1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
:) #1063 vkinek van 5élete ? vmiért eltünik a partició a vinyómon.. restart aztán már azt irja ki az xp hogy formázatlan kötet..:(
ezt má többsző megtörtént.. vkinek vmi 5lete hogy mitő van ez ? -
#1062 Valaki segítsen please mert nem tudom mit tegyek az első ilyennél újrapartícionáltam de hiába hisz megint előjött! Haverom aszt mondta hogy vírus pedig fennvan nod32, microsoft antispyware, windows tűzfal is bevan lőve meg a routeré!!! Sazl valaki mondjon nekem valamit!!! -
#1061 Hali!!!
Lenne egy elég nagy problémám és nem tudom hogy a winyó vagy vírus csinálja!!!
Ez már máskor is megtörtént velem!! Éppen másolok egyik partícióról a másikra mikor fogja magát a gép és újraindúl mintha reseteltem volna! Amikor töltené a windowst kiírja hogy a hal.dll hiányzik telepítsem újra! hát erre elindítom a másik windowsomat /biztos ami biztos kettő van fent/ és ezt látom azon ami nem indult!:
De sajnos nem tudom mitől lehet!!
Amikor vettem a winyót (kb 2 hónapja)feltelepítettem rá a windowst meg egy pár cuccot és mikor másnap kapcsolom be nem ismerte fel! Már próbáltam vele mindent és kb 2 óra szarakodás után látom hogy az alján van egy kis kábel az kivolt félig húzódva! amikor visszadugtam akkor felismerte de persze a windows meg volt halva! Lehet hogy akkor sérült valami és azért csinálja ezt néha???
Lécci segítsetek please!!!! Mert most is kb 30 gigát vesztettem!! -
GOAViktor #1060 Lenne egy kis gondom, bízom benne, hogy itt valaki tud segíteni!
Van egy Gericom Laptopom, és vettem hozzá egy külső tárat, meg bele egy 160 GB-os Samsung winchestert. A csatlakozás a géphez USB 2, a tárba USB 1.
Számítógépemen magyar nyelvű Windows XP + SP2 fut.
Az a gond, hogy a winchestert csatlakoztatom a géphez (persze a fentiekben leírt külső tárral), De mindig csak kb a a tár kb. 20. ki-be kapcsolására ismeri fel a rendszer. Ez után hibamentesen fut, de miért kell ki be kapcsolni?
Valaki segítsen, kérem!
Előre is köszönöm! -
#1059 tud valaki ebben seggiteni? -
#1058 biztos összeomlót az sg órája -
#1057 jé milyen hiba -
#1056 windows xp sp2 kezeli a 200GBos vinyokat -
HaLlak65 #1055 Hello! most vettem egy maxtor 200gb-os vinyót, s windows csak 130 lát belőle! Mit lehetne kezdeni vele hogy lássa a maradék 70gigát? -
#1054 nyaszóval dva egy 120GB-os Samsung Sata winyó, semmi extrém használat, háttértárnak van berakva, oda töltök nagy fileokat.
a napokban egyszer elindítottam és nem látszódott, először infarktust kaptam, majd restart 2. már látta, bár Xp alatt néha kiírta, hogy késleltetett írás nem sikerült és érdekes kattanások hallatszottak néha a winyóból. és némely könyvtárba nem tudott bemenni és hibásnak írt ki videófileokat. restart után ez megjavult.
aztán pár nap múlva már nem is tapasztaltam hibát, de erősen aggódok a winyóért.
5let? van valami teszter progi a mechanikát teszteli le vagy mi?
vagy tapasztalt már vki ilyesmit. esetleg az XP a ludas, bár ezt nagyon kétlem. -
#1053 törölj le mindent az eszközkezelöböl (meghajók / ide csatorna és ami a csatorna közt van intel(r)????) aztán ujrainditás de nem normal hanem csökkentet modbal aztán chipset driver telepités ha lehet a gyári cdset ja miellöt ezt csinálnád másold le a vinyora mert csökkentet modban nincs cd -
#1052 felraktam, pio mód még mindig :|| -
#1051 jó de ha már rajta van az sp2 akkor fellesleges mert nem fog telepiteni semmit -
#1050 most felrakom az sp2-t megint :| -
#1049 kiprobáltad az én ötletemet
egy probált megér -
#1048 a Pio mód átállításában nem tud senki segíteni ?! -
MasterJay #1047 talán még az lehetséges hogy particionáld fel a vinyót mert szerintem egyben a 120Gb-t biztos nem fogja látni. -
MasterJay #1046 net tudom hogy abban a korszakban volt e már akkora cím aminek a 120gb rendelkezik. Próbáld meg a xp sp2-t. -
#1045 Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni!P1-es alapra szeretnék 120 gigás Samsung vinyót rárakni, a BIOS tökéletesen látja, az XP telepíti is de nem látja, pedig az eszközök között jelen van.Mi a teenő ilyen esetben? Mit kell beállitanom, vayg milyen segédprogi szükségeltetik hozzá? Előre is köszi a segítséget! 8) -
#1044 pio módot, hogy lehet átállítani ?! elvileg sp2-vel jött egy frissítés ami ezt a problémát orvosolja a későbbiekben... még jó, hogy fent van az sp2 :DD -
#1043 felejtés nem kell driver telepités probálta prezi bocsi -
#1042 már megvan a probléma oka: elsődleges IDE csatornán van ugyebár két hely: 0. és az 1.
0. a 40es ibm, ultra dma 5 mód
1. a 60as samsung, pio mód
és inaktív, tehát nemtudom átállítani... ebben kellene segítség :) -
#1041 üdv mindenkinek, megint én vagyok :)
és megint a winyó :O
HD Tune nevű progival benchmarkoltam a winyóimat, a 40es IBM, 43MB/s transfer eredményt produkált valami 15% cpu terhelés mellett, míg tesóm 60as Samsungja 3,77MB/s-re volt csak képes 97,5% cpu mellett... mi lehet a gond... ezen a héten vásároltam 2 db 133as adatkábelt, gondoltam ez lehet az oka (66os kábel volt rajta) de nem, így is behal a gép ha a winyóval dolgozok...
mi lehet a probléma forrása ?!
pls help !!! -
#1040 2 perc lehetetlen a teljes formázás csak gyors az nem igazi formázás -
edeleny #1039 6,5 ora utan meguntam 61%.-ig jutott az XP,az utolso 2 oraba 1% ment elöre.Particiomenager progi,elmeletileg teljes formazast csinalt par perc alatt,ami azert erdekes.Egyenlöre meg van minden adat amit ra irtam,de ki kellett vennem a regi vinyot,ugy hogy nem volt ra több idöm. -
#1038 ennek az a oka hogy lassú pio modban az én 120 gb vinyom elsö teljes formázás 3 óra allat végzete el -
edeleny #1037 A vinyo nagyobbik particioja 88 giga,mar negy oraja formazza,most 55%.nal jar,normalis ez?Illetve az a gond,hogy 31%-ig par perc alatt eljutott ott szöszmötölt sokaig,aztan lassan elment 52%,az elmult oraba 1 %-ot csinalt,mar a hajam tepem mergembe. -
BenceYCE #1036 Nincs véletlen átjumperelve a 32gb os limit? -
edeleny #1035 Köszi szepen az infot,probalom.Egyebkent ugy latszik idaig is en voltam a FaX. -
Doug #1034 Hello!
Az oké, hogy a 200 GB HDD-t 190 nek látja a rendszer, de az is okés, hogy a 40 Gb Samsungot csak 31 Gb-nak? Azért ez ilyen kis méretnél nem tul nagy veszteség? Van bent egy 30 Gb Maxtor is, amit asszem 28 nak lát, az még elfogadható..... de hogy 40
Gb-nál 8 Gb-ot veszitsen, az nem sok? -
#1033 nos a következö lesz a dolgod nem kell keresned semmilyen drivert mivel a cd megvan
inditsd el az assetup.exe fájl és ott találsz egy (Make Nvidia Raid Driver Disk)kiirást klickelj rá kreálni fog egy driver lemezt. -
edeleny #1032 Ha valakinek lenne Maxtor Sata driver,az legyenszives küldje mar el,ha jok tudom egy flopyra ra kell fernie,vegig böngesztem az egesz Maxtor honlapot,le is szedtem par dolgot,de egyik se driver [email protected] -
#1031 tudtommal igen! gyártó honlapjáról le tudod szedni! -
edeleny #1030 Bakker,nem adtak ehez semmit.A driver mindenkepp szükseges hozza? -
#1029 Kaptál hozzá cd vagy flopi lemezt? Xp telepítésnél mikor tölti be a drivereket akkor lesz egy olyan hogy más gyártotól származó driver vagy v ilyesmi és nyomd meg az F2( de nem biztos) . Ha ez medvan bekéri a lemezt azt megy. De ha cd van a driver akkor flopira másod át a meghajtó drivert mert cd-t nem fog kérni csak flopi lemezt. Ennyit tudok segíteni. Sok sikert -
edeleny #1028 Volna egy problemam.Vettem egy SATA vinyot,de a rendszer,csak mint eltavolithato meghajtot ismeri fel,es az istennek se megy fel ra op.rendszer,mi lehet a hiba?Tud valaki megoldast.Alaplap:ASUS A8N-e CPU 3,2 Venice. -
TheZsenyka #1027 Nyugodj meg, a winyó nem fog 300MB/Sec-el olvasni :) Ez a sávszélesség ne tévesszen meg, nem egy winyóhoz van kitalálva, hanem winyó tömbökhöz. SATA150 esetén ezt gyorsan ki lehet meríteni mondjuk két Raptorral, de a 300-at már nem negyon. Gondold el, ha van egy járgányod, ugyanolyan gyorsan fogsz haladni egy egysávos úton, mint egy kétsávoson, amennyiben csak rólad szól. Amiben pluszt jelent a SATA II az a natívan támogatott optimalizáló technológiák mint pl. az NCQ, amely a fej pozícióra állásainak számát ritkítja, meg persze a dupla sávszélesség.
"Elviszi" egy PCI-os SATA150 (SATA I) kártya a cumót, de egyrészt SATA I módban, ahol nem része a szabványnak az NCQ támogatása, másrészt a PCI busz sávszélessége 133MB/sec (valamivel kevesebb gondolom az ellenőrző/parancskiadó sávok miatt) szóval jóval gyengébb, mint amit a SATA II (és nyílván gyorsabb buszra tervezettÖ rendszer. Arról nem is beszélve, hogy erősen leterheli a PCI buszt. Te akkor veszed észre igazán a különbséget, ha több winyót használsz összekötve, vagy több winyót használsz egy időben.
Ha egy winyót akarsz használni, akkor a SATA I vezérlő + SATA I winyó bőven elegendő. Ha az optimalizált eljárásokat akarod hasznosítani, akkor a SATA II támogatja ugyan, de a SATA II winyó nem feltétlenül. Léteznek SATA I vezérlők és SATA I winyók, amik használják ezeket, de ezeket kifejezetten keresni kell. SATA II-nél "csak" a winyót kell keresni :) -
#1026 Helló mindenki egy rövid kérdés lenne
Szeretnék egy SATA II 200GB 300 mb/s sambsung vinyót de nincs alapba sata csatlakozóm az alapon tudom hogy lehet kapni ata-sata átalakitó kártya illetve a PCI buszba bedugod és máris van sata csatlakozásod csak azt nem tudom hogy el e bírná ennek a winchesternek a sebességét vagy az a 300m/s a saját particiói közti sebességet jelöli? Egyáltalán működne ez a dolog .http://www.mistral.hu/arlista.php?id_shop=8&id_cat=000711086#top -
#1025 A winchester csatlakozói ( leginkább táp ) rendben vannak? Próbálj meg másik kábelt rádugni.
A HDD regeneratort én futtattam, de nem ért el semmi javulást, szerintem nem erre való.
Ha benne van a Seagate is, a Bios bejön, vagy az se? Vinyók felpörögnek? -
HG #1024 Sziasztok! Egy Epox Nforce2 -es chipsettel ellátott géppel van egy kis gondom. Van egy LG DVD rom, és egy Philips CD író egy kábelen a gépben. CD íráskor a lemez megírása után nem tudja lezárni a lemezt / sectort, hibával megáll. Előfordul, hogy a CD -rom buffere nem tud feltöltődni. Tehát nem használható az író. Amikor a Philips írót külön kábelre kötöm, akkor OK minden. Az IDE vezérlő Nforce -os. Ha lecserélem szabványos IDE vezérlőre, akkor ismét minden OK! Így jó is lenne, csak a kérdésem az, hogy van- e hátránya a Szabványos vezérlőnek az Nforce -ossal szemben ( lassabb,stb....? ) Másik dolog, hogy amíg az nforce-os vez. van fent, nem lehet az SFNIGHTMARE progival letiltani a cd-ket. Belassul a gép, és nem tiltja le. Véleményeteket előre is köszönöm!