3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
Én ma veszem át a 640es spinpointomat 😊 nekem még nem halt meg winyóm, legalábbis nem emlékszem ilyenre. Vannak külsõ winyók amikre nap végén lehet menteni minden adatot, az nem egyszerûbb megoldás?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

A vinyo dolog sztem szimplán széria kérdése. Sajnos.
Egy IBM 3,5 ös kisvinyo, szimplán 7 éve pörög, azóta több nagyméretû vinyom kihalt különbözõ márkáktól. Raid/Backup. Más megoldást nem tudok.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Régebben én is WDket vettem, leginkább a hangjuk miatt. De olvastam töb helyen is, hogy ezek a samsungok csendesebbek, így esett erre a választás. A raid alaplapi vezérlõs raid5 3 meghajtóval. Késõbb bõvíthetõ, ez játszotta a legfontosabb szerepet. Bár most csak vészhelyzeti alapon került rá OS, késõbbiekben úgy tervezem, OSnek lesz külön egy raid0 két kisebb vinyóból, a maradék helyekre meg mehet max 4-5 raid5 tömbbe, amin az archiválás, adattárolás történik, valamint ezekrõl az itthoni médiakiszolgálás. (zene leginkább, filmre idõ... ááá... 😄) Reményeim szerint még 5 év múlva is beszerezhetõ lesz ez az 500gb-os széria. Erre alapozom az egészet. Aztán fene se tudja, lehet mehet a levesbe ez is.

Sebessége eddig korrekt. Windows telepítés (win7 friss build) iszonyat gyors volt, pedig írás raid5nek nem erõssége.

Most kísérletezünk irodában alaplapi raid0-ákkal és simán pörög rendesen, semmi gond. Érezhetõen gyorsabbak pl. a proxy töltések.

per aspera ad astra

Hmm, éppen mostanában tervezem vinyó vásárlását, és WD-t néztem ki, de ez elszomorít. A WD mindig is etalonnak számított nálam a hdd gyártásban, sõt, most is az zörög a gépeimben, de az utóbbi idõkben a tesztekben a samsungok elkapalapálják õket. Egyszer régen egyik napról a másikra elszállt egy maxtor vinyóm, rajta minden melóval, azóta feléje se szagolok a márkának.

A raid-t mivdl tervezed összerakni? Külön pci-s kártyával, vagy alaplai vezérlõvel? Én alaplaival régebben sokat próbálkoztam, meg használtam is sokáig, de tapasztalataim szerint nagyon rossz volt az adatátviteli sebesség a szimpla megoldáshoz képest, így egy idõ után letettem róla, és most gyakrabban archiválok.

Aldaryn
De, garis. 😊 De ennek perpill nem tudom, hol a garilevele. Egy kicsit kéz alatti gépbeszerzés keretében következett be. Amit mégcsak nem is én intéztem. Sebaj, most összeraktam a raidemet, remélhetõleg az elkövetkezõ 3-4 évben a samsung 500gigás spinpoint beszerezhetõ marad, ilyen mégegyszer nem fordulhat elõ. Hacsak nem adja meg magát egyszerre több meghajtó.

per aspera ad astra

Met
nem garis még?

ha viszonylag sokszor hal meg vinyó akkor az utalhat arra, hogy gond van az áram ellátásával

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Utánaszámolva 2,8 éves WD caviar, most vettem helyette 500gigás samsung spinpointokat egy raid5höz. Eddig is kellett volna, de sosem voltam eléggé motivált. Amúgy a vinyó gyakorlatilag folyamatosan ment.

per aspera ad astra

Milyen vinyók voltak ezek? csak mert mostanában szeretnék vinyót venni...
Aldaryn
Igen, beteszed maxba vagy valami cadba a képet, az ismert méretû jellegzetesség mellé húzol egy akkora vonalat, mint amekkorának a jellegzetességet ismered, és addig scaleled , amíg a jellegzetesség akkora nem lesz, mint a vonal... Bonyolult, mi?

A mai reggel egy rendszervinyó halállal indult. Szeretem az ilyeneket. 2,5 év után adta meg magát, semmi fatális, csak rongálódott pár szektor, hogy mitõl, azt nem tudom. Azért ez a harmadik vinyóm, ami így nyekken ki. Van egy 9 éves, az hibátlan mûködik azóta is.

per aspera ad astra

hunkircsi
Tenkjú! <#worship>

Ki korán kel, poligont lel.

Free
ment privi és tudod Google a barátod :c)))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
nah én meg nekikezdek a gépemet 64 bies XP vel felrakni ha pár napig nem jelentkezek akkor idegbeteg lettem és az összes gépet kidobtam az ablakon és aláálltam :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

hunkircsi
Hello!

Lenne két kérdésem, az egyik kicsit OFF, sorry.

- Ismertek olyan programot, amelyik egy épületrõl készült fotó és egy megadott méret (mondjuk ablak magasság) alapján beméretezi a házat? Mert úgy néz ki, hogy modelleznem kell néhány családi házat és csak fotó áll majd a rendelkezésünkre. Tudom, hogy a MAX-on belül is van erre egy megoldás, amibõl tutorial is készült, de ha valaki ismer ilyen méretezõ programot, akkor légyszi ossza meg velem.

- OFF: Kellene egy kis segítség honlapfejlesztésben. Ott akadtam meg, hogy egy XML alapú galériámban a böngészõ csak akkor jeleníti meg az XML-ben történt frissítéseket, ha a böngészõben törlöm a Cache-t. Valaki mondta, hogy van erre egy megoldás, hogy az XML-t is frissítse a böngészõ az oldal frissítése esetén. (erre ha valaki tud megoldást, akkor légyszi privátban)

Elõre is köszönöm a segítséget.

lac coo
Olyankor az bolondul meg ?! Valami furmányosabb dologra gondoltam, mivel eddig mindig helyrejött magától ...
De egyébként azóta behalt az egész MAX, újra kellett raknom .

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Ambient light colort environmentben visszatenni feketére.

per aspera ad astra

lac coo
Mit is kell csinálni a MAX-el, amikor minden golyó kék a mateditorban és minden object szép kék fényt kap alapon ?? 😊)))

ThomasGins
Kéne egy szekrény<#kuss>

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Ha ufó lennék téged vinnélek el elõször,tul sokat tudsz😊

KisQbi
Boldog Karacsonyt!

Aldaryn
Leírom kicsit lassabban. Az a bajod a reflection pass-al, hogy a "háttere" fekete. Holott, a reflection pass azt mutatja meg, hogy hol mi mennyire tükrözõdik. Ahol fekete, ott azt jelenti, hogy semmi semennyire nem látható tükrözõdésben. Ez megvan, ugye? Rákompozitálni egy reflection passt a render más elemeire pedig addittív módban kell, ami PS-ben a layer blendek közül a "linear dodge" nevet kapta, mert a PS nagy urai úgy érezték, hogy az "add" szimplán túl puritán lenne, és akkor mindenkinek, akinek van cseppnyi fogalma a színmatematikáról egybõl tudná, hogy az bizony az. Ha pedig a feketét úgy képzeled el magadban, mint egy nagy NULLÁT, akkok könnyen beláthatod, hogy bármihez nullát adva az a bármi nem fog megváltozni. Tehát : (ez itt a lényeg) tökre nem kell parázni attól, hogy a "háttered" fekete.

Ha pedig nagyon precízen szeretnéd kicsereberélni a feketét átlátszóságra, mert feltétlenül kell valami ördögi feladathoz, akkor renderelsz egy raw reflection passt, meg egy reflection filter passt, és utóbbival maszkolod az elõbbit, és beleégeted a maszkot. Voilá. Thomas által ismertetett metódus is mûködhet, azt pl. sosem próbáltam.

per aspera ad astra

ThomasGins
pl ha png-be mented és bekapcsolod az alphát akkor nem menti a feketét.

Met
<#fejvakaras>
most nem igazán értem, illetve lehet értem, de ha jól értem akkor én szabályozom, abból meg nem sok jó sülhet ki😊
nincs valami tutor? vagy milyen néven keressem?

Aldaryn
Egy reflection passt pl. hozzá kell adni a többi passhoz, a fekete, lévén nulla, pedig ugyebár nem oszt, nem szoroz ez esetben, izé, nem adódik hozzá, vagyis, nulla adódik... eh, karácsonyi fáradtság. (ps-ben linear dodge)

per aspera ad astra

Met
Az ok, de az a baj, hogy mindenen van fekete háttér? Tehát amin elvileg csak a tükrözõdés lenne azon is van

ThomasGins
kimented passonként és összefûzöd ps-be

Met
A Cebas PSD Manager-en kívül van még lehetõség valamivel psd-be menteni a render-t?
2009-es Max-hez

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Aldaryn
Boldog Karácsonyt!

per aspera ad astra

FRenkie
!tynoscáraK godloB

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Sziasztok!

Elõször is: Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.

Másodszor: tud valaki Max 9-hez vagy 2009-hez Maya import plugint?

Elõre is köszi!

\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)

fle go
Szevasztok!

Mindannyiótoknak Boldog Békés Karácsonyt Kívánok!!

flegos

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Boldog Karácsonyt!
jah és renderfarmot a fa alá mindenkinek <#vigyor3>

boldog karácsonyt!

SZilaJMaGGoT
Megoldottam, kellemes ünnepeket!

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

ThomasGins
BK mindenkinek!

Free
Boldog karácsonyt mindenkinek !!! legyen mindenki annyira rossz amennyire csak lehet

Met
úgy rémlik, hogy a 2009-es max csak illu 7-es ai-t volt hajlandó megnyitni

lac coo
Nekem így sem eszi meg ( MAX8). 😞

SZilaJMaGGoT
Sziasztok! Ha letextúráztam a modellemet, de utólag szeretném esetleg darabolni, vagy kiegészíteni, akkor azt megtudom oldani anélkül, h szétcseszném az egész templatet? Nemtudom járt e már így valaki, csak reménykedem, h nemkell elölrõl kezdenem.... :/

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

Met
mentsd ai-ba úgy tuti megeszi a max, ha gond, küld át az eps-t elmentem ai-ba neked

Atika :o)
Boldog Karacsonyt mindenkinek

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

lac coo
Van valami mód arra, hogy EPS filet (gondolom line-ra konvertálva valamivel) MAX-ba importáljam ?

Mindenkinek Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket!
midenki vigyazzon magara es probaljon a karacsonyi zabalasoknal kevesebbet mint 3 kilo hizni..
jok legyetek😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hunkircsi
Én is mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok, és Poligonokban gazdag új évet!

Nálam a MAX-mentes karácsony garantált, meg az internetmentes is, mivel magyarországon már egyikkel sem rendelkezek. <#bee1>

kizárt, gálya és contest van.
:-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
Nah srácok Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
1 jó tanács: ha tehetitek legalább ez a 2-3 nap alatt el se indítsátok a max-ot és társait <#felkialtas>
<#integet2>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Met
Múltkor itt kellett valakinek fa modell?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.gfxworld.ws/index.php?/news/comments/hi_res_models_of_trees/

Köszi szépen! Google-ba sokat nézegettem én is, de ez az elsõ az, ami kell nekem.
npeter
itt van egy vray-es. Nézegesd meg.

ITT is van sok-sok

na meg itt is

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.