nenad#17793
nekem is eszembe jutott ezert probaltam meg 7felevel (zarojelben megjegyzem egyedul Infranview tudja megmutatni a 32bit/ch tiffet)
Photoshop, photoimpact, picasa,infranview, combustion, shake, Hdrshop...
Egyebkent a mentessel is gond van mint kozben kiderult...
Hdrbe el lehet menteni tobb felekeppen is, EXR/splutterfishes hdr/RLA/RPF
a trukk az az hogy nem a vfb-bol kell elmenteni hanem a commonnal save...
biztos ami biztos alapon a G-bufferben betettem a RealRGB-t
Egyebkent a legjobb minosegu akkor lesz ha vray imagebe mentesz es onnan EXR
es igy mukodott. A lampa szepen hozta a 6.xxx es erteket. illetve a kulso reszeknel is 1 felettiket.
Azert lehet hogy neked eleg volt, mert meg nem dolgoztal sehova komoly melot, pl
ugy megoldani a beloso es a kulso ter egyensulyat hogy termeszetes hatasu maradjon, nem egyszeru feladat. Sot annyira nem egyszeru hogy elmeletileg nem lehetseges, ugyanis az agy tudja mi a szitu es igy allitja az adott "pixel" erteket a megfelelo exporusehoz. Az automatic exporsure mar egy lepes e fele de az szinten nem kepes ugy "per/pixel" alapon mukodni ahogy az agy teszi (lasd videokamera stb)
Egyebkent eleg ha ranezel egy fotora, amit kivulrol keszitettek egy epuletrol es egy masikra amit belulrol kifele....
mindketton a belso/kulso kornyezet sokkal sotetebben vagy vilagosabban jelenik meg mint ahogy az emberi szem erzekeli.
Es nalam ez a dilemma, ha nagyobb tartomanyom van akkor jobban tudok kozeliteni a termeszetes hatas kevesbe drasztikus nyusztetese nelkul.