63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
marcee #50675 Nenad! A Dell 2209WA-hoz hasonlítják a ph! új tesztjében a Samsung F2380-at, minthogy ez sem TN-es, de nem is méregdrága monitor és a nagyobb képátló illetve felbontás ellenére is az előbbit hozzák ki jobb vételnek. -
JagFater #50674 Megtaláltam, köszi. -
JagFater #50673 Hello!
Meg tudnátok mondani, hogy miért nem aktív a Display properties mező?
-
putyi #50672 ez inkább alulexponált, mint sötét. a kettő között elég nagy a különbség. meg nem derül ki, hogy ki uütötte ki a királynőt. -
#50671 jaja, meg a kép is sötét. (persze direkt :) ) -
#50670 ja h az a fehér:)elég sötét a monitoromon -
#50669 Állllaaat:)
Fehér bábuval lehet ütősebb:) -
#50668 Háát, ilyen lett.
Nekem annyira nem tetszik, de nem érdekel már. :)
Katt -
#50667 exr file-t konvertálás nélkül, hogy lehet hdr file helyett használni? -
nenad #50666 photomatix, standalone uberprofi tone mapper.
link -
nenad #50665 geccoka ,ment egy privi. -
Lesz még egy színes is, de annak még nem tetszenek a színei. :) -
Geccoka #50663 Nincs valakinek egy vekony, de magasabb szobor modellje? Lehetoleg valami absztraktabb legyen, ne embert abrazoljon. Ez pont jo lenne, de sajna mar toroltek a szerverrol:
http://archive3d.net/?a=download&id=18422
Valakinek hasonlo? Archmodelek kozott nem talaltam megfelelot, es sehol mashol se :( -
nenad #50662 64, winxp64 -en vagyok, most már nem szeretnék 32 bitre visszamenni ha nem szükséges. -
Geccoka #50661 32 bites cinebench vagy 64 bites?
Nekem a Q9550 alap orajelen 12514, 3.45 ghz-re huzva 14680 (64bitessel es max prioritast adtam a cinebenchnek). Sajna többet egyelöre nem tudok huzni rajta, mert a ramok nem birjak (csak 800 mhz-esek). Megmertem ilyen dugajra csatlakoztathato teljesitmenymerovel mennyit eszik a gep: alap orajelen teljes terhelesnel 169W, tuningolva 190W. Terheles nelkul alap orajelen 120W-ot ker.
A regi procimmal (E6600) ugyanez a gep alap orajelen teljes terhelesnel evett 146W-ot -
#50660 Értem, köszönöm a választ. -
bencsab #50659 nekem a core2quad q6600 3ghz-re húzva 11488-at teljesített. azért nem rossz egy ilyen oldschool 4magostól :) -
montressor #50658 es meg egy ket el is kellett bele, lassan csak megtanulom...
koszonom -
nenad #50657 cinebench phenom II 905e @ 3.0 ghz - 12271
core i7 920 - 12735
yesss
-
nenad #50656 pedig nem lenne rossz, ugyanis a végeredmény teljesen más lehetne.. -
#50655 Nem. A két displacement mapot össze kell mixelni valamilyen kompozitor shaderrel, és utána egyben tenni fel. -
#50654 Hi!
Meg lehet oldani Max-ben, hogy egy object-en két V-Ray DisplacementMod legyen különböző map-okkal és paraméterekkel?
Már vagy harmadik napja próbálkozom, töröm a fejem és keresem neten a megoldást és nem találtam megoldást. Őszintén már kétlem, hogy egyáltalán van...
Az is jó lenne, ha csak az egyik displacement lenne V-Ray-s a másik meg alap Max-os, de ezt se tudtam megcsinálni, V-Ray Disp. miatt mintha nem is lenne.
Remélem tudtok mit javasolni, mert máris gazdagabb lettem pár ősz hajszállal... -
nenad #50653 összepakoltam a gépet,
szokott óvatossággal csak 1 giga bele 1sőre,
aztán nem akart felmenni a windowz,
bele még 1 modul és megjavult.
Hova nem pofátlankodnak ezek a deszka/mem/proc gyártok...
Na mind1
egyébként faszán fut 3ghz-en a 2,5ghz es 905e, 38 fokos full terhelésen, stock feszkon. Pedig xar a hővezető paszta is.
Milyen kibaszott szélvihar van itt pesten.
Na holnap benchmarkolok egyet. -
zenoka #50652 arra utalt hogy a kerdesedben turboshmooth ott a valasz tehat a smooth tehat az a baj hogy rosszak a smooothing groupok kiosztasai..azt nezd at. -
montressor #50651 gondolom velem van a baj, de nem ertem. A kemeny es a teto 1 poly, tehat nincsenek kulon, es a smootholt abran a kemeny sarkahoz mintha nem is menne a tetotol semmilyen el. A kemeny elei le vannak kerekitve a chamferrel ott mukodik is, mint latszik, tehat a smooth nem gorbiti le. De olyan, mintha a smotth utan kulon objektum lenne... -
kekpolos #50650 Kérdésedben a válasz. -
montressor #50649 egy tetot szeretnek turbosmoothal szep ivesre foralni, de gondom akadt a kemeny illesztesevel:
Ez a wire es ilyen lesz smootholas utan. Miert? -
tilbury #50648 thx:) -
montressor #50647 na meg 1 kerdes, ha most megnezitek a kepet latszik nehol az eleknel, h ragyas pl ajtofelfa, tartogerendak. Azt mi befolyasolja (jobban), a color threshold vagy a normal? Es melyik algoritmus az gi-e vagy az adaptiv subdive? -
montressor #50646 koszi -
zenoka #50645 kipp kopp jooon gooogle:
http://archicad-talk.graphisoft.com/viewtopic.php?t=20393
en a max to archicad varazsszavakat hasznaltam;) -
tilbury #50644 hali!
létezik vmi olyan script vagy plugin amivel max-ból kitudok exportálni 1 tárgyat olyan formátumba, hogy az archicad tudja használni? (elvileg az 'gdl' kiterjesztést használ) -
pauly #50643 a layer volt invisible -
Geccoka #50642 Itt a problema:
"irradiance map a lownak megfelelo"
allitsd feljebb az irmap minoseget. -
montressor #50641 sziasztok
Segitseget kernek teszt beallitasbol: Ezen a kepen teszt render a haz bal also falan a gerendak melletti foltosodasokat szeretnem elkerulni. Ezekkel probalom, adaptiv subd: min/max=2/2, colorthres:0.05
irradiance map a lownak megfelelo, kiveve, h a color thres-t itt levettem 0.1.
Konkret beallitas is johet. Ajelenetben csak gi van, direct feny nincs.
koszonom
-
bencsab #50640 Ha esetleg valakinek aktuális:
http://www.tomshardware.com/reviews/render-farm-node,2340.html#xtor=RSS-182 -
bencsab #50639 szerintem meg a hide by category volt... -
nenad #50638 ....hát...., a layer amire szerkesztes invisible?
-
nenad #50637 128w gyakorlatilag 2x annyit eszik mint a 905e, így végül maradtam a 905-nél ami 3 ghz körül fog futni, kis fogyasztással. Egyébként a 955 ös lehetséges alternativa lett volna, de mivel a 905 is jól huzható, bár nem black edition maradtam ennél. Később majd lecserélem 6 magosra. -
pauly #50636 Már semmi