winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
inditsd el az assetup.exe fájl és ott találsz egy (Make Nvidia Raid Driver Disk)kiirást klickelj rá kreálni fog egy driver lemezt.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Az élet eleme a lét!
"Elviszi" egy PCI-os SATA150 (SATA I) kártya a cumót, de egyrészt SATA I módban, ahol nem része a szabványnak az NCQ támogatása, másrészt a PCI busz sávszélessége 133MB/sec (valamivel kevesebb gondolom az ellenõrzõ/parancskiadó sávok miatt) szóval jóval gyengébb, mint amit a SATA II (és nyílván gyorsabb buszra tervezettÖ rendszer. Arról nem is beszélve, hogy erõsen leterheli a PCI buszt. Te akkor veszed észre igazán a különbséget, ha több winyót használsz összekötve, vagy több winyót használsz egy idõben.
Ha egy winyót akarsz használni, akkor a SATA I vezérlõ + SATA I winyó bõven elegendõ. Ha az optimalizált eljárásokat akarod hasznosítani, akkor a SATA II támogatja ugyan, de a SATA II winyó nem feltétlenül. Léteznek SATA I vezérlõk és SATA I winyók, amik használják ezeket, de ezeket kifejezetten keresni kell. SATA II-nél "csak" a winyót kell keresni 😊
Szeretnék egy SATA II 200GB 300 mb/s sambsung vinyót de nincs alapba sata csatlakozóm az alapon tudom hogy lehet kapni ata-sata átalakitó kártya illetve a PCI buszba bedugod és máris van sata csatlakozásod csak azt nem tudom hogy el e bírná ennek a winchesternek a sebességét vagy az a 300m/s a saját particiói közti sebességet jelöli? Egyáltalán mûködne ez a dolog .http://www.mistral.hu/arlista.php?id_shop=8&id_cat=000711086#top
Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a nõk mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?
A HDD regeneratort én futtattam, de nem ért el semmi javulást, szerintem nem erre való.
Ha benne van a Seagate is, a Bios bejön, vagy az se? Vinyók felpörögnek?
[ helikopter ]
Ellenben ha tényleg ENNYIRE fontosak az adatok mindenképp bízd a dolgot szakemberre!
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Tudom, tudom.... döntsem el mi a fontosabb. Ez igaz. Ha csak arra emlékeznék, hogy mik voltak rajta és be tudom-e õket szerezni más forrásból, akkor már könnyebb lenne a döntés, de így..
Amit irtál nem ösmerem,de ha nem nagyon érted miket ir inkább valami profibbal kellene átnézetni a progival.
Nehogy csunya format legyen a vége (pl: low format )
De eddig ment,és eccercsak hipphopp nem?
A Seagate oldalán nem találok ilyen ellenõrzõ programot, bár nem vagyok valami nagy ász angolból.
Találtam ellenben egy ilyet: HDD Regenerator:
Hard disk drive is an integral part of every computer. It stores all your information. One of the most prevalent defects of hard drives is bad sectors on the disk surface. Bad sectors are a part of the disk surface which contains not readable, but frequently necessary information. As a result of bad sectors you may have difficulties to read and copy data from your disk, your operating system becomes unstable and finally your computer may unable to boot altogether. When a hard drive is damaged with bad sectors, the disk not only becomes unfit for use, but also you risk losing information stored on it. The HDD Regenerator can repair damaged hard disks without affecting or changing existing data. As a result, previously unreadable and inaccessible information is restored.
Nem tudom, hogy meg merjem-e próbálni?4 <#confused>#confused><#confused>#confused><#confused>#confused>
Egyik ismerõsöm azzal vigaszalt, hogy ha a gép látja a winchestert, (bár nem olvassa), van rá remény, hogy megmenthetõk az adatok.
Ugyanis amikor indul a gép, kiírja mind2 winchester.
Holnapra kiderül. Majd gyertek már vissza segíteni holnap is, légyszi. <#wave>#wave>
Hátha az a rox.
Vagy a seagate-t áttenni csak másodlagosnak a cd/dvd meghajto mellé( ha van).
Meg elvileg a gyárto honlapján kellene lenni kis proginak amivel floppyrol bootolsz és leellenörzi a vinyot van-e rajta valami hiba.
De ebben bövebben nemtok segiteni mit kell nyomni,mert elég régen használtam oszt elfelejtettem😛
De ugyanez a gondom volt a régi lapomnál, 2-3 honapig ment frankon aztáááán a másodlagos mindig adta a teszthalotatt.
Csak volt közelben másik gép oda le tudtam menteni a cumokat.
Persze vinyonak semmi baja se volt, én meg néztem a lukon😛
Mivel az adatok egyik fele az 1-es vinyóra kerül, a második fele pedig a 2-es vinyóra, ezért nem csökken a tárolókapacitás. 2x80GB HDD RAID0 >> 160GB összefüggõ felület.
DOS-ból is próbáltam, de a Seagate partíciói nem olvashatóak. <#szomoru1>#szomoru1>
Első nélkül nincs második.
Seagate Barracuda 120 Gb-os winchesterem van + egy Maxtor 80 Gb-os.
4-4 partíció volt mind2n.
Ha mindkettõ csatlakoztatva van az alaplaphoz, akkor el sem indul.
Ha lehúzom róla a Seagate-t, akkor a Maxtor elindul.
Kérdésem az, hogy van-e valami lehetõség rá, hogy azt a rengeteg adatot megmentsem??? /Elsõ körben nem szeretném hivatalos helyre beadni megnézetni, egyéb okok miatt./
Légyszi olyan szájbarágósan írjátok már le, mert nõnemû vagyok. <#help>#help>
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Gigabyte GA-M770 DS3, CSX 2*1 Gb DDR2 800Mhz, AMD Athlon64 4800+ X2, HIS X3850 512Mb GDDR3, Samsung 320Gb és 80Gb
0 PM MAXTOR
1 SM SAMSUNG
SET0 SIL STRIPED SET
0 MAXTOR
1 SAMSUNG
Tehát sztem RAID0-ban van,mert amit írtál azt énis tudtam.A RAID1 tükrözi az adatokat,a RAID0 tömbökben tárolja,és így gyorsabb.Azért köszi<#help>#help>
Nos a mezei user számára a RAID nem jelent mást mint több eszköz bekötésének lehetõségét. Valójában azonban a RAID egy olyan technika amivel az adatkezelést biztonságosabbá lehet tenni. Nem regélek errõl akit érdekel nézzen utána! SzZs nálad valszeg RAID 1 mód az aktív, eszerint a két lemezt egynek látja, amit ráírsz az egyikre az paralell írja a másikra is (így biztonságosabb). Nincs más dolgod mint megnyitni az alaplapod RAID setup-ját, ez valahol a BIOS képernyõ után van, és beállítani aktívnak a RAID0 módot.
Szóval próbálkoztam már elég sokféleképpen,demég nem müxik.A két vinyót egyszerre nemlátja-sajnos.külön-külön igen.A próbálgatásaimnak hála,újrakellet particionálni,mert az xp cd-je ismeretlen lemeznek látta.A win-bem megnéztem a raid vezérlõt,és ott szerepel mindkét vinyó.De pl,ha betõltök valamit a win által nemlátott vinyó is elkezd ugyanúgy kerregni mint a másik.ez az egész nagyon fura.
Kéri a flopit,és csk az 1iket látja
Szívesen veszek minden jó ötletet továbbra is
Köszi
kellene nekem használtan vagy bárhogyan IBM DCXA szériás laptopvinyó (jó régi, kb 99 környékén gyártották), bárhonnan, legalább 10gigás... van egy fejsérült társa, és adatmenteni kellene róla... ha a fejet át tudják tenni akkor menni fog
kérdezzetek lécci körbe hogy van-e valakinek vagy látott-e valaki valakit aki ilyeneket látott - ez még a régi, vastagabb típusú 2,5"-es, és a beteget magyarországon gyártották, DCXA210000-es, ha ilyen van az a legjobb, de ha nagyobb az is tökéletes
elõre is köszi, meglehetõsen fontos lenne.
válaszokat légyszi privátban
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Vettem 2 SATA-s winyót.160-as Maxtort és 80-as Samsungot.Az alaplap látja mind2-t.Raid utilba beállítottam raid0-nak,az alaplap ki is írja.A winxp telepítõ lemeze viszont csak a Maxtort látja,a Samsungot nem.A Samsungot lehet jumperolni SATA-150re vagy 300-ra de ígysem látja,de érdekes módon a win98 lemeze a 2winyót egyneklája-240-esnek Az alaplapom tipusa:ASUS-A7NX-E Deluxe és integrált vezérlõje van,
Köszi elõreis
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
mostanában egyre gyakrabban leáll a winyó... nemtudom miért, magától, sokszor, gyakran... hallom a leállást, a gép lefagy, kurzor megáll, zene ismétlõdik. Amikor újraindítom, a scandisk lefut és mindig vmi hibát jelez a Windows\Temp\Jet****.tmp fájlokban.... ezeket a fájlokat törlöm és akkor megint egy ideig megszûnik a probléma...
kérdés: mi állítja elõ ezeket a hibás? fájlokat amitõl kikapcsol a winyóm :|
vmi infot pls, thx...
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
Lenne egy "kis" problémám!!Van két Maxtor winyóm!Egy 80-as és egy 60-as!!
Namost nemtom miért de mindkettõ winyó uaúgy van hûtve elõlrõl egy 12-es ventivel és a 60-as vmiértmindig kb.10 fokkal melegebb!!Namost a HDD Lfe és a Speedfan nevü progi is hibát ir és az egészségi értéke is nulla!! (ez most derült ki eddig 50% volt!)Namost van vmi ötletetek hogy hogy lehetne megjavitani vmi jo progi vagy ilyesmi!!Mert ezt csak mentésnek használom és nagyon fontos adatok vannak rajta!!!
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
__|__ ________(*)________
Valami pukkanni fog.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8