy nincs is annal felemelobb lelekmelengetobb dolog mint amikor a megrendelo egy 900 frames anim utan (of course 1280*720px) utan mondja hogy mi lenne ha lejebb vinnenk a kamerat ugy masfel meterrel mert az mar nem nagy melo...ha gondolattal olni lehetne...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Még majd lesz olyan, hogy eltûnnek a fenti ikonok, onnantól vagy igazi modellezõ 😄DD
Rutintalan vagyok , nagyon lassan megy minden 😛
Ki korán kel, poligont lel.
ha lesz idöd renderelsz nekem, egy nagz méretût? Pl 2000 széeleset..
Köszi.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Amúgy a fa törzse azért mutat furcsán, mert az a modell igazából nem fa, vagyishogy valami bokorszerû izé, ami nekem annyira tetszik, hogy mindig famagasságokba növelem a méretét. <#ravasz1>#ravasz1>
Másodikra: huhh, egész frankó
Harmadikra: meg pár észrevételem: vagy a levelek nagyok vagy maga a fa(törzs) kicsit, de vmi nem az igazi szerintem.
Amúgy tényleg frankó😊
Ez a script az amit múltkor linkelt be vki ide?
Közben a MAX9 alatt sikerült a MAX Script-eket mûködésre bírni. Fõleg a véletlenszerû objektumsokszorozó az ami nagy segítség. Gyorsan próbaképpen össze is dobtam egy erdõt vele. A füvet megint megpróbáltam egy másik technológiával létrehozni, de még most sem üt annyira, amennyire szeretném.

per aspera ad astra
Erre az oldalra én mindig úgy emlékeztem, hogy csak paraméterleírások, oszt kész, de most nézelõdve megpillantottam a "Excessive memory usage while rendering" fejezetet és könnybe lábadt a szemem.
Amúgy a tapasztalat tényleg nagy Úr.
per aspera ad astra
- kisebb részletességû modellek.
- több memória
- vrayproxy-s sokszorozás elõtt érdemes egy rendert csinálni, hogy bírja-e a gép memóriával.
- kisebb felbontású textúrák
Még két kérdésem maradt:
- Lehet valahogy elõre kalkulálni, hogy a full jelenet bele fog-e férni a gép teljesítményébe? Fõleg a nagyfelbontású renderekrõl beszélek. Mert valami szörnyen idegõrlõ, hogy kisfelbontásban minden szép és jó, és amikor meg megy az A3 300dpi, akkor nyögi be a MAX, hogy kabbe.
- A V-Ray technikai hátterérõl, hogy igazából mi történik a színfalak mögött amikor megnyomod a Render gombot, arról van valami leírás? Mert átrágnám magamat rajta, hogy ne nézzek olyan értetlen szemekkel. Mert úgy látszik, hogy mélyebbre kell ásnom, ha hosszabb távon ezt a mesterséget akarom ûzni.
Thank YOU! <#worship>#worship>
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
egyenkent arra en is modellezek vmit..😄