63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• GixEr
    Spline helyett akkor mar inkabb loft. Megcsinalod az utvonalat(helix) utana a szij keresztmetszetet. Es a loft tulajdonsaginal a keresztmetszetet(scale) kicsit osszevissza allitod, hogy ne legyen szabalyos!!!

A masik: bump! nezd csak meg a MAXstandard bitmapjai kozott van mar hasonlo mapcsak szukebbre kell venni es elforgatni 20-30fokban (WICKERBW.TIF)!!!
  • lpeter
    Üdv.

Egy másik megoldás a nyélre futtatott bőrcsik kérdésre:
    Szintén spline alapú megoldás, csak itt nem sima spline-t alkalmaznák, hanem azt, amelyik alapól spirál formájú.
    Ebben az esetben két darab spirálra van szükség, amelyeket úgy kell elehelyezni, hogy egymást keresztezzék. Magyarul, ha két spline-t egymás mellé helyezzük, akkor az egyiket el kell forgatni oldalnézetben 180 fokkal.

Üdv.

PeeT.

• szkoryon
    Line-okkal! Asszem van ilyen, hogy spline line-okat végigfuttatsz rajta és vastagságot adsz neki!

Örülök, hogy segíthetek!
  • fle go
    Oryon tokre igazad van! javitok rajta.
  • fle go
    Es egy kerdesem is lenne hogyan oldjam meg a markolat reszt?
    Ez majd bor texturat kapna, a fa nyelre van ratekerve, ivesen. Hogy lehetne ezt frankon megoldani?
  • szkoryon
    Tudom ,tudom....hülyeség is lenne tökre újat és sterilt modellezni!!!
    A megviseltet nehezebb :P

Csak jelzem, hogy a penge is lehetne összeverve (nem csak a penge éle), hanem az oldala (nagy felülete) is!!!
    Hamár a rúdat és a pengéket összekötő fém elég amorf lett :)
  • fle go
    Oryon: amit keszitek azok nem tegnap jottek ki a kovacs muhelybol:))) Szoval direkt ilyen megviseltesre csinalom a textura is ezt fogja visszaadni majd ha elkeszul es ha ugy sikerul megcsinalnom ahogy elkepzeltem.
  • szkoryon
    Tök poén, hogy alatta ott a vázlat!
    Jó lesz a modell, bár eléggé megviseltnek látszik :)
  • Aldaryn
    jaja, ezt lehagytam.
  • nenad
    renerelesnel oke, de imapszamolasnal nem, foltos lesz tole.
  • Aldaryn
    :) Bizony, érdemes odafigyelni arra, amit Nenad mond, mert van olyan kedves, és sokszor a "miért"-ekre is kitér, nem csak a "hogyan"-ra. Márpedig minden eszközt úgy lhet a leghatékonyabban használni, ha az ember ismeri hogyan is működik.

Én még annyit hozzátennék, hogy ha kell sok glossy samplerelt cucc (refelctionok, nagy area lightok, DoF, stb...) akkor a QMC samplerer beállításai közt érdemes eljátsazni az "Adaptation by sample values" értékkel, melynek az "Early termination" megnevezése szvsz sokkal jobb. Itt is első soarban az "Amount"-al, ami nekem default 0.85-ön van. Nagy vonalakban itt tudod meghatározni azt, hogy milyen mi az a maximum minőség, amivel egy minta esetében megelégszel. Minél magasabbra rakod ezt az értéket, annál gyatrább minták is megfelelnek, annál előbb hagyja abba a renderer egy minta elemzését, és ugrik át a következőre. Ez globálisan befolyásolja az összes QMC sampleret mintavételezés minőségét, ÉS a renderidőt. :) tapasztalataim szerint sok jelenetben még a 0.9 -es érték sem okozott különösebben látható változást. Sok glossy esetén sokat gyorsíthat a renderen.
  • Aldaryn
    Jó látni, hogy zajlik az élet a fórumon. :)
    Én épp az Abbys IM webjét hegesztem már napok óta. A legfullosabbna kész aloldal Itt van. CSS based sitebuild, úgyhogy régebbi browserek alatt széteshet. Állítólag még IE 5.0 alatt is rendeben van, az alatt nem tudom megnézni. Firefox 1.0PR tökéletesen rendereli.
  • nenad
    most az attol fugg, mi tart sokaig, az irradiance map szamolasa vagy maga a rendereles.
    Az animaciot incremental add to current mappal erdemese leszamolni, ha(!) csak a kamera mozog. Es ha mozog en nem tul gyorsan teszi azt akkor eleg szamoltatni minden 10-20. frame-re. Akar 50. is ha nagyon lassan mozog a kamera. A don't render final image only compute irradiance mapot kapcsold be (global switchies), es a show calculation(irradiance map menuben) kapcsold be.
    Ha meg mindig arrol az officerol van szo, akkor felesleges photon mappal szorakoznod, mert hatalmas ablakai vannak, siman be lehet jol vilagitani, pl egy hatalmas vraylightal, ill belulre is tehetsz egy parat. Animacional erdemes hasznalni a store with irradiance map opciot a fenyeknel, viszont legalabb -3/0 es 75 Hsph-t hasznalni Igy egesz korrekt softshadowokat kapsz. Jo lassu lesz, de csak az elso frame, aztan rendesen fel fog porogni a kalkulacio meglatod.

Magara a renderelesre a glossys cuccokat erdemes valahogy fakelni inkabb, pl lerendereleni nekik texturaba a feluletet. Es megtoldani egy highlight only-val egesz korrekteket lehet osszehozni. Illetve ha mindenkeppen kell a glossy akkor a reflections depth 1 re allitsd a subdivset pedig 4-5 re, es hasznalj fixed rate antialiasingot. 3-4-el
    Felteva hogy eleg nagy feluleten hasznalod. Az uvegeket egy az egyben erdemes eltunteni imap szamolas alatt, felteve hogy szep atlatszoak, ha valahol vmi szines uveg a falhoz kozel az maradjon, de a materialban probalj fekete szint allitani a difusban es a fog colorral szinezni,(affect shadows affect alpha kapcsold be)
    Sokat lehet meg trukkozni, de ahhoz imsmerni kell a scenet.
  • Free
    Viszont 3 gép összekapcsolva a 20 perces rendereből 3 percest csinált.
  • Free
    passz lehet hogy az 512/128 nem gyorsítana rajta hanem lassítana.. nem tudom mekkora adatok mennek a hálón.
  • GixEr
    Ez a netrender/backburner mukodik interneten keresztus is??
    Akkor szabadidoben segithetnenk egymason :)
  • fle go
    Udv!
    Egy kicsit haladtam megint, nem sokat, de valamicsket.
  • szaki
    MONTO: ez van meg nekem is, amiben 1 ember ütközhet, de azért köszi
  • moNTo
    endorphin 1.1-et töltöm fel az ftp-re (remélem ez a legújabb).
  • szaki
    az Endorphin új verzióját keresem, amiben akár több alakkal is lehet ütközést végezni, előre is köszi
  • szaki
    RONIN666: használj vray-t vagy brazil-t. A Vray-ben NENADESZ a profi.
  • Ronin666
    Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha akarok csinálni egy kisebb animációt (10-15mp) aminek képkockáinak kb. 4 óra körül van a renderideje, akkor ezen hogy lehet csökkenteni?
    Pl. a GlobalPhotomap az csökent e a renderidőn és kb hogyan működik?
  • nenad
    sztem mielott vmi komolyba kezdenel olvasd vegig a max helpet, es csinald meg a tutokat. Eltart egy-ket hetig, de lesz alapod.
  • Free
    Süti a dolog nagyon. már kötöm is össze a gépeket.
    Azon gondolkodtam hogy az ilyen és ehez hasonló rövid leírásokat igazán összeszedhetnénk egy helyre mert ma pl kelett a mozgatás vonalmentén és annyit kelett visszalapozni mire megtaláltam Naned leírását hogy beleőszűltem. azt hiszem megvan a jövőheti programom és összerakok innen a ti leírásaitok alapján egy sg max helpet
  • moNTo
    na, kipróbáltam ezt a backburnert. Az a trükk, hogy az összes 'algépen' kell futtani a servert, a 'főgépen' meg a backburner managert (illetve ezen is lehet a manageren kívül egy servert, és akkor a 'főgép' is számol). Az ip-ket mindenütt én adtam meg, automatikusan nem talált meg semmit.
    Szal a főgép ip-je nálam 192.168.0.1, (ezen fut a backburner manager) az algépeken is ezt az ip-t írom be a settings-nél.
    Ez alapján az algépek bejelentkeznek szépen a managernél (ez látszik a logban), és tettrekészen várakoznak.
    A maxban a Render - Common - Render Outputnál be kell pipálni a 'Net Render'-t. Ha elindítod a rendert, akkor előkúszik a 'Network Job Assignment' ablak, ahol szintén meg kell adni a főgép ip-jét, majd 'Connect'. Ha sikerül a találkozó, akkor a 'Split scan lines'-t érdemes kipipálni, ha csak egy képet renderelsz. Submit gombra indul a számolás. Egyszerű, bár 2 sör is elfogyott, mire összejött :))
  • szaki
    FREE: ha nem boldogulsz van egy magyar tutor pont erre, ha érdekel, írj egy e-mailt
  • cskapi
    Free!
    A hatos maxhoz van még egy vektoros renderelő, az illustrate.
    Próbáltad már?
  • Free
    próbálgatom a dolgot de nem értem
    melyik gépen kellene a server proginak futni és melyiken a megere proginak. elindítottam így is úgy is. meg is találják egymást de hogyan veszem rá a max ot hogy mindezt használja is....
    Ez nekem magas....
  • moNTo
    ha hálózatban akarsz renderelni, akkor az a legfontosabb, hogy a 6 gépből legalább kettőt áthozz ide :))
    Amúgy a maxhoz van a Backburner, az való erre, de még nem próbáltam.
  • Free
    Na akkor még egy kérdés és mára befejezem :o)
    Van itthon 6 gépem mind P4 2Ghz feletti procival és fél giga ram körül 100Mbiten összekötve routerekkel switch ekkel ahogy kell.
    Hogany tudom őket összekötni a max al vagy a plasmával hogy mind részt vegyen a rendre számolásban ??? meglepően felgyórsúlhatna a munkám ha ez lehetséges
  • Free
    a 3ds nem gond azt exportálja. csak akkor a textúrák nagyrésze meg még pár fontos dolog is elvész de ha nincs más akkor ez marad
    Azért köszke
  • moNTo
    hmm... jó kérdés. Sztem maxból exportáld ki 3ds-ben, és plazmában animáld újra, ha be tudod importálni egyáltalán. Csak felületesen nézegettem meg anno, de 5-ös maxból exportált 3ds-t megette úgy emlékszem.
  • Free
    megvan működik rendessen de van egy kis gondom.
    Megalkotok egy animációt monbdjuk MAX 6-ban de hogyan tudom azt úgy lementeni hogy ott a plasmában meg tudjam nyitni ?? mert mindenféle hibát ír ki és nem tudja megnyitni pedig jó lenne.
    Szerintem a plasma még nem ismeri a max 6-os frmátumát és itt a nkérdés lényege , hogy hogyan lehet mondjuk egy régebbi verziójú max formátumra lementeni az animációt?
  • GixEr
    azert az RPC kicsit mas :), a lenyege, hogy ne fektessunk kulon energiat a kornyezet felepitesebe (leginkabb epiteszeti latvanyterveknel). A lenyeg tovabbra is a fő mondanivalon legyen, a fak, emberek, autok, "csak" kiegeszito elemek!!!
  • petesilver
    Valaki RPC-zett már? Jól értem? hogy célja minél kevesebb poligonból kihozni a lehető legszebb objectet?
  • Free
    :o))))
    Köszönöm szépen ha nagy leszek meghálálom :o)
  • moNTo
    kb. félóra múlva ott van nálad.
  • Free
    ÁÁÁÁÁÁ
    Na pont ez kellene nekem. nagggyon állllllat a cucc. ezek dinnyék hogy leáltAk vele.
  • moNTo
    lehet, hogy ehhez érdemes lenne kipróbálni a Plasma-t: info.
    Bár most néztem, hogy a Discreet leállította az egész plasma-projectet :o discreet.
    De attól még megvan valahol a szekrény mélyén az 1.0 verzió, ha kell.
  • petesilver
    Nos, openGL alatt látom a hibát, ugyanolyan beállítással, szal passz.A pici hibát 3 kis vertex okozta. A külső-belső ívelt felület élei tökéletesen illeszkedtek, csak a belső felületen 3 vertex egymás mellett rossz helyen volt, és így átütött a külső íven. Már jó! :) Sajnálom Free, de max 5 alatt működik, azzal csináltam teszt rendert anno, és még néztem is, hogy még a króm felületet is szépen módosítja.Mondjuk a keveredés elkerülése végett én még mindíg eleve legtöbbször max 5.1-et használok.
    moNTo thx! arra gondoltam:)