3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

azt kérdezném még, hogy az x86-x64 váltásnál a régebbi munkák megnyitása (még x86 alatt készült-esetleg még max8-al 😄) jelentett-e problémár az edit poly eltérése miatt?

a jövõ forma-1 es autolya pályázata.
tudja valaki az oldal linkjét. Valahol elkallodott.. eh.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ez így logikus, amit leírtál, én is valami ilyesmire gondoltam. Amúgy pár év, és minden realtime lesz, csak jöjjenek a gépek. Sztem 10 év, és lesznek olyan gyors gépek amik bírják.

Amúgy én mental ray fele kacsingatok mostanság. Belsõ térre nagyon jó, de valahogy külsõre olyan nyomorultul megy. Azért csak szenvedek vele, és majd benyomom a képet, ha készen lesz.

Ja, persze fry-t is ki kellene próbálnom.

Aldaryn
Nem fake. Glossyt mindent képes utólagosan állítani. Van egy annyira részletekbe nem menõ leírás az oldalukon. A direktben pathtracelt jelölhetõ, különválasztható mintavételezésnek köszönhetõen rengeteg ilyen mókás dolgot létre lehet hozni. Lásd multilight anno maxwellnél. Gyakorlatilag az is ezen technológia "értelemszerû mellékterméke". A vonzata a megnövekedett memóriaéhség, és a swap esetében használt technika miatt 3x-os renderidõszorzó (vagyis pontosabban 3x annyi sample kell ugyanolyan zajszinthez, csak hogy ne kössetek belém... 😛 ) anyagonként. Azaz ha a jelenetben akad már két anyag, amit így késõbb cserélgetni akarsz, akkor már 9x, ha mégegy akkor 27x, ésatöbbi... Putyi mondta, hogy magyar viszonylatban magyar megrendelõi mentalitással olyan kellene, amiben realtime mindent lehet cserélni, falakat odébbrakni, jelenetet átépíteni. 😊

Azért au UV koordináta csatorna alapján cserélgetett map nagyon odab*sz látványban... 😊 Pedig olyat láttam már kompozitor kezek között is mûködés közben. Most, hogy gyûlnek a gépek a sarokban, és lassan lesz kraft ilyenekkel számolni, komolyan gondolkozok rajta, hogy ki kellene próbálni munkára is egyszer a fryrendert.

per aspera ad astra

ThomasGins
Egy hógolyó speed? Csak hogy fel tudjuk használni az alma modelleket😊

\"So always look on the bright side of death\"

FRenkie
Ez durva hogy mennyi mindent parametrikusan renderel le. kíváncsi vagyok mennyire dobja meg ez a renderidõt, vagy van e köze hozzá egyáltalán.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

szerintem ez rohadt jó. bár azt nem pontosan értem, hogy a glossy-t hogy tudja utólag állítani... gondolom erõsen fake

Malakai

(\__/) ( X.x) ( } . { )

ezt neztem erosen optimalizalatlan szerintem..meg ebbol nem tanul az ember hogy mit merre kenne kesobb ha esetleg speciel hangulatot akar vagy valami😄 de parasztvakitasra jo😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
Öööö, nálam a link nem igazán mûxik 😞

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Malakai
Nemtom' mennyit számít egy ilyen, egy idõ után úgyis saját presetekbõl indul neki az ember egy scenenek, nem? Finomhangolni meg úgyis kell.

Más: Fry Swap, ajánlatosak pl a videók. Mondjuk kiváncsi lennék fry mennyit számolgat mire elõkészít egy ilyen filet. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

npeter
Ha valaki nem akar veszõdni a vray beállításokkal, itt egy kis plugin. Autómatikusan beállítja a render paramétereket :-)
demó verziót le lehet tölteni
szerk: én még nem próbáltam, nemtom mûxik-e.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

koszi

jolvan akkor maradok az autocadnel😄 bar en csak lineokat viszek at falak konturja meg segedvonalak (gyorsabb mint maxban csesztetni) egyedul az ives vonalaknal szemetkedik egyebkent semmi felesleges cumot nem csinal😄 (nahjo layereket leszamitva)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Állat, énisénis...

npeter
F@sz@ lett😊
Szóval ide kellett pár hónapja a tricikli ref képek? 😛
Talán kicsit sokat tükrözõdik a nyakörv. De csak talán.
itt "tricikli" felõtteknek :-) <#eplus2>

archicad-bõl még sosem próbáltam max-ba exportálni vonalakat, de most megnéztem, 'dwg' exportáltam ki, azt be max-ba, de rengeteg felesleges polybol állt :-(
Általában csak a falakat szoktam exportálni, nyílászáró helyekkel. De azokban is szokott bibi lenni, kúsza felületek, sok felesleges vertexet rak be.

ponin mixmap noise-speckles vraydisp a triciklin meg vrayfur😊

FRenkie
ez displace plüss? Tök jó!

nah egy regi projectet befejeztem igy evvege fele😄
egy kolleganak keszult poni a beceneve mert meg nem csodor a srac de elobb utobb az lesz (ha nem nosul meg)

es egy ket crop eredeti meretbol 30*40 200 dpi

hehehehe😊

Aldaryn
Szerintem a világon azok száma, akik PS-t bármiféle szerkesztett rajz készítésére használják erõsen közelít azok számához, akik fotoríl autókat festenek paintben. A legjobban azon kuncogok mindig, amikor a sokatpróbált Illusztrátor zsonglõr azzal kezd neki egy alakzatnak, hogy indít egy Rhino-t... 😄

per aspera ad astra

hehe ugyan erre autocadet hasznalok😄
tenyleg archicadbol exportalt vonalak mennyire hasznalhatok maxban? mert autocadbol ha splineokat (bezier gorbeket) exportalok es nem arcokat (sima 3 pontos ivek) akkor rengeteg felesleges vertex hoz letre.. mert ha ez jobban mukodik archicad-maxban mint acad-maxban akkor lehet erdemes atterni😄

SZilaJMaGGoT
Lényeg, hogy a 2 eset között az a különbség, h az egyikben az extra ambient a fekete és a color filter fehér, a másik esetben pedig fordítva... Nah mind1 nem írok többet, ha valakinek van ötlete elõre is thx...

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

SZilaJMaGGoT
Nah ez megoldódott, de most úgynézki mintha kifordítva lett volna renderelve..

npeter
Ja-ja, sokszor használom archicad-et textúra készítésre is😊 fõleg amikor íves formák vannak, a körvonalakat nagyon gyorsan lehet megrajzolni ;-) Jobban kézreesik mint pl PS

SZilaJMaGGoT
Valaki help pls! Light mapet renderelek és fehérpöttyök lesznek a végeredményen... :S

Tudom kicsi a kép, de szerintem szembetûnõ amire gondolok...

FRenkie
Kellemes szerintem is.

Ugye hogy az archicades 2d rajzolás mellett a PS egy nulla?

npeter
Köszi skacok, igazatok van, az a bal oldalsó kissé torzult. Azt lehet újrarenderelem majd, a ff kép is erõltetett oda így jobban belegondolva. Valszeg azt legyalulom onnan 😊

ha valakit esetleg érdekel,
http://www.cgplusplus.com/online-reference/vray-properties/

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

valaki hol lehet megszerezni, a vray material maxscript classokat, parametereket.
Betennem még redqueen-be extraként.

jó ez a meebo, nem lassu a videóknál.

tegnap felmentem és szimlán kiirta, winxp x64 nem kompatibilis...
opera msnt, mindenféle megoldás érdekel.

npeter: szuper a kép, a kamera torzitason valamit buherálnék még.

Aldaryn
Szép lett, za a felnagyított pixelesedett ff kép nem kellett volna alulra.

per aspera ad astra

Aldaryn
O_o? most akkor postoltál zeno loginnel, és fenyess lett belõle? 😄 Intelligens az sg, látod, látod!

per aspera ad astra

Atika :o)
eddig nem talaltal 64 bites opra msn-t?? Ez erdekes mert nekem 64 bites Xp-m van es siman mukodik az msn amit hasznalok nem volt vele gondom eddig 😉

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

kellemes lett kifejezetten! egyedul a balfelso kepen torzit a perspektiva nekem. de tetszetos a kep😉

npeter
Legutóbbi 'Free time project'. Tudom vannak hibái bõven <#rinya>, de ez most ilyen lett. Így is majd 8 óráig renderelte az a fárnya gép😞
Ja, a függyöny text-jét archicad-ben rajzoltam meg; virágok, szirmok, stb. aztán tettem csak be ps-be😊

nehma' vazee ez milyen regi regem itt😄DDD raadasul be sem jelentkeztem vele😄 ez furi😄

jol felfettelek😊 fenyess kukuc hotmail ponty com
egyebkent web alapu msn erdemes szerintem hasznalni en a meebo-t szoktam😄
msn: losbellos live co.uk
végre sikerült x64 kompatibiliset találni.. vki buherált egyet.

meg az is lehet😄tenyleg van vagy masfel eves😄 nem emlexem:S

Ez sztem a maxos banyan tree, de a körítés szuper.

fain lett😄
de ugye a rongynem rhinoban keszult?😊
voroskiralyno fogadjunk😊
jah itt egy fa tolem is jo regi project😄
a model vagy treestorm vagy valami ilyesmi:S mar nem is emlexem ra olyan regi tehat sokat nem adtam hozza😊)

Aldaryn
Ah, csak bepróbálkoztam, mert még azt sem sikerült befejezni... 😄 És azóta le is hullottak a levelek, a csudába is. 😄

per aspera ad astra

ruhadarab

jah tenyleg mondani akartam uj fa kell nem jegenye hanem Sequoia legalabb 500000 eves es kornyezetben😄😛

FRenkie
Na ne arcoskodjál! 😊

ThomasGins
hát elég gagyi,bár kis képpel próbáltam ki😊

ThomasGins
ha vki unatkozna link

en vagy dec kozepeig nem szallok be semilyen speedbe ugy tunik😞 bar azert lehet hetvegen eloveszek valami regi poros projectet😊

Aldaryn
tarthatom a tétet a legutóbbi jegenyémmel, vagy kell kreálni újat?

per aspera ad astra