63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Denksz. :D
  • fle go
    SAWO: kinek es milyen cimre kéne küldeni azt a bizonyos képet?
  • Nyiri
    Akkor 1.2-t rakja fel valaki :D
  • Aldaryn
    Maradjunk a "Ladies and German" megszólításnál, vagy a "Mindenki, aki elolvassa", vagy talán "Fiúk és Lányok", vagy "Fiúk és Lány", de ez hülyén hangzik....
    Lőjetek le.
  • Aldaryn
    Benne vagyok a fényképeskedésben. Komolyan. Ugye Photoshopos "tuningverzió" is jöhet. Bocs, komolyan. Máskülönben marad a papírzacskó, az meg mégsem esztétikus.
  • Aldaryn
    Bocsi, nem így gondoltam, tudom, hogy a float TIFF is HDR, csak arra gondoltam, hogy pl. úgy van benne a 16, meg 32bites floatTIFF, mint a MAX-ban, magyarán ki tudsz eble menteni, de hát a max úgysem használ HDR infót, miután kész a render pass, mindent clampol. :(

Kösz a cuccot. Nagyon.

Nyiri: Read plese: #4224 :DDDDDDD
  • PhantomW
    az nekem is kéne
    csak 1.03 van vagy 1.05
  • Nyiri
    1.2 is jo
  • PhantomW
    legújabb brazil az 1.2
    azonkívűl van 1.03 és 1.05
  • Nyiri
    akinek mar megvan az 1.3 brazil az rakja mar fol valahova, legyszi
  • SaWo
    Srácok, (lányyok, bocs Anikó :D ) kezd "aktuálissá" válni a 4K képm, úgyhogy küldjétek nekem a fényképeket, némi adattal, név, város, ahol livingelsz, meg ilyesmik. Apelláta nincs (Aldaryn!!) :DDDD Vagy ha nem fényképeskedünk ,akkor legyen már vmi a 4K-val, ha már a kocsiproject úgyis az 5K-ra marad
  • FRenkie
    fotózd le magad,vagy én téged?
  • PhantomW
    nem tud valaki fej blueprinteket?
  • nenad
    van bennek terragen key file is
  • nenad
    Alardyn>http://free.x3.hu/losalamos/AllinWonder.zip kb 600kilobyte
    A fileokat masold a helyukre.

Terragen 96 bites belso formatumot hasznal.. So.. :) ha hdris panoramat akarsz akkor execute script es pano.tgs Ez csinal egy elol,hatul,jobb,ball,fol,le nezetet.
    A camera settingsben az effectsenl tudod beallitani a hdri exportot (a terragen directoryba menti) (mindet meg a previewt is, szovel render elott torld le oket)
    Na miutan megvannak a kepek, at kell nevezni oket a cubecross txt fileban leirtak alapjan, ez majd genelral a kepekbol cubic enviroment HDRI-t. Azt utan ha neked pl a Angular map szimpatikus hdr shopban at tudod konvertalni. es kesz.

A hdris kepek es a 48 bites tiff kozott gyakorlatban nincs kulonbseg, csak annyi hogy mas format, de a dynamikus tartomany ugyanakkora.(a floatingnak persze lehetne tagabb, de olyat meg nem lattam)
  • PhantomW
    ja rájöttem www nem kell
    nincs kocsim
  • PhantomW
    nem tudja valaki a www.3dtotal.com mér nem megy?
    ott voltak jó tutorialok és most semmmi nem jön be
  • cskapi
    mail ment
  • Aldaryn
    Szedtem le Terragent. Valami crack, vagy serial nincs nektek? Mert elég sok funkció, pl. pont a felhők szerkesztése a nem regisztráltban zárolt funkció.... :/
  • Aldaryn
    Terragenből is lehet HDRI-t menteni? Hmmm... Vagy csak lebegőpontos TIF-ként elmenteni, a szimpla LDR infót. Habár akkor minde vesződtek volna a lebegőpontos I/O-val, uygebár... Oké.
  • Aldaryn
    Na, a dolgok tisztázása végett: Szal: Frenkie, Phantom, Nyiri, Inz:
    Jelenleg az 1.2-es verziószámú Brazil a legmagasabb verziószámú Brazil, amit hivatalosan is kieresztettek. (realase, hehe...)

A belső verziószám ha jól tudom 2.0 beta, avgy alfa, de ez természetesen semmilyen formában nem érhető el, még olyanban sem, mint anno az 1.0beta a 0.2,0.3,0.4Public Testekkel...

Szóval a hivatalos Splutterfish közlemény szerint a jelenlegi legmagasabb publikus verzió az 1.2-es. Ők amolyan "major realase"-nek hívják, az 1.03-as verzió csupán finomításokat, kompatibilitási fixeket, és egy-két stabilitási problémát orvosolt (az utóbbit inkább nem... :( )
    Ezután a verzió után nem voltak újabbak, az 1.2-es következett. Ebbe a stabilitás megoldása mellett még egy pár újdonság került:
    Egy újradolgozott network rendszer, és licensz menedzsment rendszer, ennek baromi sok hasznát vesszük majd...
    Egy új SSS shader, és az SSS javítgatása. Az új SSS shader amolyan "skin shader", amivel jelenleg a Brazil büszkélkedhet egyedül... Bár azt nem írják, hogy pl. Rendermanhez kb tucat iylan shadert írtak már.... na mind1. A lényeg, hogy ez állítólag gyors. Nomeg hát a finomítások az SSS-en, ki lett állítólag javítv a halo effekt azon hibája, hogy egyes "mélyebb" számításoknál hajlamos volt inkább refractionként viselkedni, mint SSS-ként... hál' égnek!
    Akkor kerültek újabb kontrollok a Toon Shaderbe is, elsősorban a körvonalat lehet jobban manipulálni. BE kell vallani, ez azért nagyon is ráfért, főleg úgy, hogy a MAX 5 alap toon-ja is szinte jobb volt mint a Brazilé, ugyan az is igaz, hogy a Brazil toonja baromi gyors...
    Ezen kívül a program mostantól full támogatja az IES fényforrásszabványt, ami azt is magával hozza, hogy aki eddig jól érezte magát Radiosity környezetekben, annak ez tetszeni fog, másfelől belépve a logaritmusok, meg hateccik, hanem a fény exponenciális, blabla világba kicsit a valósághoz is közelebb visz minket a program. MErt azért valljuk be: nem kevés előnnyel jár pl. ha a scene a valósághoz megfelelő arányokkal kerül lemodellezésre, nem csupán a geometria, hanem a többi hozzávaló tekintetében is, pl. fények, fizikai hatások, stb... Szóval ha eddig valaki nem törődött azzal, hogy a scene unitok szerint az autó ablaktörlője 234,61m hosszú, akkor az talán mostantól fog. :D

Ami NEM került bele az 1.2-be, és állítólag az 1.3-ban sem lesz benne, mert úgy hirdetik, hogy a 2.0-ás verzió Tech Previewje... Bár ha belegondolok, az IES fények is itt volt, na mind1. :D
    Szóval nincs még:
    Klafa kis valódi 3D motion blurr, ami azért bevallom, nagyon hiányzik, azok mellett, hogy szinte már minden renderer tudja... :) Pedig a tesztképek naygon is meggyőzőek, sőt!
    És nem került bele az a spéci motor sem, ami a különleges Displacement hatásokért felelős, ez az, ami fR-ben MTD néven kapott helyet. Namost ennek is vannak tesztképei, és be kell valalni: hihetetlen. Főleg, ha a képek alá írt renderidők is igaznak bizonyulnak. Bár Splutterfishes viszonylatban szerintem lehet 1,5-el szorozni.... Na, ez is mind1. A léyneg, hogy szép legyen, és megbízható.

Megint sokat írtam? Nembaj. Leírhattam volna több részletben is, de valaki még megvádol, hogy csak a hozzászólásaim számát akarom növelni. Ez nem CGTalk. Ott csinálom azt. :DDDDD
  • nenad
    A''' alardayn, terragent ismered? Na annak a generalt kepeit el lehet menteni 48bit tiff vagy ilyesmi, es hasznalhatod HDRI-kent is. A egbolto amit general pedig csak gyonyoru! :)
  • nenad
    1.2 es brazil van meg csak
  • nenad
    Alardyn...tolem...ez csak termeszetes, Brazil 1.2 engem is erdekel... :)

Frenkie, Adaptiv AA, csak klikk oda ez a leggyorsabb AA eljaras es alltalaban a legjobb solid objektumokhoz, pl box,teapot,auto. De pl ha rengeteg fat akarsz renderelni akkor a fixed rate a meno. sbdivs 2 vagy harommal.
    Az antialiasing nem igen befolyasolja a zajossagot, ha egy kep zajos azon mar az antialiasing nem nagyon segit...
    Interpolation az igen... Azt noveld meg.(GI rollout)

• FRenkie
    én is töltök 1.3 at :) amúgy nem 1.3 nem is 1.2 hanem 1.02(vagy 1.03)nem?
  • PhantomW
    helló
    van már 1.5 brazil is nem?
  • Nyiri
    1.1 van csak fent
  • Aldaryn
    Hopp, ezt akár felhívásnak is lehet értelmezni: HA VALKINEK VAN MÁR 1.2-ES BRAZILJA, SZÓLJON. ajj, Caps Lock... :(

Van benne pár dolog, amit ki kellene próbálni... :)

Bár fura módon állítólag sem a valódi 3D motion blurr, sem a spéci Displacement (fR-ben MTD) nem került bele... NEm elég stabil tán? Viszont van benne nagyon sok szintű SSS shader, és az SSS effektet amúgy is továbbfejleszették. :)
  • Aldaryn
    Nem tudom, az általad említett Brazil hiba nálma eleddig nem jelentkezett, nem fagyott ki. Lehet, hogy gépfüggő is, lehet, hogy csak "úgy" fagy... A Brzail hajlamos ilyenekre. Nálam sokszor előfordult, hogy egy bizonyos pontot mindig félrerenderelt, amíg újra nem indítottam a gépet. Gondolom valami pangó, vagy kifelejtett memóriarész, vagy netán memóriahiba? Nem kizárt.

Minden esetre én maradok a Brazilnál. A miérteket fölösleges magyarázni. Ez éppen olyan, minthogy szerintem sosem leszek MAyás, mégha a progit kívülről fújnám is. :D

Naygon kíváncsi vagyok az 1.2-re, már kinn van, csak le kellene tölteni valahonnan. Elég sok újítás, és állítólag sok új kis kapcsoló, meg tweak cucc került bele. Az IES fényekről nem is beszélve...

Majd elfelejtettem: A Brazil Regathering eljárásról döbbenetes dolgokat fedeztem fel, én kis lámer, eddig ezen a dolgon elsiklott a szemem:

Nos, a regathering Brazil alatt nem más, mint más GI rendererekben a "default", pl. fR is hasonló módon számol. Első lépésben fotonkilövés (a la Radiosity) másodikban raytracelés, a fotoninformációknak megfelelően. Ezt eddig is tudtam, de addig nem jutottam el, hogy a foton ugrásszámát (bounce) vissazverődés- bla- nem muszákj 12-20-on tartani. Bár kétségtelen, hogy ez eszméletlen szép eloszlásokat eredményez.
    Ha csupán 2-3 bounce-t alkalmazunk, mint tennénk azt egy jó lassú Brazilos GI rendernél, csak úgy simán, akkor a sebességnövekedés akár 400-500% is lehet.
    Ez pedig szintén semmi máson nem múlik, mint néhány jól beállított lámpán, meg egy kis foton tweakelésen. Tényleg baromi gyors lett. Ráadásul a regathering tovább butítható, meg tweakelhető a QMC beállításainál, úgyhogy asszem ennek utána kellene egy kcist nézni.

Nenad, kösz, komoly gondolatot adtál, amit asszem most jól ki fogok használni, ha nem baj. ;)
  • FRenkie
    Lion: köszönöm szépen
    jocc: csatlakozhacc
  • LionTR
    [negativ] Les: mennyit fizetsz erte? :))
    Nyiri es Frenkie: mail ment, szoljatok, ha nem jott meg.
  • FRenkie
    úgy értettem hogy nagyobb antiA-val,jobban simítva. az advancedet honnan tőtötted le?
  • nenad
    a boxos/teapotos kep spottal,shadowal,hdrivel 6 sec, 0.1 noiseal, 50 minsamplessal, Teljesen jol nez ki! Majd ma meg folyatom mert ugy latszikl ehet meg huzni.
  • nenad
    Hogy erted hogy nagyobb samplingeket? A noisera gondolsz? Ha nagyobb noise erteket adsz akkor meg sokkal gyorsabb lesz (a samplek kozotti differencia nagyobb lehet>kevesebb sample). Viszont itt ott picit latszik. Ekkor erdemes ket dologggal kiserletezni.

1. A min samplest (qmc rollout) felveszed.
    2. a GI rolloutban az interpolate samplest felveszed. (jobban kisimitja a GI-t)
    A tapasztalatom az hogy noise 0.1 meg hasznalhato, pl prewievra. Iszonyat gyors.

En alltalaban -4 -3 szoktam kezdeni, aztan ha megvan minden akkor a lovak koze lehet csapni, persze igy egy kicsit mas a kep. Ha eros geped van kezdhhetsz -3/-2 vagy -2/-1 is.

vray free ingyenes, es van benne QMC sampler is.
    De en az advanceddel csinaltam, az nem ingyenes, de itt ott ingyenesen letoltheto :)
  • FRenkie
    egy kérdésem van: ha nagyobb samplingeket adsz meg,akkor sem fog látszani(jobban) a különbség?
  • FRenkie
    basszeg ez tényleg dúrva!ez az ingyenesen letölthető vray free?
  • cskapi
    Nagyszerű dolgok ezek
    Köszönöm ember !!!
  • nenad
    A fakon a level opacity mapped texture. Asszem a easynat demo(sajna) keszult. Ez egy nagyon meno program ugyanis - ilyet se lattam meg - azt tudja hogy tud generalni novenyzetet a kovetkezo modokon. 1 bitmapeket csinal belole,(tavolra kivalo) 2 hybrid, kritikus helyeken polygon a tobbi bitmap, 3, full poly.
    Nagyon meno.
  • nenad
    bocs marha gyorsan gepelek es nem hibatlanul sajnos :)
  • nenad
    szerintem eppen emiatt nem. Bar fene tudja...
    De ha pl megnezed egy sima skylight es a plane esetet, az meg alacsony mintavetelezeseel is sima. Mig hdri-nel mar latszanak a foltok. Foleg a reszletgazdagabb hdri-nel...
    Aztan az jutott eszembe hogy ez valoszinuleg scene fuggo, mert ha eppen "olyan" szogbol csinalod akkor lehet igaz.

QMC-ben meg az a jo, hogy ennel joval lejebb is le lehet butitani, es felvenni az interpolaciot, ami kicsit "homalyos" GI-t eredmenyez, de momdjuk 2masodperc renderido, egy kis animhoz csak idealis.
    A masik elony az hogy alacsony mintavetelezzesel is a fenyviszonyok nagyon hasonloak. Ezt nemtom hogyan csinalja, mert semelyik masik rendererre ez nem igan. Valszeg a irrmap interpolacio a ludas megint.

Igazabol most kezdem erezni hog ertem valamelyest vrayt. Meg mindig vannak olyan dolgok amit nem tudnek perfect prezentalni. :(

Sajnos brazilban ezt nem lehet megcsinalni, talan az 1.2-ben. Eleve mas az egesz. de vannak olyan bellitasok aminek hatasara egyszeruen kifagy...
    (pl amikor a memoria rovasara gyorsitani. depth 5 nel mar fagy(?) Meg az egesz mas, nem hiszem hogy fel lehetne huzni ennyire...:(
    Viszont a photon map server nagyon tetszik a brazilban. Szerintem ez a legjobb.

Mas vegul megis talaltam FR ST1 ben valamit ami mindenkit ver. Es ez az interior scenes. Marha gyorsan es balanced rendereli. Tenyleg le a kalappal. Amugy szerintem v1.2 korul mar oda fog verni a tobbieknek. Csak javitsak ki a hibakat.