63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Mostmár komolyan kérdem, mert nagyon tele van a hócipőm: hol lehet a material editoron kívül kezelni törlés szinten normálisan véglegesen a nem kívánt materialokat? Létezik, hogy egy ilyen komplex programban ennyire primitív a megoldás, hogy azzal szórakozhatsz amit editorba be tudsz hívni, aztán csá? És még azt se korlátlanul? -
A karfát detachold, rakj rá smmothot, állíts auto smoothra, és állítsd az értéket addig, amíg jó nem lesz. Rendereld tesztnek csak azt külön, hogy lásd. -
Ronin666 #12029 Én épp most mergeltem, és nem lett semmi gondja (de majd meglátjuk...) -
Ronin666 #12028 Nincs rajta varrat az a baj. Azt még el kéne készítenem (mint textúra). A karfa meg nemtom miért nem simul :( Most pont úgy néz ki mint simítás nélkül, pedig az elölnézeti képen simult. -
A kartámasz még mindíg gáz. Varratra meg dobj rá egy gyorsan elkészített bumpot. Ha most is az van rajta, akkor varratlayer összemosása bumplayerrel, és had szóljon. Gyorsan meg van. -
Szaisztok!
Asszem véletlenül rájöttem a problémára, de kiváncsi vagyok a hozzáértők véleményére. Szóval úgy néz ki, hogy a Max onnantól kezdve kezd el hülyülni, illetve összeomlani, ha csinálsz egy scenet, vagy még le is rendereled, ahol egyazon teret ugyanazon objektum duplikálódva tölti be. Az első összeomláskor erről nem tudtam, csak később derült ki. Most viszont megtréfált a max. Pár órája dolgoztam vele, amitől kicsit belassult. A jelenetbe be akartam mergelni egy objektumot, minden ok volt, csak az objektum nem jelent meg. Ezt megcsináltam háromszor, a harmadik után jó lett. Rendereltem, és utána egy szerencsés kivétellel soha többé nem lehetett megnyitni a fájlt. Akkor viszont kiderült, hogy időközben bekerült a jelenetbe háromszor is az object:( És hiába töröltem ki kettőt, az már többé nem lett jó. És a Max is instabillá vált. Kérdés: vajon mi szállhatott el a maxban, hogy ettől instabil lett? -
Ronin666 #12025 innen le tudod tölteni: http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior05.htm
Na itt az utolsó változat ezt már békénhagyom. Még a bőrön varratokkal lehetne valóságosabbá tenni, és akkor már tökre jó lenne, de mostmár nekilátok a tárgyalóterem többi részének is.
-
Vagy add meg lécci a linket ahonnan letöltötted.
köszi -
Nem tudom miért kell, nem vagyok szakértő ebben :/ de talán az nyomatja a photonokat nem?
Lécci töltsd fel a scenet, mert jó lenne megnézni mitől ilyen szép az árnyék. -
Ronin666 #12022 Azt a megoldást használtam amit láttam a másik szobán amit töltöttem a netről. Tehát körbezártam egy kis területet, és ezután az egyik falat Editable Mesh-re konvertáltam. Kivágtam belőlle egy egy négyzetet, hogy meglegyen az ablakocska. Kintre elhelyeztem (messzire) egy irányított lámpát (tehát olyan target-es vackot). A shadowját Vray-re raktam, és az ablak elé beraktam egy Vray light-ot. A kinti lámpa lett ezáltam a virtuális napocskám, és a benti Vray Light-ot csak azért raktam be, mert a másik szobánál is úgy láttam, hogy az ablakok helyére a készítő ilyeneket rakott. A méretét egyébként körülbelül az ablak méretére állítottam, és Invisible-re állítottam (ja és nem gömb, hanem négyzet alakúra állítottam). Remélem minden elmondtam, és ha rájösz, hogy miért kell az ablak elé Vray light-ot tenni akkor szólj :). -
Már várom a Rhino 4.0-t
azt írja támogatja meg minden a point clouds-t ez azt jelenti, hogy a 3d scannerekből be tudják vinni a cuccot és rhinoban meg összehozni a pontokból a testet? Vagy máshol is alkamazzák a pontfelhőket? -
A scenet nem töltenéd fel? megszeretném kukkolni hogy világítod be mert brutális... -
Ronin666 #12019 A textúrák már talán jók, úgyhogy valószínüleg maradnak. -
Ronin666 #12018 Igen azon vagyok...
Legömböjítem még a széleit, és szerintem akkor már tuti lesz! -
Pontosabba na szövet része az ami nem okés.
Beállításokat át tudnád küldeni vagy a jelenetet feltöltenéd?
Köszi! -
Nagyon photoreal a padló a fal, az árnyék, minden egyedül a széken csuklik meg a dolog, ha azt megcsinálnád valahogy nem mondanám meg hogy nem fotó :) -
Ronin666 #12015 DE!
Azt onnan töltöttem. Az volt a tesztkép, mert most 2-3 napja kezdtem el foglalkozni a Vray-el. Viszont mint mondtam is azt a képet 10 óra alatt generáltam, ami nagyon soknak tűnik. (bár ez a szék is 1 órát vesz igénybe) -
Ronin: nem a te képedet láttam még pár hete evermotionon? -
renderelésnél hol lehet beálitani a hátér szinét? -
Ronin666 #12012 Nemtalálom ezt a Weld opciót. Átalakítottam Editable Poly-ra, és az opciói között nem látom, pedig olyan ismerős, csek nem tudom hol találkoztam vele. -
Ronin666 #12011 Itt van még egy kép, de még nem végleges, mert még nem jöttem rá hogy hogyan lehet a bőr széleit ívesé tenni. Így hogy letöri a szélét, így teljesen rossz.
-
Ronin666 #12010 Köszi a segítséget! -
Nem kell, hogy két oldalúak legyenek... az pedig még több problémát okozna, ha teljesen ugyanott, ugyan az a polygon többször előfordulna, elég furcsán renderelődne.
Azt a sok darabot pedig szépen varrjad össze. Legegyszerűbb, ha átkonvertálod az egészet editable poly-ba, ott kijelölsz minden vertexet, és a weld paranccsal összeforrasztod őket. A parancs beállításai közt meg tudod adni, hogy egymástól max milyen távolságban lévő vertexeket weldeljen.
Ezt viszont csak azután tudod eredményesen elvégezni, miután a polyk normálisát mindenhol szépen összerendezted. -
Ronin666 #12008 Még mindig nem nagyon akar jólenni :(
Túl szögletesek a szélei. Smoth-ot, vagy MeshSmoth-ot használjam inkább? És hogyan állítsam be őket? Csak azt akarom, hogy az ülőfelület szélei egy kicsit íveljenek, és ne törjenek olyan hirtelen mint most. -
Ronin666 #12007 Oryon
Igen lesz még egy egész tárgyalóterem! Már úgy nagyából kész van formailag, már csak azt is textúrázni kell, és berendezni bútorokkal (ja és megcsinálni a fényeket). -
Ronin666 #12006 Na mindjárt jön remélhatőleg a végleges változat!
Estére beraktam generálni, és most nézem, hogy hibás volt szegény, mert el voltak csúszva a polygonok a külömböző daraboknál. -
Ronin666 #12005 Igen importálva lett. És tényleg darabokból van. Ha a darabok széle nem teljesen passzol össze, akkor hogyan lehet őket összerakni? A meshEditen belül nincs valami olyan pont, hogy a Vertexeket akár darabonként is össze tudjam kapcsolni?
Ja egyébként megoldottam a Vray bőr problémát, úgy hogy az egyes kifordított darabokra adtam egy Flip utasítást, és így már mind felém néz.
Je ehhez kapcsolódva még egy kérdés:
Nem lehet úgy Flipelni az egyes részeket, hogy egy másolatot csinál róluk, azokat megfordítja és így kétoldalasak lesznek? -
Udv, megint egy kis offtopic: nem tudja veletlenul valaki kozuletek hogy hol lehetne hozzajutni a WebCamDV 2.1-es progihoz? Vagy esetleg megvan valakinek?
Koszi
-
Itt eleve a modellelel lesz a gond... Összevissza állnak a normáljai, és kár azt is le merném fogadni, hogy fel van darabolva rendesen. Elsőnek ezt kellene rendbe tenni, mert hiába a VRay, jól nem fogja lerenderelni a rossz modellt.
Az egyes polyk normáljait vagy kézzel, vagy a Nomal módosítóval (ha meg tud vele bírkózni, a unify normals parancs...) rendezd el szépen, hogy zárt egyen a tested. Lehet, nincs is feldarabolva, csupán a normálisok... ez a meshsmoothnak is betesz, máskülönben használni se kellene nagyon. Ha egymás melett lévő polykat akarsz shadelni, akkor először is nyúlj a smoothing groupokhoz, amit edge-nél magasabb sub object módban a polygon properties boxban találsz.
Gondolom úgy lett beimportálva a modell vhonna, ekkor keletkeznek iylen hibák.
-
Tökre jó lett...gratul...
A környezetben még lesz ez+az??? -
Ronin666 #12001 Itt egy előnézet a székről:

Azért gondoltam, hogy a 2Shided beállítással van baja, mert azokon a pontokon nem akar jólenni, ahol nincs másik oldala. -
Ronin666 #12000 Na nem is folytattam a rendert, mert már ebből a képbél is látszik a hiba:
-
Ronin666 #11999 
Na egy kicsit még állítgattam és ez lett belőle. Mindjárt meglesz az a változat, ahhol a bőr is Vray. -
Ronin666 #11998 ez a subdivet minden textúránál 50-re volt állítva. -
Ronin666 #11997 subdivet ez micsoda?
interpolated glossy És ez? :)
Bocs de még nem vagyok tisztában hogy mi micsoda. -
nenad #11996 a masik dolog ha glossynesst hasznalsz nagy feluleten, vagis nagy feluletet foglalja el a kepnek akkor alltalaban gyorsabb a fixed rate antialiasing. -
nenad #11995 de, :) a glossinessnel a subdivet allitsd at 5re, az alltalaban eleg, sot az ilyen homalyos tokrozodos hobelebancoshoz nyugodtan hasznalhatsz interpolated glossyt-amit gyorsabban szamol.
mindeki akit erdekel a nurbs jovoje check this :
http://www.rhino3d.com/press/udt-pr1.pdf -
Ronin666 #11994 Ezt a képet 44 perc alatt csináltam. Ez nem sok egy kicsit? -
Ronin666 #11993 
Na itt az első kép amit generáltam vray-el. Valami miatt nem sikeredett normálisan a dolog, mert a bőr textúra szétmosódott, pedig használtam UVW mapto (vagy mit :) )
És a karfa is szögletes maradt annak ellenére, hogy MeshSmoth -ot használtam. Most generálok egy másikat, hátha jobb lesz (pár dolgot állítgattam). Ha tudtok segítsetek mivel tudnám életszerűbbé tenni!
Ja mindjárt generálok egyet, ahhol a bőr is VRay textúra! Mert annak is valami bibije van, de majd mindjárt felrakom. -
Ronin666 #11992 áááá megtaláltam.