63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• petesilver
    Köszönet érte Malakai-nak! sikerült letöltenem az Onimusha cg animot. szerintem töltsétek le Ti is, kötelező darab, döbbenet jó!!!! Itt a link, az Onimusha3intro-t kell letölteni:Link Onimusha intro
  • imp99
    Hát az első már 1 doboznál is beszaggat, de régen simán ment.
  • GixEr
    Nalad mit jelent az, hogy akadozik??
    Ures viewport forgatas kozben szaggat vagy 500e polygonos objectnel?
  • imp99
    ih all! Felraktam a maxot(5) de nagyon akadozik, pedig kb fél éve is használtam és akkor nem volt semmi baja...vki tud segíteni?
  • nenad
    vary uj builjaban a glossyness-t kb 2x olyan gyorsan szamolja. Ja'jj :) (1.46.01) (vrayforum)
  • fle go
    Nenad koszi, Ez nem csak az en erdemem, hanem a forumozoke vagy is a tietek is mert megmutattatok milyen iranyba menjek, ugy hogy koszi mindenkinek, vegul GixEr es Lion otlete vezetett eredmenyre nalam.
  • nenad
    relaks az ftp freeje. O dont rola kinek login stb.
    nekem tetszik a cucc, szep displacement.
  • petesilver
    Alakul, bár ez meg túl tühtig, precíz, szimetrikus, vagy hogy mondjam. Túl új, mintha most jött volna a bárdgyárból. Ha tudod, akkor most ezt az egészet kéne picit torzítani. Persze texturázva idő vasfogával lehet elég torzítás nélkül is. Hát nehéz bárdba vágtad a fejszédet!
  • fle go
    Vegre mukodik a freeweb...ez meg mindig nem az igazi amit akarok de mar kozel jarok hozza.
  • RelakS
    czím?
  • Free
    Üzenem minden ftp felhasználónak még 3 nap és meglesz a webes felület mindenkinek külön külön. Kéretik mindenkinek csinálnhi egy publick:html könyvtárat létrehozni akinek kell püersze benne legalább 1db index.html -L

Köszöntem:
    ui.: Lesz egy mindenki számára hozzáférhető letőltési engedély de ezt majd később az nem ftp lesz hanem aki valamit publikussá akar tenni azt felteszi a weblapjára.

ui2.: Nincs valakinek ismerőse aki ért a ProFtp Linuxos FTP szerver progijához??? Bár beálítottam a letőltés folytatására az engedélyt de mégsem engedi. az meg eléggé gáz ha akarok leszedni egy CD t és 650Mb nél megszakad és kezdhetem elöről.
  • fle go
    ay ay = az az
  • fle go
    Megoldodott a problemam:) Koszi mindenkinek a markolat otleteket!!!
    Megmutatnam mire jutottam, de sajnos szarakodik a freeweb es nem tudok ftp-n kepet feltolteni, remelem holnap ay ay mar ma delelott jo lesz.
  • petesilver
    illetve december elejére.
  • petesilver
    Hja. Az apach, aki tartotta a mai Descreet napot, jövőhét elején írja ki a contestjét, amivel Max7-et lehet nyerni. Téma: mit csinál a Télapó szabadidejében. Fix dolgok, Télapó, Rénszarvas, extrém sportág, plusz kerettörténet. Nekem sajna időm nem lesz megcsinálni szeptember elejére, de akinek lenne kedve, 1 tutiötletem van a témára, nem nehéz megcsinálni szépen, talán még nyerni is lehet vele.
  • nenad
    fenn van, plusz a doksi is.
  • nenad
    felteszem free ftpre a trialt.
  • RelakSfromhome
    Én megtaláltam, de nem akarok regelni...
  • petesilver
    Én ott nem találtam :( Malakai THX! A játékhoz volt ez a video, vagy játéktól külön kell megszereznem vajon? a filmen 2004-es dátum volt végig.

Hja, volt Bug bőven a progiban, mondta is a srác, hogy tegnap jött ki a demo, de még nem volt ideje letölteni, a trailerrel mutatta be a cuccot. Egyébként képzeljetek magatok elé egy training videot, gondolom mindenki látott már itt ilyet. Na egy dinamikusabbat szorozzatok be kettővel sebességben, ez volt ma. villámkezű-villámszájú srác, tolmács nélkül nyomta notebookrol kivetítőn az ismertetőt 2 órán keresztül!!! Gondoltam is, hogy francba ezt fel kellett volna venni, később ugyanezt tölthetm majd le:)
  • RelakSfromhome
    demo-t a www.discreet.com-ról?
  • Malakai
    Onimusha, és az egy játék.
    Egyébként nem volt rossz szerintem...
  • petesilver
    Hja. Játszottak a szünetekben pár CG animot, amit Descreetel csináltak. Volt köztük egy lélegzetelállítóan jó japán kisfilm. Keresném, ha valaki tud róla esetleg valamit: valami Ombuswha, vagy mi volt a neve. a végén a főellenségre kiírták Jean Renot. Többet nem igazán tudok róla, csak azt, hogy hihetetlen volt!
  • petesilver
    Ahh, jutnak eszembe dolgok. szal rámentek a poligonmodellezésre rendesen. Új funkvió a Bridge, ami annyit tesz, hogy a különálló részeket-ebjecteket a nyitott éleket bejelölve összeköti poligonokkal. Konkrét példa egy szörny volt. Megvolt a törsz , de külön volt a váll az alkar végéig, és külön a kézfej. Nos bridgre összekötötte a testrészeket, majd Bridge-en belül opcióként állíthatod a szegmensszámot, és szabadon alakíthatod csak ezt a részt, vékonyíthatod, nagyíthatod stb.
    Más:
    Lowpoly szörny még mindíg. szerintem a Zbrusból nyúlták. szal van monszta, de nem elég ilyesztő, domború? Uccu neki nekiesel ecsettel, és az ecset átmérője mentén, amit változtathatsz, dudorokat rakhatsz a testre. Ha sokat, akkor nagy dudor lesz, pl sima manusból pár vonás után Quasimodo, pikk-pakk. Ezt lehet törlésre is állítani, valamint adsz neki mirror módosítót, akkor csak az egyiket irányítod, de a test másik felén mirrorban csinálja ugyan azt.
    Más: Nem igazán értettem, tulajdonképpen mire is jó, de. 2 Muksó egymás mellett poligonszámmal. A kisebb poligonszámú muksó elnyegyolt, ugyanaz mellette kidolgozott mellizom+bordás has. Kis állítgatás, és a kidolgozottab muksó bőrét átrakta a lowpolyra. Így a kevés poly mellett kaptál egy fullkidolgozottnak tűnő muksót, ráadásul úgy, hogy egy omnival szemléltették, az új kidolgozottabb skin rendelkezett az eredeti arc-test barázdáinak árnyékvetésével is. Vagyis sima arcú barátra ráhúzott kidolgozott-domborodó bőr nem sík fake, hanem tényleg úgy viselkedik fény hatására, mintha a domborok-ráncok igaziak lennének.

Uv mapolásnál új elem, hogy a gizmot forgatva kijelzi az objecten a textura érintkezési élét. Ez hengeres mapnál hengeren nem nagy kunszt. Viszont a bemutatón a karon alkalmazva jól jön, mivel látod a kézfejen, karon, hol találkozik önmagával a textura. így már előre beállíthatod, hogy ne érjen unwrapkor meglepetés.

Nem lett bemutatva, de láttam egy menüt, aminek ez volt a neve: Automatic Unwrap
    Megkérdeztem az előadás végén a srácot, hogy jól láttam, ez tényleg van benne? Asszonta igen. Ugyanis érdekes volt amikor a highpoly sklint átrakta a lowpolyra, nyomott egy számolást, és a render minden előzetes állítás nélkül lerenderelte a muksó testének tökéletes mapját, és nem akárhogy, hanem materil skinnel!!! konkrétan a textura az unwrap élek alatt a standarszürke volt, ami a material. Szal érdekes!
    Animálás:
    Karaktaer animálást is átdolgozták. Fixálhatod a texturát, vagyis ha mozgatod pl az állát a muksónak, a textura nem torzul, mászik el, hanem a textura alatt vándorol a mozgatott vertex.
    Ami eddig gond volt, már nem az. Új feature, hogyha a karakter kezét magasba emeled, a bekapcsolt feature után nem esik be a semmibe a válla, hanem max autómatikusan kiszámolja a reális elmozdulást.

Behajlítod a karakter karját. Módosító, és a bicepsznél kihúzol középen 4 vertexet, hogy kiugraszd a békáját. Módosító marad, ezek után bárhova mozgathatod a kezet, ha az behajlik, béka kiugrik, kinyújtásnál eltűnik. Persze textura itt is fixálódik, nem torzul.

Array kiosztásnál van preview menü, hogy lásd az eredményt, mielőtt leokézod.

Új gyűjtő parancs az animációnál. Rámész a fej objectre. Megnyitod az új menüt, ahol a fej összes része ott van. Bejelölöd pl a szemet, az állat, és a fejet. Megadod a tengelyeikre kívánt mozgást, úgy, hogy be vannak jelölve. ezek után ha a fejet mozgatod pl, a fej lefelé bukásakor autómatikusan lecsukódik a szem, és vissza kinyílik. És ezt bármivel párosítva megadhatod.
  • nenad
    fasza.
    ezt a turbosmoothot megpislantom valamikor.
  • petesilver
    Hja! Material editor slotban bármilyen tulajdonságnál a mapot végre jobbklikopcióból clear-el lehet végre törölni egyből, nem kell eljátszani a bitmapcsere-none játékot.
  • petesilver
    Ahh egy rohadt jó dolgot elfelejtettem! Reactor! Példa: egyplane a levegőben,/ez a függöny/ alacsony poligonszámban. elindul ember átmegy rajta, és ugye a plane végigsimul a fején, majd visszahullik alappózba, miután ember el. anim gyorsan megvan. Most jön a trükk. A függöny ugye rondán gyűrődik! sebaj. elmented a gyűrődést. Ezután a függönyre rádosz egy meshsmoothot, vagy az új feature-t, a turbosmoothot, és újrarendereled az animot. És ugyanannyi marad a renderidő, megjegyzi a lowpoly tulajdonságait, és finomít a smooth alapján a függönyön, ami így szebb lett. Ok, szép. ezután fogta a srác, és behívta a jelenetbe a térbeli 3Dmax6 logot, és a függyöny közepére hozzáadta a függönyhöz, valamint a logóra rádobta a a függöny gyűrődési módosítóját, amit ugye elsőre elmentett. ember át újra a függönyön, és a függöny, a hozzá illeszkedő, 3D-s logóval együtt gyönyörűen elgyűrödött, ugyanazon renderidő alatt. Klassz volt!
  • petesilver
    Nah, megérkeztem a Max7 bemutatójáról. Nem tudom, hogy mindent bemutatott-e a srác, gyanítom nem, de nekem tetszett amit láttam. Azt viszont tudni kell, hogy a Max 7 ránézésre a játékkészítésre lett továbbhegyezve, többször is arra hivatkozott, hogy a 6-al milyen rémálom volt ezt+azt megcsinálni utólag, de most aztán! A bemutatott ujítás mind a lowpoly-highpoly közti maxos fake megoldásokat ecsetelte. Volt egy jópofa ujítás. Ezentúl, ha sok cucc van a viewportban, és az bazira belassul, akkor beállíthatod a viewport fps-ét és autómatikusan boindingboxba rakja az objecteket a jelenet pivotpontjától távoli részeken. Ami viszont a legjobban tetszett, az a scenebejárás 1person módban. Kiegészült a viewport navigálás 2 talplenyomat ikonnal, ha arra kapcsolsz, bejárhatod az egész jelenetet, mintha egy fps-ben lennél. Ez nagyon bejött. Van új nézet is a flat, ekkor kikapcsolja a geometriát a jelenetben, viszont a texturák megtartják az objecten elfoglalt helyüket. stb. stb.

A combustion 3-ban tetszett egy dolog. Mileőtt a jelenetet elmented a combustion fájlformátumába maxban, rengeteg mindent beállíthatsz, hogy milyen adatot tároljon el a jelenetről. ezt pl úgy mutatta be, hogy egy szobát jobbról elindulva bemutat a kamera, és a kamera útja balról jobbra ívben befordul a szoba jobb szélének közepébe.Szemben a kamerával az elején fullüveg. Nos bemenz Combustionban, és: mindent lehetett változtatni. Lecserélt texturákat, az üvegasztal színét variálta szabadon, kizoomolhatsz, és láthatod a kamerát, előtte a 2D-s sík képet, és innen is editálhatsz. Utólag berakott a szobába egy családot, aminek árnyékot állított, a hátteret lecserélte, vagyis a 2d-s kép mögé messze berakott egy képet, ami a végén a 3D-s animban ugye ablakból kinézve új hátteret eredményezett, mintha térben tényleg ott lenne. De a legjobb az egészben a vége volt. Bemész képkocka layer módba az animban, és rétegeled pluszban a képkockákat. És a végső animban elindul a kamera, és a ragyogó napsütésből éjszaka lett, mire befordult, és megált. Klassz volt.
  • LionTR
    Ja, akkor mar nincs szukseg meggyozesre :)
  • fle go
    Lion: koszi! En ugyan azzal probalkozom amit , vagy ahogy Te csinaltad (Vray Displacement a Modifier panelon, csak a texturaval benazok azt nem tudom jol megcsinalni
  • LionTR
    fle go: Gyorsan oszedobtam egy kis demonstraciot, hatha meg tudlak gyozni :)
    A kep 5 perc alatt keszult (0,5 perc mig elindul a PS meg a max, 1 amig kitalalom hogy kene kinezni a texturanak, 0,5 mig megcsinalom PSben, 2 perc a gyors setup maxban es kb 1 perc a renderido)

A texturat ne nezd, az termeszetesen gagyi ehhez, azt olyat csinalsz ami neked megfelelo.
  • Pp
    Mondjuk egy sima target spot árnyék nélkül.Ugyebár alapban is van valami fény amit nem tudok, hogy mi, de ha berakok egy lámpát ez az alap eltünik, es csak a spot fénae van, na innentöl megnő a render idő.
  • fle go
    Nenad ez valamifele fonott dolog akarna lenni, nem tudom bemutatni milyenre gondolok de talan eltudod kepzelni, egymas alatt szepen bujtatva vannak a bor csikok, talan olyasmi mint a fonott kalacs
  • nenad
    sokmindentol fugg, pl milyen tipusu a fenyforras milyen tipusu az arnyek stb.
  • Pp
    NENANDESZ köszi a tutort át fogom nézni.A világítással kapcsolatban kérdezted, hogy sima Max-e? Igen Max 6-os, bár van néhány pluginem de nem használom őket, mert még egyszerű dolgok is nehezek, de amenny időm csak van a vágás mellett annyit a Max-ra szánok.Szóval normális, hogy simán renderel, de amint egy lámpát berakok, rögtön lelassul a renderelés? Azért kérdezem, mert nincs viszonyítási alapom.
  • nenad
    a textura majdnem jo, de dontsd el melyik sav kerul felulre es ugy csinald meg, azaz az a sav vilagosabb legyen (magasabb lesz) mert igy belevag ugye. egy kis blur sem artana neki. egyebkent meg nem olyan nehez azt lemodellezni hiszen gyakorlatilag csak valamifele csavarmenetszerusegre van szukseg.
  • fle go
    Probalkoztam ezzel a bard markolattal, hat nem valami, tovabbra is azt gondolom rosszul csinalom meg a rajzot hozza, de mar kifogytam otletbol:(
  • nenad
    lehet szedni a max7 trialt.
  • nenad
    Pp >
    http://www.discreet.com.edgesuite.net/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/tutorials/shockwave3d_tutorials.exe
  • nenad
    http://www.npowerdetroit.com/tutorials/PowerNurbs/introPowerNurbsWaudio.wmv
  • nenad
    jon ki maxhoz egy powernurb plug npowerektol. Eleg brutal tool lesz...