63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• RelakSfromhome
    Pontosabban:
    http://www.supergamez.hu/="http://www.redrival.com/flegos/konyha.jpg"<br
  • RelakSfromhome
    Ezt mutatja a tulajdonságok:
    http://www.supergamez.hu/="http://www.redrival.com/flegos/konyha.jpg"
  • fle go
    nekem most bejott a kep...latja mas is?
  • nenad
    ah a ceged nem engedi a remote linkinget ne faradj vele..
  • fle go

na...
  • nenad
    bocs de mar gondolkodni is lusta vagyok idonkent, es inkabb bepasteztam a kodbol
  • nenad
    eh... *<*img src="http://www.hello-napalm.com/tuts/hdri/hdri_03.jpg"*>*
    vedd ki a csillagokat :)
  • nenad
  • fle go
  • fle go
    img src="http://www.redrival.com/flegos/konyha.jpg"

...ez se sokkal jobb az elozonel+ a flakont se artana ujra krealni
  • fle go
    Jó reggelt!
    ehh jól meszívtam azzal a könyvel amit rendeltem még júliusban...ma kaptam értesítést, hogy csak szeptember végén tudjákkézbesíteni
    Aldaryn Te mikortol leszel Pesten?
  • nenad
    finish him!
  • Aldaryn
    Akkor ezer+1 bocs. Csak azt akartam mondani, hogy a hat nézőpontból vett kép (elől, jobbról, balról, hátulró, felülről, alulról) is egy panorámakép előállításához vezethet. HDR Shopban ebből a 6 képből lehet panorámaképet csinálni... De mind1.
  • fle go
    Aldaryn, Gix-Er, Nenad: nagyon köszi az építő kritikát ki fogom próbálni a javaslatoka!
    Az efféle hozzászólások mindig jól jönnek! De tényleg és nem veszem puposkodasnak ahogy Gix-Er irta.
  • FRenkie
    én ilyet nem mondtam!

"Ezeket a képeket aztán pl. HDR Shopban össze lehet fűzni HDR képpé" erre gondoltam. soha nem mondtam olyat hogy hdri=panoráma!!!
    ninics harag:)
  • nenad
    csak a komolyabb gepeken.. :(
  • Aldaryn
    "Magyarosításról ne is álmodj :DDD"... hát, nem is tudom, mindig vannak mazohista hobbibarkács lelkek... :DDD
  • youth #4793
    Magyarosításról ne is álmodj :DDD

A render.hu letöltésekben van egy jó könyv kezdőknek, olvasd el, utána jöhetnek a komolyabb témák is...
  • Jonny87
    Hi all !

Én még csak most kezdeném a 3d studioval való foglalkozást, angolbol meg nem vagyok valami prof, szal ha tudnatok adni 1 linket valami magyar leirasrol, vagy neadjisten magyarositasrol, azt megköszönném.

j0nNy
  • nenad
    flego ha temat csinalsz akkor a temet mutasd leginkabb, mutass kevesebbet a kornyezetbol sokkal izgalmasabb lesz..
  • Aldaryn
    Kicsit nagy üres felületen álldogál a Flakon. Szerintem ha pl. egy jól kivehető mosogatótál (Így hívják???!!!) belógna az egyik oldalról, a másikról meg pl. egy fa fűszertartó, vagy egy tűzhely főzőlapjai, akkor egyből sokkal konyhásabbnak tűnne a környezet. Nem kellene annyira belógatni őket, csak éppen egy kicsit...
    Másrészt ha a konyhaasztal (Konyhaszekrny teteje) nem fehér lenne, akkor is konyhásabb lenne. Vagy a csempék lehetnének okkerek kék helyett. Ezt PS-ben egy HSV módosítással gyorsan letudhatod.
    Még egy kis apróság: A csempék bumpjába belerakhatnál egy noise-t kb ilyen értékekkel: 255,255,255|220,220,220 az egyes színek helyén. RGB multiply map segítségével keverve a mostani bump-pal. Ettől egy kicsit hullámos lesz a tükröződés a csempe felületén, ettől élethűbb lesz...
  • Aldaryn
    [img src="kép url" ] ennyi, csak a [-k helyett kacsacsőröket kell írni. Magyarán szimpla html kódként kell begépelni, és ennyi...
  • fle go
    En ugy tudom digitalis fenykepezogepnel is lehet a zaridot szabalyozni, de lehet hulyeseget beszelek, akkor bocs!
    Gix-Er, phantom_unreg: koszi a tippeket, a photoshoppos megoldasnal maradtam, a masik ket technikat nem tudtam alkalmazni, hogy kulon cimke legyen,de majd probalkozom!! Igy all most a dolog, sajnos konyha texturam nincs pedig az lenne a tuti ez a mostani inkabb furdoszobara hasonlit.
    Itt a
    kep:http://www.redrival.com/flegos/vegflakon.jpg
    Es egy kerdes, hogy lehet ide kozvetlen belinkelni a kepet?
  • Aldaryn
    A HDRI nem enygenlő a PANORÁMAKÉPPEL!!! Grr, Brr... Arrrgh!

A 6 fotós dolog működik, vannak akik így csinálnak PANORÁMAKÉPET, mellesleg a legegyszerűbb módszer egy nagyon tiszta és tökéletesen gömb alakú üveggömb lefényképezése, mint az alant is látható. Ebből a gömbből a fénytöréses torzulásnak köszönhetően gyönyörű PANORÁMAKÉPET lehet készíteni.(Ball, Mirrored ball...)
    Mellesleg a HDRI, és NEM A PANORÁMA kép készítéséhez pedig fix kameraállásból (értsd: állvány... :) ) kell vagy jó 10, 20 képet készíteni különböző exponálási időkkel. Semmi más paramétert nem megváltoztatva. Ezeket a képeket aztán pl. HDR Shopban össze lehet fűzni HDR képpé. Ha történetesen ez egy szimpla fotó, akkor lesz egy szimpla HDR képed, ha ez egy PANORÁMAFELVÉTEL volt, akkor lesz egy PANORÁMA HDR képed.... :D

Bocs, hogy ordibáltam, de ilyen zene hallgatása közben nem lehet halkan beszélni... :)

- A.
  • Aldaryn
    A HDR Shop-ban van lehetőség ilyen képsorozat összefűzésére. Csupán annyit kell tudnod, hogy mekkora expozícióra volt beállítva a géped... zárnyílás adatra (blendenyílásra) asszem nincs is sükség...
  • youth #4785
    Én a gömb fotózására vagyok kíváncsi... hogy és min lehet beállítani a záridőt. vagy digitális fényképezőknél nincs ilyen?
  • FRenkie
    azt mikor berakod az enviormentbe utána berakod egy slotba a mtl editorban,az output résznél az RGB értéknél tudod a fényerőt változtatni.Speckó cuccal kell,de olyat is halottam már hogy 6 fotót(jobb,bal,felül,alul,oldalt,elől) is összelehet valahogy "csinálni".de ez lehet hülyeség.Mindenesetre elfogadnék egy olyan "hádéerri készítő készülék"-et :)
  • youth #4783

Sziasztok ilyen képet milyen fényképezővel lehet csinálni??? digitálissal is lehet? vagy ehhez speckó kell? amúgy HDRI kép készítésének illusztációja ez... Azt már tudom hogy kell összefűzni mindent csak azt nem hogy lehet csökkenő, növekvő fényerőt beállítani...
  • cskapi
    nincs mit
    ezért vagyunk itt
    :)
  • Kalmika
    Nagyon szépen köszönöm cskapi a filet!

KÖSZI
  • fle go
    Nem reklam lesz de olyas fele...ez egy tisztitoszeres termekcsalad egy tagja, a tobbit majd ezutan keszitem. Mi csomagolas tervezessel foglalkozunk es gyakran szukseg van a 3D-s megjelenitesre is.
    Koszi a hozzaszolasokat!
  • nenad
    reator is tuggya termeszetesen,
    poser, POZOLO szoftware :)
  • FRenkie
    mi az a poser?
    Youth: ingen thx erre gondoltam.amugy nem értek a ps-hez most szerzem be majd segíccsetek már...
    És a ruhaszimulációt a simclotha csinálod vagy a reactor ilyet is tud?
  • nenad
    de ugy latszik kenytelen leszek egyet csinalni zbrusban mer senkinek sincs :(
  • nenad
    nincs egy sem...olyan ami kell, nekem az a tekeros modszer nem jon be, sokkal jobb lenne ha olyan lenne mint maxban..

a szekesegyhaz tetejen mit csinalnak kerdezd meg michelangelot...
  • K.András
    Te, de mit keresnek egy székesegyház tetején emberkék,csak nem ülnek???:)
  • K.András
    ???Nem értem, régen én elég sokat használtam a posert és bármilyen poziciot könnyü rajta beállitani, ha neked esetleg nem akkor meg keres neten olyat ami tetszik letöltöd betöltöd és kész :)))
  • youth #4769
    Ááá megvan a tolerancia... csak azért nem ment mert túl alacsonyra vettem és ezt nem engette a max
  • youth #4768
    Amikor ruhaszimuláció vanm akkor miért van az hogy a ruha és a tárgyak között van egy nagy rés??? nem lehet lejjebbb venni az értékét ennek valahol? hol tudom ezt ? gondolom reaktoron belül, de melyik paraméter állítja ezt? én mindent végigpróbáltam már majdnem...
  • nenad
    ciceto? miden mas, csak az nincs fent :(