winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
smart táblát bármi windowsos info progi olvas
pl aida, everest, speedfan stb.
Nézd meg, csinálj screent róla, aztán tedd be. Ha van gond, az mutatja.
particion magic nem talál hibát, se semmi... mi lehet a gond ?! egy kicsi winyós tweak progit nem tudtok ajánlani ami esetleg orvosolná a problémát?! Fontos lenne nagyon mivel a winyó használaton kívül van, tesóm fél élete rajta van és jó lenne újra használni. Elõre is köszönöm a segítséget. Bye.
szal egyéb 5leteket keresnék 😊
megjegyzés: nem vagyok kezdõ,de most tanácstalan vagyok 😞
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
és nézd meg hogy az ide1 és az ide2 mijen módba van, lehet hogy PIO módban fut
Az élet eleme a lét!
van 1 apro problémám,lehet,h másnak is volt már ilyen,de nem akarok 913 hsz-t visszaolvasni 😊
szal a tünet a következõ:
4 nappal ezelõtt a 200GB -s maxtor vinyo miatt állandoan belassult a winfos
az,h a vinyo hibája,az tegnap du. derült ki,miután 4 napon keresztül mást se csináltam,mint különféle (16 féle) winfost telepitettem...
szal tegnap lejött 1 Xboxos játék,és ahogy át akartam másolni az XBOX könyvtárba, az tünt fel,h a szokásos 40 MB/s helyett 2MB/s volt az irási sebesség...
na,gondoltam töredezett...
hát nem 😞
aztán gondoltam,onnan is másolok vmit... ismét CSAK 2 MB/s volt 😞
na,eldurrant az agyam, sector hibára gyanakodtam,ám semmi nem talált semmi sector hibát (még a Norton Disc Doctor SURFACE TEST-je SEM!!!)
vártam 10 orát, de 1 hibát sem talált...
a vinyo nem sülhetett meg,mert az alján van vinyohütû venti, meg közvetlenül elõtte az ház elejébe belemarva 1 széép nagy 12cm-s venti,ami befujja a levegõt 😊
most ott tartok,hogy kiszedtem a vinyot,de mivel elveszett a garilap, nem hiszem,h kicserélik 😞
a rendszert visszavettem a tuningbol már kb. 1-1,5 hete a nagy fülledtség miatt,mert CNC gépbõl kiszedett venti ide vagy oda,de a rendszer hõmérséklete 38°C volt állandoan 😞((
szoval ha van bárkinek bármilyen 5lete,az legyen szives szoljon,mert még a PQMagic 8-cal sem tudtam az eredeti sebességet elérni,pedig abban aztán van néhány vinyojavito szolgáltatás 😞((
8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...
egy nagy problémám van szombaton olyan tünete volt az egyik vinyomnak
hogy leállt elõször a merevlemez kikapcsolása jutott az eszembe ami az
energiagazdálkodásban van be is volt állítva 5 perce kilet kapcsolva
tegnap ugyan ez volt a tünet persze sohára volt állítva ma reggel
amikor elinditotam a gépet el sem indult a vinyo szerintetek mi lehet
a baj majdnem elfelejtetem megnéztem hogy nem e rosszul lenne a táp
vezeték csatlakozva semmi baja nincs vele a vinyom neve(IBM Deskstar
7200 RPM 80GB 100 ATA (2002 APR))és javaslat hogy lehetne megjavítani
üdv
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Az volt a gond (a jumperelést leszámítva), hogy nem volt jó a windows-nak a telepítõben leformázott winchester úgyhogy le kell formáznom a lemezkezelõn keresztül is. Épp ez zajlik de elvileg ezután már nem lehet baj.
Hátha másnak is segít majd azért írtam le.
Üdv
S
Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS
Vannak rom-ok amik csak masterként hajlandóak menni. Át jumpereltem, tehát mostantól a rack a slave és a CD/DVD a master. Mostmár az eszközkezelõben látszik minden de az explorerben még mindig nem látom a rack-et?!
Help me please!
S
Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS
Picit módosítva de lényegében úgy raktam össze ahogy írtad. Annyi, hogy nem a rack van külön kábelen egyedül hanem a 120-as és a 80-as(rackben, Master) van a CD/DVD-vel (slave).
Az a gond viszont, hogy amíg nem kapcsolom be a rack-et addig lát mindent ami aktív viszont ha bekapcsolom, elmegyek az eszközkezelõbe, felismertetem vele a rackben levõ vinyót akkor azzal egyidõben eltûnik a CD/DVD?!
Ráadásul az explorerben még ezután sem látszik a rack és persze a CD/DVD sem😞
Mit csinálok rosszul?
Köszi
S
mp3, installok, egyéb kis méretû cuccok 20-30 gb
filmek és iso fájlok 50-60 gb
így kevésbé megerõltetõ a gép...
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
De egy kérdés: amikor az XP particiót csináltad, akkor az hogy ment, mivel csináltad, és hogyan? Nem lehet, hogy valójában ott veszett el a dolog, mivel a régi particiós táblát felülírva csináltál egy új particiót?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
e hét letöltés (15 G😎
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Még egy rossz tulajdonság a partició felosztás ellen kb 2 GB hely vesztés
Szerintem inkább a lapozófile környékén volt a probléma, nem?
A PATA cuccokat úgy kösd szerintem, hogy a 120-as vinyót (master) és a CD/DVD-t (slave) az elsõre, a 80-as racket a másodikra. Ha a particiók és meghajtók betüjeleit állandósítani akarod, akkor célszerû valami programot használni ehhez (pl. Partition Magic). A BIOS-ban csak azt állísd be, hogy a SATA vinyó legyen az elsõ boot device, és kész.
Segítséget szeretnék kérni az optimális (megfelelõ) beállításokat illetõen amikoris adott 3db vinyó.
160 SATA - 1 rendszer + 1 adat partíció
120 PATA - nem partícionált
80 PATA - nem partícionált
A 80-as az rack-ben van.
Van még a gépben floppy drive és egy CD-DVD combo.
Mit és hogyan kell kötni illetve beállítíni a BIOS-ban helyesen?
Köszi, üdv
S
jut eszembe
az segithet ha több fajta progival nézem átt
pld get back data
easy recovery
?
ÉS elnézést a "kisebb" helyesírási hibákért kicsit fáradt és ideges vagyok
Probléma
160 Giga Samsung
10 giga Win
70 adat
80 adat
ez e ketõ veszett el
nah a gondom az hogy a két adatot nem látom windowsba kis utána járással kiderült hogy megvan még csak ép elvileg nincs meg particionálva Get datával megnéztem és látom hogy vannak még rajta adatok a gond az hogy pont az igazán fontosat nem találtam igy meg
mivel a maradék 140 gigám nem let megformázva se particionálva se semmi nem lenne lehetöség a particios tábla helyre állítására s ha igen hogy?
esetleg valami más modszer mivel vissza nyerhetem az adataimat?
elõre is köszönöm
Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi
majd ha látod a teljes méretet (152 GB körüli érték) hozd létre az új partició-t (kat)a formázást is felkínálja. Én is végigjártam ezt az utat amit írtál és csak így sikerült.
Ha esetleg fiókban van, tedd fel a kábel végére, mert szerintem a csatlakozás okozza ezt a problémát. A BIOS-ba is nézz szét, mert ott sem mindegy a beállítás.
Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi
Nekem is ezt csinálta, amíg a commanderrel formáztam.
Amint az XP boot cd-rõl eltávolítottam a particiót, majd visszatéve és úgy format a hiba megszünt 😊
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
indításánál: "Hiba a rendszer betöltésekor" üzenettel leáll. Mi lehet a baj?