1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • izb
    Szerzel egy ugyanilyen tipusú vinyót és mehet a barkács.
  • anetura
    szijaztok!
    van olyan közülek, akinek sikerült vinyóról letörött szélső tű problémáját megoldani? régebben win98 alatt is volt ilyen problémám, de akkor csak annyi volt a hatás, hogy jól lelassult az adatforgalom azon a bizonyos vinyón. most viszont pontosan az a jelenség kíséri az 1 db letörött tűt, ami a hunter féle 1084-es hozzászólásnál látható....
  • smead
    hello. szerintetek létezik az hogy egy vinyón amin 3 partíció van teljesen eltünjön az egyik? illetve akkor ha kerreg a vinyó, de nem csinál semmit feltelepített oprendszernél indításnál, csak folyamatosan restartol, az milyen hiba lehet? (jah, ez működő gépnél egyik napról a másikra történ)
  • Hunter of Deer
    nem! akkor csak egy volt ez hogy kettő van fenn csak biztonsági intézkedés!
  • Csupáncsak
    Ha nem vírus, akkor próbáld meg újraírni az mbr-t! Amikor először elszállt a C:, akkor is két op. rendszer volt fenn?
  • izb
    Első körben szerintem az sp2 ragd fel.
  • MrPamacs
    Hali.
    Olyan problémám lenne h van 2 DB 160 GB-os Samsung SP1614C Sata vinyóm egy Asus A7V600-X -es alaplapon Win Xp Sp1 mellett. Némely fájlokat egyszerűen nem olvassa vissza. Általában a nagyobbakat (filmeket). Ha egy ilyen fájlt megpróbálok másolni vagy pl megosztani dc-n, akkor kidob egy hibaablakot miszerint Kritikus hardverhiba az X -dik vinyó Y-dik partícióján. Majd belassul a rendszer és kiírja h nem sikerült az adat lementése a winchesterre. Próbáltam már Biost-frissíteni, másik drivert feltenni a vinyókhoz (asus és samsung oldalról egyaránt) , de nem segített. Aki tud valami okosat lécci segítsen.

Jah. örülök az opoknak h lezárták a témámat mert ilyen bajjal ezen a fórumon nem találkotam. 8)
  • Hunter of Deer
    Csak a rendszerparticiot, de emiatt már többször is újraparticionáltam sz egész winyót fdiskkel!
    És azért kell két windows mivel a c mindíg behal és hogy letudjam róla menteni a cuccost mert nincs kedvem mindíg kiszedni a winyót! De úgylátom senki nem tudja hogy mibaja!
  • Csupáncsak
    Ja, és minek a két xp?
  • Csupáncsak
    Amikor újra felraktad a rendszert, az egész vinyót formáztad, vagy csak a rendszerpartíciót?
  • Hunter of Deer
    Próbáltam azt a linket, de nem mentem vele sokra! És 2 xp van fent egy sima és egy sp2-es!
  • Csupáncsak
    xp mellett a win2000 van fenn? #1064-ben van egy link. Próbáltad már? Jónak tűnik!
  • Hunter of Deer
    de nem tudom bemásolni meg már nincs is értelme mert amikor már kiírja azt hogy ez + az hiányzik akkor már a fél windows nincs meg vagy #1084 ilyen szarságokból áll ezekkel meg már nem tok semmit csinálni!!
    És az lehet hogy a bios miatt lenne ez lehet hogy frissíteni kellene? Mondjuk szerintem nem lehet olyan régi az alaplapom hogy ne tudja norm kezelni a 160gigát!
  • Szabi84
    Kösz erre nem is gondoltam, pedig a jumpernél észrevettem a korlátot.
  • Csupáncsak
    Azt egyébként próbáltad már, hogy a hiányolt .dll fájlokat megkeresed és bemásolod a C:\Windows\system könyvtárba még mielőtt kialakul a gubanc? (Gondolom már fejből megy mi hiányzik neki általában.) Ekkor is bekövetkezik a problema?
  • Csupáncsak
    Master Boot Record. Ott jegyzik, hogy mit és honnan töltsön be a rendszer az induláshoz. Ha tényleg ez a baja (gyanítom, hogy ebben az esetben egyszer sem töltené be a rendszert), akkor az fdisk/mbr parancs újraírja az mbr-ot. Hogy milyen hatása van az op. rendszerre, azt nem tudom, még nem próbáltam. Bár ennek már alighanem mindegy. Állítólag ezzel a bootvírusok irtása is kivitelezhető, ha ilyet szereztél volna be. Hogy van-e esély a működőképesség megmaradására? Talán egy okosabb hozzászóló meg tudja mondani.
  • Hunter of Deer
    És mit lehet vele csinálni? mert a másik két particióm jó csak az első szarakodik hogy elszállnak róla a cuccok!
  • Hunter of Deer
    És mi az a MBR hiba???
  • hmhm
    A Jumpert tedd normális helyre!

Ha egyszerre kettő van rajta áltban az jelenti azt hogy lekorlátozod ~ 30 gigásra..

Hunter: MBR hiba.
  • Hunter of Deer
    általában a hal.dll-re panasykodik de van olyan hogy az egész átmegy ilyenbe:

szal itt már lényegtelen hogy malyik dll hiánycikk! úgyse müxik utána!
    (perszer ezt egy másik windowsról tudtam csak megnézni)
  • Szabi84
    Nekem is hasonló problémám van. De nekem a 160GiB csak 34GiB lát. Mit csináljak hogy többet lásson mer azért 130Gib elég nagy veszteség.
  • Csupáncsak
    Sziasztok! Az új 160 gigás vinyóból nálam is csak 131-et látott a windows telepítője. Megpróbáltam bootlemezzel is. Ott 21 giga volt látható. Ha már ott voltam ketté particionáltam a 21-et. Visszatértem a telepítőhöz, ahol az így partícionált 21-et hozzáadta a 131-hez, így már 152-t látott. C: 10 GB, D: 142. Telepítettem a rendszert. Ezt követően a sajátgép azt jelezte, hogy a D:-n 21 giga foglalt. Eltávolítottam a Partition Magic-kel a D:-t, majd újra létrehoztam. Ekkor már csak 68 MB-ot jelzett foglaltnak. Természetesen egy bit sem volt a partíción. Ezen kívül a Partition Magic 152 gigát lát a lemezből, míg a sajátgép csak 149-et. A lemez tulajdonságainál is 152 GB szerepel. Van erre valami ésszerű magyarázat?
  • izb
    melyik dll filére panaszkodik hogy nincs meg??
    fontos lenne.abból kiderülhet mi a baja
  • Hunter of Deer
    elején első partició
  • hmhm
    És az a 30 gigás a vinyó elején vagy a végén van?
  • Hunter of Deer
    nem ír ki semmit!! Másolok egyik particiómról a másikra fogja magát a gép és újraindul aztán már nem tölti be a windowst mert ez a dll hiányzik meg az! beteszem másik gépbe és kiderül hogy arról a particióról szinte majdnem minden törlődött! A többi partició az jó csak az a 30 gigás szarakodik! Szal lanon voltam és volt hogy egy nap 3szor ghostoltam újra a wint!!
  • izb
    Milyen hibakóddal száll el a cucc?
  • Hunter of Deer
    Nekem még mindíg az a gondom hogy van egy 160.as samsung winyóm és a 30gigás particiójáról néha csak úgy elszállnak az adatok meg a windows is!!
  • hmhm
    Integrált SP1 es winfows használj. A javító csomag nélküli win kezeli rosszul / hibásan a 137 nél nagyobb vinyókat ( 48 bites LBA ). SP2 re nincs szükséged ehhez a problémához.

Másik gond lehet, ha túl régi az alaplapod 3-4 éves, akkor előfordulhat hogy Biost kell frissítened, hogy működjön rendesen.

pl. link
  • izb
    ahogy gondolod..
  • biomage
    de van köze hozzá
  • izb
    A biosban figyuzd meg elöszőr,hogy mit mennyinek lát.
    Ha ott jó,akkor a felügyeleti eszközök között nézelödj még egy sort.
    Mondjuk az alaplapod tipusa sem lenne rosz kiindulópontnak,ha ideírnád.
  • izb
    Hát az sp2-nek nem sok köze van,hogy a win hogyan kezeli le a vinyót.
  • Atomreaktor
    köszike, megprószálom;)
  • biomage
    a probléma hogy windows xp sp1 et használsz az sp2 az ajánlot ilyen vinyora
  • Atomreaktor
    Sziasztok!

Most került a gépbe egy Maxtor 160GB-os winyó, de a Windows csak 130GB-ot lát belőle. Bővebbet csak kérdésre tudok mondani. Mit tippeltek, mi lehet a probléma, merre keressem a megoldást?
  • effe
    bocs SP0802N a típusa:)
  • effe
    helo!
    megtudná nekm mondani, valaki, hogy milyen a vezérlése a SAMSUNG SP802N tipusú 80GB-os vinyónak?
    előre is köcce
  • Hunter of Deer
    de nekem a sima xp van és az nem bootol cdről hanem másik windowsról szoktam, és a recovery consolt hogy kell előszedni benne? és elég csak annyit beírnom hogy bootcfg/rebuild és ezt mit csinál visszacsinálja az összes filet?
  • izb
    XP telepítő cd-t beteszed, elindítod róla a recovery console-t és beírod a parancssorba, hogy bootcfg /rebuild
    ja és ez nem vírus

na meg itt egy link

xp_haldll_missing