1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • mega55
    Mi a progi pontos neve?
  • nagykispeter
    fdiskkel kell hogy lássa,máskülönben baj van úgy mint nekem (lásd lentebb)
  • mega55
    De nem látj a gép akkor is lehet?
  • nagykispeter
    fdiskkel meg kell formázni!
  • mega55
    Hello.Most vettem új winchestert de mikor beteszem a mobil rackba nem látja a gép, nem tudjátok miért? Partícionálni kell vagy mi?

• nagykispeter
    Ja és ha másik mobilracket teszek be akko azt rendesen látja.Márcsak azért sem leht csatlakozási hiba.
  • nagykispeter
    Szerintem annak úgy is kell lenni!
    Nekem is hasonló egy kicsit a problémám!Tudna-e valaki segíteni?
    Megformáztam a mobilrackbe levő maxtor 20 gigás vinyót xp-vel.Mikor elérte a 100%-ot akkor kiírta hogy a formázás nem volt sikeres vagy hibás vagy nincs csatlakoztatva.Namost szerintem eggyik sem lehet mert akkor el sem indult volna a formázás!
    Azóta mikor indítom a gépet akkor azt írja ki :
    Secondary Slave hard disk fail
    Eggyáltalán nem látja a rendszer a lentebb leírt módon sem, a BIOS viszont kiírja és azt is hogy 20 gigás.
    Elszált volna az egész?Egyszer már jártam úgy régebben hogy kírta ugyanezt egy másik vinyonál a formázás végén,de akkor újracsináltam és akkor jó lett!
    Visszalehet-e még állítani valahogy?
  • jakewyler
    Ja még annyit kérdeznék h az nem baj h az 1ik slave a másik +master?
    Egyébként tökéletesen működik:Köszi
  • Hunter of Deer
    Ez a progi mit is csinál pontosan??
  • vjanika
    Akkor ez volt a baj? Örülök, hogy segíthettem :-)
  • jakewyler
    Köszi Szépen!Jó lett!
  • vjanika
    EszközMeghajtó betűjelet adtál neki? Mert amíg nincs, addig nem is jelenik meg.
    Vezérlőpultban Felügyeleti esszközök, itt Számítógép kezelés. Ha megnyílik akkor ott Tárolás, és Lemezkezelés. Ha itt is látod, akkor nézd meg, hogy a meghajtóhpz van-e hozzárendelve meghajtó betüjel. Ha van akkor azt zárójleben kiirva pl D: vagy E: ha nincs akkor ez a baj. Jobb gomb a meghajtón (partíción) ott Meghajtóbetüjel és elérési út megváltoztatása, majd hozzáadás. itt állíts be egy betüjelet.
  • jakewyler
    Most össze kötöttem már 1 meghajtóval úgy se jó,akkor minden h kipróbáltam azt a jumpert ide-oda tettem de így se jó!Jah egyébként a másik winyóval van össze kötve!!!DE az ESZKÖZELŐBE kiírja de a sajátgépbe nuku!Nem Nagyon akar működni
  • orkenyid
    Annak a winyónak hamarosan vége lesz...
    Ezzel a progival próbálkozz: HDTach
  • M@TriX
    másik kábelre rakd, vagy a ajumperrel cable selectre vagy slvae-re vagy egyszerűen kapd le a jumpert ;)
    valszeg kiütik egymást vagy egyéb zavar van, de indításnak ezzel próbálkozz, ha mindig gond van akkor toválépünk ;)
  • jakewyler
    Sziasztok!Ma tettem be a gépbe 1 80gb winyót,
    Eddig volt benne 70gb azt kivettem és bettem mobilrackbe,
    A 80gb-osra föltettem a xp-t amikor bekapcsoltam a gépet akkor csak a 80gb-os,
    volt ott,megnéztem az eszközelőt ott jelzi a 70gb-ost de a sajátgépbe nincs,mit lehet ilyen tenni?előre is thx
  • fureszoszi
    sziasztok az everest ezt irja ki neke a vinyómra :(05 Reallocated Sector Count 63 6 1 1248 Várható meghibásodás: Közelgő adatvesztés jósolható)ez mien hibátjelent szoftveresen javitható vagy mehet a kukába?
  • vjanika
    Amikor a Windows telepítőről boot-olsz akkor ne feledd megnyomni az F? talán 2,3,4,5,6,7,8, (nemtudom, de kiirja) gombot amikor rákérdez akarsz-e más meghajtoprogramot telepíteni. Ez rögtön a szükséges fájlok lemezre másolása után következik (vagy még előtte, de a kettő közül valamelyik :-) ) Kellett kapnod egy lemezt a kártyához(ha nem akkor az elég baj, de neten megtalálod talán a drivert) azt tedd be és add meg neki, hogy onnan keresen drivert. Ha két hdd-van és a működő hdd-n fut a telepített windows, akkor nézd meg, hogy a sata kártya látszik-e rendesen az eszközök között. Ha igen, de felkiáltó jeles, akkor itt telepítsd a drivert a kártyához. Ha nem látszik a kártya akkor, új hardver hozzáadása és ott álítsd be. Ha látszik a kártya rendesen, hiba nélkül, akkor ajjaj.....
  • TBALINT19
    HELLO.

Vettem egy uj 160 GB vinyot. A bios látja csak a windows nem.
    Pci-os sata kártyával van betéve. Mivel formázzam le vagy hol, hogy lássa a windows is? köszi...
  • The Fugitive
    Hy!
    lenne egy problémám! van egy Maxtor 6Y160P0 típusú vinyóm, és az utóbbi időben nagyon kerreg. Játékokban lassul a gép, és lehet hallani, hogy a vinyó miatt van, mert ilyenkor nagyon teker és kerreg, meg nem hiszem, hogy a gépem többi elemével lenne gond (P4 3GHz, 1 Gb ram, 6600Gt). még garis a vinyó, és a múltkor visszavitettem a boltba, hogy nézzék meg. egy hétre! rá küldték vissza, hogy nem hibás a vinyó, nincs rajta bad sector se, és ők semmilyen hangot nem hallottak, ami ki jött volna belőle, náluk nagyon halk volt! és visszaadták ugyanazt, és ez ugyanúgy kerreg. az lenne a kérdésem, hogy mi ilyenkor a teendő???
    tudtok esetleg valami tesztprogit, vagy valamit, ami "megizzasztja" egy kicsit a vinyót, és a kerregése előhozható? mert akkor bevinném az egész gépemet az üzletbe és megmondanám nekik, hogy akkor füleljenek...
    ha nincs ilyen akkor meg játszok előttük egyet, mert akkor is kerreg, de azt ráfoghatják, hogy a játék olyan, vagy tuti arra is találnának kifogást.
  • KáZé
    oké köszi szépen :D remélem még van gari vhol :D:D
  • izb
    kontakthibás a kicsike.
    ha garis,akkor vidd vissza.
  • KáZé
    légyszives ezt magyarul is írd le kérlek:D:D az ide kábel csatlakozásával nincs kond de ezt az elektronikát a mechanikához nem értem! ez mi ?
  • MiloShee
    A túlmelegedést kétlem. Nézd meg OK e a tácsatlakozás és az IDE kábel (vagy sATA), illetve azt hogy hogyan csatlakozik a vinyó elektronikája a mechanikához, mert nekem anno ez volt a gondom egy Samsunggal.
  • KáZé
    sziasztok! nekem az a gondom, hogy egyszer csak fogja magát, kattan egyet a vinyó , lefagy a gép, és magától ujraindul, utána meg nem ismeri fel a vinyót és nem boot-ol, ilyenkor mindig meg kell mozgatni a vinyót egy picit és ujraindítani a gépet hogy felismerje! ezt mi okozza? rossz a vinyó, vagy csak túlmelegszik?
  • Csupáncsak
    Tedd a jumpereket jó helyre!
  • bno
    sp2-van de semmi nem történik a másikat még nem használtam! Norbi!
  • Impi
    SP2-es windowsal, vagy particio managerrel formázd és minden rendben lesz
  • bno
    Sziasztok!
    Az volna a gondom ,hogy új alaplap vásárlás utánn a 200GB-Seagate merevlemezemet a gépem csak 32GB-nak látja. Mit lehet tenni? Tudtok segíteni? Norbi?
  • hmhm
    van 3 db 160 as samsungom, eddig minden rendben.
  • lord nihilus
    én csak a seagate-ben hiszek, az a legzsíírabb!
  • DannyL
    A samsungot már többen ajánlották, azt hiszem veszek egy ilyet.
  • DannyL
    A Primary Master-em is Maxtor, az már 3 éves és semmi baja. Ez a másik egyszerűen egy szar széria volt. :(
  • Impi
    De szerencsés vagy a Maxtoroddal. 5 évvel ezelött az enyém 4 hónapot se bírt és
    kisem cserélték :( Motorvezérlő chipje leégett az én hibámból
    Azóta Samsung-ot és Seagate-et használunk és mai napig mind OK :) (kop kop kop)
  • hmhm
    ha win-ed még él, akkor GetDataback for ntfs ha ntfs volt rajta..
  • wander01
    samsung
  • smead
    hitachi
  • DannyL
    Sziasztok! Van egy Maxtor ATA/133 HDD-m (40Gb) ami tegnap elromlott. A csúcs az egészben hogy 2 év alatt 3 ugyan ilyen romlott el. Garis volt és mindig kicserélték, de 3 is elromlott. Folyton felzúgott kattogott, tök idegesítő volt. Ez most 10 nappal tovább bírta a garancia napjánál. Szóval újat kéne vennem.

Olyan 15e Ft-ot szánnék rá és 80Gb-osat szeretnék helyette venni. Tudnátok segíteni, hogy milyet érdemes venni? Ez a Maxtor egy rémálom volt.

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Songoku
    Hali!
    5 részre van osztva a vinyóm, és az egyik particó teljesen eltünt (csak a betűjel látszik)! Nem tud valaki olyan progit, amivel vissza lehet állitani az eredeti állapotába???
    Előre is köszi!
  • anetura
    hát, sztem ide csatlakozót nem nagyon lehet csak úgy le föl csavarozgatni.