Nos, a Rhin (Rhinoceros) egy különálló progi, de az a nagy különbség a Maxal szemben hogy itt csak modellezni lehet animációt meg semmi mást nem lehet csak egy modellt készíteni de azt viszont nagyon jól, könnyen, ja és NURBS alapú ez a modellező ammi azt jelenti hogy a felszínt úgy készíti el a progi hogy te megadod vonalakkal bizonyos pontjait pl egy hengert egy vonalból (hosszúság) meg egy körből (Keresztemteszet) meg tudod csinálni, majd utáána át tudod tenni maxba... (Azért szokták, szoktuk átteni mert a maxnak nagyon jó render lehetőségei vannak vagyis a modellről egy képet csinál és ez jobb minőségő mint amit Rhino-val tudnál csinálni...) Röviden ennyit a Rhinoról...
A max: max-szal modellezni is tudsz valamint egy elég professziónális 3d progi ugyanis tudsz animációkat csinálni de film utómunkára is szokás használni (persze ez inkább a Maya-ra jellemző...) Amit itt a fórumba látsz képeket szinte mind egytől egyyig maxban lettek lerenderelve (vagy maxban vagy rhinoban pedig modellezve)
Én szerintem elősször nézz körül neten különböző tutorialok után és kezd piszkálgatni a progit nézd meg mi hol van mire jó stb... de persze a Max Bibliából meg léehet tanulni a progit naggyából.. nekem is megvan de még nem olvastam ki, soha nincs kedvem :))
Remélem tudtam segíteni.
Bye