63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• K.András
    Rhinonál precizebb szvsz nincsen :)
  • Aldaryn
    Ja, csak szemmel megy ez MAX-ban... Szerintem én a köv helyen rontottam egy nagyot Rhinoban: Nem vettem észre, hogy van snap. Ergo: Aszittem ott MINDENT szemmértékkel kell... Bazz... lámer vagyok. Tudom. Tudom....
  • nenad
    tudom hogy mozgathato a pivot(maxban).. :)
  • nenad
    annak is megvan neha a hatranya... (fixed pivot)
    Mig pl rhinoban pl Snappal barmely sarkat, oldalfelezot, erintot, kozeppontot, konotot,intetsection, pararell vagy erintot, felhasznalhatsz a forgatasra.... Nem kis elony.
    Foleg ha pl nem tudod hogy a test hony fokra van elforgatva es mondjuk le akarod ultetni egy planere. Akkor csak tengelynek hasznalod azt az elt, vagy akarmit, majd shiftet megnyomva hot ziher hogy vizszintes lesz az amit szeretnel.
    Ez maxban -szereny- tudasommal gyakorlatilag csak szemmel kovetkeztetheto ki, magyaran forgatod az majd osszejon. Persze gondolom le lehet merni a szoget valahogy ott is. (rhinoban erre kulon parancs van pl) Na de mind1. Most lepek egy idore.
  • nenad
    elmondom. Bodypaint R2... :)
  • Aldaryn
    Body Paint R2 - ez valami naygon tuti dolog? Most komolyan: nem vagyok járatos a témában... Úgyhogy valaki elmondhatná, szerinte melyek ezen a téren a legjobb cuccok.
  • Aldaryn
    Véégre! Jó a logó!
    Amúgy "ennek" a kéknek a float értéke RGB-ben:
    0.47, 0.58, 0.77 egy HDR szerkesztőprogi szerint. Oszt lehet, hogy tévedek. ;)
  • Aldaryn
    Éppen az az: Hogy MAX-ban a forgatás egy klikk, és kb úgy fordul, ahogy én akarom...
    CAD-ben: Ki kell jelölni a forgatás pivot-ját manuálisan, majd pedig megadni a forgatás többi paraméterét. Namost nekem a MAX az, ami szimpatikus. Ezt írtam.
  • K.András
    Maxban is pivot pont körül forgatod a tárgyat söt minden 3d-s prg-ben,vagy félreolvastam vagy félreirtál valamit?
  • nenad
    hehe unalmas volt a kep es felnyomtam a multipliert :)) Mindgya' villodznak a szinek :))
  • nenad
    mindja jon a kekes.bar ez hdris lehet jobban nez ki.
  • youth #4590
    Végre új logo VÁÓ!!! :D
  • nenad
    nekem is, de valoszinuleg meg senkinek sincsen meg. (kene a jo kis UWV tool ,meg a projection painting he? :))) Tomsolo szerint crakkelik
  • fle go
    Udv!
    Emberek segítseg kellene, de nagyon, van esetleg köztetek akinek meg van a Body Paint R2 teljes verziója? Ha igen akkor azt elöterjesztem szentéavatásra!:)) Nagyon kéne a progi.
    Elöre is köszi!
  • nenad
    eh de huJe vagyok, csinalhattam volna erre a kekre is. Nah majd holnap. Hat igen azt meg majd ki kell talani ""floatban"" hogyan is irjak ezt a keket... :))
  • nenad
    a meg nem gyorsan lerenderelm a nickem logojat. Csak betuk semmi cico, majd egyszer valamit eleteszek. Termeszetesen renderQuennel, igy belegondolva massal ilyen piciben elesen talan nem is menne olyan konnyen.(1:1-ben renderelem :))
    (120*20)
  • Aldaryn
    Aludni pedig kell... Úgyhogy majd holnap kérdezgetek! :)
  • nenad
    es meg ennis is kevesebbet ,pl gyorsan epuletet modellezni- Sketchupban.
  • nenad
    hat ja modellek nagy reszet rhinoban csinalom a kevesebbjet Zbrushban, de vegul az is rhinoban kot, ki, mert bar rhino NURBS, van egy ket alapveto polymodellezo resz is benne, sot egesz jol lehet polybol(nemileg korulmenyesen - de legalabb lehet) ismet nurbsot(normalisat) csinalni
    Na nekem nem sok fogalmam van a kardokrol azert egyre ranezek elotte. Es vegul ma este lefekszem
    aludni is! :)
  • Aldaryn
    Amúgy most állok neki egy új kardnak. Olyan formáknak, amit biztosan gyorsabban lehet modellezni polyval, mint NURBS-el... De majd meglátjuk.

Elöljáróban csak annyit, hogy egy Aquir ereklye lesz... Aki érti, az tudja mér jobb ide a poly. Hehe...

Csak legyen rá elég időm... :/
  • Aldaryn
    Köszi! :D
    Az a 10-12 mega is durva.... :( Hiába. Ennek alssan vége, Egyetem => Megyek PEstre lakni, élni, stb... (pl.: zülleni) szóval majd akkor nem fogok iyleneket írni... De addig. Sorry. Pedig én annyit jártam már ez után a ki*aszott DSL után, de asszonták: Fiam, hol élsz? Falun? Akkor menj a p*csába!.... Grrr.....

Amúyg te Rhinóban dolgozol főként, igazam van? Nem lehet rossz,.... :)
  • nenad
    csak egy tipp majd a kardel-reflection depth-hez, ha megcsinalod, allitsd 1-re ugy nagyon szep designos eles lesz a reflectio a kard elen.
  • nenad
    Nagyon vagany hogy igy oldalra vegig kell scrollozni a kardon, szep, nem is akarmlyen szep!
    Na a videot te is meg tudod majd nezni (holnap ha minden jol megy meg tudom csinalni) mert TSSC codeccel csinalom, az meg... 20 perc~10-12 mega
  • Aldaryn
    Tamilya? Nem rossz. Elég részelets dolgokat csinálnak. Pl. rikaséágszamba megy, de a szegecselést is normálisan rányomják mindenhova. És az tök jó. Az Academy pl. sokszor gödröket csinál szegecselésnek... fúj... :)
  • Aldaryn
    RenderQueen alosztályunk ügyfélszolgálatát Nenad illetékes megkeresével érheti el. Köszönjük.

Amúgy a Brazil global pmap, meg regatheringről azé' nem szajkóztam semmit, mer állítólag nem nagy szám, meg úgysem érdekel senkit. mind1.
  • Aldaryn
    Eddig úgy sem látszott rendesen a dolog, meg a részletek, ittené egy nagyobb kép:

Izé, itt, nem az ott fenti "itt", hanem ez az ITT.... blah, fúj, linkek...
  • Aldaryn
    A munka oroszlánrésze: Kitaláltam... Pedig hajdan milyen jól működött ez a mostanra berozsdásodott fantáziám.... :)) Hiába, a kro, a kor, a kor... :/

Na mind1. Az jó dolog, hogy te felveszed a videót, csak vissaznézni nem tudom, én jómagam.... :( Betárcsázós. Asszem ennyi elég.
    De majd valaki, pl. Youth elbírálja, OK.? ;)
    Sok olyan elem van a kardon, amit NURBS-el sokkal gyorsabban meg lehetett volna csinálni, és most, jobban átgondolva, lehet, hogy én is gyorsabban végeztem volna vele úgy... :/ Bár az igazat megvallva, most már, hogy LÁTOM, mit kellene lemodellezni, baromi gyorsan menne a dlog, még NURBS-ben is. kb 2 óra alatt full készen lenne. Nagyjából ez az én MAX NURBS tempóm. Rhinóhoz nem értek, nem volt türelmem megtanulni a kezelését, és kiakadtam, amikor kiderült: CAD-hez nagyon hasonló a forgatás... :( Itt bepöccentem, és otthagytam. (Magyarul az, hogy a transzformációknak "pivotot" kell adni, nem úgy mint MAX-ban, hogy az csak úgy "van"....)
  • Quasar
    Én is embert szeretnék utána csinálni. A barátnőm a referenciám.
  • youth #4572
    http://www.cgtalk.com/avatars/45830.gif

ez nem jó?
  • SaWo
    Olyan igazolváánykép féleség kéne. Nem kell nagy méretben, olyan 100-150 pixelt ne haladja meg a mérete oldalanként.
  • youth #4570
    Figyu kölcsönkérek fényképezőt és túlesek rajta :)) De milyen fénykép legyen és mekkora???
  • SaWo
    SoftFX, egy cipőben járunk, kocsi befejezés, embermodellezés, és biped egyszerre :)) Fényképet küld7nél, már kb csak rád, meg Nenad-ra meg Youth-ra várunk :))
  • fle go
    Udv! Nekem nincs se brazilom, se V-ray, most itt tartok a kocsi lampaival mindenfele brazil meg vray nelkul. Szerintetek milyen? Per pillanat nem sikerul jobban.
    http://www.redrival.com/flegos/hondalampak.jpg
  • Quasar
    Honnan lehet V-rayt letölteni, és Brazilt? Ha lehet ne demok legyenek. Mert már mindjárt kellenek.
  • youth #4566
    De ettől függetlenül ha kicsit elmélyedsz a maxban az se gond :)))
  • youth #4565
    Csak temiattad és Frenkiért elolvastam :DDDD

Elméletileg már tudom a camera match és trackert... DE attól mert a kamerát úgy illeszted hogy kövesse a háttérképnek berakott videót vagyis ráilleszted attól még a kardokat animálni kell vagyis ha nem a kamerával akor a kardokkal fogsz szívni mégpedig azzal hogy mindig rá kell illesztened a háttérkép fa kardjára... szóval megnézem Combustionban hátha lehet olyat hogy egy vonal ami neonfényen világít és akkor csak a vonal 2 pontját kell toszogatnod 2d-ben... de ezt meg kérdezem egy másik fórumban :)

Bye!
  • FRenkie
    Hela!nem verünk meg :)
    ja,jó lenne,vagyis muszáj a brazil materiál.
  • SoftFX
    Aldaryn: Mi van ezzel a RenderQueen-nel...nem jöttem rá, hogy a háttérkép mivel jobb???

Na és a Brazil gyorsítás Cubic mapping (vagy mi) azzal mi van???

Most kissé hiányosan jelentkezem...sok hozzászolást kell visszaolvasni...
    Meg egyszerre nyomom a lenti 3 téma tanulását:
    1.:Ember modellezés (a feje kész...majd linkelek képet)
    2.:Biped & Crowd mozgás (csak most tanulom)
    3.:5K-ra a Dodge feltextúrázása...akkor végülis Brazil material kell???

Szóval sok a munka kevés az idő...és még az egyetem is elöttem áll (első éves hallgató)...

Ja a Találkozó: amit szervezhetnénk: intenzíven érdeklődöm...egy haverom állandóan jár CG-videó találkozóra, csak még nem tudja, mikor&hol lesz a következő.
    Hallottatok az internetes beszoló megveréséről a hírekben.
    Hát nem tudom, de remélem nem azért akarunk találkozni, hogy jól megverjetek.
    Remélem soha senkit nem sértettem meg, nem idegesítettem fel (pl a legutobbi Matrix-hülyeségel & az állandó értetlenkedéseimmel), ha igen attól itt és most szeretnék bocsánatot kérni, és a jövőben sem szeretnék megbántani senkit. Ez a Topic nem erről szól én úgy gondolom. Bocsi a hosszú litániáért.
    Majd jelentkezem.
  • Quasar
    THX!!! Folyamatosan probálom javitgatni az észrevételeitek alapján.
  • Quasar
    Nagy dilemmában vagyok a képpel van egy pár, de nem tudom milyen kell. Komoly vagy nem? Digis vagy nem? Vagy csak egyszerű igazolvány kép?