63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Whátizit? Nem értem, hogy ebben miért nem lát senki sem problémát? Elszállt a gépünk alaplapja, majd miután visszakaptuk két hét javítás után, akkor döbbentem rá, hogy a vinyót is kicserélték, anélkül, hogy szóltak volna, és mikor rákérdeztem, akkor már javában visszaküldték a gyártónak a HDD-t.
    Így jött ki az a dolog, hogy az iPod-os cuccok nem lettek learchiválva, tehát 16GB-nyi zene, videó, programok, és letöltött cuccok, valamint az alkalmazások mentései sehol máshol nem találhatók meg jelen esetben, csak az iPod-on. Jó lett volna, ha nem bukom a fél év alatt összegyűjtögetett, összekonvertálgatott médiaanyagomat.
    De úgy látszik, hogy ez az iTunes rákfenéje, és baromira nem gondoltak az Apple-nél egy esetleges Recovery megoldásra.
  • Aldaryn
    roflmao. na ne.
  • ThomasGins
    Hozzád illő lenne pedig ilyen meló...
  • Atika :o)
    Nekem iPod Classicom van es ha kiveszed az itunsban a pipat hogy ne szinkronizaljon automatikussan akkor nem lesz gond es semmit se fog letorolni. Legalabb is nekem nem torolt es van hogy ket kulombozo geprol toltok ra dolgokat.
  • kekpolos
    "Ilyenkor mi van?"

Ki kell próbálni.

Gondolom nem a világbékét hozó terv egyetlen példánya van rajta szóval nagy tragédia nem lehet.
  • zenoka
    igazi maxos nem hasznal ipodot hanem sony erikxon okostelefont..esetleg nokiat aki perverzebb...
  • hunkircsi
    Bocs az OFF-ért
    De most sajna nincsen időm fórumok után kutakodni, és regisztrálgatni.

Adott egy iPod Touch ami annak rendje-módja szerint meg van pakolva mindennel. És a számítógép, amin az iTunes volt, bekrepált. Ilyenkor mi van? Mert ha az új gépre felrakom a csontüres iTunes-t, és rádugom az ájpodtáccsot, akkor a szinkronizáláskor gondolom szépen eltűnik minden az iPod-ról. Archiválható egyáltalán az iTunes tartalma (zenék, videók, programok) ?

Köszi a helpet előre is.
  • nenad
    al, szólj be légyszi vladóéknak, hogy kell demo mert nem tudjuk megnéznk a vray RT-t.
  • montressor
    mert meg nem ertek hozza
  • npeter
    hátteret miért nem rakod be utólag ps-ben? png-be mented a renderelt képet ott az alpha csatornát is tudod kezelni
  • montressor
    vegre van feny :) most ket bajom van, az egyik, h a gombon/egbolt latszodik a visszavert gi. Ha viszont kikapcsolom, vagy lejebb veszem a gomb receive gi -jet, akkor elhalvanyul/nem latszik a hatter. Ezt hogy szoktatok csinalni? Raktok be meg lampakat, ami szort fenyt ad?

Masik, h a vraysun az epulet talajan vakito, a tenger vizen meg alig latszik
  • montressor
    cast shadows kikapcsoltam, de halvany korvonalak latszanak
    egyszeruen nem ertem, nezek bele a napba, mar meg kellene, h vakuljak.. , vraysun nem megy ha vm van korulotte??
  • npeter
    NÉzd meg ezt a kis progit.

crazybump
  • bencsab
    A gömbön kapcsold ki a cast shadows-t
  • montressor
    Csinaltam egy gombot, de valamiert a vraysun nem akar mukodni, pedig a gombon belul van :(
    tiszta fekete a kep, ha nincs gomb akkor megy
  • montressor
    aham, koszonom
    Lehet krealni normal bumpot sima kepbol? Egyaltalan lehet-e ra szukseg nem jatekhoz, vagy eleg a grayscale bump?
  • Aldaryn
    Hehe, nagyon jó. :) Azért van benne jó adag marketinges bullshit, ami a látványt illeti, de alapjában véve fasza. :) Bakker, egyszer szívesen csinálnék valami ilyen munkát is. Jó móka lehet.
  • ThomasGins
    sztem elég pofás,nyomják most nálunk is link
  • ThomasGins
    nenad igy gondolta.És a gömbre a hdri
  • montressor
    Thomas & Nenad: Hogyan? Hogyan? Nem ertem...
  • ThomasGins
    ...vagy egy dome light full dome-ra kapcsolva,és abba rakva a hdri,de ez nem tuti:)
  • nenad
    tegyél be egy gömböt és onnan rendereld, ha megoldható
  • montressor
    Hali

orthographic modban nem rendereli re az environmentbe rakott hdri-t, perspective es kamera nezetekben igen. Vissza lehet vhol kapcsolni?

koszi
  • nenad
    ezt hallgassátok meg, jobb mint egy izgalmas foci kommentátorral.
    http://gamepod.hu/hir/starcraft_2_battle_report_3.html
  • Atika :o)
    Sziasztok nem tud valaki egy olyan oldalat ahol mental rayhez vannak materialok mint van vray-re is?? Koszi elore is
  • nenad
    nem eléhető az RT sehogy sem. Az RT aktív shade nem választható.
  • Aldaryn
    Ez egész fasza lett. :) Grat!
  • ThomasGins
    ...ja,Youth féle hdri,csak nehogy bepereljen:)
  • ThomasGins
    Akkor egy NFR-ke
  • Aldaryn
    Jé, tényleg... hmm, akkor kellhet hozzá egy SP3, gondolom a támogatott feature-ök és a shader modell miatt. Bár nem hiszem, hogy bármi gixer lenne, annyi minden nem változott SP3-ban. Mellesleg Idén szeptemerben indul a VRay 2.0 zárt bétája, elég aranyos dolgok kerülnek előtérbe, többek között a régóta fejlesztgetett progresszív fotonmappelés is. Tudom, tudom... de egy ideje már benne van a tesztverzió, kb egy éve, a jelenlegi buildekben is, csak nagyon kezdetleges formában, inkább csak mutiba az érdeklődőknek. Maxscripten keresztül lehet elérni.
  • nenad
    nekem nem települ normálisan azt írja ki, hogy "vray is too old"' vagy vray in not installed...
  • Aldaryn
    Az RT teljesen független a MAXba telepített VRaytől, nem használ belőle semmit. Az RT egy ActiveShade renderplugin connection egy standalone VRay executablehez.
  • nenad
    vray SP2-t össze lehet valahogy linkelni vray RT-vel?
  • nenad
    Nagyon nehéz véleményt mondani, nekem,
    a 3. kicsit munkácsis szinek, az első nagyon modern és kommersz, a 2.ik kellemes.

• Aldaryn
    Ezt a filmet észre sem vettem. Ejh, épp ideje volt már egy Emmerich féle CGorgazmus világvégére, régen volt a legutolsó. Szerintem lassan már stock anyagból dolgoznak, és procedurálisan robbantható Föld modelljük is létezik. :D
  • Aldaryn
    Na jó, én most reggel frankón azt hittem, hogy MAX 2012...
  • lac coo
    2012 előzetes .... Ha már volt , bocsi. Elég megdöbbentő a látvány !
  • npeter
    gondolom már láttátok, de azért linkelem az evermotion-os verseny végeredményét. A 3. helyezett mellesleg magyar csávó :-)
  • Free
    még vagy 5 évig ne számíts javulásra,
    a multik is nagy gondban vannak.
    az utolsó téglagyár pl a hónapban termel utoljára.
    a munkadíjjak a béka popsija alatt vannak az anyagárak meg még sosem látott magasságokba törnek.
    Sajnos én azt látom a környezetemben ami nem kicsi ezen a területen , hogy aki tényleg ért hozzá az szép lassan elmegy külföldre, komplett cégek költöztek el, aki meg nem értett eddig sem hozzá az vált , és mással kezd foglalkozni, már ha van egy kis kreativitása.
    Pl.: 16 éve működő építőipari cég kitette az összes fizikai munkását, és L kezdett gipszkartonozás helyett takarító szereket forgalmazni, lévén takarítani mindig kell
  • bencsab
    off:
    hmm, vrayscatter vagy sárga csekk befizetése, nem is tudom...
    :D
    na viccen kívül, inkább a vray-re adnék ki most pénzt, mint erre, hamár programot vásárolnék, de most egyenlőre a túlélésre megyünk, amíg az építőipar kilábal ebből a hullámvölgyből, gondolom másnak is ismerős a helyzet