63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #4435 youth, rendering//effects/motionblur, barmi ami mozog blurolva lesz, van rajta egy kapcsolo ami trancparencyt is figyelembe veszi. - nemtom hogyan megy egyutt mas rendererekkel, de atomgyors es szerintem szep is
-
Sziasztok ismét!!!
Hogy kell csinálni motion blurt? azt akarom hogy egy cd amikor forog elmosódjon... mint a kerék dísztárcsája mozgás közben... hogy é shol van ez max 5-ben?
Előre is köszi!!! -
Quasar #4432 Sziasztok! Tudom hogy ritkán értekezek veletek, de figyelek, csakezekhez a magasröptű eszmefutattásokhoz még lövésem sincs. Na most azért írok hogy megkérdezzem: Ez mi?
http://developer.nvidia.com/object/IO_3dsmaxCgFXPlugin.html -
nenad #4431 en ertem mirol beszelsz, persze lehet en sem voltam ertheto, de regathering ide oda (vray pmap is igy mukodik)a pontossag az ami zavaro. Nincsenek szep arnyekok azokon az objektumokon amik nem direct lightot kapnak. 50.000.000 photont is kilohetsz akkor sem. (eppen most tettem meg) Mondjuk nagysagrendben is keves ennel sokkal sokkal tobb ray van kilove sima GInel.Egy egyszeru szobaban is egy ket targyal meg ket plusz nulla. minimum. Persz ez mar high settings.
ami persze tovabb tart, es na a lenyegre terve sokkal jobban nez ki... :) En maradok ennel a final rendert illetoen.
Viszont van egy nagy kiralysag a vraylightban, tud "fenyt egyik helyrol a masikra atvinni" tehat peldaul ha jobb arnyekokat/megvilagitast szeretnel az interiorben, akkor az ablakhoz teszed a lampat es becsekkolod, skylight portal, igy ugy fog mukodni mint egy skylight de megis general nagyon szep soft shadowst csakugy mintha skylightod lenne baszott nagy settingsel...
Ez nagyon brutal, ha pl beteszel moge egy self illuminated planet akkor annak az energiajat is "kilovi", meg akkor is ha NINCS GI(!). Vilagit, es megvilagit targyakat a self illuminated plane vraylightal osszelove (skylight portal) GI nelkul is. behalas. -
Akkor megint tök jól elbeszélünk egymás mellett.... deja vu. :)
Na, megpróbálom letisztázni, remélem sikerül:...
A pmapról tudom, hogy micsida, egy olyan eljárás, ami a direkt és nem inverz fénykövetési módok közé tartozik, ebben rokon a radiosityvel. A végeredméyn függ a pmap "felbontásától", és bizonyos esetekben nagyon csúnya hibákat eredményez. Pl. vékony felületek elég problémásak, stb...
Van egy eljárás, ami Brazil alatt a "Regathering" névre hallgat. Ennek lényege, hogy photon mapokat használ a rendszer a QMC gyorsítására.
Egy standard QMC render a köv. képpen alakul leegyszerűsítve: A képpixelen keresztül indul a sugár, becsapódik valahol, onnan kicsit random módon egy rakatt sugarat lő ki minden irányba, ezek megint csak becsapódnak, ott megint egy rakatt sugár megy mindenfele, stb... egészen addig ismételve, amíg 1: el nem éri a bounce-értékét az iteráció, 2: fényforrásba nem ütközik. Namost nekünk gyakorlatilag csupán azok a sugarak *fontosak* amelyek fényforrásra lelnek. Azonban mivel minden iterációban mindenfele kilövésre kerülnek a sugarak, mivel a rendszer nem érzékeli, hol van a fényforrás, vagy hogy honnan pattintva juthatunk el a fényforrásig. Ebből adódik, hogy sok sugár veszendőbe mehet, mert nem lel fényforrásra.
A pmapos gyorsítás ezt hivatott egy kicsit konkretizálni. Először n bounccal elkészül a pmap, ami gyakorlatilag megmondja a raytracernek, hogy *merre* lője ki a sugarakat adott pont esetén, azáltal minimalizálva a veszendőbe küldött sugarak számát. Az eredmény: raytracelt GI kevesebb sugárral. Esetenként ez a szám *lényegesen* kevesebb sugár is lehet. Minden a scene-től függ...
Egy 8-12 bounce-t pl nekem legalább hatszor gyorsabban számol ki egy egyszerű környezetben ilyen "gyorsítással", mintha szimplán csak a raytracel dolgozott volna. :) Hiszen az pl 10viev ray esetén minimum 10 a tizenkettediken sugár lett volna mintánként.... :))
Ha valamit kihagytam, bocs, ha valami pontatlan volt a raytracinggel kapcsolatban, megint csak bocs....
Remélem most tudtam érthetően fogalmazni. -
Lassan a Kocsi/Sec muatatót kell bevezetni az esetedben! :)) Nagyon impresszív! Azért szeretnék egy-két KÖZELI képet is látni, különösen az élekről... Gonosz, de igez! :))
Nagyon jó! Karaj! Csak így tovább, két hét múlva úgysem lesz rá idő... :(( -
nenad #4427 alardyn, renderelj le egy kepet ugy es rendereld le pmap nelkul. A kulonbseg ORIASI. Jo nez ki a pmap is de rengeteg dolog lemarad rola. Rengeteg reszlet.En errol beszelek.A pmap nem is erre lett designolva hogy a nem szukseges photonokat kihagyja hanem arra hogy sokkal kevesebb fotonnal egy atlagolast csinaljon. Ezert is hianyzik rola rengeteg finom reszlet. Tegnap amugy kiserleteztem brazil sima gi vel. De feledtam mer 60/30 b3 -3/-2 sem kaptam normalis eredmenyt,(interior csak skylightal bevilagitva...)meg egyszruen nem volt kedvem vegigvarni miutan lattam igyis mennyire zajos. No sebaj ma legelabb majd meg tudom muatni mi a kulonbseg a pmapos es gis kozott... :) -
Zsír a kép;) -
K. Andras: hela! te se nagyon jartal erre mostanaban. :)
Igaz mas renderert meg nem probaltam, de nekem a brazil eddig nagyon bejott. De beszeljen inkabb heylettem ez a kep :) :
-
FREE 52 VRAY VIDEO TUTORIALS IN GIFTS SELECTION
http://www.evermotion.org/gifts.htm
hátha nem ismétlek ezzel senkit -
FREE 52 VRAY VIDEO TUTORIALS IN GIFTS SELECTION
http://www.evermotion.org/gifts.htm
hátha nem ismétlek ezzel senkit -
nenad: én TSF-re járok:)) csak ha már a szarvasiaknál tartunk. -
Tisztában vagyok az indirekt fényszámítási módok ismertjeibbel.. ;) ...Na, én pontosan a következőre gondoltam: Sok progi használja a köv. megoldást: Raytrace gyorsítás pmapok segítségével, - mint ahogy szerintem ezt te is tudod - , hogy a lehető legkevesebb legyen a fölösleges ray, ami van, hogy a ray-ek akár 60%-a is... Szóval ezzel a Brazil is eléggé tud hasítani. :) Csak nagyon jól kell hozzá beállítani a pmapot, tapasztalataim szerint. (meg a fényforrásokat) Így pl. 4-5 bounce-t akár 300%-al gyorsabban lerenderel, mint szimplán ilyen kombó megoldás nélkül.... -
Jó, hogy újra errefelé vagy! Rég írtál a topicba!
Én csupán a tapasztalataimat közöltem, és külön ki is akartam hangsúlyozni, hogy ez lokálisan működik, de semmi véleményem a globális felhasználásról. Minden esetre nálam tényleg gyorsabban forgat softveres renderelésnél egy nagy mesh vázat, mint OpenGL-ben, a dolog mibenlétére magyarázatom viszont NINCS... :(( -
Namost, ha a gömbből csinálsz make planar funkcióval kockát, akkor ugorj vissza kérlek az én eredeti ötletemhez, amiben pontosan ezt ecsetelte, minden esetre a gömb spherify miatt eleve torzulások jönnek létre, amik átmennek a kockába is, tehát a végeredmény nem lesz feltétlen jobb, mint amit írtam, ez viszont egy gyorsabb módzser! :)) Viszont a kocka egy oldalához tartozó polygonok kiválasztására szerintem még mindig az én módzserem a legjobb, mert ugye ezt nem lehet kihagyni, ha a make planarral akarzs játszani. :) Még egy más dolog: Ekkor sem pontosan kockát kapsz... Úgyhogy: Asszem megyek WC-re... mert nekem is át kell gondolnom... :DDDDDD -
csak akkor lehet jobb szoftveresen ha pl 2ghz procid van és mellé egy 5 éves vga -
K.András #4416 Hogy lehetne már gyorsabb egy szoftveres megoldás egy hardweresnél???Sehogy,ha erös géped van akkor mindeképpen opengl-re kell rakni, ha szarabb akkor d3d-re szvsz, mondjuk a max könyvben is irva vagyon... -
K.András #4415 Brazil a ma létezö egyik legjobb render, másik a final render, Vray sem rossz bár nekem nem jön be. Én most a final rendert probálgatom(stage1) és egyre jobban tetszik, bár szvsz lassabb mint a brazil.Tehát probálgasd ki mindet aztán annál maradj amelyik a legszimpibb számodra kezelés és látvány terén,igazábol ezek mind profi renderek mind a 3-om renderrel lehet nagyon profit alkotni. -
DEx- #4412 http://www.mankua.com/kaldera_contest.cfm -
nenad: renderqueen-t honnan lehetne lecsalogatni, nekem is nagyon bejon ez a fekete-feher rendereles csak kene a progi.
SaWo: ha lesz idom akkor meg ma csinalok logocskat es atkuldom, de melyik cimedre, mindegy? -
nenad #4410 hmmm, a morph-nal nem az az alapfeltetel hogy ugyanolyan polygonszamu legyen, es innen mar el lehet indulni? vagy kell mas is hozza? (nem ertek hozza...) Mer akkor csak csinalsz egy ilyen kockat es jobb esetben a program kiszamloja a legkozelebb alo polygonokat. Gondolom ez az idealista nezet.. :) -
Más téma. Aldaryn, emléxel még a múltkori problémakörre, amikor kockából kellett volna emberi fejet morph-olni? Lehet, hogy ma rájötem a wc-n űlve. ( nem vagyok fanatikus, nem ezen jár mindig az eszem .. :DDD ) Szóval, gömbből már tudunkfejet morph-olni. Na még nem sikerült kipróbálnom, de poly-ban van az a gomb, hogy make planar.... Lehet azzal a gombbal sikerülne kockából fejet csinálni. Mit gondoltok? -
nenad #4408 a nem, tudom, en azert is irtam mert van itt egypar mas forumozo is akik igen igen ritkan szolnak be, de olvassak a forumot... Es vrayezik... :))
Persze hasznalja mindenki azt amit szeretne.
Lam nekem megteccet a renderqueen es a fekete feherer kepeket mostmar csak azzal vagyok hajlando elkesziteni. kar hogy egy ilyet nem tettek bele mas rendererekbe is. -
nenad #4407 Photon mapping es GI kozott azert van kulonbseg, bar mindeketto atlagolason alapszik a GI sokkal pontosabb.(sokkal tobb ray van kilove) Brazil photon map szervere nagyon jol meg van csinalva ez teny, de meg igy is eleg nehez arnyekokat (normalisat) a targyak ala csalni vele ha pl egy interiorbe csak indirect light jon. (valahonnan megpattan egy lampabol)
Mondjuk szo se rola barmilyen program barmilyen photonmapjaval nehez, mert a photon mapping eleg durva atlagolas. Teny sokkal gyorsabb mint a sima traceing...(kevesebb rayt lovunk ki) regathering segit, de akkor mar ott van megint a sebesseg kerdese, persze meg mindig gyorsabb mint sima gi. De mar nem sokkal. Vray gi-nel peldaul nem.
Ami pedig a szep shadinget illeti nagyreszt abbol jon hogy csak egy bounce van. Ha ezt mas programban is 1-re allitod akkor ugyanolyan szep sotet arnyekokat kapsz az objectjeid ala.
Vagy tovabbmenve a fallof shadow/light hasznalva.
En szeretem a brazilt, azt kiveve hogy a gi lassu. Ha photon mappos scenet kell csinalni azt azzal csinalnam.
-
Nem, azt akarom mondani, hogy ha nincsen valami spéci grafikus kártyád, akkor nagy polygonszámoknál a szoftveres megy a legjobban, feltéve ha nem használsz mapokat a viewportban, ha igen, akkor nálam a videókártya győz. :) -
Ha valaki szerez olyan plugint MAX alá, ami ad pl. cubic mapot, akkor ez az egy okosság megoldódott.... Amúgy Brazil alatt is lehet sebességnövekedést csinálni, nem is akármilyet, de sokkal komolyabb állítgatás, és egy majdnem tökéletes global photon map beállítás szükséges hozzá. fR pl. itt nagyon gyengécske, a fotonlövéshez alig enged hozzányúlni... Pedig a gép által használt default, vagy megközelített nem mindig gazdaságos.
Szerintem meg nincsen a Brazil ráeröltetve senkiere. Én especiel azt használok, de nem azért, mert rámerőltette valaki, egyszerűen ezt szeretem, szoktam meg...
Nenad Vray-el tolja, és ez a jó dolog, megenné a fene, ha mindenki Brazilt használna. Egy kicsit begypösödne a társaság. :))
Mit akartok, Galy meg fR-el szokott nyomulni, szal szerintem mindenki elvan a maga kis rendererjével. Én is az enyémmel. :DDDDDD -
viszont majd a meshsmoothot csak rendernél tegyétek oda és max. 3 iterationsal.az is jólenne,hogyha nem lennénbek textúrák,vagy csak nagyon kevés. -
Tudtommal a kocsi project a következő lesz:
brazil materialokkal kell majd a kocsikát összehozni, poligonszám limit tudtommal nincs, max Frenkie fog anyázni ... :) Ő fog renderelni. A környezetet aldaryn csinálja, nagyon penge lesz, és az 5K beszólásban lesz benne. Úgy kellesz majd időzíteni, hogy akkorra kell. -
Na de akkor a prociCmembővítéssel jobban járok, mint egy olyan dologgal, amit csak akkor használhatok, ha 2 gömböt akarok megjeleníteni...nem egy bonyolultabb testet...
Ja a parkolóval mi van...Mikorra kell a kocsi?
Milyen beállításokkal? (max poligon-szám, brazil vagy alap-max materiálokkal, területi méret...stb) -
nenad: Szerinted léteznek ilyen okosságok a Brazil-hoz is? Mert beismerem nbagytudású a Vray, de nagy hibája ennek a fórumozó közöségnek, hogy aki ide belép, mindenkire ráerőltetjük a brazil-t. Na jó, ez így azért nem igaz, de szerintem a nagy többség azt használja, és bár nekem is fenn van a vray, brazillal csapatom. Szóval, ha nincs más, átállunk a vrayy-ra, de Brazilban nincsenek ilyen okosságok? -
azt akarod mondani hogy nagy polyzámnál jobb a softver mód?nem csak az ati büfizik? -
Inkább így modlom, hangsúlyozottan, mert az én gépem külön entitás... : "Nálam ez van..:" Attól függetlenül még szerintem jó a jobb videokártya. Pl. ha texmapokat is meg akarsz jeleníteni.... -
K.András #4398 Szvsz egyedül Lipton nevezhetö profinak a zsüriböl...Persze a többieket sem bántom csak munkáik alapján látni, nincsenek olyan szinten hogy zsüriként megálják a helyüket... -
Ha jól értettem: egy 3Ds VGA kártyát (pl ATI 9600Pro 128MB) csak pár 100,esetleg 1000 háromszögig érdemes OpenGL-be kapcsolni, e szám felett pl 10000-100000 már lassabb lesz a szoftveresnél...tehát itt már érdemes átkapcsolni szoftveresbe...
Akkor nem is érdemes grafkártyát venni a Max-hoz...elég egy S3Virge...hisz 100-1000 háromszöget akárhogyanis, de könnyedén kiizzadja a gépem (1000MHz+128MB+Szoftveres), de e felett már ugyis mindenképpen marad a Szoftveres...Sokkal jobban járok több memóriával+nagyobb CPU-val, nem? -
nenad #4396 Ricardo a neved szarvas, vagy szarvasi vagy?
Mer ha szarvasi akkor segitek ugy ertem szemelyesen. -
Ki mondta, hogy nem lehet fantasy???! :DDD -
nenad #4393 upsz az url RENDERQUEEN:
http://free.x3.hu/losalamos/rqeen/renderqueen.htm -
nenad #4392 Ujabb ket tutor:
vray tovabbi sebessegnovelese a minoseg megtartasaval/felbontas novelesevel:
http://free.x3.hu/losalamos/vray/vrayhsamples.htm
RenderQueen rajongok pedig ide gyujjenek :)
Alardyn ezt neked kulon ajanmlom :)
fle go ha van meg kerdesed a masik forumba.
Adios.
meg ados vagyok egy interior-qmc-vel.
Meglesz az is.
-
Koszi a gratulaciot fiuk, es egyben en is had gratulaljak mindenkinek, aki reszt vett a versenyben kozulunk!
A 8. versenytema meg meg ennel is sokkal nagyobb szabadsagot enged. Kivancsi leszek, ki mit agyal ki ra. En csak azt sajnalom, hogy nem fantasy hanem szimplan evilagbeli a kornyezet... :) -
nemtom mé nekem lejön