63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    előszö úgy olvastam:
    csak a szádban rohad, nem a kezedben.

tessék erre is készíteni valamit. mondjuk egy őrlőfogat. természetesen teáskana alakút.
  • ThomasGins
    ( csak a szádban robban,nem a kezedben: )
  • ThomasGins
    Ujjabb NFR.
  • Garou
    Üdv!

Az rpg.hu-n egy időben ment az eszmecsere, hogy Total War modként meg kéne csinálni a MAGUS-t. De mivel én voltam az egyetlen amatőr 3D-s a környéken, ezért abbamaradt.
  • zenoka
    jobbulast!! igya' palinkat az fertotlenit!
    haat ha valaki magust komolyan elkezdene tolni (solaris nem tetszik:S) oda segitenek mert nalam is szerelem volt.
  • Aldaryn
    :) Van valami, amiben nincsenek nagyon nagy ötleteid? :P Viccet félretéve, nekem itt van vagy kilencven oldal lefűzve egy paksamétában lassan nyolc éve, még volt osztálytársakkal írtuk össze. Ma már tudom, hogy úgy hívnák a cuccot, hogy MMORPG. :DDDD De hiába házaltam vele, nem akarták megcsinálni, pedig akkor még magasról tojtam a pénzre, azért készült az egész ötletcsomag, hogy régi nagy szerelmemből, a MAGUS-ból legyen egy világszínvonalú game, amire a magyar játékgyártás méltán büszke lehetne. Dehát, én is hülye vagyok, hogy csutkó lázasan kimászok az ágyból hogy ezt leírjam... gyá, fekszek is vissza.
  • nenad
    a régi sokkal jobb, 3dbe pedig ott a spring engines megoldás. Ahhoz lehe tervezek egy teljesen uj szettet. A mai modrn gépek sokkal többet birnak...
  • nenad
    gyenge... Esetleg a supreme commander 2. De inkk'b egy sajat, hehe.
  • hunkircsi
    Mi nem tetszik a Supreme Commander-ben?
  • nenad
    Ami azt illeti egy total annihilation remodelbe én is benne lennék. Nagyon nagy öteleteim vannak
  • Garou
    Üdv!

A Maya-s topikból jöttem át ide, mivel lenne két home fejlesztésű játék, ahová keresnek grafikusokat a lelkes fejlesztők. Gondoltam megosztom itt is veletek, hátha érdekel valakit. Az illetők velem vették fel a kapcsolatot, nekem ugyan egyéb elfoglaltságaim miatt nem kivitelezhető a velük való együttműködés, de hátha másnak igen.

Szóval az első:

"Egy körökre osztott stratégiai játék készítéséhez építek csapatot.
    A játékot szabadidőnkben készítjük, az értékesítésből befolyt összeget elosztjuk a csapattagok között.

Ez egy középkori fantasy világban játszódó játék, letölthető Java alkalmazás.

Ezen a fórumon dolgozzuk ki a játékot:
    http://prohardver.hu/tema/tbs_jatek_kidolgozas/hsz_1-50.html

Itt találsz képeket a látványvilágról:
    http://w1.uploadity.com/dw.php?id=1244994453

A játék térképnézete a Civilization: Call To Power és Wesnoth játékokhoz áll legközelebb.
    http://www.uploadity.com/dw.php?id=1245153945%5D

Keresek a csapatba:

- Játéktervezőt
    - Rendszertervezőt
    - Java fejlesztőt
    - Grafikust, textúrázót
    - 3D modellezőt, animátort.
    - Honlapkészítőt
    - Hangeffekt és zenekomponálót

Jelentkezni a [email protected] címen lehet."

Vagy: [email protected]

Ők elég komolyan veszik, amennyit leveleztem velük, meg igyekeznek is lekoordinálni a dolgokat. A projekt már megy, de írtak nekem többször is, hogy csináljam, szóval még javában keresnek vállalkozókat.

A másik csapat:

"Két dimenziós gémről van szó, és elég kis méretű figurák, valamint terep/tereptárgyak készítése lenne fontos. Kézzel rajzolt, vagy 3D-ből kézzel átrajzolt figurák.
    Az elején nem kell túlzásba vinni, egy-két figura, vagy fű/hegy/épület elég lenne. Ahogy haladunk a programmal úgy megjöhet a kedved is.

A célunk nem valami nagyon különleges program elkészítése, amivel szétvágjuk a világot, hanem alapvetően ez a játék egyfajta tapasztalatszerzés. Az alkotás öröméért csináljuk amit csinálunk. A folyamatban való résztvétel dominál."

Ez akkor ilyen open source-feelinges dolog. Amit tőlem kértek, azok házikók, meg apró kis figurák, amiket ők megpróbálnak beilleszteni. Segítőkész társaságnak tűnnek ők is, meg elég lelkesek. Nem profik, de a lényeg itt a tapasztalatok megszerzése. A címük:[email protected]

Ennyi lett volna.
  • zenoka
    fain...
  • nenad
  • ThomasGins
    NFR
  • zenoka
    nah megiscsak osszejott..zsir... ha kell meg help szolj:)
  • putyi
    állunk elébe.
  • bencsab
    Hasonló, mint az evermotion-ös fák, egyik barátom megvette.
  • hunkircsi
    Hi!

Találtam egy egész jó fa-gyűjteményt, ráadásul elég tűrhető áron, a gondom csak az, hogy nem tudom, hogy ezek mekkora modellek. Mert ha hasonló "állatságok", mint az újabb evermotion gyűjtemények, akkor egyenlőre ezt is hanyagolnám.
    Ha valakinek megvan ez a cucc, akkor kérem jelezzen privátban. Nem értem, hogy ilyen gyűjteményeknél miért nincsen egy letölthető sample file.

iCube R&D - Plugins - MentorPlants - 3

Amúgy ezen kívül is van pár jó cuccuk, és egész jó áron, a kérdés ugye mindig az, hogy milyen a minősége és a használhatósága a modelleknek.
  • nenad
    probáld meg, nagy gond nem lehet belőle. Sztem stabilabb..
  • Met
    Érdemes 2009-ről 2010-es Max-re váltani?
    Úgy értem nem bugosabb e mint a régebbi stb. esetleg jobban kihasználja a hardvert?

Régi gépen (P4 3Ghz, 2 giga ram, 9600Pro, XPSP3)kicsit belassult egy modell forgatásakor, az új gépen is (E8400, 4 giga ram, HD4830, Vista 64bit) meg megakad
  • nenad
    nem 3dsmax-ról lesz szó
  • nenad
    Al,putyi,bencsab.
    Nemtom mennyire érdekel benneteket, náhány interior és exterior modellt keresek, egy könyv megírásához. A modellek elkészítői nevét, cégnevét természtesen feltüntetjük a konyvben, illetve a hát/előlapon, építész nevét szintén. Ha érdekel jelezzetek vissza, evermotion.or már a támogatók listájában található.
  • hunkircsi
    Kalibrálóhardver az EIZO-hoz? Hmm, szerintem lenyúlták a boltban a dobozból, mert bizony semmi ilyen nem tűnt fel, amikor kicsomagoltam. Amúgy a szemre kalibrálással nincsen gondom, csak amíg ugye egy asztali TFT-n komplett kezelőgombok sorakoznak fel a belső menüben való finomhangolásra (színhőfok, kontraszt, stb), addig a laptopomon gőzöm nincsen, hogy hol lehet ilyen fajta beállításokat megközelíteni.

Amúgy a másik meg, ami általában minden kijelzőnél elő szokott jönni, az a kékes árnyalat. A melóhelyen az EIZO mellett ott van a régi SONY TFT-m. Namármost csak amikor egymás mellett ment a két kijelző dual-disp módban, akkor döbbentem le, hogy ami az EIZO-n atomszürke, az a SONY-n nagyon kékesnek tűnik. Kellett is pöcsölnöm jó sokat, mire hozzákonfigoltam az egyiket a másikhoz.

Szóval engem főleg ez a kékes dolog zavar, mert még a SONY-hoz képest is sokkal intenzívebb a laptop esetében. A globális alulszaturáltságáról már nem is sírok többet.
  • bencsab
    Nálam 4 különböző márkájú LCD monitor van, és szemre kalibrálással viszonylag kielégítő eredményt lehet elérni.
    Ajánlom ezt a kalibráziós tesztábrát:
    http://www.fotovilag.hu/vegyes/kalibra/kalibra.htm
    Különös tekintettel figyelj oda, hogy a jobb oldali szürkeskála mindegyik kockája kivehető legyen, tehát se a feket ne legyen túl sötét, se a fehér ne legyen túl világos.
  • Aldaryn
    Ha van kalibrálóhardver, mert pl. az EIZOkhoz kaptatok, akkor könnyen, ha nincs, akkor szemre. ;) Általános tapasztalat, hogy elég komoly javulást lehet elérni egy vacak lcd-nél is egy kis befektetett energiával.
  • Midas
    Vegyel hd kijelzos laptopot
  • hunkircsi
    Jaja, ahogy mondja a Mester Úr, azért is toltam rá Brightness-t PS-ben, különben más utómunka számomra nem lett volna indokolt.
    Amúgy az még érdekelne, hogy hogyan lehetne (ha egyáltalán lehet) a laptop kijelzőjét felhozni egy reális szintre. Kint a melóhelyen ugye egy EIZO van belőve úgy ahogy, de mellette nagyon látszik, hogy a laptop kijelzője eléggé kékes árnyalatú, színekben pedig alulszaturált.
    A fényerő setup-ot majdcsak kibogarászom a Manual-ból.
    A gép amúgy egy Toshiba SATELLITE A300 - 1TM

Tenkjú.
  • Aldaryn
    Ez majdnem szekrény. Nálam rendben a fényesség. Feltéve, ha kisit ki akartad égetni.
  • hunkircsi
    No, akkor szekrényveszély elhárítása céljából megint NFR, ígérem, utoljára kocka
    Lenne egy kérdésem is a képhez. A konstrukció kapott egy +20-as Brightness-et PS-ben. Mivel itthon vagyok és se a laptop, se a CRT nincsen bekonfigolva, így nemtudom, hogy nem-e vittem túlzásba.

• ThomasGins
    SZKRNY VSZLY!
  • ThomasGins
    Ügyes kis cucc.
  • npeter
    azon nem látja a trapézlemez szinet, hogy RAL xxxx vagy RAL xyx néz-e ki jól
  • montressor
    wireframe-et neki
  • npeter
    imádom a csökönyös, csőlátásű embereket. pár hete készült 1 látvány egy üzemről. sok egyéb kiegészítővel: fák, bokrok, tuják, sövény, emberkék, még az dosh teherautót is áttexteztem az ő saját logojukkal. még kicseszett madarak is repkedtek. Errefel jön ma, hogy ő nem látja át az egészet, nem látja milyen lesz a színe, meg a teherautójuk sem olyan fajta, meg mit keresnek ott emberek? Neki nem kell árnyék se, fény se semmi. Na kapott egy olyan basic rendert, hogy erősen gyengén látó is csak röhögött volna rajta. Erre van igény, ez van.
  • montressor
    lehet egy hengert egy spline vegpontjahoz helyezni ugy, h igazodjon a vonalhoz? Tehat a vonal nagyjabol a tengelye legyen a hengernek?
  • putyi
    jobb lett. most már csak chamfer a kockákra, jobb kamerabeállítás, meg az anyagokkal valami kis játék, hogy legyen rajtuk részlet. reflection map glossy map stb.
  • npeter
    hát léptékekkel jobb lett, legalábbis nálam crt-n
  • Aldaryn
    Ah, és szvsz nem 4-5 éve, hanem tíz.
  • Aldaryn
    Pedig veszik, és köszönik szépen, ők sem fejlesztenek.
  • nenad
    ez az onyx, 4-5 éve ugyanaz, hihetetlen, ha veszik még a cucot.