winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SZIASZTOK!

VOLNA EGY PROBLÁMÁM AMIVEL HOZZÁTOK SZERETNÉK FORDULNI: vAN EGY 120 GB-OS SEAGATE SATA-S VINYÓM AMIN A RENDSZER VAN ÉS EMELLETT VOLNA EGY 60 GB-OS SEAGATE IDE WINYÓM AMI RACK-BA SZERETNÉK HASZNÁLNI! A BIOS RENDESEN FELISMERI MINDKÉT VINYÓT DE A BOOTOLÁS KÖZBEN VAGY "ELVESZIK" AI IDE-S (MIRE A WINDOWS BETÖLTÕDIK), VAGY MEGY A WINDOWSBA EGY DARABIG AZTÁN A WINDOWS LEFAGY ÉS CSAK RESET GOMBBAL LEHET ÚJRAINDÍTANI. HA NINCS BEKAPCSOLVA A RACK AKKOR MINDEN RENDBEN VAN. A VINYÓ NEM ROSSZ MERT EDDIG AKÁRMILYEN TESZTET RÁENGEDTEM EGY SEM JELZETT HIBÁT! JÓ VOLNA HA MENNE MIND A KETTÕ RENDESEN MERT A 60 GB-ON VANNAK A FONTOS ADATAIM! REMÉLEM NEM VOLTAM TÚL BONYORULT ÉS TUDTOK NEKEM SEGÍTENI!
KÖSZI

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

raziel.
sziasztok...

lehet hogy sokak problámája volt de nem olvastam vissza inkább leirom...:

van a fõnyivom ami rendesen müködik azzal nincs is baj xp fut rajta stb..

viszont van egy másik amirõl elszáltak a cuccok és particionálni kéne nftsre ugye sajátgép lemezkezelõ se látja meg semmi se

probáltam 98-as lemezzel onnét pq magic de elsedutam inditani mer tugye nemlátja az nfs filerendszert
szal igazábol xp alá kéne valami dos ...vagy mit lehet ilyenkor tenni?

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

Vettem egy 160-as vincsit ,de a gépem csak 130nak kezeli,a bios 160nak látja.Megparticionáltam,de akkor is csak 130 maradt.Már két P4-es gépen is próbáltam,de hiába.A boltba ahol vettem ott kiírta,hogy 22giga nincs particionálva.Mit tegyek?mit rontottam el?Légyszi segítsetek!
Jól bírta

Egy új (1 hetes) Fujitsu-siemens notebook- ra telepítenék egy új windows- t,
de telepítéskor ezt az üzenetet nyomja "A telepítõ nem talált a számítógépen telepített merevlemezes meghajtót.".
Amúgy a fent lévõ windows feláll rendesen.
Hibás a cucc, vagy mi a gond ???
Egy kis segítséget légyszi.
Az érvágásra még ráérsz 😊)

GetDataBack.For.NTFS.v2.30
GetDataBack.For.FAT.v2.31
FileRecovery v3.0.1219.Pro
EasyRecovery Pro v6.04

Ezek valamelyikével, még a kukában lévõ szemetet is visszahoztuk 😊
Csak már nem tudom melyik volt, de gondolom már van újabb is.
Keress rá a Google-val

csoxy6
Na emberek egy kéréssel fordulok hozzátok.

Van nekem egy 6 éves 40Gb Maxtor winyóm, ami most kezdi elveszíteni a fonalat,
ugyanis a kétfelé partícionált lemez d: meghajtójában van bad sector, ami kezdetben 8 kb volt. Most már 36 kb-ra nõtt, és szinte minden újraindításnál elindul a scandisk, hogy ellenõrizze a konzisztenciát. Kérésem az lenne, hogy tudtok-e vlmi megoldást arra hogy megmentsem a lemezt? Újat is fogok majd venni, de vlhogy biztos meg lehet menteni, nem?

Várom válaszaitokat!

Why don\'t presidents fight the war?! Why do they always send the poor?!

Sgtfathi
Helo!Ha tudtok segiteni:Van 2-db winyom 1-ik 60gb-os Quantum Ezen van a Windows,a másik 40-es Maxtor 8mb (Ez ujabb tipus és ezzel van gondom).Szval a napokban jött elö alábbi hibával:Bemegyek a winyoba de nem nyitotta meg a mappát ujrainditom se kép se hang.aztán megint ujra most megy,de kiirja hogy hibás meghajtó(Windowsba)de a format ment.Dugdostam ide-oda kábelt is cseréltem váltogattam Master/Slave de semmi.ill.Secondari Masteron néha bejön és lehet is dolgozni vele,de ha mindent rákötök: 1cd-iro+1dvd Player akkor nem megy a 40-es ujfent <#szomoru1>400-as tápom van sztem ezzel nincs gond.Mi lehet a probléma?

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

[NST]Cifu
Mi az a siralmas eredmény?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

MiloShee
Hi! Van egy Samsung SP1612N (160Gb PATA, 8Mb cache stb...) winyóm. vettem egy új alaplapot és induláskor a BIOS-ba a nevéhez biggyeszt valami Tm 300-100 vagy valami ilyesmit, és a winyó az Everestben szerintem siralmas értékeket produkál. Mi a teendõ, aggódjak vagy sem?

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

alaplap is tudja? mármint annak a biosa...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Banyapapa
Hmmm, nem irtad van-e particionálva.
Nálam is volt ilyen egy 160-asal (BIOS frankon látta), feldaraboltam az XP telepitö cd-jével és ugy megvolt.
Igaz nekem SP2 nincs de nemtom számit-e valamit.

udv!
egy kerdes: a mobil rack-ek mennyire hütik a vinyot? mit ajanlatok vinyo hutesere?

a lenne a problámám hoyg mit kell csnálni ha a 200gigás vinyóból csak 130at lát a windóz??
már feltettem a service pack 2t is...??? plz help

__|__ ________(*)________

0ppika
Ha van felesleges több tízerezer forintod, fordulj a Kürt Kft. -hez.

http://epica.nl

Kaszi46
hi all! egy 60gigás vinyóm 1ik particója(2 részre van osztva), természetesen az amelyiken 30gigányi PÓTOLHATATLAN adat van, elérhetetlenné vált a windows számára(a lemez nincs megformázva üzenettel be sem enged lépni). dosban bele tudok lépni látja a könyvtárszerkezetet, és a fontos fileokat is, de amikor másolnálm olvasási hibával elszáll és csak részleteket ment át.
kérdésem van e esély megmenteni valamiylen módon az adatokat, ha igen hogyan, vagy vágjak eret?<#idiota><#falbav>

*Posse*T.W.D*

csá sziasztok!

sata-s alaplapom van de nem tudom hogy az új sata2-s 200gb-s samsung vinyót hogy kezeli az erõmû?
Gondolom felismeri csak sima satan menne nem?

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

ForRedGlory
Ez a "transfer rate" engem aggaszt, hogy megy lefele, vagy ez normális? <#szomoru1>

MANCHESTER UNITED: OOO!!! http://unitedweb.atw.hu !!!OOO Hírek, Videók, Fórum, Blog, Chat, Galéria, Tippjáték és Kvízjáték egy helyen ----> UnitedWeb QUALITY IS OUR PASSION

ForRedGlory
Van egy jó kis 120 gigás PATA vinyóm 2mb cachel (Samsung), az a baom, hogy rohadt lassúnak tûnik. Leszedtem a HD Tune nevû progit, és teszteltem egyet. Nekem nem sokat mondanak az eredmények, szal nemtudom, ezek normálisak?

MANCHESTER UNITED: OOO!!! http://unitedweb.atw.hu !!!OOO Hírek, Videók, Fórum, Blog, Chat, Galéria, Tippjáték és Kvízjáték egy helyen ----> UnitedWeb QUALITY IS OUR PASSION

Én a mobile rack-kemmel szarakodtam nemrég. Ugyan ez volt a jelenség. Kattog és eltûnik. Aztán rájöttem, hogy silány minõségû a piacon lévõ rack-ek zöme. Pár hónapra rá az y- tápcsati miatt volt ez. Nem lazán ment rá csak belül a fémhüvely nyílt szét. Szóval jól nézd meg!!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

DBoy
nah?

Abit KV8-pro | A64 3000+ | 512 MB DDR | Geforce 6600GT Az AMD legyen veled! ;)

De ugyanaz a winchester sem mûködik ami elõtte mûködött!

Persze, hogy tudtam! Csak nem sejtettem...

DBoy
Lehet a winchester problémája hogy akad a game?
Szóval a winchesterrõl olvassa és elég gagyi vagy régi a winyó és azért akad a game az lehetséges? :|

Abit KV8-pro | A64 3000+ | 512 MB DDR | Geforce 6600GT Az AMD legyen veled! ;)

ibrik
Nem érted...
Ha a régi ATA kábelen a régebbi merevlemez mûködött, és ha az a kábel és a merevlemez is ATA66-os volt, akkor azért mûködött.
De ha ATA66-os kábelre ATA133-as merevlemezt próbálsz rakni, az nem fog mûködni.

ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu

Azt is kiírja, hogy ATAPI incompatible

nem, mert eddig mûködött

ibrik
Véletlenül nem régi ATA66-os kábel van a rack-be dugva és most ATA133-as merevlemezt akarsz beletenni?

szerintem igen, met ha nincs benn a mobil rack, akkor aztírja, hogy Not Detected, ha bent van akkor meg azt hogy Not Installed.

Kábelek mindenhol normálisan csatlakoznak??

Igen, égnek, és jól be is dugtam, met ilyen újabb faljta mobil rackem van és ílyen kampó szerûen magától behúzza, és csak akkor lehet ráhúzni a kis pöcköt. Szerintem fel is pörög, (de nem biztos), mert a másik vinyóm nagyon hangos és nem hallani a többit.

Felpörög a vinyó??
Égnek a ledek a racken??
Jól bedugtad a helyére??
Szerintem

www.izbsystem.hu

Sziasztok

Nekem egy olyan problémám van, hogy ma ki akartam cserélni a MobilRack-ben a winchestert és miután le kapcsoltam a gépet és kicseréltem, nem ismeri fel a Mobil Rack-et. Azt írja a setup táblában, hogy Not Installed. Vissza tettem a régi winchestert, akkor is ugyanezt csinálja, Mi lehet a baj? A jumperek tuti jól vannak, mert elõtte mûködött, és nem bántottam õket. Csak egyszerüen nem ismeri fel.

Segítsetek légyszi

Elõre is köszönöm.

Ricky

Ha nagy filéket mozgatsz rajta nap mint nap,és nyúzöd akkor hidd el,ha kerreg akkor lassan vége lesz.Kivételek mindig vannak.20gb vinyód valszeg még nem is pörög ugy mint a mostaniak,igy lehet még birja egy keveset.Szerintem.

2XP
Érdekes dolog ez, mert a mostani wd-m is csinált ilyen kb. fél éve, de egy újratelepítés után mostanáig nem jött elõ (és most is csak azon az egy napon, de azóta szörnyû használni a gépet), és van egy '99-es 20gb-os wd-m is, volt egy idõszak, amikor folyamatosan kattogott, aztán abbahagyta és azóta sincs vele semmi gond, hiába van rackben, bár már fontos adatot nem merek rábízni 😊

Nekem nemrég volt hasonló.Ha elkezd egy idõ után veszettül kerregni a vinyó,akkor az órái meg vannak számlálva.Szerintem

2XP
Hát, garancia az már nincs 😞

Valszeg az IDE vezérlõd elszált.Ha van garanciád,akkor usgyi a boltba,ahol vetted.Szerintem.

2XP
Kihúztam, visszadugtam, semmi. IDE kábelbõl már a második van rajta, szerintem azzal sem lehet gond.

0ppika
Nem laza a tápcsati?

http://epica.nl

2XP
Hát nem tudom mi lett a gépemmel 😞 Kb. egy hete kezdõdött, amikor az egyik haverom elhozta a hdd-jét, s mivel a rackbane piszkosul lassan másolt (~1000kb/s, de ez egy másik probléma, bár hasonlóan rejtélyes), így közvetleül kötöttem be. Átvettem a dolgokat, majd mikor indítom a gépet, a gépemben lévõ 120gb-os wd kattogni kezdett - pedig ahhoz hozzá se nyúltam -, a win sem akart bejönn, kb 4-5x újraindítottam, mire látszólag megoldódott a gond. Ám azóta pár percenként, illetve több program futtatásásnál (különösen dc), de még görgetésnél is leáll, nem lehet mozdítani az egeret, mintha lefagyott volna (kb. 30-40 másodpercre, mondanom sem kell mennyire idegesítõ). Legutóbb pedig már a dvd írás sem ment (2 lemezt is elrontott). Tudom, nem biztos, h hdd probléma, de csak erre tudok gondolni a kattogások után. Lefuttatam chkdsk-t, defragot, egy 1 napos teljes hdd tesztet a wd saját programjával - ami semmit sem mutatott -, teljes víruskeresést, spyware keresést, de semmi. Egyre tanácstalanabb vagyok, az újratelepítés valószínûleg megoldás lenne, de sem idõm, sem kedvem nics hozzá. Nagyon örülnék vmi ötletnek...

Hi!

1. Igen szerintem is okozhatja vírus, vannak ilyen destruktív típusok, szóval mindenképp ellenõrizd le a géped ilyen téren, ha mmég nem tetted.
2. XP alatt sp1 kell a 130GB ill. nagyobb vinyók normális kezeléséhez. Nálam is voltak gondok a partíciókkal, amíg nem volt fenn sp1.

[Walaki]D`Lair
Az miért van, hogy egy 120gigás vinyó kizárólag masterként akar normálisan funkcionálni?

sõt tovább megyek...miért van az, hogy egy ATA133-as és egy ATA100-as vinyó ugyanarra a kábelre kötve PIO módban megy és 7MB/sec-el tudok másolni? Mindkét vinyó a Secondary IDE cuccra van kötve, a 3. HDD amin a Windows fut Primary-n van és az gyors...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Szerintem ne feljetek az NTFS-tol. En nem vagyok egy fajlrendszer buzi, jol megvoltam a FAT32-vel is de az hogy nincs scandisk, nem veszettem adatot, stabil szerintem jo dolog. Megy siman es nekem ez a lenyeg. Masfel evvel ezelott mikor megvettem ezt a gepet akkor valtottam XP-re + NTFS-re a Windows 98se/me + FAT32-rol. Szinte meglepodtem hogy mennyire stabilabb kornyezet van igy. Nem azt mondom hogy az XP maga a csoda de az hogy gyakorlatilag bekapcsolom > hasznalom > kikapcsolom a gepet es elfelejthettem a menet kozbeni RESET-et ha valami program beszarik, kellemes erzes.
ahan, kössz

Formázd NTFS-re a wincsesztered.

hi all!

letöltöttem 1 dvd filmet becsomaglova, kicsomagulás után egy 4,5gb-os iso lenne, de kb 90%-nál kiirja, hogy
Nincs elég hely a lemezen.
! Írási hiba: csak az NTFS fájlrendszer támogatja a 4 GB-mál nagyobb fájlokat

ilyenkor mit tudok csinálni? elöre is köszi a segítséget!

ibrik
Szerintem vagy vírus vagy féreg...

ibrik
Majdnem minden gyors vinyó ilyen hangos. A régebbi 40-60 GB-os Maxtor-okhoz régen volt egy kis DOS-os progi (AMSET.EXE), amivel lehet csendesíteni rajtuk, de ez azzal járt, hogy egy kicsit lassítottak a vinyó sebességén.
Azt viszont nem, hogy ez a progi jó-e az újabb, nagy kapacitású típusokhoz.
Mindenesetre a Maxtor oldalán, konkrétan a te típusodnál (DiamondMax Plus 9 - max 200GB-os van belõle és van SATA változata is) a letölthetõ tool-ok közt nem szerepel:
DiamondMax Plus 9

CU68
Helló mindenki!
Van egy samsung 160gb winyóm,3részre particionálva,mobil rack-ben
és most jutottam el oda hogy elpattant egy ér a fejembe
ami azért volt mert 1év alatt harmadjára játszotta el velem mikor újrainditom a gépet,és mikor áll fel a gép(nemtom melyik szakaszában) elkezdi törölni a fájlokat a elsó particioról.
Miután ez megtörténik rendesen felál a gép mindha mi sem történt volna,de ezután ezt a particiót már nem látja vagy ha látja is az adatoknak és a fájlrenszernek is annyi
Segitsetek!!<#falbav>

Hali.
vettem 1 új winyót.(2 napja) <#vigyor3> / jelen állapota : Maxtor 6Y160P0 27 °C (81 °F)/
mikor elkezd dolgozni úgy kerreg mint egy fúnyíró!!!nem túl bizalomgerjesztõ...

A név kötelez...!!!