63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    masra is lehet hasznalni a greeblet ;)
  • nenad
    kep1
    kep2
    wip,(kozben be lett rakva ket lampa, es ez a tesztrender hogyan nez ki :))
    szal a vegere nem szeretnek beegett reszeket.
    jon meg be par cucc.
  • Aldaryn
    :) Fogod a poharat, és odahúzod, ahol jó. A 3D térben te oda mozgatod az objectjeidet, ahova szeretnéd. Felesleges, hogy egy pohár tökéletesen pontosan érintkezzen az asztallappal.
  • Atika :o)
    azt hogy tudom megcsinalni hogy van egy asztalom es ra szeretnek tenni egy poharat es hogy pont rategye nekem ?
  • Aldaryn
    Na ja... erre kellene valami okosabb konvertert írni. Szintén növényekkel küzdök, szerencsére csak pár darabbal.

Képet meg mutass, azok mindig jók szoktak lenni!!! :)
    Na mar mukodik a map textura tenyleg UV maing kellett ra koszike a segitseget fiuk
  • nenad
    hat vazze, ha minden alkalommal amikor novenyt kell rakni a scenbe es pl nem akarom atkonvertalgatni oket, mert a konverter egy dolog de mindenhol at kell alitani mindent az opacytinal stb.
    persze le lehetne scriptelni, de ahhoz semmi kedvem :)
    majd a vegen.. :)
  • Aldaryn
    Érdekes, elvileg így megy, kijelölésre instancolva dob rá modifiereket max, szal, ha egy edit poly modifiert instancolva átmásolsz egy másik objectre, és mindkettőt kijelölöd utána, úgy is mennie kell. Asszem.

Finalrender? :) Mihez kell enked standard material? Egyfolytában dolgozol vmin, bezzeg képet nem mutatsz. :P (gondolom meló, szal nem mutogathatsz)
  • petesilver
    De most akkor megy?
  • nenad
    erdekes ezzel probalkoztam es nem ment, valamit csak elnezhettem.

aldaryn, hat ja. De van azert egy ket dolog ami meg elveszi igy is a kedvet az embernek, a standard materialos opacitis cuccok valahogy mashogyan antialiasingolodnak es ha allitgatsz azok szepen elkezdenek vilagitani :))
    komolyan elgondolkoztam egy finalrenderre valtason :)
  • Aldaryn
    És igen, ez szvsz elég sokáig így is marad, az agy kompenzál, a grafikus meg trükköz. :) Hiszen itt ülök a szobában, fizikai ismereteimből tudom, hogy a kinti, jelenleg felhős ég is sokszorta fényesebb, mint a szobám legfényesebb pontja, mégse sül ki a szemem, és minden részletet jól látok. :)

Ezt a Vray image files dolgot kipróbálom, mennyivel egyszerűbb lenne, egy szép, nagy (nemérdekelhogyhánymegás) dinamukus terjedelmű képet finomhangolni, mint ötvenszer újrarenderelni.
  • petesilver
    van. Kijelölöd mindkét objectet és utána a modifierstackban max7 nél már edit poly is van, max7 alatt csak Edit Mesh van. ahogy az objectekre ez rákerül, megkapod a subobjectmódos szerkesztési lehetőségeket, mintha egy object lenne, de maradnak amúgy különálló objectek. És bármire lehet alkalmazni, mondjuk 2 boxra is rádobhatod, convert to nélkül élből.
  • nenad
    polymodellezosoket kerdem, van e lehetoseg arra hogy ket kulonbozo objektumnak a vertexeit cibaljam egyszerre anelkul hogy attacholnam oket.
  • nenad
    hat ja, vegul en is igy dontottem, korbe a haz, aztan gyerunk befele. Kesz.
    nics idom most vegigbohockodni minden lehetoseget.
  • petesilver
    És ilyen animok kellenek, hogy vágás nélkül ki-be??? az széép. Ilyet a filmeknél sem nagyon szoktak, pont a nenad által leírtak miatt, a kamera ugyanúgy kezdetleges képrögzítő-feldolgozó mivoltárol ilyen esetben a szemhez-agyhoz képest.
  • petesilver
    Hát igen. Valóban bámulatos amit az agy produkál azzal az infóval, amit a szemtől kap. Buli amikor tapasztalati szinten tudod, hogy valaminek milyennek kéne lennie, de vért izzadsz, mire 3D környezetben közel olyan lesz. Mindezt úgy, hogy rá kell jönnöd magadtól, hogy hol lehet a különbség alapvetően. ez álló képnél sem egyszerű, és akkor utána jön a test teljes mozgását korrigáló-kiegyenlítő rész anim-mozgás közben. Ugye fere rögzített kamera pláne sportesemény közben durva miket képes rögzíteni, míg ugyanazt átélve teljesen más emlék rögzül.Szóval az agy jó kis ketyere.

• bencsab
    Nenad: Végre valaki, aki rajtam kívül már egyszer szembenézett ezzel a problémával. Annakidején Aldaryn tanácsolta, hogy ezt a problémát a renderpanel dark/light multiplierjének animálásával próblájam megoldani. Azzal csak az a baj, hogy nagyon időigényes belőni rendesen, és ha mégis elszúrtam, akkor rengeteg renderidő megy kárba.

Aztán jött az a megoldás, hogy lerendereled a szekvenciát, a kültéri beállításokkal, majd ahol át kellene váltani beltéri expozíciós beállításokra, ott egyszerűen átállítja az ember a paramétereket. A lényeg, hogy a külső és belső képkockák között legyen átfedés, és így a két animot egy megfelelően elhelyezett cross-dissolve-al össze lehet mosni.

A combustion pedig talán még jobb lehetőséget ad erre, de abba még nem volt időm beleásni magam. Mert tuti, hogy lehet benne ezt is animálni. A hátránya tényleg, hogy 1 kép legjobb esetben is 2-3 mega (persze lehet 8 is).
  • petesilver
    Olvasd el mégegyszer amit írtam. Persze hogy van textura, mert egy sík laphoz, amit plane-ként hozol létre maxban, a max alapból hozzárendeli az UV kordinátákat, mivel azt ismeri, és eccerű is, majdnem mint egy pont.
  • nenad
    nekem is eszembe jutott ezert probaltam meg 7felevel (zarojelben megjegyzem egyedul Infranview tudja megmutatni a 32bit/ch tiffet)
    Photoshop, photoimpact, picasa,infranview, combustion, shake, Hdrshop...

Egyebkent a mentessel is gond van mint kozben kiderult...

Hdrbe el lehet menteni tobb felekeppen is, EXR/splutterfishes hdr/RLA/RPF

a trukk az az hogy nem a vfb-bol kell elmenteni hanem a commonnal save...
    biztos ami biztos alapon a G-bufferben betettem a RealRGB-t
    Egyebkent a legjobb minosegu akkor lesz ha vray imagebe mentesz es onnan EXR

es igy mukodott. A lampa szepen hozta a 6.xxx es erteket. illetve a kulso reszeknel is 1 felettiket.

Azert lehet hogy neked eleg volt, mert meg nem dolgoztal sehova komoly melot, pl
    ugy megoldani a beloso es a kulso ter egyensulyat hogy termeszetes hatasu maradjon, nem egyszeru feladat. Sot annyira nem egyszeru hogy elmeletileg nem lehetseges, ugyanis az agy tudja mi a szitu es igy allitja az adott "pixel" erteket a megfelelo exporusehoz. Az automatic exporsure mar egy lepes e fele de az szinten nem kepes ugy "per/pixel" alapon mukodni ahogy az agy teszi (lasd videokamera stb)

Egyebkent eleg ha ranezel egy fotora, amit kivulrol keszitettek egy epuletrol es egy masikra amit belulrol kifele....
    mindketton a belso/kulso kornyezet sokkal sotetebben vagy vilagosabban jelenik meg mint ahogy az emberi szem erzekeli.
    Es nalam ez a dilemma, ha nagyobb tartomanyom van akkor jobban tudok kozeliteni a termeszetes hatas kevesbe drasztikus nyusztetese nelkul.
    de akkor is en vagyok a legnagyobb kontarlama most ;)
    De az az erdekes hogy ha a maxban ami benne van az a padlo textura azt ha rateszem azt meg rateszi UV map nelkul is de megprobalom az UV mapot csak mennyek haza :)
  • petesilver
    Én is kontárláma vagyok amúgy, csak ezt kivételesen tudom.
  • petesilver
    Igen az lesz a megoldás. Padlónál ami plane, vagy box, meg hasonló stansard objektumoknál a max alapból hozzárendeli a maping kordinátákat, ott azért van egyből textura. UVmaping azért kell egy tárgyra, mert ezzel adod meg a maxnak, hogy az általad kívánt texturát milyen vetítési eljárással feszítse rá az általad kívánt objectre. Amíg ezek az infók nincsenek meg a maxnak, nem tudja hogyan rakja rá a texturát, ezért nincs textura. Ha nyomsz egy rendert ilyenkor, a max egyből üzenet formájában kiírja, hogy melyik objectnek hiányoznak az UV kordinátái, és ezért textura sem lesz rajtuk.
    ok megprobalok valamit elkovetni :)
    hallod az helyett hogy itt rinyalsz mar regen korulnezhettel volna dc-n torrenten meg stb
  • APOFISZ
    Hol tudnám letölteni mert kellene aki tudd adni linket az
    küdje ide a linket
    egy e-maicime [email protected]
  • Aldaryn
    Ejh, nekem a legelső dolog, ami eszembe jutna ilyenkor, hogy nem a mentéssel, hanem a képnézegető szoftverrel lehet valami gáz, s nem tud megbírkózni a 32bites képpel.
    A másik, meg mintha VRay rendereket nem tudnék HDR-ként kimenteni. O_o? Na, mind1, nekem eddig is elég volt 8bit.
  • Culram #17782
    Ha nem egy sima dologra akarod rátenni, akkor szerintem UVmap-ozd be. Asszem az lenne a megoldas de én lama vagyok.
    na most nezem hogy a legjobb az az egeszben hogy masra ha rateszem azt a megcsinalt materialt pl a padlora akkor ott mukodik es amire meg en szeretnem ott meg nem megy
    amit lehuztam bor texturat jpgben azt betettem a material editorban a map ban a diffuse color ala es nem mukodik hiaba teszem ra amire akarom mitol lehet ?
  • nenad
    http://www4.discreet.com/products/
    ugyan egy reget kibirsz. Aztan 30 nap alatt ugyis latod hogy tetszik e vagy csak futo kaland volt :)
  • APOFISZ
    Hello all Szeretném kérdezni hol tudom letölteni a (3d Studio max 7) de lécéves írjatok nekem e-mai cimet vagy icq
    ICQ 287712479
    Msn [email protected]
    Lécéves addjatok egy linket ahol letudom tölteni ingyen és nem kell regisztáni csak clik és töltöm is :D kösszike
    koszike
  • nenad
    http://www.thelittlescrapbookstore.com/covers/covers-papers.htm
    kicsit tekerj lejebb es talalsz olyat hogy leather, (kisebb kepek)ha raklikkesz eleg nagyba adja ki.
    nemtudja valaki honnan lehetne valami bőr materialt lehuzni?
  • nenad
    tenyleg, :)) hehe, annyira fura cvolt ugy nezett ki mintha a sotet reszek lennek az illesztesek :)
  • bencsab
    Nenad: Szerintem "zoomolj" rá jobban a monitorra. A hajópadló mérete nemhogy nagy, de kicsi (szerintem). Amit te illesztésnek nézel, az a 10 sötét elem.Ha azt mondjuk, hogy az asztal lába kb. 5-7 cm vastag, akkor jó érzéssel lehet kb 0.6/0.6-os tiling-ot állítani.
    hmm zavar?? te meg nem lattal ilyen szelessegu padlot eloben? mert pl az en szobam feleben is ilyen van es hat azert csinaltam ilyen szellesre a maxban is :)
  • nenad
    sztem tonkreteszi az aranyokat. "Zavar" keletkezik az eroben :)
    De nekem ugy teccik az a padlo hogy ilyen nagy deszkakkal :)