Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Nyiri
    Cenobite: A rendeleles az utolso fazis, ha most kezdtel maxozni akkor elobb, modellezes, majd texturazas, es vilagitas, ezutan a rendeleles. Mindegyik fazis tokeletes elsajatitasahoz majdnem egy elet is keves :)

Konkretan valaszolva a kerdesedre: A mas render hasznalata azt jelenti hogy a max alap render motorjat lecsereljuk egy masikra. Plugin alapon. Ezek a renderek lehetnek: Brazil, Vray, Final Render, Mental Ray

Brazil: Mostanaban ez a meno, mert kis allitgatasokkal is szep kepeket lehet mar egy alap modellel is elkesziteni. Reklam szerint gyors, de erre nem vennek merget.

Vray: Nekem szemely szerint jobban bejon mint a brazil, mert szerintem szebb kepeket lehet vele csinalni (Aldaryn mester nem ezt vallja)

Final Render, Mental ray: Soha nem hasznaltam oket, de ha jol tudom ezek mar a texturazaskor hasznalatosak es mar akkor pocsolni kell veluk. Es ha jol tudom a mental ray iszonyat lassu.

Remelem segitettem, de ha adhatok egy tanacsot, akkor BRAZIL, mert ha elakadt akkor magyar support is van hozza :D Megpedig ALDARYN :) Meg a tobbi 3d fan akik itt tartozkodnak neha.

Meg egy tanacs: Elobb modellez le mindent amit csak tudsz, ha csak egy lampa vagy egy kulcs, mindegy mert azzal is gyakorolsz. Sokan most hulyenek neznek, de egy lampa modellezesekor is sok mindenre rajon az ember es lekozelebb mar konyebben megy minden. Hosszu lesz de megeri. (en dumalok amikor rendszeresen el megy a kedvem az egesztol a kudarcok utan :D )

Sok szerecset, es Udv a klubban!