1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Trojatti
    Hát az elég gáz biost frissíteni!!
    valami egyszerübb megoldás??
  • zico87
    Ha BIOS normálisan látja akkor Windows-ban van valami hiba,de ha az se látja akkor kéne nézni az alaplaphoz egy frissítést !
  • izb
    bios mennyit lát a 250GB-ból?
  • Trojatti
    kb-2 hónapja vettem az alaplapot is egy Abit IS-7-est!!
  • MiloShee
    Akkor az alaplapod szab ekkora korlátot. Valszeg ha kicsit újabb 600-as 880-as VIA, vagy nForce 2-3-4 akkor ezt orvosolták egy újabb BIOS-sal.
  • Trojatti
    A Jumper okk!!
    Sp-2 őt használok!!
    Nemtom mi lehet a probléma!!!
    Master-ben is Slave-ben is csak ennyit ismer fel!!
  • zico87
    A Jumperelést nézzd meg,+ a bigenable driver fönt-e van ? Ha SP 2-t használsz akkor az kizárva !
  • Trojatti
    Sziasztok!!

Vettem egy 250-Gigás Samsung Wincsit és amikor beraktam a gépbe a 250-Gigából csak 131-et ismer fel a gép !!
    Szerintetek mi lehet a gond?
    Ha tudtok légyszi segítsetek már okk!!
    Köszi!
  • Hunter of Deer
    Esetleg particionáltad már a winyót???
  • sopi
    hi.
    az lenne a problémám hogy beleraktam egy zsir uj vinyot és bele is raktam a gépbe. a biso felismeri az eszközkezelö is amikor indul a hgép akkor látja felismeri, de a totalcommander sajátgép nem .valami tipp? :(
  • DannyL
    Köszi, beléd is! :o)
  • Hunter of Deer
    Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Winchester hibák nélküli Boldog új évet minden kedves fórumozónak!!
  • DannyL
    Nekem is volt ez. Az én vinyom ATA133-as Maxtor volt és egy ATA100-as mobilrackben volt. Kerregett, kattogott. Aztán áttettem, egy külső, usb 2.0-s HDD házba és abban egy büdös hangot sem ad ki. Nálam a rack-el van a gond valszeg.
  • Hatjen
    Köszi vjanika!!
    A segítséged (1132) egy átidegeskedett éjszakától óvott meg
  • vjanika
    Próbáld meg a File Scavengert. Ereszd rá a rossz hdd-re és nézd meg mit talál. Ha az sem talál semmit akkor már nagy a baj.
  • vjanika
    Hogy is van ez? Sata winyónál Master, meg slave????
  • andrewjr22
    kiegészítésként: van egy szintés sata Samsung 120Gb-os is. masterre jumperelve két partícióval (C: D:) .... azon fut az oprendszer.... a 160-as slave-en (E:) Szóval?
  • andrewjr22
    Sziasztok!
    Van egy 160 GB-os Samsung SP1614C Sata vinyóm..... Jövök haza, gondoltam hallgatok egy kis zenét... erre nem található a könyvtárban semmi file.. (???) gondoltam körülnézek még a vinyón, a többi könyvtár működött.... aztán restart.... benéztem újra a vinyóra és azt tapasztaltam, hogy az elötte működő könyvtárból is elvesztek az adatok!! MI A FENE EZ???
  • NOS16
    naja... de akkor mindig cserélgetnem kell. Nekem csak elektronika kéne, lehet vhonnan szerezni?
  • vjanika
    Igen, szerzel egy ugyanojan típusú, sorozatú hdd-t, mint amelyiknek elromlott az elektronikája és egész egyszerűen kicseréled :-)
  • NOS16
    elektronika meghibásodásra van vmi megoldás???
  • vjanika
    Szerintem legrosszabb esetben csak SATA I ként fog működni. Elviekben lefelé kompatibilis a SATA is, kivéve talán a HotSwap-ot.
  • vjanika
    Javasolnék egy memtest-et. A proci, alaplapi chipset, hdd, vagy a ram nem melegszik? Rendben a hűtés/hőmérséklet? BIOS-ban rendben van minden beállítás?
  • vjanika
    Everest nem tudom, milyen megbízhatóan méri a hőmérsékletet, 50C, 5 óra használat után egy Samsungnál még elmegy. Van olyan Maxtor ami 57-59C-ig is elmegy ha használják. 35-45C között jó az érték, de 45-50C még elmegy. 50C fölött van gáz, szerintem. Ha sokszor megy 50C fölé akkor az az élettartamon sokat ronthat.
  • extralite
    ttibi nekem is ez volt a gondom.formázás se segitett. lehet hogy hülyén hangzik de darabokra szétszedtem a gépet és utana összerektam utana jó lett. fura de néha beválnak ilyenek :)
  • atlagember
    Ha SATA kábelre SATA2-es winyót teszek (mobilreck-be) akkor az működni fog sima SATA-ként?
    Esetleg ha SATA2 alaplap+kábel -> sima SATA mobil rack -> SATA 2 winyó variációban rakom össze akkor mi történhet?
  • jakewyler
    Hali!!!
    Megnéztem Everest-el a winyóm hőmérsékletét 5óra gépezés után és 50c volt!
    Szerintetek ez magas,és mennyire érdemes venni winyó hűtőt?
  • Cekla
    Sziasztok! Nem tudtok nekem mondani egy olyan progit, amelyik elkülöníti a hibás szektorokat a winyón, hogy a többit lehessen használni? Előre is köszi
  • ttibi
    lenne egy nagy problémám, felrakom a winyora az xp és telepités közben kék halált lesz, 5 xp telepitésből 2 szer sikerült felrakni de mikor bejőne a üdvőzlő képernyö, akkor újraindul és semmi hibaüzenet nincs....mit csináljak?

átthozta a haverom a winyoját és ode sem sikerült felrakni az xp pedig még müködöt mikor elhozta. úgyan azok a gondok jelenkeznek!
  • nagykispeter
    0Ha az Fdisk nem látja az egésszet akkor nem tudom.Csak az a fura hogy a BIOS akkor hogy látja és a méretét is kiírja!
  • nagykispeter
    De a Bios látja ki is írja Maxtor 20GB,de Fdisk már nem látja.Azt írja ki nincs merevlemez a gépbe!Ha símán csak a gépbe kötöm a HDD-t akkor is ugyanez a helyzet.
  • izb
    Egyszerü a válasz.
    Igazából ezek a mobilrackek amit 2-3000ft ért kapsz nem felelnek meg a cipelgetés alapfeltételének,és ez a minőségi anyagok hiányában merül ki.
    Igy 2 év cipelgetés után,vagy nem cipelgetés után mert ezeknek majdnem mindegy,elszállnak...
  • vjanika
    Ha a gépre kötöd mobilrack nélkül a hdd-t, akkor működik? Nemrég én úgy jártam egy Quantum 20GB-os hdd vel, hogy egy adott mobilrack-ben nem akart menni, de ha kivettem akkor futott. Nekem volt lehetőségem kicserélni a mobil rack-et és a másik rakc-ben tökéletesen ment a hdd. Az érthetettlen a dologban, hogy előtte kb két évig működött az eredeti mobilrack-ben.
  • izb
    Lehet csak a particiós tábla sérült.
    Próbáld újra particionálni,és formázni lehet jó lesz.
  • Hunter of Deer
    Az nem lehet hogy neked is ütközik mondjuk egy cd meghajtóval vagy valamivel?? ha már a bios sem látja!
  • nagykispeter
    Erre nem tud valaki valami segítséget?:

Megformáztam a mobilrackbe levő maxtor 20 gigás vinyót xp-vel.Mikor elérte a 100%-ot akkor kiírta hogy a formázás nem volt sikeres vagy hibás vagy nincs csatlakoztatva.Namost szerintem eggyik sem lehet mert akkor el sem indult volna a formázás!
    Azóta mikor indítom a gépet akkor azt írja ki :
    Secondary Slave hard disk fail
    Eggyáltalán nem látja a rendszer a lentebb leírt módon sem, a BIOS viszont kiírja és azt is hogy 20 gigás.
    Elszált volna az egész?Egyszer már jártam úgy régebben hogy kírta ugyanezt egy másik vinyonál a formázás végén,de akkor újracsináltam és akkor jó lett!
    Visszalehet-e még állítani valahogy?
  • nagykispeter
    Akkor tényleg ne nyúlj hozzá,ha van ismerősöd aki csinált már olyat szólj inkább neki.Tulajdonképp még 98-at aki telepített még az sem 100% hogy tudja.DOS-os parancs
  • mega55
    Még nem.
  • nagykispeter
    Ja ha már így van akkor inkább valakivel csináltasd meg.Ha nem láttad még vagy nem értessz hozzá akkor inkább ne bántsd!Telepítettél már 98-at?!
  • mega55
    Mi a progin neve? Honnan tudom leszedni?