1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Akuma
    Kösz, mindjárt utánanézek...
  • Gerry
    GetDataBack, eztr kell ráengedni, ennek van FAT és NTFS változata egyaránt, értelemszerűen azt kell letölteni, amilyen partíció volt a winyón. Ez a progi szépen végignézi a lemezt. és a végén megjeleníti, amit rajta talált. Ez nem a fat tábla alapján vizsgálja a cuccot, hanem fizikailag végignézi az egész winchestert, vagy azt a sectrocsoportot amit megadsz (célszerű ilyen esetben a teljes winyót megadni...), és ami azon valaha adat volt, még ha törölve is lett, azt ha nem sérült a winchester felülete, akkor vissza tudja állítani...
  • Akuma
    És amikor ráklikkelek sajátgépben akkor asszondja helyezzem be a lemezt... Kukába nem szivesen dobom, 30ezer forintos hulladék
  • Akuma
    Jah...
    Igazából egy programozó zsenire lenne szükségem, aki tudja hogyan kerülje meg a rendszert (mint egy hacker). A fájlrendszerre azt írja ki, hogy RAW, amikor FAT-ot kellene kiírnia... Szóval lehet partíció konvertálás segítene, de nem sok esélyt adok neki... Talán linux alól meg lehetne oldani, de erre sem tenném a kezem :(((
  • nemcsakfeel
    hú.
    érdekes.
  • Akuma
    Van egy nem működő pen drive-om. Gondolom elszált róla a partíció. Formázni, olvasni nem lehet, de a sajátgép mutatja a jelenlétét. A win felismeri, hogy csatlakoztattam.
    Kérdés: hogyan partícionálhatnám újra a pen drive-ot?
    Garancia lejárt
  • nemcsakfeel
    ja..
    NTFS / FAT 32 ????
    ha ntfs akkor szívás, mert nem valószínű hogy segít a scandisk ugyebár a fájlrendszer sajátosságai miatt.
  • nemcsakfeel
    eressz rá scandisket, nekem régebben volt olyan hiba ( egyből nem tünt fel hogy kevesebb használt fájl foglal kevesebb helyet mint amennyi szabad helynek kéne lennie.. ) véletlenül indítottam scandisket és talált csomó fájltöredéket ( gondolom fat táblába egy részébe be volt jegyezve ( tehát lefoglalt területnek minősítette ) viszont fájlstruktúraként nem jelent meg.
    szal SCANDISKeljél !
  • PResident Evil
    ahham... örítgetem a védett fájlok könyvtárakat... meglátjuk... amugy mocsok egy szoftver ez a norton !!!
  • 0ppika
    Pl: Minden partícion van 1 system volume information könyvtár, (ebben a rendszer visszaállításához szükséges fájlokat tárolja) lehet hogy ebben van. Vagy nincs valami norton systemwork vagy utilitis vagy hasonló progi fent? Lehet hogy annak a saját lomtárában van ...
  • PResident Evil
    sziasztok...

lenne egy olyan problémám,ami két napja lépett fel, a semmi hatására :) vázolom:
    Két darab winyó van a gépembe: enyém 40 GB = 2 partíció + tesómé 60 GB, 1 partíció... szóval az a probéma lépett fel, hogy egy filmet helyeztem át az enyémről a tesóm winyójára... F6 szépen áthelyeztem, az adat átkerülta tesóm winyójára, az enyémen szépen emgszűnt létezni mint file, de a hely nem szabadult föl !!! tehát nemvolt semmi film, de a helyet foglalta... ma pedig a saját winyómról töröltem egy filmet, és hát a helyét megint nem szabadította föl... 32kbyte hely van a winyómon, szóval ha vki valamilyen tippet, tanácsot tudna adni azt megköszöném... eddig ezekkel próbálkoztam: Win reinstall, Partioion Magic ellenőrzés, persze semmi hiba...
    EZ mind szép mesés elbeszélés volt, ami láma userre utal, nyugi infos vagyok szóval minden szakmába vágó tanácsot szívesen fogadok minél előbb ! :)))

előre is thx !
  • dieselG
    HUHHH!!!!!!!!!!

SIKERÜLT!! :))))))))))))))))

Hála a GetDataback for NTFSproginak, minden adat meglett!
    Végre nyugodtan alhatok..:)
    Pedig már minden reményt feladtam..
  • dieselG
    Pfuhh azt én se tom hogy sikerült a winfost rávennem h végre felismerje annak a tartalmát.. ;) A lényeg, hogy felismerte, sikeresen lefutott a CHKDSK, és végül az én gépemen is rendesen fut az említett winyó.
    Viszont fennáll még mindig az az égető problémám, hogy qrvára nem lehet kiolvasni a Dokumentumok mappa tartalmát, valami ilyesmit ír ki: "A (gépemnek a neve) mappa nem hozzáférhető!" És az XP szerint 0 bájtnyi adat van benne.. A többi viszont rendesen megy. Csak addig nem formázom le a winyót, amíg vissza nem sikerül szereznem a kábé 10gigányi adatot a Dokumentumok mappából.. ugyanis a winyó méretéből mpst is ugyanannyi van elfoglalva, mint amikor még rendesen ment a Dokumentumok mappa.. (megjegyezném: a kurva anyját az xpnek) Nincs valami módszer/program akármi arra, hogyan tudom az adatotkat visszacsikarnom a winyóból? Anyámék le fogják vinni a fejemet, ha kiderülne h soha nem fogják látni viszont azokat a bizonyos képeket és kidolgoztatni..
    Köszönöm az eddigi segítségeteket!
  • nemcsakfeel
    mindenesetre érdkes :) szal várjunk!
  • 0ppika
    Akkor először sehogy sem látta volna
  • nemcsakfeel
    mondjuk nem értem jumperrel hogy lehet segíteni, ezt majd nyugalmas idődben leírhatnád, mert érdekel.
    Vagy az irodai gépben nem az IDE kábel csatlakoztatásának megfelelően volt jumperelve ? ...
  • 0ppika
    Nem értem az egészet, de mind1, a látta a win akkor jó helyen volt a jumper...
  • dieselG
    "de miért nem külön partíción volt a windows???"
    Az lesz hamarosan.
  • dieselG
    Brb, úgy néz ki javulni látszik a dolog.. 2órányi jumper-tökörészés végül felismerte a winfos az F: meghajtó tartalmát, csakhogy most szépen eltüntette vhova az ott levő Dokumentumok mappában levő adatokat.. most estem neki a CHKDSK-val, hátha..
  • 0ppika
    Hát igen, ezt már b@szhatod, csak a format segít, de miért nem külön partíción volt a windows???
  • dieselG
    Hali!

Az én gépemnek a winyója bekrepált megint (illetve a rajta levő winfos xp, mert nem bootol be, hanem unable montable izé kékhalál jön helyette..), ezért újra akarom installálni rajta az xp-t, megjegyezném, hogy pár hónapja is volt ugyanilyen gondom, akkor az xp reinstall letörölt minden fontos adatokat, képeket a dokumentumokból, a qrva anyját. Sorry. Szóval a winyót áthoztam ide az irodai gépbe, ami felismeri a meghajtót (az irodainak a winchestere particionálva van, C:, D: meghajtókra, így amikor beraktam az enyémet, az F: megjelölést kapott). De az a bibi, hogy azt írja ki hogy: "Az F:/ nem érhető el! A lemezszerkezet sérült és nehezen olvasható!" Nagyon megköszönném a segítségeteket, mivel a mai éjjel folyamán meghalt egy igen közeli családi barátunk, a környéken híres ember, ezért ki kéne nyomtatnom fotópapírra az elmúlt pár héten róla készült képeit a családjának..:/
    Üdv!
  • Narancs
    A gép látja a vinyót?
    Get Back is ilyen progi, ha jó lemléxem én azzal operáltam egy formázás után.
    De ha a vinyó is látja a fájlokat akkor mi a gáz???
    Mit jelent az hogy nem lehet őket kezelni?
    Mert az ilyen file vissaznyerő progik a letörölt fájlokat hozzák vissza, ha korrektül szar a vinyó akkor nem segítenek...
  • zakika
    hat az van, hogy valahogy meg latni a filokat, csak nem lehet oket kezelni :(
  • 0ppika
    Ha a vinyó romlott el akkor nem progi kell, hanem másik ugyan olyan jó vinyó, nem?
    Progik: recover NT, NTFS Data Back ...
  • zakika
    pont az a mindenfele progi neve erdekelne
  • antijedi
    jah KÜRT kft jópofa, csak éppen egy átlag user adatai tuti nem érnek anyit mint amit ők elkérnek...
    szal jobb probálkozni mindenféle progikal, és ha ugyse akkor marad a kuka... :/
  • Narancs
    Ha a vinyó korrektül halott, azaz kinyiffant akkor KÜRT Kft -hez el kell vinni.
    Ők elég borsos áron de visszahozzák a cuccost...
    Ha csak letöröltetek ezt-azt ami kell akkor simán vissza hozod akármelyik progival, a demóval is akár...
  • zakika
    hello

lenne egy kis gondunk a haverral. a gepen elment a winyo (melegebb eghajlatra). most sokan aztgondoljatok, hogy nyugodjon bekeben, de mivel igen sok adat volt rajta (amit meg en is el akartam vinni tole), hat probalkozott mar valami progival (restore 2000 vagy valami hasonlo), ami latja az adatokat, csak az a baj hogy demo es nem tudja visszahozni. tudtok valami hasonlo progit, amivel meg lehetne menteni nehagy giganyi cuccot? vagy megvan valakinek a restore 2000 teljes verzioja?
  • duracellmumus
    szal: enis jártam igy de a ramom bánta vagy a vezérlő chipset bekakilt 47.formázást meg xp ujra meg rakat baszkurálás azt kiderult hogy vszinu valami vorm elkurta azt ástam neki gödröt de neked még van remény.....
  • nemcsakfeel
    már gondolom azóta megoldottad, én úgy vettem észre hogy akkor száll el partíció / lesz hiba hogyha a címzés már a 137 GB feletti területre mutat, és mivel alulról kezdi megtölteni a vinyót ( partíció határtól ) hogyha nem pakolsz rá sokmindent akkor nem lesz belőle bajod :)
  • Aaron Hallam #633
    mostmár formatáltam
    segített
  • antijedi
    nekem is sata van és nem láttam, mázlifaktor.. :) de szvsz jobban jársz ha feldobod sp1et mert igy lehetnek még galibák
  • 0ppika
    Tegnap lett meg az új vasam és sp1 nélkül látja a windows a 160 gigát (lehet mert sata-s?).
  • Shongi
    thx
  • nemcsakfeel
    határesetlehet...
    honlapjukon nincs? Biosfrissítés akkor is segíthet.. Alaplap könyvben?
  • Shongi
    KB 2001 május
  • Shongi
    jó rég, mingyá megnézem:)
  • nemcsakfeel
    gyártás dátuma?
  • Shongi
    Hmm, valaki segítenen nem tudom hogy a Soltek SL57KAV típusú alaplapom támogatja e a 137GB nál nagyobb vinyókat
  • nemcsakfeel
    !!!!!Microsoft leírása a 137 GB nál nagyobb vinyókhoz!!!!