63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Oké köszönöm! :) Most még úgy vagyok a max-el, mint a kisgyerek az új játékkal. Nézegetem, ismergetem, stb. Tutorial-okat nyomatom a netről, ezekben is sok dolog jól le van írva, no és ez a fórum is faja! :) Szerintem majd bombázlak Titeket kérdésekkel, ne féljetek!
-
ha kell valami hozzán fordulhatsz bátran :) -
még egy ilyen képet beteszel lehányoma onitort.szegény kutys. faszszájó biztonsági őrök...
-
Köszi! mülödik :))) -
Orange #3085 A "motion" fülnél a "select lookAt axis"-t állítsd át -
Második kérdés, az animation controllereknél van egy look at controllertípus, nekem minden további nélkül működik... Ja, asszem rotationnak raktam be, és természetesen a szemek pivotja pontosan a szem középpontjában van. :)
A rozsdás és kopott felületeket legegyszerűbben a blend materiallal lehet megoldani, csinálsz egy "új" shadert, meg egy "leélt" shadert, aztán mappolod ezek változását, erre a legmegfelelőbb, ha van kéznél valamilyen textúrázóplugin, pl. DeeepPaint, mert a legtöbb esetben ez a kopás, gyakolódás az éleken jelentkezik, és ezekben a progikban éleket maszkolni kb 2 kattintás, vagy egy szem ecsethúzás, emellett használhatsz maszknak QuickDirt plugint is, nagyon jól lehet vele leélt dolgokat csinálni, csak ügyesen kombinálni kell néhány addittív noise, vagy cellular mappal. :) -
Ponotsan csak hogy nem sima gömb... hogy lehetne visszaforgatni? -
Na ja, ez tényleg "bekattantó" dolog.... Sajnos ez van, és törvény ide-vagy oda, beteg emberek mindig is lesznek... -
Orange #3081 Ha jól értem, forog, csak nem arra néz amerre kell. Ha csak textura van egy gömbön, akkor szerintem a legegyszerűbb, ha elforgatod a texturát -
Oké megvan de a szem mindig felfele fordul hogy lehet hogy a pont fele nézzen ami mozgatja? -
Uhhh, megnéztem. Az ilyenektől mindig kibukok. Nagyon elítélem az állatkínzást - mint gondolom minden jóérzésű ember :( Akik pedig elkövették... nos nem lehet őket minősíteni... :(((( -
Valószínű, hogy a server vacakol, mert az én oldalam sem jön, ami a dev.-nél. van. Próbáld később! (Megéri.) -
Orange #3077 Ki jelölöd a szemet utánna Animation->constraints->lookat constraint és kijelölöd a célt -
OFF
Bocsi, de ezen nagyon beragtam!! Aki tudja, kuldje korbe a linket, vagy lazadjon ahol tud (bar Magyarorszagon lehetetlen). Amig az ilyet nem buntetik legalabb 5 ev bortonnel, addig balkan vagyunk!!
http://tar.hu/alexease
THX
ON -
Azt írja: a lap nem jelentíthető meg :( biztos ez a cím vagy csak a servernél van restart? :) -
Én 2d-ben fotokat használok textúrázni. Gyakran használok én is rozsdás, kopott felületeket és ezekhez mindig foto az alapanyag. Photoshop-ban készül a kép és a layerek variálásával/állítgatásával hozom össze a kész képet.
A www.deviantart.com oldalon nagyon sok ingyenesen letölthető cucc/tutorial van, ajánlom mindenkinek aki még nem ismeri. -
Azt mondtad megy a 2d. Meg szeretném kérdezni hogy hogy tudnék én csinálni olyan képet ami azt sugalja hogy ez egy rozsdás koptt ócska felület? (persze ez textúrának kell majd)
Előre is köszi!
Más: Hogy lehet megejteni azt hogy 2 szemgolyó 1 pontba nézzen, és ha mozgatom azt a pontot követika szemek is? -
Nagyon köszönöm mindenkinek! Most ott járok, hogy még a max beépített tutorial-jait csinálom végig, persze néha már itt elakadok, de kis idő után megy minden jóóól. :) Netről már jópár oldalt betettem a kedvencek-be, ahol sok hasznos tanács van. A 2d után most szeretném a 3d-be is legalább annyira beleásni magam.
Szóval először gyakorlás,gyakorlás,gyakorlás,gyakorlás,gyakorlás, aztán majdcsak kialakul.
Köszi még1x! -
Nyiri #3071 Cenobite: A rendeleles az utolso fazis, ha most kezdtel maxozni akkor elobb, modellezes, majd texturazas, es vilagitas, ezutan a rendeleles. Mindegyik fazis tokeletes elsajatitasahoz majdnem egy elet is keves :)
Konkretan valaszolva a kerdesedre: A mas render hasznalata azt jelenti hogy a max alap render motorjat lecsereljuk egy masikra. Plugin alapon. Ezek a renderek lehetnek: Brazil, Vray, Final Render, Mental Ray
Brazil: Mostanaban ez a meno, mert kis allitgatasokkal is szep kepeket lehet mar egy alap modellel is elkesziteni. Reklam szerint gyors, de erre nem vennek merget.
Vray: Nekem szemely szerint jobban bejon mint a brazil, mert szerintem szebb kepeket lehet vele csinalni (Aldaryn mester nem ezt vallja)
Final Render, Mental ray: Soha nem hasznaltam oket, de ha jol tudom ezek mar a texturazaskor hasznalatosak es mar akkor pocsolni kell veluk. Es ha jol tudom a mental ray iszonyat lassu.
Remelem segitettem, de ha adhatok egy tanacsot, akkor BRAZIL, mert ha elakadt akkor magyar support is van hozza :D Megpedig ALDARYN :) Meg a tobbi 3d fan akik itt tartozkodnak neha.
Meg egy tanacs: Elobb modellez le mindent amit csak tudsz, ha csak egy lampa vagy egy kulcs, mindegy mert azzal is gyakorolsz. Sokan most hulyenek neznek, de egy lampa modellezesekor is sok mindenre rajon az ember es lekozelebb mar konyebben megy minden. Hosszu lesz de megeri. (en dumalok amikor rendszeresen el megy a kedvem az egesztol a kudarcok utan :D )
Sok szerecset, es Udv a klubban! -
Kiegészítőknek vannak különböző pluginek is... pl Character Studio= csontozást lehet vele csinálni (maxban alapból van asszem), Brazil= renderelő progi, "élethű" :) képeket lehet vele csinálni, Shag:hair=hajat tudsz vele csinálni... de csomó plugin van ami a max kibővitése valójában mert alapból vagy nincs benne vagy elég kezdetlegesek...
Szerintem elősször kezdj el tanulni modellezni, szerintem mindenki így kezdi... :) -
Nos, a Rhin (Rhinoceros) egy különálló progi, de az a nagy különbség a Maxal szemben hogy itt csak modellezni lehet animációt meg semmi mást nem lehet csak egy modellt készíteni de azt viszont nagyon jól, könnyen, ja és NURBS alapú ez a modellező ammi azt jelenti hogy a felszínt úgy készíti el a progi hogy te megadod vonalakkal bizonyos pontjait pl egy hengert egy vonalból (hosszúság) meg egy körből (Keresztemteszet) meg tudod csinálni, majd utáána át tudod tenni maxba... (Azért szokták, szoktuk átteni mert a maxnak nagyon jó render lehetőségei vannak vagyis a modellről egy képet csinál és ez jobb minőségő mint amit Rhino-val tudnál csinálni...) Röviden ennyit a Rhinoról...
A max: max-szal modellezni is tudsz valamint egy elég professziónális 3d progi ugyanis tudsz animációkat csinálni de film utómunkára is szokás használni (persze ez inkább a Maya-ra jellemző...) Amit itt a fórumba látsz képeket szinte mind egytől egyyig maxban lettek lerenderelve (vagy maxban vagy rhinoban pedig modellezve)
Én szerintem elősször nézz körül neten különböző tutorialok után és kezd piszkálgatni a progit nézd meg mi hol van mire jó stb... de persze a Max Bibliából meg léehet tanulni a progit naggyából.. nekem is megvan de még nem olvastam ki, soha nincs kedvem :))
Remélem tudtam segíteni.
Bye -
Üdv! Mostanában kezdtem el a 3d-vel foglalkozni, és ezen belül a Max-re (5-ös) esett a választásom. Totál kezdő vagyok 3d-ben, ezért lenne 1-2 kérdésem.
Több fórumon, galériában láttam, hogy elkészít valaki egy képet mondjuk max-ben de nem abban rendereli. Ti mit ajánlotok?
Olvastam még valami Rhino-ról is, ez valami kiegészítő a max-hez?
Milyen kiegészítőt ajánlotok, amit mindenképpen érdemes feltelepíteni az eredeti max-hez?
Bocs a láma kérdésekért... ;)
-
jólbeszél. -
cskapi #3066 glue
http://www.itoosoft.com/english/download.html -
Quasar #3065 És ezt a plugint én hol találom? -
Orange #3064 Nem kell kivágni, az csak imitálja rést. Beállítod, hogy látszódjon a vonal renderelésnél, adsz neki egy fekete texturát és kész. -
Ezzel nekem is problémám lenne. Én is a raz.ro tut alapján dolgozom. van ez a glun plugin. Ha jól sejtem akkor ez azt csinálja, hogy egy spline-t rásimít egy mesh-re igaz? dE EZ MIRE JÓ, VAGY EZEKET AZTÁN HOGY VÁGJA KI A MESHŐL? eZT NEM ÉRTETTEM ÉN TELJESEN. hA VALAKI ÉRTI, MONDJA MÁR EL KÉREM. Bocs caps lock .. -
a raz.ro oldalon tökéletesesn le van irva a dolog:
letöltöd a glue nevü plugint
bemásolod a megfelelő mappába(le van irva)
a utility panelen kiválasztod a gluet
magrajzolod a vonalakat a megfelelő oldalról(ajtó vonalkát oldalról,felső csíkokat felülről...)
kijelölöd a voonalat
rákattintasz a glue-ra
kijelölöd a felszínt amelyre ráakarod simítani a vonalat(tehát a kasztni)
és kielölöd a megfelelő tengelyt(x,z vagy y)
próba szerencse!
-
három a magyar igazság, most már sikerülnie kell, bocsi srácok, most nagyon elememben vagyok...
1. kép
2. kép
3. kép
4. kép
5. kép
-
brrrrrrr a jó Ég áldja meg a ctrl + c -t :P
-
Nekem is kéne egy kis help a kicsi toyotácskámmal kapcsolatban. Első kérdésem:
Mi értelme a patch modellezésnek? Nagy nehezen végig sznvedek a spline-okkal, hogy belőjjem a bezier görbéket, és mikor tenném ráa patch-eket, akkor látom, hogy azoknak is vaan egy ilyen hülye bezier görbejük. Ezzel még nem lenne gond, de ha már nagy nehezen végigszenvedema spline görbék beállítgatását, akkor most kezdjem el ugyanezt a patch-ekkel is? Nem egyszerűbb a surface tools akkkor? Kérlek világosítsatok már fel engemapatch modelling előnyeirőől. Ja egyébként a kocsikámról itt vannak sreenshot-ok. Kritikát várok!!
<ä href="http://www.inline.hu/octopus/1.jpg>1. kép
<ä href="http://www.inline.hu/octopus/2.jpg>2. kép
<ä href="http://www.inline.hu/octopus/3.jpg>3. kép
<ä href="http://www.inline.hu/octopus/4.jpg>4. kép
<ä href="http://www.inline.hu/octopus/5.jpg>5. kép
-
Orange #3058 Látom mindenki autót csinál, gondoltam felrakom amin épp dolgozom ford
a kritikát előre is köszönöm -
Quasar #3057 Bocs Aldaryn!
-
Quasar #3056 Köszi Aldryn de ez nekem túl bonyolult, esetleg egyszerűbbet? Ha van természetesen.
raz.ro oöldalán van egy tutorial, ami leirja hogyan kéne egyszerűen, de nekem akkor sem lesznek olyanok a réseim mint azon a kocsin,ha ugyan azt csinálom mint amit leír. Vagy én vagyok hülye. Valami hasonlóhoz kérnék segítséget hogy az extrudalozgatás ne kurja el a meshemet, mert kis pálcikákat csinál bele. -
Jaj, helyesbítés: A coupé viper a legűberebb. Ennek elrontották a hátulját. :)) -
Maj a parkoló! :)
Amúgy Vipera rulez. A legűberebb formatervezésű autó, és ez örökérvényű. :)
Kis kritika: a motorháztetőt, a viper kialakítása miatt jobb lett volna külön megcsinálni, külön a kasztnitól, vagy még a tervezés korai fázisában szétválasztani... :( Szvsz...
Meg akad egy-kettő csúnya torzulás a mesh-ben, ha dobnál egy-két wireframe-et... :) -
Itt is elég sok lehetőség van, van, aki textúrával oldja meg, d a legcélszerűbbek közé tartozik az egyes objektumok (pl. aljtó) polyjainak leválasztása(detach) majd az élek manuális lekerekítgetése... (outline, extrude, move, stb...)
Most ennyit, de ha érdekel, vagy kell, leírhatom lépésről lépésre is. -
Quasar #3052 Segitséget szeretnék kérni. Majdnem megvan a Proschém kasz(t)nija,de hogy csináljam meg rá azokat a vonalakat amelyek az ajtót határolják, a motorháztetőt stb. Probálkoztam már vele de nem sikerült elég jól. Valami egyszerű megoldást esetleg ha toudtok. A másikat majd később, ha ez megoldódott. Köszi előre is. -
A FENÉBE!!!!
-Lemaradtam a 3000-es hozzászólásról! Na akkor most pótolom...A képeitek fenomenálisak...:)
-Végre túlvagyok az érettségin...a munka mellett teljes gőzzel 3D...
-Freak és LionTr & All: A kocsin a textúrázást hogyan csináltátok??? Főleg a szupin 3D-snek tünő lámpákat? (azok 2D-sek nem???)
-Nézegettem képeket a valódi Viperről -> egészen más mint gondoltam -> átalakítottam...
A textúrát csak rádobtam (Nincs Beállítva, nem is brazil)...
Akkor az igért képek a Viperről...

Viperwip06.jpg
Viperwip062.jpg
Viperwip072.jpg
Viperwip074.jpg
Viperwip075.jpg -
És lenne még valami, nem tudom felvállalná-e valaki közületek, hogy néhány dolgot megmutogatna nekem maxben, egy 7 vége alkalmával vagy amikor ideje van akár hétköznap is?