winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PResident Evil
én winyóm: 44 fok
tesóm : 26 fok

Punker
hõmérséklet?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

PResident Evil
minden érték normális / minden érték rendben

Punker
háttértár / smart

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

PResident Evil
nahszoval mi a teendõ ?

PResident Evil
nah lezúztam az everest-et az sg-rõl, mindjárt rakok smart táblát :|

PResident Evil
jóhát, ez nem bolt 😊

PResident Evil
szal 3 progi közül dobnál egy linket ? addig bezúzom tesóm winyóját :|

Punker
floppy? nekünk az a boltban cd-n van, és arról bootoltatjuk a gyanús winyókat 😊

figy
smart táblát bármi windowsos info progi olvas
pl aida, everest, speedfan stb.

Nézd meg, csinálj screent róla, aztán tedd be. Ha van gond, az mutatja.
PResident Evil
egyenlõre a program leírást olvasom a honlapon, de már most gázos, mivel nincs floppy lemez a gépben és a winyó serial száma sem stimmel :\

smart tábla mit mutat?
PResident Evil
nah megvan... pill

Punker
bazzee samsung .com vagy mit tudom én, van keresõ nem? 😊

PResident Evil
link pls

Punker
samsung test progit ereszd rá elsõ körben.

PResident Evil
hello mindenkinek... lenne egy problémám. remélem tudtok segíteni. jelenleg a gépben 2 winyó van, az enyén (40GB IBM) és bátyámé (60GB Samsung). a probléma az, hogy a tesóm winyóján vannak olyan KÉPEK! amelyek nézésénél, írásánál, bármilyen használatánál kattan egyet a winyó és csontra fagy a gép!!!

particion magic nem talál hibát, se semmi... mi lehet a gond ?! egy kicsi winyós tweak progit nem tudtok ajánlani ami esetleg orvosolná a problémát?! Fontos lenne nagyon mivel a winyó használaton kívül van, tesóm fél élete rajta van és jó lenne újra használni. Elõre is köszönöm a segítséget. Bye.

soulhunter
ultra dma 4 modban futott,amugy a winfosos vinyo mellé van bekötve a kábelon,ami meg jo...

szal egyéb 5leteket keresnék 😊
megjegyzés: nem vagyok kezdõ,de most tanácstalan vagyok 😞

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

kircso13
vezérlõpult->system->eszközök

és nézd meg hogy az ide1 és az ide2 mijen módba van, lehet hogy PIO módban fut

Az élet eleme a lét!

soulhunter
szasztok!

van 1 apro problémám,lehet,h másnak is volt már ilyen,de nem akarok 913 hsz-t visszaolvasni 😊

szal a tünet a következõ:
4 nappal ezelõtt a 200GB -s maxtor vinyo miatt állandoan belassult a winfos
az,h a vinyo hibája,az tegnap du. derült ki,miután 4 napon keresztül mást se csináltam,mint különféle (16 féle) winfost telepitettem...

szal tegnap lejött 1 Xboxos játék,és ahogy át akartam másolni az XBOX könyvtárba, az tünt fel,h a szokásos 40 MB/s helyett 2MB/s volt az irási sebesség...

na,gondoltam töredezett...
hát nem 😞
aztán gondoltam,onnan is másolok vmit... ismét CSAK 2 MB/s volt 😞

na,eldurrant az agyam, sector hibára gyanakodtam,ám semmi nem talált semmi sector hibát (még a Norton Disc Doctor SURFACE TEST-je SEM!!!)
vártam 10 orát, de 1 hibát sem talált...

a vinyo nem sülhetett meg,mert az alján van vinyohütû venti, meg közvetlenül elõtte az ház elejébe belemarva 1 széép nagy 12cm-s venti,ami befujja a levegõt 😊

most ott tartok,hogy kiszedtem a vinyot,de mivel elveszett a garilap, nem hiszem,h kicserélik 😞

a rendszert visszavettem a tuningbol már kb. 1-1,5 hete a nagy fülledtség miatt,mert CNC gépbõl kiszedett venti ide vagy oda,de a rendszer hõmérséklete 38°C volt állandoan 😞((

szoval ha van bárkinek bármilyen 5lete,az legyen szives szoljon,mert még a PQMagic 8-cal sem tudtam az eredeti sebességet elérni,pedig abban aztán van néhány vinyojavito szolgáltatás 😞((

8800GT,A64 X2 3800+,A8N-E,2GB DDR,SB A2 Razer Db Magma patkány + Logitech Cordless Rumblepad2:) azért van leirva,h mindenki tja,mi a konfigom,ha bajom van...

biomage
szevasztok
egy nagy problémám van szombaton olyan tünete volt az egyik vinyomnak
hogy leállt elõször a merevlemez kikapcsolása jutott az eszembe ami az
energiagazdálkodásban van be is volt állítva 5 perce kilet kapcsolva
tegnap ugyan ez volt a tünet persze sohára volt állítva ma reggel
amikor elinditotam a gépet el sem indult a vinyo szerintetek mi lehet
a baj majdnem elfelejtetem megnéztem hogy nem e rosszul lenne a táp
vezeték csatlakozva semmi baja nincs vele a vinyom neve(IBM Deskstar
7200 RPM 80GB 100 ATA (2002 APR))és javaslat hogy lehetne megjavítani
üdv

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Megoldódott minden😊

Az volt a gond (a jumperelést leszámítva), hogy nem volt jó a windows-nak a telepítõben leformázott winchester úgyhogy le kell formáznom a lemezkezelõn keresztül is. Épp ez zajlik de elvileg ezután már nem lehet baj.

Hátha másnak is segít majd azért írtam le.

Üdv
S

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

Idõközben annyi változott, hogy kaptam egy fülest😊
Vannak rom-ok amik csak masterként hajlandóak menni. Át jumpereltem, tehát mostantól a rack a slave és a CD/DVD a master. Mostmár az eszközkezelõben látszik minden de az explorerben még mindig nem látom a rack-et?!

Help me please!
S

Gigabyte GA-x48-DS5 /C2D E8400 3.0 /OCZ Reaper KIT 2x2GB DDR2 / ZOTAC GTX260 896Mb PCI-E2 16x / Samsung 750Gb /LG DVD H20NS

Hello Insti!

Picit módosítva de lényegében úgy raktam össze ahogy írtad. Annyi, hogy nem a rack van külön kábelen egyedül hanem a 120-as és a 80-as(rackben, Master) van a CD/DVD-vel (slave).
Az a gond viszont, hogy amíg nem kapcsolom be a rack-et addig lát mindent ami aktív viszont ha bekapcsolom, elmegyek az eszközkezelõbe, felismertetem vele a rackben levõ vinyót akkor azzal egyidõben eltûnik a CD/DVD?!
Ráadásul az explorerben még ezután sem látszik a rack és persze a CD/DVD sem😞

Mit csinálok rosszul?

Köszi
S

rendszerfájlok 10 gb
mp3, installok, egyéb kis méretû cuccok 20-30 gb
filmek és iso fájlok 50-60 gb
így kevésbé megerõltetõ a gép...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

[NST]Cifu
Gubanc... szvsz amit a Get backkal nem tudsz visszaszerezni, az valószinüleg elveszett.

De egy kérdés: amikor az XP particiót csináltad, akkor az hogy ment, mivel csináltad, és hogyan? Nem lehet, hogy valójában ott veszett el a dolog, mivel a régi particiós táblát felülírva csináltál egy új particiót?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Igen XP reinstalnál történt a dolog elötte vlt rajta adat a külön kis XP particiot formáztam majd ide fel is telepitettem minden gond nélkül az XP-t de mikor végre feltelepedett nem látta a vinyo többi részét

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

[NST]Cifu
Hmm.. érdekes, ettõl függetlenül amiatt aligha szaggat egy játék, mert kevés a hely (hacsak nem nagyon kevés már)...

biomage
ma volt egy tör mentesités 5 perc volt csak
e hét letöltés (15 G😎

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

biomage
hetente 15 perc töredezetség mentesités gondoltad volna

[NST]Cifu
Emiatt célszerû másik particióra rakni a lapozófile-t, miután a windows alatt eléggé nagy a mozgás (programok telepítése, törlése, stb.), töredezettségmentesíteni milyen sûrûn szoktál?

biomage
persze az én vinyomot látam ezt a tünetet

biomage
windows xp 40 GB os particióra lett rakva biztos hogy az miatt volt lassú.
Még egy rossz tulajdonság a partició felosztás ellen kb 2 GB hely vesztés

[NST]Cifu
Kevés hely? Ezt hogy érted? A játékok X mennyiségû helyet vesznek el a vincsirõl, amely lassan nõhet (például a mentett állások miatt), ha nincs elég hely, akkor egész egyszerûen nem tud mondjuk menteni - de ettõl nem fog elkezdeni szaggatni.

Szerintem inkább a lapozófile környékén volt a probléma, nem?

biomage
ez meglepö válasz 30-40 GB os partició volt nekem is addig mig pár játék szagatni nem kezdet a kevés hely miatt

[NST]Cifu
Esetleg még annyit tanácsként, hogy a virtuális memória lapozófile-ját célszerû egy külön (kis méretû) particióra rakni. Elég egy 2-3 gigás is, a lényeg, hogy mással ne osztozzon rajta, így nem lesz gond a töredezettségével.

[NST]Cifu
Hogy kényelmes neked? Én személy szerint cirka 30-40 gigás particiókat csinálok, és úgy osztom el. A 160-asnál szerintem túl kevés (ergo túl nagy) a két partició, ha töredezettségmentesíteni kell, akkor kész rémálom lesz kivárni, amíg befejezi. 😊

A PATA cuccokat úgy kösd szerintem, hogy a 120-as vinyót (master) és a CD/DVD-t (slave) az elsõre, a 80-as racket a másodikra. Ha a particiók és meghajtók betüjeleit állandósítani akarod, akkor célszerû valami programot használni ehhez (pl. Partition Magic). A BIOS-ban csak azt állísd be, hogy a SATA vinyó legyen az elsõ boot device, és kész.

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni az optimális (megfelelõ) beállításokat illetõen amikoris adott 3db vinyó.
160 SATA - 1 rendszer + 1 adat partíció
120 PATA - nem partícionált
80 PATA - nem partícionált
A 80-as az rack-ben van.
Van még a gépben floppy drive és egy CD-DVD combo.

Mit és hogyan kell kötni illetve beállítíni a BIOS-ban helyesen?

Köszi, üdv
S

[NST]Cifu
Ha nem particionáltad meg, akkor hogy látta eddig a gép? Újra raktad a windowst? Vagy hogyan lépett fel a jelenség?

Üdv ujra
jut eszembe
az segithet ha több fajta progival nézem átt
pld get back data
easy recovery
?
ÉS elnézést a "kisebb" helyesírási hibákért kicsit fáradt és ideges vagyok

Üdv
Probléma
160 Giga Samsung
10 giga Win
70 adat
80 adat
ez e ketõ veszett el
nah a gondom az hogy a két adatot nem látom windowsba kis utána járással kiderült hogy megvan még csak ép elvileg nincs meg particionálva Get datával megnéztem és látom hogy vannak még rajta adatok a gond az hogy pont az igazán fontosat nem találtam igy meg
mivel a maradék 140 gigám nem let megformázva se particionálva se semmi nem lenne lehetöség a particios tábla helyre állítására s ha igen hogy?
esetleg valami más modszer mivel vissza nyerhetem az adataimat?
elõre is köszönöm

Sgtfathi
ok köszi!

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

El is feledtem, csak Win XP SP2-es verzióval csináld!!!

XP boot CD-t tedd be, partició eltávolít, mindkettõ ha megvan osztva,
majd ha látod a teljes méretet (152 GB körüli érték) hozd létre az új partició-t (kat)a formázást is felkínálja. Én is végigjártam ezt az utat amit írtál és csak így sikerült.
Ha esetleg fiókban van, tedd fel a kábel végére, mert szerintem a csatlakozás okozza ezt a problémát. A BIOS-ba is nézz szét, mert ott sem mindegy a beállítás.

Sgtfathi
Próbáltam már Particion Magic 8-al,aztán xp telepitésnél is formattal (Fat32 ;Ntfs) Lassu-gyors szóval szinte minden versiot de a hiba maradt.Söt a haver gépén is próbáltuk de ott is ez a helyzet (Neki is van kettö ugyanilyen wincsije). Azon agyalok visszaviszem boltba,csak lehet hülyének néznek.

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

Üdv.
Nekem is ezt csinálta, amíg a commanderrel formáztam.
Amint az XP boot cd-rõl eltávolítottam a particiót, majd visszatéve és úgy format a hiba megszünt 😊

Ezt már végigjártam de nem ütközik semmivel.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

czky
Próbáld újra az egészet! Formázd le megint stb...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

czky
Jumpereld át a vinyót. Nem ütközik vmilyen optikai meghajtóval?

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Sgtfathi
Vadi uj Samsung 160-gb-os winyomat leformáztam ,és a windows telepitéskor ez a hiba jelentkezik a windows telepítés elsõ rendszer-
indításánál: "Hiba a rendszer betöltésekor" üzenettel leáll. Mi lehet a baj?