3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

looooool😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

én is elkezdtem erre egy ennél kissé keményebb levelet írni, de a gyermekeim közbeszóltak. így az alma együttes videoklipjét néztem meg kb 8-szor.

ThomasGins
<#wow1>

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
Tulajdonképpen mondhatnám, hogy én megmondtam, azt is, hogy olvass vissza az elõzõ hozzászólásomig, vagy mondjuk zeno cpu használat problámája, és arra putyi válasza is segítõleg hathatna, de...

per aspera ad astra

npeter
<#szomoru1><#wow2>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

meg mindig jobb mintha a szemed😊 cimbi volt szemorvosnal jo multkor azt mondta neki a doki hogy a squashlabda pont akkora hogy betud menni a szemuregbe a meglevo "golyo" kiszoritasaval😄 azt mondta a doki szar latvany😊 ehehe

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

lac coo
Az igen ...! <#wilting>

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

npeter
Én akkor rosszabbul jártam majd 20 éve: haverom csuzlival lötte ki véletlen 1ik fogamat😞 le is tört belõle 1 darab <#rinya>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
Frankós!

jaja tegla szerintem is nagy ha leveszem akkor semmi sem latszodik belole😄 meg ugye render az mar nem a melo resze volt csak sajat szorakoztatas😄
jah sima poly zsonglorkodes (extrude, inset,quickslice) meg grid hegyek😊
jovolt a hetvege toltam 2 oras squash-t csak pofan lott a cimboram labdaval😄

npeter
Frankó meló. Látom neked is jó 7végéd lehetett😊
Nekem talán kicsit nagynak tûnnek a tégla? burkolatok, igaz kisebben meg alig látszódna belõle vmi😞, aztán lehet én néztem el, ekkorának kell lennie. A wire tok jó😊, szép, letisztult, tetszik. 'Sima' extrude, bevel, inset , stb? poly zsönglõrködés?

nah hogy kepet is dobjak mert regen toltam😄
most hetvegi gyorsmodelezos melo:
anyagokat csak ugy radobaltam
kep_1
kep_2
wire
pentek este kezdtem es ugy ma ebedre lett kesz😄

hunkircsi
Hi!

Van egy furcsa történés, amit nem bírok megmagyarázni. Szal van a DOSCH 3D-nek a 2007-es autómodell gyûjteménye. Elõször azon röhögtem, hogy véréj kompatibilis modellként árulják, holott sima standard materialokkal vannak megoldva a MAX9-es formátumok. De sebaj. Gondoltam tesztelem, és fogtam egy asztonmartint, ahogy a nemrégiben posztolt képrõl emlékezhettek, és csináltam egy 200-as tesztrendert. Tökjó volt, heppi, meg minden. Aztán élesben, amikor csináltuk az áruház látványtervet, akkor jött az agyvérzés, mert valahogyan ha több különbözõ autómodellt másolok, akkor a véréj egyszerûen olyan lassan számolja már magát a Light Cache-t is, hogy évekig eltartana egy kép.
Próbáltam mindent. Konvertáltam a materialokat V-Ray típusúvás, semmi. Fogtam és az egész autóra egy normál VRayMat-ot raktam, akkor sem számolta gyorsan. Utána elkezdtem visszatörölni az autókat, és találtam három olyan kocsimodellt, amiket több százszor is sokszorozhattam együtt, mégis gyorsan leszámolta. Próbálgattam aztán egyesével, hogy melyik modell lehet a ludas, de valahogy túl sok lett a kiesõ.

Van erre a dologra valakinek ötlete, tapasztalata? Jah, MAX9 + VRay 1.5 RC3

Ki korán kel, poligont lel.

nem, vray proxy mentes volt

hutes rendben. furi mert csak bizonyos jeleneteknel csinalja most gyorsan elinditottam 4-5 ot egy massiknal is tapasztaltam..annal a kettonel csinalta amiben vraydispmod volt..erdekes:S

ha vray proxi-kat használsz,akkor nemes egyszerûséggel nem tudja elég gyorsan betölteni az adatot, így a cpu-nak várnia kell a feldolgozandó adatra.

nézd meg a hütést, illetve a neten keress rá esetleg bugra, illetve probáld meg másik rendererrel is..
hátha az a baj.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hmm kerdes: lehet a 2009 es max vagy a 3gb switch hibaja hogy render kozbe nem 100% porognek a procik? regebben mondjuk 9 esnel ilyen nem volt render elindult es onnan tol kezdve feladatkezelobbe 99-100% volt a 3dsmax cpu hasznalata..most meg latom hogy 80-90% kozott ingadozik..es nem ertem miert:S vagy a prociaim kezdenek megfekudni?:SS

Köszi!

http://www.pluginz.com/product/13601?g=6202&category=7&sessionhash=fa2d3b728b56b73d7e0658aca1d0d577#gallery

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ezt probáldmeg, aztán automate-val probáld megoldani.

Konvertáld át pl 3ds vagy obj formátumba,azt már be tudod importálni...pl deep exploration sok formátumot támogat,azzal is el tudod menteni más formátumba...

Smici1985
Hellosztok!! Valaki megtudja nekem mondani, hogy lehetséges .x file-t importálni a 3DS max9-be?
Köszi.

\"A seb beforr a fájdalom elmúlik, a dicsőség örökre megmarad.\" http://endurancehirek.blog.hu/

Tudtok esetleg ajánlani félautomata-automata programot régi fényképek feljavításához? (karcok, foltok eltüntetése, stb). Nem vagyok egy PS-guru.

szerintem ezt letudnad scriptelni viszonylag gyorsan mar ha tobbet ertesz nalam a scripteleshez (en semmenyire)😊

üdv,
sorry a témába nem egészen vágó kérdésért, de talán egy üzi elfér, még ha nem is foglalkozott senki ilyesmivel. Egy egyszerû háromszögháló-modellre lenne szükségem OpenGL-beni használatra, ahol úgy kell megadni a háló koordinátáit, hogy 3 pont megadása definiál egy 3szöget, utána pedig minden újabb pont még egy háromszöget határoz meg, aminek 2 csúcsa az elõzõ 3szög utolsó 2 csúcsa, a harmadik csúcsa pedig a megadott új pont.
Van ötletetek, hogy hogyan lehetne kényelmesen kivarázsolni maxból az ilyen módon igényelt pont-koordinátákat?
(de ha esetleg van más, jobb ötlet egy egyszerû modellnek a maxból OpenGL-be való bevarázslására, arra is vevõ vagyok)
köszi,
látom ma mindenki egy kicsit más...
<#hehe>

Met
<#hehe>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

<#mf1> app repackaging, közismertebb nevén hacker <#miaz>
Aldaryn
Hajrá! 😊 Csak aztán ne fukarkodj feltölteni, amit mívelsz vele!

per aspera ad astra

Aldaryn
Csak nem önkormányzati képviselõ vagy, aki az unott gyûléseken kezdett el elõször laptopon pasziánsz helyett maxozni, és azóta addikt lett?

per aspera ad astra

A melóinkra? Inkább ne, néha én sem tudom mit csinálok <#idiota>

Nem grafika, bár szeretném ha eccer az lenne, idáig még nem kellettem senkinek <#nemtudom>
vettem egy tabletet tollal, genius. baromira jó vele rajzolni, rajzoló programban. a modellezésre most nincsen idõm, de remélem abban is jól használható lesz.

hahha😄 lehet a turogombocra gondolt😊))

Aldaryn
Egész kellemes! 😊 És öröm a köbön, hogy összeraktátok a webet! Ideje volt már! (beszél a.... 😄 ) Szuper!

per aspera ad astra

Aldaryn
Hehe... 😄

per aspera ad astra

npeter
Szép jóreggelt all!

OFF:
Na asszonykámtól megkaptam a reggeli adag önbizalomnövelõ löketet: úgy alakult, hogy fehér boxeralsót és fehér atlétát húztam ma reggel fel. Párom a fürdõben szöszölt, gondoltam megyek kicsit pózólok neki; mondom: nézd úgy nézek ki,mint ha orvos lennék, tiszta fehérben vagyok.
erre a Kedves mosolyogva végigmér, majd ezt mondja: inkább, mint egy pék. <#law>
Na puffneki, ezt megkaptam
<#rinya>

Az ötletem felét sikerült lelõni, de a másik fele miatt talán még megcsinálom.

ThomasGins
pofásodik ez a sketchup...

multkor mar neztem de akkor meg nem volt feltoltve anyag..popec lett!! szep munkak vannak fent😊

ThomasGins
Pöpec lett a weboldal! És nagyon frankók a refek! Amugy egész normális lett ez az 1.5 fölötti joomla,1.0ás verziókat nagyon rüheltem,fõleg elmagyarázni vkinek hogy kell használni😊

Köszi a grat-ot.
Még nincs teljesen kialakítva a tartalma a honlapnak, ezért nem harangoztam be, egyébként mostanában lett kész. Nenad webes közremûködésével készült el, ezúton is köszönet neki, bírta a sok rigolyánkat.

Sajnos sok pár ezévi igen látványos meló még nem kerülhetett fel, talán jövõre.

npeter
Frankó! nekem kicsit túl "fehér" a fehér fal. Ha érted mire gondolok, jó tudom, ha meg kissé "koszos" lenne, rögtön nyavajogna a megrendelõ: hádde me' koszos az a fal?? 😊

apropó link: én eddig hogy nem ettem észre a portfolios lapotokat? vannak köztük nagyon frankó látváyntervek, grat hozzá.

be ne mószeroljon valaki vazze ;-)

Free
van benne hiba dögivel de szó szerint 5 percem volt rá :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
ennyi fért bele az én "egy rongy" -os speedembe
Bár az elõzõ képet nézve valamit félre érthettem :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

hmm, ez nem az én napom, mindegy, aki akarja kivadássza a lényeget... sorry 😄

Naszóval, a jó linkek:
http://www.benkodesign.hu/images/gallery/kepek/1_lakoepuletek/16_cshaz_bacsa/cshaz_bacsa_01.jpg
http://www.benkodesign.hu/images/gallery/kepek/1_lakoepuletek/16_cshaz_bacsa/cshaz_bacsa_01.jpg

Mostanában én is kísérleezgetek mr-el. Legutóbbi éles melót be is vállaltam vele, és nagyon jók a tapasztalataim. Bár sok téren sötétben tapogatóztam, azért ennyit sikerült összehoznom vele:
www.benkodesign.hu/images/gallery/kepek/1_lakoepuletek/16_cshaz_bacsa/cshaz_bacsa_01.jpg
www.benkodesign.hu/images/gallery/kepek/1_lakoepuletek/16_cshaz_bacsa/cshaz_bacsa_02.jpg

A vegetáció az elõtérben kicsit gyérre sikeredett (gyakorlatilag nincs), mivel a végére elfogyott a lelkesedés.

Free
gyere msn most !!! :c)