1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
Trojatti #1183 Hát az elég gáz biost frissíteni!!
valami egyszerübb megoldás??
-
#1182 Ha BIOS normálisan látja akkor Windows-ban van valami hiba,de ha az se látja akkor kéne nézni az alaplaphoz egy frissítést ! -
izb #1181 bios mennyit lát a 250GB-ból? -
Trojatti #1180 kb-2 hónapja vettem az alaplapot is egy Abit IS-7-est!! -
#1179 Akkor az alaplapod szab ekkora korlátot. Valszeg ha kicsit újabb 600-as 880-as VIA, vagy nForce 2-3-4 akkor ezt orvosolták egy újabb BIOS-sal. -
Trojatti #1178 A Jumper okk!!
Sp-2 őt használok!!
Nemtom mi lehet a probléma!!!
Master-ben is Slave-ben is csak ennyit ismer fel!!
-
#1177 A Jumperelést nézzd meg,+ a bigenable driver fönt-e van ? Ha SP 2-t használsz akkor az kizárva ! -
Trojatti #1176 Sziasztok!!
Vettem egy 250-Gigás Samsung Wincsit és amikor beraktam a gépbe a 250-Gigából csak 131-et ismer fel a gép !!
Szerintetek mi lehet a gond?
Ha tudtok légyszi segítsetek már okk!!
Köszi! -
#1175 Esetleg particionáltad már a winyót???
-
#1174 hi.
az lenne a problémám hogy beleraktam egy zsir uj vinyot és bele is raktam a gépbe. a biso felismeri az eszközkezelö is amikor indul a hgép akkor látja felismeri, de a totalcommander sajátgép nem .valami tipp? :( -
#1173 Köszi, beléd is! :o) -
#1172 Kellemes Karácsonyi ünnepeket és Winchester hibák nélküli Boldog új évet minden kedves fórumozónak!!
-
#1171 Nekem is volt ez. Az én vinyom ATA133-as Maxtor volt és egy ATA100-as mobilrackben volt. Kerregett, kattogott. Aztán áttettem, egy külső, usb 2.0-s HDD házba és abban egy büdös hangot sem ad ki. Nálam a rack-el van a gond valszeg. -
Hatjen #1170 Köszi vjanika!!
A segítséged (1132) egy átidegeskedett éjszakától óvott meg -
vjanika #1169 Próbáld meg a File Scavengert. Ereszd rá a rossz hdd-re és nézd meg mit talál. Ha az sem talál semmit akkor már nagy a baj. -
vjanika #1168 Hogy is van ez? Sata winyónál Master, meg slave???? -
#1167 kiegészítésként: van egy szintés sata Samsung 120Gb-os is. masterre jumperelve két partícióval (C: D:) .... azon fut az oprendszer.... a 160-as slave-en (E:) Szóval? -
#1166 Sziasztok!
Van egy 160 GB-os Samsung SP1614C Sata vinyóm..... Jövök haza, gondoltam hallgatok egy kis zenét... erre nem található a könyvtárban semmi file.. (???) gondoltam körülnézek még a vinyón, a többi könyvtár működött.... aztán restart.... benéztem újra a vinyóra és azt tapasztaltam, hogy az elötte működő könyvtárból is elvesztek az adatok!! MI A FENE EZ??? -
NOS16 #1165 naja... de akkor mindig cserélgetnem kell. Nekem csak elektronika kéne, lehet vhonnan szerezni? -
vjanika #1164 Igen, szerzel egy ugyanojan típusú, sorozatú hdd-t, mint amelyiknek elromlott az elektronikája és egész egyszerűen kicseréled :-) -
NOS16 #1163 elektronika meghibásodásra van vmi megoldás??? -
vjanika #1162 Szerintem legrosszabb esetben csak SATA I ként fog működni. Elviekben lefelé kompatibilis a SATA is, kivéve talán a HotSwap-ot. -
vjanika #1161 Javasolnék egy memtest-et. A proci, alaplapi chipset, hdd, vagy a ram nem melegszik? Rendben a hűtés/hőmérséklet? BIOS-ban rendben van minden beállítás? -
vjanika #1160 Everest nem tudom, milyen megbízhatóan méri a hőmérsékletet, 50C, 5 óra használat után egy Samsungnál még elmegy. Van olyan Maxtor ami 57-59C-ig is elmegy ha használják. 35-45C között jó az érték, de 45-50C még elmegy. 50C fölött van gáz, szerintem. Ha sokszor megy 50C fölé akkor az az élettartamon sokat ronthat. -
extralite #1159 ttibi nekem is ez volt a gondom.formázás se segitett. lehet hogy hülyén hangzik de darabokra szétszedtem a gépet és utana összerektam utana jó lett. fura de néha beválnak ilyenek :) -
#1158 Ha SATA kábelre SATA2-es winyót teszek (mobilreck-be) akkor az működni fog sima SATA-ként?
Esetleg ha SATA2 alaplap+kábel -> sima SATA mobil rack -> SATA 2 winyó variációban rakom össze akkor mi történhet? -
#1157 Hali!!!
Megnéztem Everest-el a winyóm hőmérsékletét 5óra gépezés után és 50c volt!
Szerintetek ez magas,és mennyire érdemes venni winyó hűtőt? -
Cekla #1156 Sziasztok! Nem tudtok nekem mondani egy olyan progit, amelyik elkülöníti a hibás szektorokat a winyón, hogy a többit lehessen használni? Előre is köszi
-
#1155 lenne egy nagy problémám, felrakom a winyora az xp és telepités közben kék halált lesz, 5 xp telepitésből 2 szer sikerült felrakni de mikor bejőne a üdvőzlő képernyö, akkor újraindul és semmi hibaüzenet nincs....mit csináljak?
átthozta a haverom a winyoját és ode sem sikerült felrakni az xp pedig még müködöt mikor elhozta. úgyan azok a gondok jelenkeznek! -
#1154 0Ha az Fdisk nem látja az egésszet akkor nem tudom.Csak az a fura hogy a BIOS akkor hogy látja és a méretét is kiírja! -
#1153 De a Bios látja ki is írja Maxtor 20GB,de Fdisk már nem látja.Azt írja ki nincs merevlemez a gépbe!Ha símán csak a gépbe kötöm a HDD-t akkor is ugyanez a helyzet.
-
izb #1152 Egyszerü a válasz.
Igazából ezek a mobilrackek amit 2-3000ft ért kapsz nem felelnek meg a cipelgetés alapfeltételének,és ez a minőségi anyagok hiányában merül ki.
Igy 2 év cipelgetés után,vagy nem cipelgetés után mert ezeknek majdnem mindegy,elszállnak... -
vjanika #1151 Ha a gépre kötöd mobilrack nélkül a hdd-t, akkor működik? Nemrég én úgy jártam egy Quantum 20GB-os hdd vel, hogy egy adott mobilrack-ben nem akart menni, de ha kivettem akkor futott. Nekem volt lehetőségem kicserélni a mobil rack-et és a másik rakc-ben tökéletesen ment a hdd. Az érthetettlen a dologban, hogy előtte kb két évig működött az eredeti mobilrack-ben. -
izb #1150 Lehet csak a particiós tábla sérült.
Próbáld újra particionálni,és formázni lehet jó lesz. -
#1149 Az nem lehet hogy neked is ütközik mondjuk egy cd meghajtóval vagy valamivel?? ha már a bios sem látja! -
#1148 Erre nem tud valaki valami segítséget?:
Megformáztam a mobilrackbe levő maxtor 20 gigás vinyót xp-vel.Mikor elérte a 100%-ot akkor kiírta hogy a formázás nem volt sikeres vagy hibás vagy nincs csatlakoztatva.Namost szerintem eggyik sem lehet mert akkor el sem indult volna a formázás!
Azóta mikor indítom a gépet akkor azt írja ki :
Secondary Slave hard disk fail
Eggyáltalán nem látja a rendszer a lentebb leírt módon sem, a BIOS viszont kiírja és azt is hogy 20 gigás.
Elszált volna az egész?Egyszer már jártam úgy régebben hogy kírta ugyanezt egy másik vinyonál a formázás végén,de akkor újracsináltam és akkor jó lett!
Visszalehet-e még állítani valahogy? -
#1147 Akkor tényleg ne nyúlj hozzá,ha van ismerősöd aki csinált már olyat szólj inkább neki.Tulajdonképp még 98-at aki telepített még az sem 100% hogy tudja.DOS-os parancs -
mega55 #1146 Még nem. -
#1145 Ja ha már így van akkor inkább valakivel csináltasd meg.Ha nem láttad még vagy nem értessz hozzá akkor inkább ne bántsd!Telepítettél már 98-at?! -
mega55 #1144 Mi a progin neve? Honnan tudom leszedni?