"Aki másnak felbontás...!"
-
Nah, megérkeztem a Max7 bemutatójáról. Nem tudom, hogy mindent bemutatott-e a srác, gyanítom nem, de nekem tetszett amit láttam. Azt viszont tudni kell, hogy a Max 7 ránézésre a játékkészítésre lett továbbhegyezve, többször is arra hivatkozott, hogy a 6-al milyen rémálom volt ezt+azt megcsinálni utólag, de most aztán! A bemutatott ujítás mind a lowpoly-highpoly közti maxos fake megoldásokat ecsetelte. Volt egy jópofa ujítás. Ezentúl, ha sok cucc van a viewportban, és az bazira belassul, akkor beállíthatod a viewport fps-ét és autómatikusan boindingboxba rakja az objecteket a jelenet pivotpontjától távoli részeken. Ami viszont a legjobban tetszett, az a scenebejárás 1person módban. Kiegészült a viewport navigálás 2 talplenyomat ikonnal, ha arra kapcsolsz, bejárhatod az egész jelenetet, mintha egy fps-ben lennél. Ez nagyon bejött. Van új nézet is a flat, ekkor kikapcsolja a geometriát a jelenetben, viszont a texturák megtartják az objecten elfoglalt helyüket. stb. stb.
A combustion 3-ban tetszett egy dolog. Mileőtt a jelenetet elmented a combustion fájlformátumába maxban, rengeteg mindent beállíthatsz, hogy milyen adatot tároljon el a jelenetről. ezt pl úgy mutatta be, hogy egy szobát jobbról elindulva bemutat a kamera, és a kamera útja balról jobbra ívben befordul a szoba jobb szélének közepébe.Szemben a kamerával az elején fullüveg. Nos bemenz Combustionban, és: mindent lehetett változtatni. Lecserélt texturákat, az üvegasztal színét variálta szabadon, kizoomolhatsz, és láthatod a kamerát, előtte a 2D-s sík képet, és innen is editálhatsz. Utólag berakott a szobába egy családot, aminek árnyékot állított, a hátteret lecserélte, vagyis a 2d-s kép mögé messze berakott egy képet, ami a végén a 3D-s animban ugye ablakból kinézve új hátteret eredményezett, mintha térben tényleg ott lenne. De a legjobb az egészben a vége volt. Bemész képkocka layer módba az animban, és rétegeled pluszban a képkockákat. És a végső animban elindul a kamera, és a ragyogó napsütésből éjszaka lett, mire befordult, és megált. Klassz volt.