63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• marcee
    Nenad! A Dell 2209WA-hoz hasonlítják a ph! új tesztjében a Samsung F2380-at, minthogy ez sem TN-es, de nem is méregdrága monitor és a nagyobb képátló illetve felbontás ellenére is az előbbit hozzák ki jobb vételnek.
  • JagFater
    Megtaláltam, köszi.
  • JagFater
    Hello!

Meg tudnátok mondani, hogy miért nem aktív a Display properties mező?

• putyi
    ez inkább alulexponált, mint sötét. a kettő között elég nagy a különbség. meg nem derül ki, hogy ki uütötte ki a királynőt.
  • Mop
    jaja, meg a kép is sötét. (persze direkt :) )
  • ThomasGins
    ja h az a fehér:)elég sötét a monitoromon
  • ThomasGins
    Állllaaat:)
    Fehér bábuval lehet ütősebb:)
  • Mop
    Háát, ilyen lett.
    Nekem annyira nem tetszik, de nem érdekel már. :)
    Katt
  • Met
    exr file-t konvertálás nélkül, hogy lehet hdr file helyett használni?
  • nenad
    photomatix, standalone uberprofi tone mapper.
    link
  • nenad
    geccoka ,ment egy privi.
  • Mop

Lesz még egy színes is, de annak még nem tetszenek a színei. :)
  • Geccoka
    Nincs valakinek egy vekony, de magasabb szobor modellje? Lehetoleg valami absztraktabb legyen, ne embert abrazoljon. Ez pont jo lenne, de sajna mar toroltek a szerverrol:
    http://archive3d.net/?a=download&id=18422
    Valakinek hasonlo? Archmodelek kozott nem talaltam megfelelot, es sehol mashol se :(
  • nenad
    64, winxp64 -en vagyok, most már nem szeretnék 32 bitre visszamenni ha nem szükséges.
  • Geccoka
    32 bites cinebench vagy 64 bites?
    Nekem a Q9550 alap orajelen 12514, 3.45 ghz-re huzva 14680 (64bitessel es max prioritast adtam a cinebenchnek). Sajna többet egyelöre nem tudok huzni rajta, mert a ramok nem birjak (csak 800 mhz-esek). Megmertem ilyen dugajra csatlakoztathato teljesitmenymerovel mennyit eszik a gep: alap orajelen teljes terhelesnel 169W, tuningolva 190W. Terheles nelkul alap orajelen 120W-ot ker.
    A regi procimmal (E6600) ugyanez a gep alap orajelen teljes terhelesnel evett 146W-ot
  • Mop
    Értem, köszönöm a választ.
  • bencsab
    nekem a core2quad q6600 3ghz-re húzva 11488-at teljesített. azért nem rossz egy ilyen oldschool 4magostól :)
  • montressor
    es meg egy ket el is kellett bele, lassan csak megtanulom...
    koszonom
  • nenad
    cinebench phenom II 905e @ 3.0 ghz - 12271
    core i7 920 - 12735
    yesss
  • nenad
    pedig nem lenne rossz, ugyanis a végeredmény teljesen más lehetne..
  • Aldaryn
    Nem. A két displacement mapot össze kell mixelni valamilyen kompozitor shaderrel, és utána egyben tenni fel.
  • Mop
    Hi!
    Meg lehet oldani Max-ben, hogy egy object-en két V-Ray DisplacementMod legyen különböző map-okkal és paraméterekkel?
    Már vagy harmadik napja próbálkozom, töröm a fejem és keresem neten a megoldást és nem találtam megoldást. Őszintén már kétlem, hogy egyáltalán van...
    Az is jó lenne, ha csak az egyik displacement lenne V-Ray-s a másik meg alap Max-os, de ezt se tudtam megcsinálni, V-Ray Disp. miatt mintha nem is lenne.

Remélem tudtok mit javasolni, mert máris gazdagabb lettem pár ősz hajszállal...
  • nenad
    összepakoltam a gépet,
    szokott óvatossággal csak 1 giga bele 1sőre,
    aztán nem akart felmenni a windowz,
    bele még 1 modul és megjavult.
    Hova nem pofátlankodnak ezek a deszka/mem/proc gyártok...
    Na mind1

egyébként faszán fut 3ghz-en a 2,5ghz es 905e, 38 fokos full terhelésen, stock feszkon. Pedig xar a hővezető paszta is.
    Milyen kibaszott szélvihar van itt pesten.
    Na holnap benchmarkolok egyet.
  • zenoka
    arra utalt hogy a kerdesedben turboshmooth ott a valasz tehat a smooth tehat az a baj hogy rosszak a smooothing groupok kiosztasai..azt nezd at.
  • montressor
    gondolom velem van a baj, de nem ertem. A kemeny es a teto 1 poly, tehat nincsenek kulon, es a smootholt abran a kemeny sarkahoz mintha nem is menne a tetotol semmilyen el. A kemeny elei le vannak kerekitve a chamferrel ott mukodik is, mint latszik, tehat a smooth nem gorbiti le. De olyan, mintha a smotth utan kulon objektum lenne...
  • kekpolos
    Kérdésedben a válasz.
  • montressor
    egy tetot szeretnek turbosmoothal szep ivesre foralni, de gondom akadt a kemeny illesztesevel:

Ez a wire es ilyen lesz smootholas utan. Miert?
  • tilbury
    thx:)
  • montressor
    na meg 1 kerdes, ha most megnezitek a kepet latszik nehol az eleknel, h ragyas pl ajtofelfa, tartogerendak. Azt mi befolyasolja (jobban), a color threshold vagy a normal? Es melyik algoritmus az gi-e vagy az adaptiv subdive?
  • montressor
    koszi
  • zenoka
    kipp kopp jooon gooogle:
    http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?t=20393
    en a max to archicad varazsszavakat hasznaltam;)
  • tilbury
    hali!
    létezik vmi olyan script vagy plugin amivel max-ból kitudok exportálni 1 tárgyat olyan formátumba, hogy az archicad tudja használni? (elvileg az 'gdl' kiterjesztést használ)
  • pauly
    a layer volt invisible
  • Geccoka
    Itt a problema:
    "irradiance map a lownak megfelelo"
    allitsd feljebb az irmap minoseget.
  • montressor
    sziasztok

Segitseget kernek teszt beallitasbol: Ezen a kepen teszt render a haz bal also falan a gerendak melletti foltosodasokat szeretnem elkerulni. Ezekkel probalom, adaptiv subd: min/max=2/2, colorthres:0.05
    irradiance map a lownak megfelelo, kiveve, h a color thres-t itt levettem 0.1.
    Konkret beallitas is johet. Ajelenetben csak gi van, direct feny nincs.
    koszonom
  • bencsab
    Ha esetleg valakinek aktuális:
    http://www.tomshardware.com/reviews/render-farm-node,2340.html#xtor=RSS-182
  • bencsab
    szerintem meg a hide by category volt...
  • nenad
    ....hát...., a layer amire szerkesztes invisible?
  • nenad
    128w gyakorlatilag 2x annyit eszik mint a 905e, így végül maradtam a 905-nél ami 3 ghz körül fog futni, kis fogyasztással. Egyébként a 955 ös lehetséges alternativa lett volna, de mivel a 905 is jól huzható, bár nem black edition maradtam ennél. Később majd lecserélem 6 magosra.
  • pauly
    Már semmi