Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Nem tudom, az általad említett Brazil hiba nálma eleddig nem jelentkezett, nem fagyott ki. Lehet, hogy gépfüggő is, lehet, hogy csak "úgy" fagy... A Brzail hajlamos ilyenekre. Nálam sokszor előfordult, hogy egy bizonyos pontot mindig félrerenderelt, amíg újra nem indítottam a gépet. Gondolom valami pangó, vagy kifelejtett memóriarész, vagy netán memóriahiba? Nem kizárt.

Minden esetre én maradok a Brazilnál. A miérteket fölösleges magyarázni. Ez éppen olyan, minthogy szerintem sosem leszek MAyás, mégha a progit kívülről fújnám is. :D

Naygon kíváncsi vagyok az 1.2-re, már kinn van, csak le kellene tölteni valahonnan. Elég sok újítás, és állítólag sok új kis kapcsoló, meg tweak cucc került bele. Az IES fényekről nem is beszélve...

Majd elfelejtettem: A Brazil Regathering eljárásról döbbenetes dolgokat fedeztem fel, én kis lámer, eddig ezen a dolgon elsiklott a szemem:

Nos, a regathering Brazil alatt nem más, mint más GI rendererekben a "default", pl. fR is hasonló módon számol. Első lépésben fotonkilövés (a la Radiosity) másodikban raytracelés, a fotoninformációknak megfelelően. Ezt eddig is tudtam, de addig nem jutottam el, hogy a foton ugrásszámát (bounce) vissazverődés- bla- nem muszákj 12-20-on tartani. Bár kétségtelen, hogy ez eszméletlen szép eloszlásokat eredményez.
    Ha csupán 2-3 bounce-t alkalmazunk, mint tennénk azt egy jó lassú Brazilos GI rendernél, csak úgy simán, akkor a sebességnövekedés akár 400-500% is lehet.
    Ez pedig szintén semmi máson nem múlik, mint néhány jól beállított lámpán, meg egy kis foton tweakelésen. Tényleg baromi gyors lett. Ráadásul a regathering tovább butítható, meg tweakelhető a QMC beállításainál, úgyhogy asszem ennek utána kellene egy kcist nézni.

Nenad, kösz, komoly gondolatot adtál, amit asszem most jól ki fogok használni, ha nem baj. ;)