3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins
Szent kézigránát?😊

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
Nap végére kis NFR: karácsonyi is, nfr is, elsõ max 2009 modellem is 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

npeter

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

hunkircsi
Tudom, a fû kicsit gázra sikerült, de a fák, a növények, azok valami iszonyat dúrva. Modellezett levelek, mindenhol displace. Plusz a beállítások a kompozíciók a fények nagyon elvan találva. Ez a pszichopata még egy õzet is betett a tisztásra legelni. Kész.

Ki korán kel, poligont lel.

ezt neztem, nem tetszik a fu😄 de tenyleg nem tetsz😄
mar meirt ne hasznalna ki a quadot nem mindegy hogy negy bucket vagy 2 rohangaszik😛

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
masik evermotion elmebaj(nok)

Na elmennek ám ezek a náthásba. Aldaryn, mond hogy a faleveleket nem SSS Material-al csinálta, kérlek. <#szomoru1>

Met
A Quad-ot kihasználja a Max?
Mert január környékén vennék új gépet és ha nem annyira drága akkor olyat vennék amivel tovább ki lehet húzni

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

hunkircsi
Megnéztem az evermotion-os képet. Bakker ez nekem már annyira fotoríl, hogy egyszerûen bántja a szememet.. <#wow1> Ide kell a force, hogy az ilyen alkotások inspirálólag hassanak, ahelyett, hogy szakmát és hitet váltanék. <#vigyor1>

grat. fasza elmeny lehet😄 csak azert csinalta a fonokod a gepfrissitest hogy ne akarjatok haza menni csak dolgozni dolgozni dolgozni..ha a fonokod olvass a topicot akkor meg had gratulaljak hogy forditott eroforrast a eroforrasok bovitesere ez igen dicseretes 😛😄D

a haz nekem se tetszik de a korites kegyetlenul el lett talalva😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
<#taps><#hehe>
gagyi fotó az egész 😛 Na jó ez csak irónikus poénnak szántam kínomban 😄
Amúgy nekem személy szerint a ház nem tetszik annyira, inkább a körítés. Nem szívesen laknék ilyenben távol a világtól.😛

npeter
Hát srácok végre megjöttek az új core quad gépek az irodába. Már jó ideje nyúzzuk fõnök fülét, hogy kellenének új gépek. A régi egy P IV 1.4 Ghz, 512 MB RAM-al volt. Hát ég és föld a különbség a kettõ között 😊 Gyorsan nyomtam is egy próbarendert: egy egyszerû 12.000-es poly épület scene , régi gépel 35 perc volt a render, ezzel meg 55 sec! Számomra nagyon soknak tûnik az idõ eltérés. De hát minél kevesebb az nekem csak jobb 😊
Igaz eddig még csak 32 bites XP-vel néztem :-(

iden nem lesz karacsony munka van helyette...
ettol ma en dobtam egy csunya hatast:
http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=70420
valakinel mar lattam hasonlot asszem Alex Roman-nal talan de ez most igy a hetre nekem utott..foleg hogy 20 eves a gyerek aki tolta

npeter
Ha már Vistád van, használj 64 biteset, ott nincs ilyennel probléma 😊

npeter
Itt is szétnézhetsz: http://www.flickr.com
Habár némelyik elég kis felbontásban van fent 😞

Free
csak nekem hiányoznak a karácsonyi hangulatú nfr ek ? banner? miegymás ? végülis már a Mikulás is elment... :c(((

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

eightmiles
Az attól függ, hogy mit akarsz.. "road", "warehouse", "field', "highway".. Saját ízlésedtõl függ, de általában minden szóra dob ki szép képeket, amikkel aztán el lehet szórakozni.. Már ha megy rendesen a Max...

milyen kulcsszavakkal

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

eightmiles
Mármint composition-nel? Én http://images.google.com-on szoktam rákeresni a "Nagyon nagy képek" közt. Elég... érdekes, de nálam használ, ilyennel foglalkozó oldalról meg sajna nem tudok..

eightmiles
Úúú, ez nagyon jó lenne, szépen le van irva, eddig még el is jutottam, csak sajnos nálam nincs "szerkeszt gomb" :/

tudtok olyan helyet ahonnan olyan hatterkepekt lehet letolteni amibe egy objektumot, pl egy autot lehet belehelyezni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

nekem 50 ezer objektum volt a legtobb instance, ez ok volt egy integr'lt videokartyas 1.6ghz es laptopon.
olyan gépeken amin ti dolgoztok, meg sem szolalnék.

Sziasztok, tapasztalt már valaki vista 3ds max 2009 alatt olyat hogy se szó se beszéd egyszer csak a desktopon vagy? Hát én egyfolytában. Azt hittem korábban kevés a memória, meg hogy optimalizálási gondok lehetnek, de minden kérdés tisztázása után egyszer csak találtam egy microsoft fórumon egy bejegyzést valami belsõs emberkétõl, miszerint a hibakód egy vista bugra vezethetõ vissza. Megjegyzem, nem is 3dmax kifagyással kapcsolatosan írt oda az emberke, hanem egész más volt a baja, és rengeteg same problem hozzászólás után jött egy háttérinfó. Azt is olvastam, hogy nem lesz megoldva a probléma, majd a vindoz7-ben már orvosolva lesz.
off:
Amúgy vindoz7. A minap próbálgattam, és fura ez a microsoft, hogy pl azt a híres cmd ablakba húzós dolgot mégis meg tudták valósítani a vindoz7-en, amit állítólag a vistán biztonsági okokra hivatkozva nem lehetett megoldani. Most akkor a 7 kevésbé lesz biztonságos?<#nemtudom>
Az valóban nagyon idegesítõ, hogy egy bizonyos bonyolultságú jelenet felett belassul a spline rajzolása is, akkor is ha tök üres képernyõn dolgozok, és minden el van hideolva.

Nem tudom írtam-e már, de ha egy idõ után belassul a képernyõfrissítés, akkor csak simán újra nyissátok meg a recentbõl a fájl, amin dolgoztok, és sokkal gyorsabb lesz minden. Aztán persze szépen belassul majd idõvel, ekkor megint újranyitás...

npeter

eightmiles
Aha, köszi. lényegébenennyi lenne a switch, ugye? (bár a ???? helyébe nem tudom, hogy mit kéne beirnom ott..)
A viewport problémára nincs megoldásod esetleg?

Aldaryn
Csak viccesen jött ki, hogy sírtam 2giga ram mitt, erre te egybõl azt írod, hogy memória problémáid vannak, és a konfigból kiderül, hogy lám, lám, ott is 2giga akad.
A 3GB switch-et windowsnak kell beetetni, 32 bites rendszeren 2 gigánál nagyobb memóriaallokációt engedélyez. Howtot keress googlin. Élég 1xû.
A 3/64 bitet azért írtam, mert sok memóriagondot az is megold, ha az ember vált 64bitre, ha már egyszer olyan gépe van, ami tudja is.

per aspera ad astra

eightmiles
Most vmi hülyeséget irtam? Csak mert ezt úgy copy-paste-ztam ide :/

#47361 - 3g switchrõl már hallottam, de nem tudom, hogy mi az.. (:p..) optimalizálás alatt pedig mit értesz? kevesebb poly számot? :/

#47364 - SP1 van :/

Ja és még valami.. olvasom #47363-ban, hogy realtime forgatod a high poly modeleket, nekem meg még egy 3x-osan meshsmootholt gömb-nél is szarakszi... (próba volt a gömb). Ezzel tudnék valamit kezdeni?

Aldaryn
Vray proxykat nem lehet attacholni. 😊 A külön layer és hide sem segít. Minden szépen le van válogatva layerekre, mert ez a munkastílus idebent, de a layer hideolás csak a képernyõrõl tünteti el, gyorsabb nem lesz. O_o Mármint, a megjelenítés valamivel gyorsabb lesz, de pl. egy új spline rajzolása, vagy snap, ilyenek nem gyorsulnak.

per aspera ad astra

én attacholnék, ami már biztos, vagy külön layerre tenném, és hideolnám.

Aldaryn
Igen, a helyes névadásra már rájöttem egyel ezelõtti ilyen munkánál. Lényegesen gyorsabban jelöl ki ojjketumokat név szerint, mint hierarchia szerint. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ne váljék képregénnyé a képfrissítés, ha van 50-60 ezer objektum a képen. Természetesen mind csak egy boxként. Nem tudok gombot varrni arra, hogy 50-60 ezer doboz megjelenítése miért bonyolultabb, mint egyy darab 17 millió polygonos autóé. Utóbbit minden további nélkül realtime forgatom, szerkesztem. Elõbbibe meg majd beleszakad a viewport.

per aspera ad astra

nekem is 2 gigam van elemegy. Inkabb tedd fel a sercvice pack 1 et.

group, merge, selection sets.., helyes névadás. esetleg egy kis selection script ha az ablakban tul bonyolult, pl : select teap*

Aldaryn
64-bit capable Yes

System type 32-bit operating system

... 😊

per aspera ad astra

3gb switch? vagy optimalizalsz😊

Aldaryn
Mondtam én, hogy két giga ram semmire nem elég...

per aspera ad astra

eightmiles
Sziasztok, letöltöttem a 3d studio max 2009 trialt, és folyton kidob "ran out of memory" hibákkal renderelésnél, vagy fatal error-os mental ray-es memory cuccal, pedig csak az alap mrSun, mrSky beállitásokat használom lighting-ra (3dsmax beépitett tutorial alapján), a modellen pedig csak egy nem nagyon bonyolult autó festés van, az össz face-ek száma pedig alig több 400k-nél. A gép:

System
--------------------------------------------------------------------------------
Manufacturer BIOSTAR Group
Model GF7050V-M7 SE
Total amount of system memory 2,00 GB RAM
System type 32-bit operating system
Number of processor cores 2
64-bit capable Yes

(nem tudtam, melyik info kell ezek közül.. ._. )

Ha valaki tudna valamilyen tanácsot adni, azt megköszönném. Régi, XP-s, 512 mb RAM-os gépen igy nem vágott ki ennyiszer..

Aldaryn
Két giga ram semmire nem elég. :| Talán akanakeresõzni. Talán.

per aspera ad astra

Aldaryn
Például, ha megpróbálok instancokat kijelölni, stabil fagyást eredményez. Fun. tömény jófajta fun.

per aspera ad astra

Aldaryn
Érdekes. hmm... Arra nincs ötleted, hogyan lehet maxban 60.000 objektummal effektíven dolgozni? 😄 Épp tépem a hajam kifelé. :|

per aspera ad astra

nagyon jó ötlet displaces fû további memória felhasználásának csökkentésére..
http://www.mrmaterials.com/mr-materials-blogs/Grass-Displacement-FAQ.html

npeter
Érik a bútor <#eplus2>

csak kár, hogy nincs idõm rá

forum gyilkos!😄

😄

Én is így tudtam... a "fõnök" szava szent.

640KB mindenre elég.

mondjuk a mai trendet figyelembevéve többet ér a jobb memóriahasználat, mint a pici lassulás, bár ha ez egyéb mérések szerint inkább gyorsul, akkor külön jó. mondjuk érdekes, hogy így vagy úgy, de 32biten is eddig minden melót le tudtunk nyomni valahogy.

Aldaryn
Chaos fórumokon emebek általános véleménye szerint a VRay is 8-10%-ot.

per aspera ad astra

hmm, ez érdekes, minden progi gyorsul 64bit alatt, kivéve vray:
http://prohardver.hu/teszt/processzorok_64_biten/3d-s_tervezes_rendereles.html

Aldaryn
😊 Jelentett. De nem x64 miatt, hanem nemes egyszerûséggel max 2008 miatt. komolyan. Elõször azt hittem, hogy max 2008 x86/x64 bug, de aztán kideült, hogy nem. Kell tartani készenlétben egy max8-at feltelepítve, ha régebbi dolgokat elõ kell szedni, akkor legyen mivel konvertálgatni editable mesh-é a poly-s stackeket.

per aspera ad astra

ThomasGins
Alap h sinen megy távirányitós, h lehessen inni, és nem lehet elõzni😊

\"So always look on the bright side of death\"

npeter