1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • dara
    Esetleg a csatlakozó forrasztásait is vedd szemügyre. Ha valamelyik láb elengedte magát az pl ilyesmit eredményez.
  • Punker
    kábel nincs megtörve?
  • eNiX
    hát már mindenhogy kipróbálatam (slave, master) de semmi
  • izb
    Te a jumperezése jó?

---------------------------------
    www.izbsystem.hu
  • Punker
    próbálkozni lehet, de 95% az esélye hogy tényleg szemétbe vele, ha a biosnál már gond van akkor az általában fizikai sérülés már.....
  • eNiX
    nekem van egy 30 gb-os maxtor vinyóm aminek nem tudom mi a baja. a BIOS-ban nem ismeri fel bárhogy is erőlködök. nemtudom lehet-e még használni vagy valami program segíthet rajta egy másik vinyó segítségével. valaki tud segíteni a "szemétbevele" szövegek helyett?
  • kriszzz
    sziasztok van 1 160 winyom ami két részre volt osztva 20asra és egy 140 esre ármentem vele a haveromhoz másolni mikor beraktam a gépébe csak a 20 as particiot látta , látta a másikat is de arra mindig azt irja hogy megszeretné formázni ! (másolás elmaradt) Hazajöttem betettem viszza a helyére és nálam is ugyanezt kezdte el csinálni , nem foglalkoztam vele ugy is ures inkább gondoltam felrakok 1 uj xpét ! amikor a xpé installáltam és eltuntettem a particiokat csak 80 gigásnak ismeri gépem a winyot már probálkoztam ujramegosztani , formázni de semmi nem lesz nagyobb kérlek segitsetek ha tudtok! milyen prgt használjak vagy valaki valami tipp?
  • grebber
    Most az van hogy van 3 vinyó a gépbe első ide kábelen 2 , a másik ide kábelen master a DVD iró és slave a 3. vinyó.

Szóval a 3. vinyóról bármelyik másik vinyóra másolok gyors, ha viszont a 3. vinyóra akarok bármit is másolni kibaszottul lelassul és jön a keésleltetett írás nem sikerült ezért az adat elveszett.

A 3. vinyóról semmit nem lehet törölni mert azt irja irásvédett.

Mi lehet a gond??
    Maxtor Diamondmax plus 9 hez honnan tudnék leszedni mélyformázó progit? (link kéne)
  • biomage
    nos grat be is bizonyitotad nem értesz hozá
    egy alaplapra 4 meghajtot lehet rakni
  • Roll
    Memtest több mint 10 órán keresztül futott rajta, és semmi hiba.
    Ide kábelt már cseréltem. Szerintem winyó lesz a ludas, de most ki
    fog derülni mert másik winyót raktam bele, ha azon is hülyül akkor
    majd vakarom tovább a fejem.
  • [Jakuza]
    Elobb ellenorizd le a memoriaidat is, mert sokszor a hibas memoria modulok is okozhatnak ilyen problemat.
    Tehat eloszor egy rendes scandisk (felulet atvizsgalassal), aztan ha nem talalsz hibat, akkor memoria cserevel proba.
  • Roll
    Sziasztok!

Mit lehet csinálni egy winyóval amin a fájlok folyton megsérülnek, a fájlrendszer is, a fájlok mindig "árván maradnak", indexeket összekeveri???

Hallottam valami low formatról, ez segít rajta?
  • maruzst24
    Sziasztok!Nagyon sík hülye vagyok a számítógépekhez.Ezért is fordulok segítségért.Azt szeretném megkérdezni,hogy ha szeretnék egy 10 percig a gépemre csatlakoztatni egy winyót akkor azt hogyan tudom megoldani?A gépben már nincs szabad kábel neki szerintem.1db dvd író+1 cd író+1 vinyó van benne.
    És ha berakom mondjuk a cd író helyett arra a 10 percre akkor nem fog felborulni a windows xp rendszere?
  • Alien
    Na végre sikerült :)
  • Alien
    De azt nem értem, hogy ha a 80asról bootolok, ott miért látja rendesen annyinak amennyi? (Az is XP és SP2-es). Lehet, hogy hagyom az egészet és akkor a rendszer marad a 80-ason. Persze ha van ötletetek akkor szivesem veszem. :)
  • Alien
    80-ast kivettem most, 300-as van benn, felraktam rá az xp-t majd sp2-t, de még mindig nem jó :(
  • Emmegki
    SP2 kell azzal rendesen látja a win. Nekem nem problémázott az sp1-es winxp se a 150 gb-os partíción mert fat32 volt.
  • Alien
    Ugyanez a gondom egy 300-as Samsung vincsivel. De nekem egyszerüen nem sikerül beállítani :( Mondom, hogy mi a helyzet. Adott tehát egy üres 300-as vincsi plusz egy 80-as. (ezzel vagyok fenn most, még szerencse, hogy nem töröltem le az XP-t róla). Szépen be lett rakva a 300-as masternek, 80-as slave-re. Bios egyből felismerte, szupi modnom... Xp telepitőt elinditom, erre 131-nek látja... Na mondom király. Bootoltam erről a vincsiről, partition magicet felraktam, látja rendesen. Megformáztam vele, reboot, xp telepitő, ugyanaz... 131 giga. Megint vissza ebbe a a működő windowsba itt már sajátgépben meg total commanderben is megjelent rendesen ahogy kell. Na akkor valamit ügyködtem, és létrejött egy 20 gigás partició, amire felraktam a wint, de a többi particióból 110 gigát látott. Jöttem vissza ebbe a windowsba itt unallocated volt a maradék. Egyesítettem a 110-et a maradékkel (természetesen a 20-hoz nem nyúltam). Reboot és egy szép kis kék képernyővel kifagyott. Újra vissza ebbe a winbe, megint töröltem midnen partíciót, hogy egyben legyen. Bebootoltam Partition Magiccel. És akármit is csináltam, akárhogy is állítottam be neki rendesen, xp telepitő még midnig 131 gigát lát. Ilyenkor mit csináljak? Mert modnom amúgy a windows látná, meg elvileg a biosz is, csakhát ha a telepítésnél rossz akkor...

Abit BD7-II-es alaplapom van, azt még nem írtam.
  • Emmegki
    Meghalt a Maxtorom.

160GB egy 10-es C és egy 150-es D partícióra osztva. Fat32, C-re Win98 és XP telepítve. Fel akartam telepíteni a TinyXP-t. Kiírja hogy C-re nem fér. Jó akkor D. Arra meg kiírja hogy disk corrupted blablabla erre se települ fel. Újraindítom, Win98, Scandisk elő, el se akar indulni D-n (kiírja hogy nincs elég memória zárjam be a futó programnokat, blabla szóval hülye hozzá. eközben a d-t tökéletesen írta és olvasta a win.) Akkor nézzük meg XP-n. Újraindítás, XP nem bootol C-ről (megjelenik 1 kocka kék csík erre újraindul). Majd kijavítom ha jó kedvem lesz meg nálam lesz az XP cd - 98 elő, takarítás C-n hogy elférjen a TinyXP, restart, bootol a telepítő, ami legnagyobb meglepetésemre egyetlen formázatlan 160 g-s partíciót mutat hogy rátelepítem-e vagy igen. Hát nem. Win98 elő, Partition magic beizzít hogy majd helyrevágja a D-t. Elindítom erre kiírja hogy a D meghajtó kerek 2048 MB (a wincommanderben minden rendben volt) és ő windows alatt nem fogja megvizsgálni használjam a scandisket mert az azért van. Indítólemez be, restart, dosos partitionmagic elő, átnézi a D:-t semmi hiba, és a drive infóban 150 gb-t is ír (máshol még mindig 2-t). Természetesen nem javult meg semmi, próbáljuk ki dosos scandiskkel: észre se veszi a rendszer a D-t csak a C-t. Aztán restart erre se kép se hang. Élt 5 hónapot. Garanciális csere volt, mert az elődje is meghalt csak arról le lehetett szedni az adatokat. Erről le lehetne-e? Most második vinyóként berakva kiír a gép 1 d meghajtót amihez nem fér hozzá. Van-e vmi trükk vagy spec. adatmentő program?
  • Gandibá
    Nekem van egy 20 gb-s Maxtor vinyóm a régi gépemből, amiről szeretném kiírni a cuccokat dvd-re, de akárhogy jumperelem mindig annyi történik, hogy jön a windows töltőképernyő és miután lefutotta a kék töltőcsik a maga adagját, utána feketén áll a kép és nem tölt semmit. Valami ötlet?
  • orkenyid
    Nekem is volt már ilyen gondom pár éve! Próbáld meg egy másik tápcsatlakozóra dugni úgy, hogy azon a vezetéken ne legyen más, csak az a winyó.
  • izb
    kuka?
    Ha nincs fizikai elváltozás az alaplapon,vagy a vinyón és garis vidd vissza.
    Nagy százalékban cserélni fogják.
    Ha nincs gari akkor meg
  • izb
    Milyen tápod van?Lehet ez a problem,de ez csak egy tipp.
    Ha táp ok,akkor a lentebb leírtak érvényesek..
    ha garis,akkor vidd vissza,és elötte ments le mindent.
    Én a te helyedben igyekeznék.
    Lassan de biztosan megdöglik szerintem...

Hasonló problémám nekem is volt,nem kellett sok idő és minden elszált.
  • eNiX
    nekem van 1 120-as samsung vinyóm és hát előfordul h kattan egyet azt lefagy. elindulásnál is kattan egyet. ja és lefagyás után asszem újra is indul aztán nem olvassa be sehogyse csak ha a tápkábelt beljebb nyomom (igaz benne van már tövig de mégis így a jó). mi lehet a problem?
  • LaciMaci
    Sziasztok van 1 Maxtor 80 GB os winyóm tönkrement az alaplapom és indítgattam újra sokszor és az is tönkrement mit lehet vele kezdeni???
  • MiloShee
    Cső! Egy Samsung SP1614N vinyóm van. Samsung Util segedelmével érdemes aktiválnom az UDMA6-ot? Mi fog változni?
  • czky
    Mind1, h hogyan kötöd be...
  • sirdond
    hi
    van két ata-s maxtor vinyóm. az egyik 20 a másik 200GB-s. a kérdésem az hogy nem lesz belőle semmi gond ha mindkettő be van kötve? és mindegy hogy kötöm be, mondjuk egyik primary master, másik secondary master, vagy primary master slave? ezek nem okoznak galibát? előre is kösz
  • uzsidoboz
    Csá Üdv!
    Ez a két winyóm van: Samsung 200gb sataII
    Seagate 120gb ata

A köv. a problémám: Samsung winyóm nagy ritkán de hallható cicergő hangot ad ki?! ez mitől lehet!? Működéssel eddig nem volt baj meg a gyorsasággal, szal nem fagyott meg ilyenek, csak most egyszer egy filmem 0 bájtos lett, mondjuk h lehet egy rossz másolás okozta ezt... meg fel akartam telepíteni ezt a windows media center editiont azt ott figyeltem meg h az egyik partíciot ismerletnenek jelöli, kiléptem majd a windows vmit ügyködött vele aztán helyreállította szerncsére nem veszett el semmi... (lehet az a film) nem tudom h véletlen e... Csináltam egy két baromságot lehet h ez az okozója ennek:
    (samsung winyóm 3 részre van felosztva mindegyik elsődleges particio) Amikor windows reinstallt csinálok mindig letörtlöm a windows particiot aztán újrapartioconálja magának a windows...(gondolom nem ez legjobb módszer) Igen ám eddig ez bevállt amikor a seagate volt a windowsom... de a samsung nyáron azt csinálta h nem eldődlegest hanem logikai particio lett belőle.. amit a második particiohoz csatolt... elvittem haveromhoz h újra particionáljam de már nem állt vissza az erdeti állapot az első meg második particio helyet cserélt, ugy h így van most nyár óta d-n van a windows? nem tudom ez befolyásol e vmit? Ja igen... Ha formázok legközelebb formázázok lemezfoglalási egységnek mit célszerű megadni? én mindig alapértelmezettet állítok be...
    Seagate winyómmal is volt régebben gond de ott lefuttam minden teszet amit lehetett a seagete oldalán meg ilyesmi.. Aztán minden szép és jó nagyon király és gyors... Van ilyen samsungban is? ezt a hdtach sebesség mérő progit használtam! A sebesség 126 mb/s volt ez szerintem nem rossz érték de grafikonnak egyenletesen kellene esnie de van egy két elég csúnya elugrás lefelé aztán visszamegy... scandisket lefutattam aztán nem nagyon jelenkezett a dolog... Igazából ez zavar engem h ez mitől lehet?

Aki tud segíteni előre is Kösszzz
  • voda1
    ....
  • kircso13
    Szívesen
  • Trojatti
    Jó sikerült minden!!!
    Köszi a tippeket !!
    Örök hála!!!
  • Trojatti
    Nem Znallocated hanem Unallocated!!!
    Bocsi
  • Trojatti
    A partition magic lát még 107-gigát Znallocated felirattal !!
    Mit tegyek??
  • Trojatti
    Előre is köszi!!
  • Trojatti
    IS 7-E2 !!
    Ez a pontos!!!
  • kircso13
    esetleg partiton magic 8.0 -sal próbáld meg. Ez tipp csak. próba cseresznye :)
  • MiloShee
    Igen akkor BIOS frissítés, ami nem gáz nem kell tőle megijedni! Írd meg pontosan az alaplapod típusát (ha nem sima IS-7), és akkor tudok(tudunk segíteni).
  • zico87
    Pedig sajna akkor ha a BiOS-is annyit lát akkor sajna más ötlet nincs !
  • Trojatti
    131-et lát a bios is!!!