1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
antijedi #623 max urjaparticionálásal együtt, de én nem nagyon biznék benne a helyedben -
#622 SMART adatokat ide!!!! -
#621 A format segíthetne a problémán szted?
-
#620 nem tom... sztem már nem :(
Valami más m5let :P -
antijedi #619 őőő garis még a vinyo? lehet hogy hülyeség de én megkockáztatnám hogy lehet hogy a vinyo a szar -
#618 Nem to hogy volt-e már de valahogy nincs kedvem végig olvasni a topikot: szal: hasonló a problémám mint a 1. hozzászólásnál. Szintén win xp-t használok. Bizonyos könyvtárak megnyitásakor kiírja a gép, hogy Nincs formatálva a diszk <-vinyóra...Nekem is nagyon letud lassulni(ezt kb 3 napja kezdte el csinálni..) azóta próbálkoztam system restore-al, vírus kereséssel(ha az lenne a gond, de csökkentett módban semmit se talál, normálban pedig állandóan kifagy) A defregment se megy mert az is állandóan kifagy... Tud valaki segíteni? -
antijedi #617 :DDD
jóvanna ti kezdtétek offolást, én csak elmontam nekem hogy ment könnyen és eccerüen hátha segit az illetőnek :) -
#616 zárjuk le az offolást. minden 10 ik fogorvos az integráltat ajánlja :)))))) -
antijedi #615 oks, de már mind1, van integrálan sp1em és az nekem tökéletesen megfelel , legalább nem kell utolag szarakodni :) -
antijedi #614 az lehet de nekem igy sokkal egyszerübb volt :) -
#613 OFF: alapból nekem se ment fel rá, a BSAFTPZ szó ismerős neked is ? :)) DE utólag kell átállítani a key-t, van rá program, és utána fel tudod rakni az SP1et. rákeresel googleban hogy "XP change key + SP1" vagy hasonló... -
#612 MOndjuk az nem gond, attól még van Key-e és negy nagyon kis progival simán meg lehet csinálni. -
antijedi #611 igen ám csak az én alap winxp-m nem is kért key-t mert eleve törött volt valahogy > normáls sp1 nem megy fel rá :) -
#610 tört sp1??
nekem is át kellett állítani a cd key-t az SP1 miatt. -
antijedi #609 hát ha eredetileg is olyan xp-d volt amire fel is megy akkor könyű :)
de mivel nekem nem olyan votl, tört sp1et meg hirtelen nem találtam maradt az integrált :) -
#608 nekem meg nincs sávszélem leszedni egy integráltas XP-t. van egy alap, meg letöltöttem a 130 MB-s SP1 et, amit bármikor fel tudok tenni. -
antijedi #607 ezt mondom hogy szarakszik, ezért én megoldottam integrated sp1el (mivel ahonét szedtem nem is volt "rendes" sp1... és előző tört xp volt szal nem nagyon csipte autofrissitéses sp1et...) :) -
#606 csak az integrated SP1 nélkül gáz!
PM jóhogy kezeli, csak a wined szarakszik vele söpö1 nélkü. -
antijedi #605 pm 8 nekem akor is kezelte 160asnak amikor nem volt sp1 csak hallotam hogy gondok lehetnek ugy vele igy inkább nem forsziroztam nagyon, és mivel nekem amugyis friss install kelet igy nekem megfelelt az a verzio is hogy egyből az xp telepitője ismeri fel az egész vinyot -
#604 na akkor le írom ÉN hogy csinálnám:
1. bebootolni floppyról/cédéről, elindítani egy partícionáló programot! ( pl: ranish partition manager ( ingyenes, és elfér floppy-n), partition magic 8 ( van dos könyvtára, floppyra rányomod..), wines fdisk )
2. a partícionáló programmal létrehozol pl. egy 130 GB-s partíciót ( ezt még az XP is letudja majd kezelni )
3. XP telepítéskor ezt választod ki.
amúgy NTFS ajánlott, hogyha más oprendszerrel nem használod a gépet.
4. XPből feltenni az SP1 et
5. partícionáló programmal átméretezni a 130 GB-s partíciót 160 asra ( természetesen adatvesztés nélkül ( PM 8.0 ) -
antijedi #603 jah, de ettől még ha alap xpről aprticionálsz szar lessz... :) -
#602 van a vinyón értelmes adat, ami nincs learchiválva? ( szal ami kellhet, és baj hogyha elveszik ) -
#601 Azért thx mindent. -
#600 Szal az a legjobb ha inkább beviszem egy szakemberhez:) -
#599 win95 jóhogy nem főleg ocr2 előtti :)
amúty pl. partition magic kezeli a 160 ast, én mindíg w98ból partícionálok, és gond nem volt ( mármint a partícionálással :), vagy bioshívásokkal, vagy közvetlen hw hozzáféréssel csinálja. Az XP NEM bioson keresztül csinálja, hanem közvetlenül akarja elérni a HWket, csak éppen először szarul írták meg ( 48 bites LBAt nem kezeli [ spóroltak a bitekkel :)], aztán az SP1 ben már talán jó..
amúty linux győzi simán. -
antijedi #598 hát lehet én nem probáltam és szvsz hiába aprticionálod sp1es xpvel 160asra ha beteszed mongyuk win95be nem feltétlen fogja felismerni :)
amugy én csak arra gondoltam hogy olyanról kéne particionálni ami látya is a 160at mertha nem is látja az adott rendszer akor nehéz lenne anyira rakni :) amugy én csak találgatok mert én felraktam sp1et és ment rögtön nekem :) -
#597 ööö ez érdekes.
ezekszerint hogyha beteszel egy második vinyót, csinálsz rajta dolgokat, kiveszed, másik gépben megpartícionálod másképpen, akkor visszarakva azt, már nem fog rendesen menni ??? :))))
vagyhogyha több OPrendszered van, és az egyik alól particionálsz, akkor a másikat újra kéne raknod ? lehet hogy nem... -
antijedi #596 nemtom nekem ugy ment , neki meg nem ugy hogy nem particionált ujra, szal szvsz ako ujrakell :)))
amugy szvsz igy is a logikus mert ha egyszer már felvan állitva a particio nem fogja magát megerőszakolni a gép hogy mégis felismerje a többet :) -
#595 miért is kell sp1 után újra partícionálni? -
antijedi #594 amugy nem feltétlen kell olyan, szvsz csak az a lényeg hogy legyen az egész urjaparticionálva -
antijedi #593 vedd meg boltban... :) -
#592 Ok, de én honnan szedjek integrált SP1-est??? -
antijedi #591 sp1, de ugy kell hogy full új telepités legyen a dolog , tehát particionálás, formázás etc... (és spec ugy cisnáltam hogy letöröl öszes particio és az integrált sp1es win installja elintézte) -
#590 Igen. -
#589 Szal akkor azt mondjátok vigyem vissza??? -
#588 Biztos nem vertek át (120as után csak a 160as van), max hibás a vinyó. -
#587 Hi, megint én vagyok még mindíg ugyan azzal a hibával. Szal últkor arra panaszkodtam hogy a 160G-snek mondott Maxtor vinyóm a Windowsban csak 127Giga( 136ot ír ki a biozs amikor indul ), erre valaki azt mondta hogy rakjam fel az SP1-et, de az se segített ( igaz már voltak adatok rajta ), esetleg nem tudjátok mi lehet a baj, vagy csak simán átbasztak? -
#586 nembaj ha nem ua a tipus lehetőleg max mert a plus 9es széria power ic je mindben ua ezért jóóólene egy nyák
-
#585 öreg harcosok segítsetek nekem. már ástam a jukat a max80asomnak mikor haversrác azt mondta meg lehet menteni (adat az első).aztatemondta: ha valaki szerez ijen vincsihez nyákot(ebben kéne a segítség) akkor kicseréli nekem a power IC-t rajta aztán örülhet a fejem a következő pár sorban leírom a nyákon lévő rev-et:(((maxtor diamond plus 9(80GB) Rev:301599100 calipso3 a nagy ic-n a kövi olvasható:adent c8-c1 040111300 840 uk 0312s 5300443 )))ha valami hasonlót lát kaki vincsi alján a írjon plííííííííííííz előre is köszi -
#584 nem száz, de mintha a Samsung 160 asom ment volna 33 GBsnek..