63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #3976 A' varjal azt az emailt mar nem tudom csekkolni, hogyan kell megvaltoztatni sgn az email cimet? Mert ezt nekem nem sikerult.. -
nenad #3975 fle go, kerdezz csak. :) -
nenad #3974 nem ertem ezeket az oldalakat, nekem megy, persze lehet cachebol. :( no megnezem operaval.
megy...
no de feltettem egy htmlbe ide:
http://free.x3.hu/losalamos/kepek.html -
Nem, nem hozza be a linkeket, lehet hogy leállt egy időre... :(
Este még kapsz egy mailt asszem :) -
Oké. Egy ilyen cucc tényleg nem lett volna rossz a MAX-ban, nem is igen értem, hogy miért nem lehet, miért resetel a solution, ha változtatok a materialon, pl... :(
A kép nekem nem jön be. Egyik sem. Ha megpróbálom őket külön megynitni, külön böngészőablakban, akkor is 404-et kapok... :( Pedig szívesen megnéztem volna a vonatot.
Kösz az illusztrációt. :) Cinema 4D alatt van ilyen festési funkció?! Hmm. Fincsi.
fle go: Mail ment egy órája, a max file-lal egyetemben... -
nenad: köszi! Egyebkent kerdeznek meg valamit konkretan toled, de ha lehetne azt mailban. -
nenad #3968 http://free.x3.hu/losalamos/paint.jpg -
nenad #3967 alardyn> erre gondoltam:
-
nenad #3966 hat akkor roviden: select az objectodat. Jobbra elmesz es kivlaszotod a meshselect modifiert, Mindefele pisor szimbolumok lesznek ottan, ha folotte hagyod egeredet kiirja kifele-mifele, no valaszd ki pl a polygont. Aztan az egerrel rajzolsz egy negyzetet (mint barmilyen mas programban pl a select) arra a teruletre amit ki akarsz valasztani. ctrl lenyomasaval hozzaadhatsz. A shiftel asszem elvesz.
no mitan ez megvan azutan mesz es hozzaadod a mesh smooth modifiert ami mint latni fogod a mesh select fele fog kerulni (hogy utalom ezt maxot :)
es lon csoda csak az lesz smootholva ami kilett jelolve. Mondjuk igy a leirasod alapjan en inkabb igy modelleznem mint a meshsmoothal jatszanek.
-
nenad: hát öszintén szólva tudom hogy van a meshsmoot select modifier de nem igazan tudom használni. meg még sokminden mást se.
A linkeket meg nem lehet megnézni mert valami gáz van a redrival serverrel tegnap óta be se tudok lépni a tárhelybe:(
Youth nálad mükxik a server?? -
nenad #3964 te flego,most oszinten a kepedet nem tudom megnezeni de azt tudtad ugye hogy van egy ugynevezett mesh select modifier is? Na es ha kijelolod azt amit smoothoni akarsz akkor azt amit nem jelolte ki nem fogja...Tudom lehet fapados igy kijelolni, de csak egyszer kell! :) -
Köszi emberek a vigasztalást meg a biztatást! Tényleg! Csak már majdnem 1 hete kinlódok a problémával és sehogy nem akar sikerülni, sajnos az én türelmemnek is van határa, hát mostanra elértem azt a bizonyos határt és berágtam, de nem adom fel!!
Youth nem baj ha este vagy holnap csinálod meg, köszi! -
nenad #3962 ti latjatok a kepet? egy kisvonat (rhino modell :)) Mert en most igen :) -
nenad #3961 hat sracok nincs valakinek olyan webhelye ami lehetoleg kulfoldon van es lehet imagekat remote linkelni...? Tutko kene, mert ez mar a nemtudom hanyadik es nincs kedvem tovabb probalkozni -
nenad #3960 na hadd probaljam ki az uj weboldalamat.
-
nenad #3959 azt tudtam en is vala...:)) Nem a solutiont lehet megvaltoztatni hanem MINDENT! :) Szint texturat stb. -
Nehogy megint okoskodásnak vedd, mert most nagyon megnéztem a dolgot, de:
MAX 5 alatt uygebár van Radiosity. NEm is olyan rossz, meg relative gyors, tapasztalataim szerint. Ha leszámoltatok egy RAdiosity solution-t, akkor azt automatikusan a viewportban is látom, sé forgatni is tudom, meg minden, mert hiszen a vertexekben tárolja a radiosity számítás eredményeit.
A festés dolgot nem értem pontosan. Arra gondolsz, hogy a képet azután is módosíthatod, pl. más színek, stb, miután a radiosity solution kész? Vagy arra, hogy magát a solution-t tudod módosítani. Mert MAX alatt erre is szintén van lehetőség, a Light Paint ezt csinálja.
Ha megint hülyeségeket beszéltem, vagy komplette félreértetetlek, akkor előre is bocs. Komolyan.
Azért a teljesen integrált MR-re kíváncsi vagyok a MAX 6-ban. Szerintem egyszercsak ott tartunk majd, hogy a final rendert is megveszik. NA jó, ez nagyon utópisztikus, meg relative hülyeség... -
nenad #3957 bodypaint R2 ez az ami tudja automatikusan. Mindenfel gonosz forman kiprobaltam (demoban) es tokeletesen mukodik. Automatikusan. Hadd ne mondjam mekkora aldas ez.
ha mar itt tartunk leirom mi van a cinema4d8.1-ben hadd almodozzon a maxos kozonseg is.
Na eppen festetek egy ket testet es nezem raygun. Mi lehet ez a baromsag? rendereles, radiosity szamol,kesz, na mondom ES? aztan csak ugy veletlen ahogy a test fele mentem a kurzorral, je ezzel lehet festeni a mikozben megtartja a radiosity solutionban tarolt feny/arnyek viszonyokat. Hat BAZDMEG. Ilyen nincs. A kepet egyszeruen keszre lehet festeni.
Meg most sem tertem magamhoz.. Na radaskent ha single animation solutiont valasztasz akkor lehet forgatni is....BAKKER!
Az igazsag az hogy en Cinema4ds voltam ezelott, de megjelentek az uj tracerek Gi enginek es kenytelen kellett valtottam. Sajnos az engine ugyanugy finalrenderes benne mint volt. Igaz ez olyan stage1 butitott verzio, nem rossz de nem vray. Szoval temara visszaterve ilyen kene max ala! -
Never ever give up!
Gyűlnek az okoskodók, nem? Engem is fel lehet írni. Mint mindig. :D
Nem tud valamelyiktek egy jó UV unwrap tutorialt? Leginkább az érdekelne, hogy hogyan lehet különböző formájú, de érintkező felületek határánál törésmentes mappolást készíteni, úgy, hogy közben a felületeken is megfelelően görbüljön a mappolás... Jó példa erre egy nagy csőből kiálló kisebb cső, ahol mindkét csövön van egy henger alakú map vetítés, és azt szeretném, hogy a két cső találkozásakor a textúra ne törjön meg. Egyelőre ez már iylen egyszerű felületeknél is kellemetlen... Szal nemtom, hogy ezt hogy kellene. Igazából kezdek rájönni, hogy a textúrázás nem nagyon az erősségem... :(
-
Amit küldtél a mailomra csak este vagy holnap tudom megcsinálni... nem baj?
Bye -
nenad #3954 never give up/Don't give up eleg lesz :)))
Hogy micsoda egy okoskodo majom vagyok :)) -
Never don't give up!! Maxozni jó dolog. A siker pedig még jobb, hát hagyd hogy ösztönözzön :DDD -
A lényeg hogy ne add fel!!! nekem még mostis van néha hogy nem jövök rá erre-arra... Hajrá!!! -
En asszem belebetegszem ebbe a RES csinalasba, mar mindent es mindenki javaslatat kiprobaltam megse megy:( 
Felmerul a kerdes, minek akarok en maxozni egyaltalan, ha ilyen egyszeru dologra nem tudok rajonni? -
Mennyi idő van rá? 1 hónap? -
nenad #3949 a disztarcsa nagyon csinos! :) -
Az igaz, hogy nem növeli a polygonszámot, de ha egy kcisit megvagdossuk az éleket, és a megfelelő heylen egy pár új polygon loopot csinálunk, akkor is szépen megmarad a szögletesség. Viszont maga a mesh is áttekinthető marad.
A kocsiddal kapcsolatban: Szerintem a legnagyobb baj jelenleg vele az, hogy túl sötét. A HDRI kép nem ad elég fényt, vagy ha lámpával világítottál, akkor az gyenge. Így nem lehet jól látni a hibákat, amiket kritizálni lehetne. :D
A modellel magával szerintem csupán annyi problema van, hogy néhol kicsit szögletes, annak ellenére, hogy gondolom, ott is több polygon van, csak majdnem egy síkban. Ez legszembetűnőbb a szélvédő kereténél. Mintha félúton lenne benne egy nagy törés. Vagy az a valóságban is így néz ki? A hűtőrács általában krómozott, nem?
A sub-d-s írásom akkor lesz kész, amikor ezt a képet : http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=79733 befejezem. Mert ezzel együtt, ebből készül az írás...
Fle go: mail ment. -
Aldaryn: a solidify nevü módosítót honnan lehet leszedni, és egy lamer kérdés hova kell insattallálni, plug -in folderbe? -
Most így állok a kocsikámmal, bár még sok benne a hiba. De vészesen közeleg a 4K!!!!

Kritikát várok, sokat!! Mazohista vagyok :D
Egyébként ti a hűtőnél hogy csináljátok meg? Engem főleg az anyagminta érdekelne. Ha jól tudom, az valami teflonos csillogós izé, de majd holnap megnézem a kocsinkon. -
De nem növeljük vele a poligonszáámot!!!! Bocs, ez az előbb válasz volt, nem kérdés :P -
De nem növeljük vele a poligonszáámot? :DD Izlések, és pofonok ...
Aldaryn, hogy állsz a Subdiv írásoddal? -
SZVSZ a weight nagyon eltorzítja a végeredményt, ha valóban éles csücsköket csinálunk vele. Szerintem túlságosan belerondít a szép mesh topológiába... :( -
cskapi #3940 szerintem a kezdők kezdjék ezzel
alaposabb munka még nem született újoncok számára
2 érv mellette: magyar és ingyen van
http://cskapi.uw.hu/3Dstudiomax_hun.pdf -
nenad #3939 szerintem nyomd vegig a tutorialokat.. Az boven eleg egy stabil alap megfszerzesehez. En is csak doksibol tanultam meg. Mondjuk nem is tudok sokat.. :D -
Az élek/vertexek megkettőzése is célravezető, ahogy Youth mondta, de a meshsmooth-nál van egy olyan paraméter, hogy weight,, ez alapértelmezettben (vagy 0, vagy 1, ere már nem emléxem) Mind1, az a lényeg, hogy ez a paraméter azt befolyásolja, hogy menyire legyen hangsúlyos az adott él/vertex. Szóval a négyzet négy vertex-ének növeld(vagy csökkentsd :D ) ezt a weight-jét.Remélem jól mondtam.... javíítsatok ki -
Nyiri #3937 2ds=3ds :D -
Nyiri #3936 Nekem megvan a 2ds max 3 biblia 1-2 magyar CD-vel.
Mar reg nem vettem elo mert az alapokat onnan tanultam. Elvolvastam mind a kettot. Ha kell Neo-78 akkor eladom neked ha kell. Van meg egy masik max konyvem, az karakterek modellezese es animalasa. Full magyar. Sajnos magyaroszagon keves honi nyelvu konyv jelenik meg e teren. Mar regota keresek magyar konyvet Vilagitas es Render teren de semmi.
Ha erdekel a konyv akkor email-en jelentkezz.
(4 meg nincs magyar nyomtatasban) -
A www.design21.hu -n kérdezd meg hogy honnan tudnál szerezni ők foglalkoznak könyvek árusításával... a 3ds max 4-5 biblia még viszonylag új ezért elég drága 12000 körül van 1 kötet ha jól tudom vagy a kettő összesen bocs de tényleg nem tudom azt viszont igen hogy a 3ds max 3 biblia 2 kötete összesen 10-12 ezer... amúgy a design21-en most jelent meg egy új könyv max 5-höz gyakorlatok... szerintem próbáld megcélozni
Bye -
neo-78 #3934 Hi. Nem tudna segíteni v.ki nekem. Most kezdtem el 3ds max-ban munkálkodni (1 hete! wow). Nem lehet valahol megszerezni a 3ds max bibliát, vagy letölteni valahonnan? Találtam 1 ingyen cuccot (193 oldalas), de ennél bővebbre vágyom.
Please help!!! Előre is köszi. -
Nos úgy tudod megőrizni a négyszög alakot ha az éleket megkettőződ vagy hogy mondjam: nézd vissza a fórumot aldaryn Subdiv tutorjánál vagy hol ott is egy lapon mutatja be